Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 833
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
При мен щитовидните в момента са добре, но не се чувствам "качествено". ПКК също е уж добре (няколко показателя извън норма, с години ЛЛ смята че "то това не е проблем", докато не ми размахаха пръст при служебни изследвания), а при по-подробни изследвания се оказа, че съм със супер ниско желязо и всичко покрай него.
Та цялата симптоматика съвпада като за хипофункция, а в момента всички хормони са си в средата на нормите (вземам 62,5 Л-тироксин), а желязото е на 1/2 на долната граница... Седмица прием Малтофер и леко ми светна пред очите.

# 151
Да, от много неща може да не се чувстваме ок не само от щитовидната. Дефицити на витамини, минерали, кр.захар, инсулин, кортизол причини бол за съжаление.

Отделно от стрес - последните 2-3 седмици имах много стрес по здравословни причини с мен и с детето, ходех като облак. Нямам енергия, не ми се яде, разсеяна, не помня, не спя добре...всичко отмина преди 10-на дни, ами друг човек съм - имам енергия пия, ям, гледам си хобито, ходя по магазини, преди едвам ставах да сготвя.

# 152
Аз купих вълшебната ашваганда и чакам ефект. Дано има. Кълбо нерви съм станала. Външно не личи, но вътрешно...

# 153
Ами то като го държиш вътрешно още по-лошо, избивай го поне навън хаха.

Моят син от вътрешно напрежение от новия 8 клас тази година, започна да прави тик буквално от втория учебен ден Sad . Че сега е на Педиакид Неврозит от невроложка изписан, та да видим. Каза също да му взема Рескю спрей на Бах, като има изпитване, тест да си пръска

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 13:28 от mibobo

# 154
  • София
Аз купих вълшебната ашваганда и чакам ефект. Дано има. Кълбо нерви съм станала. Външно не личи, но вътрешно...

Може ли да кажеш какво си купи и как се пие точно? И аз съм супер изнервена, пия Дианксит, защото не издържам, но шофирам понякога и ме е страх. Та ако може някаква добавка да иам същото действие, ще е добре.

За студа само да кажа, сега съм в офиса, топло е доста, реално съм по една тънка блузка, но ръцете ми са ледени.

# 155
Специално за крайниците - студени ръце и крака, може да си е на нервна почва, аз цял живот съм така. Топли ми бяха ръцете само като бях бременна, не знам защо Simple Smile

Не знам от колко време пиеш Денксит, но е хубаво ако може да го спреш. Препоръчва се като "леко лекарство" че нямало зависимост, навремето се продаваше без рецепта, но не е точно така. Майка ми го взема няколко години по съвет на ендокринолога си и след това с месеци не можеше да го спре, правеше паник атаки...абе тегаво беше много. Аз съм го пила като студентка на няколко пъти по месец докато съм в сесия, но след това категорично вече отказвам такива лекарства.
Моето спасение е - психологична терапия и капки на Бах.

Ашвагандата на Хималая много я хвалят, иначе аз съм вземала на майка ми на Nature’s Way, беше доволна.

# 156
  • София
Дианксит пия само при нужда. Сега просто съм в много гаден прериод на натоварена работа и лични проблеми и нещо не издържам.

А как се пие Ашвагандата и ефектът й като на Дианксита ли е?

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 22:07 от catty m

# 157
Зависи какви мг е разфасовката, по 1 или по 2 на ден.
Ами майка ми се поуспокои, повдигна й се настроение, тя последно от Денаксита нищо не усещаше, явно беше привикнала с годините. Опитай, има хора недоволни от нея, а доволни от Родиола/ Златен корен/ индивидуално е с адаптогените.

# 158
Жалко, че я няма Ашваганда на Хималая! Наистина е чудесна! От доста отдавна изчезна от пазара. Сега имам на Доктор Бест- ами не, не е същото, а и е доста по- скъпа.

# 159
Така ли, не съм знаела че я няма.

# 160
Няма на хималая, в едната аптека даже нямаше никаква. Взех на д-р Бест. Не знам тук ли четох за нея или в друга тема, но доста хора я пият. За два дни не виждам разлика.
Деанксит пиеше и моята майка, в съчетание с алкохол. Преди години явно са го раздавали с лека ръка. Не бих го пила, не ми изглежда безобидно

# 161
  • София
И аз в много тежък период като го пиех преди години, пиех и алкохол (вино, не концентрат), ама тогава само това ми помогна да преживея. Сега е рядко, рядко и пия вече.

# 162
Аз като по-млада редовно бях със студени ръце и крака и все зъзнех. Може и от ЩЖ да е било, подозирам, че е имало период, в който съм била в хипер. Тогава все ми викаха, че било заради ниското кръвно. Да, ама и сега съм с ниско, но вече нямам такива оплаквания. От доста години вече не съм зиморничава и със студени крайници. Но междувременно започнах терапия за ЩЖ, пия добавки, минах на режим с повече протеини и мазнини.
Само понякога, ден-два преди да ми дойде МЦ, може да ми стане студено.

# 163
  • тук и там
Аз съм била Флуоксетин по лек.предписание.Супер се чувствах с него,помогна ми да мина през тежък период миналата година(тогава на баща ми откриха рак).Спрях го от раз след 3-4 месеца прием,въпреки че ЛЛ каза че трябвало постепенно,да разредя приемите.Уж започнах така,ама пък забравях кога съм пила,кога-не,и реших направо да го спра.Не съм имала синдром на отнемането или каквито и да било оплаквания след спирането.Добре се чувствах и с него,и после и без него.Това го казвам,в случай,че добавките не помогнат и се налага прием на лекарства.Сега,ако се сдухам ,мисля с Ашваганда да пробвам и аз,но и моята не е на Хималая.Аз пък пак започнах да се потя вечер.Имала съм такива периоди през лятото,после спряха и реших ,че съм приключила с тази гадост,но сега пак ме започнаха.Не знам-защото съм болна и карам някакъв вирус ли,от менюто ли е,от ниския вит.Д ли е..През остналато време все ми е студено,през нощта не знам какво е това чудо пак..

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 16:43 от Кайсия

# 164
И мен ме бутна здравословното състояние на майка ми. Пих Деанксит, не че много ми помогна, в комбинация с разни билкови хапчета. Сега не знам какво да почна, ашваганда не смея.

Общи условия

Активация на акаунт