Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 25

• 57 465
  • 842
  •   2
Отговори
# 825
Той кондензаторът може да се самопочиства, но това не значи, че Вие няма да има какво да чистите. Просто вместо сух мъх от филтъра, ще чистите мокър и понякога вмрисан.
Аз не ги предпочитам.
Вече ги махнаха тези с мокрия мъх. Има само един филтър за сух мъх на вратата и няма достъп до кондензатора долу.

# 826
Той кондензаторът може да се самопочиства, но това не значи, че Вие няма да има какво да чистите. Просто вместо сух мъх от филтъра, ще чистите мокър и понякога вмрисан.
Аз не ги предпочитам.
Вече ги махнаха тези с мокрия мъх. Има само един филтър за сух мъх на вратата и няма достъп до кондензатора долу.
Продават си се. Позната наскоро си купи от 8 серия. Явно има произведени.
Явно и Бош вървят към "стандартите" на Хайер Simple Smile

Аз тези новите не ги знам как се държат и кондензаторът им кога, все пак, ще "зависне" за сервиз. Едва ли има и наблюдения за толкова  кратко време.
Някой да има такава да каже поне как суши?

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 19:53 от petiaivanov

# 827
Мен това ме спря в избора между Бош и АЕГ, много харесвам дизайна на новите Бош с черния тъч скрийн панел, но тази неяснота с почистването на кондензатора ме спря. Иначе ги дават и много тихи 61 децибела, което е Уау за сушилня.

# 828
  • София
Аз не ги предпочитам.

Да, махнаха ги. Това с мокрия мъх се казваше AutoClean и беше система без сух филтър. Към него нямаше голям интерес, заради разпространените видеоклипове с неприятния мокър мъх и вероятно затова са го спрели.

При Self Cleaning Condenser си има сухи филтри, няма го само онзи пред кондензатора. В началото имаше отзиви, че не работи добре, но после нещо подобриха системата.

# 829
Да, мисля че това им е първата система от преди години, най-вероятно вече е подобрена, но знае ли се.

# 830
Здравейте, този модел подходящ ли е за затворено пространство баня, за двустаен апартамент? Интересува ме дали ще има влага или нещо такова, понеже апартамента ни е 65кв.

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/wqg233d1by/?cstrackid=5 … 2xlIjpmYWxzZX0%3D

# 831
Здравейте, този модел подходящ ли е за затворено пространство баня, за двустаен апартамент? Интересува ме дали ще има влага или нещо такова, понеже апартамента ни е 65кв.

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/wqg233d1by/?cstrackid=5 … 2xlIjpmYWxzZX0%3D
Апартаментът може и да е 10 стаен. Не купувате климатик, а сушилня.
Сушилнята не ок да стои в банята и то в малка баня, където е влажно. На сушилнята ѝ трябва приток на въздух, за да рабори нормално. Тази баня вентилира ли се?
Въпросният модел има клас на кондензация А-91%. Не би трябвало да бълва влага.
Дали ще има влага, като цяло в апартамента със или без сушилня, си зависи от самия апартамент, температутата в  него, има ли изолация и как се проветрява. Ако не можете да се справите с влагата, то на пазара има влагоабсорбатори, които вършат чудесна работа.

# 832

Сушилнята не ок да стои в банята и то в малка баня, където е влажно. На сушилнята ѝ трябва приток на въздух, за да рабори нормално. Тази баня вентилира ли се?
Дали ще има влага, като цяло в апартамента със или без сушилня, си зависи от самия апартамент, температутата в  него, има ли изолация и как се проветрява. Ако не можете да се справите с влагата, то на пазара има влагоабсорбатори, които вършат чудесна работа.

Не съм се изразила правилно, всъщност е само тоалетна и се вентилира добре. Не сме забелязали влага като цяло в апартамента до момента, понеже сме на климатици и те доста изсушават въздуха май.

# 833

Не съм се изразила правилно, всъщност е само тоалетна и се вентилира добре. Не сме забелязали влага като цяло в апартамента до момента, понеже сме на климатици и те доста изсушават въздуха май.
Щом няма да има пара от гореща вода, няма проблем.
Сушилните отдавна не са уреди, които създават влага в помещенията или поне не са те причината за мухлясалите домове. Simple Smile

# 834
  • София
Новата ни сушилня не вдига влажността в помещението, предполагам повечето нови на други марки също.

# 835
Ако видите, че сушилнята удължава времето и продължава да работи повечко от 3 часа, спирате ли я или си изчаквате чинно, докато свърши?
Понякога ми се омотават чаршафи и времето се удължава... притеснява ме да не прегрее или няма такъв шанс?

# 836
Само да кажа, че моята беше започнала да работи повече от 3 часа, когато имаше нужда от по-задълбочено почистване на филтрите. Може би трябва да се намери причината защо работи твърде дълго. Сигурна ли си, че е заради намотаните чаршафи?

# 837
Само да кажа, че моята беше започнала да работи повече от 3 часа, когато имаше нужда от по-задълбочено почистване на филтрите. Може би трябва да се намери причината защо работи твърде дълго. Сигурна ли си, че е заради намотаните чаршафи?
Моята е на месец. Като удължи, почти винаги после има някъде леко влажни участъци. Едва ли е от филтрите. Единият след всяко сушене го чистя. За друг филтър даже и не знам дали има...

# 838
Ясно. Щом е нова, много малко вероятно е причината да е непочистен филтър. Пробвала ли си да се свържеш със съпорта на марката?

# 839
  • София
Ако се увият или влязат един в друг , отварям, разплитам и програмата продължава.
Иначе спирала съм старата, понякога с влажни, понякога със сухи дрехи и показваща, че остават час и половина... Ако само част са сухи съм ги махала и съм досушавала на време влажните, ако вс пак на време ги сушах, защото след петото удължаване ми е писвало да я чакам. Изобщо не съм й се церемоняла.
Новата за сега си спазва точно времето, не ми е замотвала и чаршафите, изобщо много по-добре работи по вс параграфи

Общи условия

Активация на акаунт