Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 849
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • тук и там
Говори с ЛЛ, ако не помагат добавките.На мен ми помогна наистина Флуоксетина.Но може би при всеки е индивидуално.

# 166
Позната е доволна от Ремотив, това е екстракт от жълт кантарион на хапчета.

# 167
Здравейте,
Жена (майка) на 37 съм и имам едно питане към всички вас Simple Smile
Как ви се отразяват:
1. Боледуванията
2. Стреса
Ще ви кажа защо питам.
Аз преболедувам всички видове вируси, заедно с другите вкъщи, но много по-тежко, по-дълго и след това възстановявам с по-тегави симптоми от самото боледуване.
Стреса - същата история. Влизам в някакви филми, тръшка ме почти на легло и ме оставя без сили, без апетит и страшно сваляне на килограми.

Откакто Хашимото се появи в живота ми съм парцал.

Всички хормони, витамини, минерали и т.н. са ми в норма. Само TAT и MAT високи (Хашимото).

# 168
Започвам от последното казано - това в норма не значи добре! На първа страница има какви трябва да са щитовидните хормони. А за витамините също това в норма, не значи че няма дефицит - В12 е със занижена долна граница, така че може да си в норма, но всъщност в дефицит, вит. Д също трябва да е над средата на границата.

Стреса - ако са сериозни неща със здраве или с детето преживявам тежко, другите не толкова. С времето се научих да отсявам истинските проблеми и тези, които не са толкова драматични и да не се вкарвам излишно във филм.
За боледуването - почти не боледувам, синът ми също. Ако пък се случи, минаваме сравнително бързо и леко всичко.

# 169
Започвам от последното казано - това в норма не значи добре! На първа страница има какви трябва да са щитовидните хормони. А за витамините също това в норма, не значи че няма дефицит - В12 е със занижена долна граница, така че може да си в норма, но всъщност в дефицит, вит. Д също трябва да е над средата на границата.

Стреса - ако са сериозни неща със здраве или с детето преживявам тежко, другите не толкова. С времето се научих да отсявам истинските проблеми и тези, които не са толкова драматични и да не се вкарвам излишно във филм.
За боледуването - почти не боледувам, синът ми също. Ако пък се случи, минаваме сравнително бързо и леко всичко.

След като казвам в Норма, значи, че са видяни от лекар и СА в норма. Въпроса ми не бе дали и какво е в норма, а как ви влияят изброените неща.

# 170
Само ще се усмихна Grinning на острия Ви коментар, защото това показва колко много неща не знаете и повече няма да коментирам имате си лекар Wink !

Иначе аз на въпроса Ви съм отговорила, ама това не го видяхте!

# 171
Неслучайно повечето тук се дозираме сами.😉 Според бившата ми ендокриноложка всичко ми беше 6, но аз съвсем реално си имах много и доста неприятни симптоми на хипофункция...🤪 Момичетата тук по-адекватни съвети ми дадоха.🙂

# 172
Само ще се усмихна Grinning на острия Ви коментар, защото това показва колко много неща не знаете и повече няма да коментирам имате си лекар Wink !

Не ми е остър коментарът, не се впрягайте.
Изтощена съм от цялата тази физическа умора и съм изнервена. Извинете ме.
Може би сте права, защото забелязвам, че TSH се покачва. Лятото беше 1 и нещо, скоро беше 3 и нещо. Даже ще кача screenshot
Тези от Acibadem са от лятото, а другия от преди месец.

# 173

Не ми е остър коментарът, не се впрягайте.
Изтощена съм от цялата тази физическа умора и съм изнервена. Извинете ме.
Може би сте права, защото забелязвам, че TSH се покачва. Лятото беше 1 и нещо, скоро беше 3 и нещо. Даже ще кача screenshot
Тези от Acibadem са от лятото, а другия от преди месец.

Проверете Б12, ниско е. Аз бях зле и при мен беше толкова ниско , почнах да пия Б12 и съм по-добре. При мен и Д-витамина беше в дефицит и не беше приятна ситуацията.

# 174
На мен ми беше полезен коментарът ви, защото личната се чудеше дали да ми изпише вит Д, при долна граница 30, а моите изследвания показаха 23, и се чудех дали е права да се чуди. В крайна сметка ми изписа 6 капки вигантол и ме изпраща на ендокринолог.
Можете ли да ми препоръчате лекар във Варна?

# 175
Не знам лекар как може да се чуди да изпише вит Д?! И с тези 6 капки …
При мен хормони в норми, но неоптимални-куп неволи.Ендокриноложката ми твърдеше, че съм за психолог, нямало как да е от тях??!!
Теглих една и се дозирах сама- ми всичко заспа.
Досега само една лекарка адекватно е подходила- мн.възрастен лекар при това.
Тя ми беше казала ТСХ около 2, вит В и Д да се следят.

# 176
Здравейте!
Предварително се извинявам за подробностите!
След като потвърдихте подозренията ми, че съм с хипофункция, започнах да взимам Еутирокс, 25 мкг по следната схема:
¼ хапче от 13.11. до 19. 11. включително
½ хапче от 20.11. до 05.12. включително
¾ хапче от 06.12. досега. Планирам да започна да взимам цяло хапче след Коледа и един месец след това да направя нови изследвания.
Еутироксът го взимам в 3 ч. през нощта, установих, че този вариант е най-подходящ за мен, защото сутрин не чакам да мине един час след пиенето на хормона, за да мога да закуся и да пия кафе. Само си настройвам аларма на фитнес гривната.
От симптоматиката – лицето ми вече не е толкова подпухнало, мозъчната мъгла я няма, имам мааалко повече енергия, пулсът е малко по-бърз. Лошото е, че проблемите със стомаха продължават. Имам „нервен“ стомах и през последната година и половина често повръщам, но последните дни съм доста зле. Повръщах в петък вечерта, в събота бях уж добре, но снощи отново повръщах и то „на фонтан“. Не съм преяждала, нито пък съм яла развалена храна – яденето беше току-що сготвено, продуктите бяха пресни. Беше ужасно, имах чувството, че стомахът ми се е запушил и храната не може да премине нататък. Отделно после не можах да спя цяла нощ от болки буквално в цялото тяло.
Дали това е от хипофункцията или аз нещо не правя както трябва? Еутироксът да е висока доза? Или пък ниска?
Предварително Ви благодаря за съветите!
Весели празници на всички!:christmas_tree:Nature Star2

# 177
А гастроентеролога какво казва?
Не мисля, че е от хипофункцията.
Между другото, един познат го мъчеше стомах, понякога с повръщане, с години. Уж хеликобактер, уж нам си кво си, накрая се оказа че проблемите му идват от камъни в жлъчката, извадиха всичко и направо е нов човек.

# 178
А гастроентеролога какво казва?
Не мисля, че е от хипофункцията.
Между другото, един познат го мъчеше стомах, понякога с повръщане, с години. Уж хеликобактер, уж нам си кво си, накрая се оказа че проблемите му идват от камъни в жлъчката, извадиха всичко и направо е нов човек.

Амиии, предвид навика ми да ходя на лекар чак като заумирам, още не съм отишла на гастроентеролог. Flushed
Май ще е най-добре да започна с ехограф на коремни органи и после ще търся лекар.
Благодаря!

# 179
Здравейте! Бременна съм в 9 седмица след инвитро с донорска яйцеклетка. През годините имам няколко инвитро процедури с мои яйцеклетки, трансфери, които прецакаха щитовидната ми жлеза. Имам доста възли. От февруари съм на еутирокс, защото тсх ми скочи на 4.3, т3 и т4 на долната граница . До сега винаги съм знаела, че за забременяване тсх трябва да е до 2. Преди успешния трансфер , замразен,  взимах 37.5, и тсх беше около 1.5. След трансфера заради високите дози естрофем и прогестерон взимам 50. До сега винаги след трансфер тсх е скачало , последно с около 1 , и затова е по-високата доза след този трансфер. Обаче сега направих контрола, тсх 0.02...,
 т3 7.39.  ( 2.8-7.10)
т4 24.02.  (12-22.00)
Ходих при Начев, направи ме на 2 стотинки...Че най-вероятно изобщо не съм била за терапия. При положение, че тсх ми е над горната граница -4.3 беше без терапия...И той самият ми е дал инструкции при тсх над 2.5 естествена стойност да почна хормон веднага. Не било така, щом съм с донорска, можело до 4 да е...Не знам, нали бременността си е бременност, независимо с моя или донорска...Да не говорим, че откакто взимам хормон се родих , преди това бях ни жива ни умряла, спях по 12 часа на ден, а като съм будна бях като замаяна ежедневно, да не говорим за липсата на концентрация и тонус.
Каза, че това т4 над нормата не е проблем, защото ембриончето има защитен механизъм, но т3 над горната граница е проблем. Изключи автоимунен процес, мат и трак в норми. В крайна сметка, заключението му е, че тази лека тиреотоксикоза е вероятно заради чхг, или евентуално заради възлите, не се знае дали не излъчват повече хормони. Лично аз мисля, че не е заради възлите, защото все съм си ги имала, и преди трансфера, с години. Спря ми хормона, контрола след месец. Е, ясно е, че още другата седмица ще видя дали няма поне малко мърдане надолу, знам, че бавно става.
Наплаших се заради тези т3 и т4 над нормата. Имам леко сърцебиене, до между 70 и 95 ми е пулса. Но по принцип ми е по-нисък, за това явно го усещам повече. Безсъние също, това от десетина дни. Явно от когато се сринало тсх.
Мислите ли, че е проблем този случай за ембриончето? Последно му беше 180 пулса, което не усъмни. Мен, не следващия, той каза, че е нормално. Но сега като знам за високите хормони....

Общи условия

Активация на акаунт