Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 877
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз не пия такива. Пия само добавките, които д-р Недялкова ми изписа, но и тях постепенно намалих. Оставих само тези за изчистване на естрогена и подпомагане на черния дроб. И вит. Д и К2.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 16:00 от catty m

# 241
Витамин К2 се взема , за да няма проблем с неправилно натрупване на витамин Д ли?  Аз още не съм отишла на преглед при новия ендокринолог, че все съм с хрема, кашлица , а нали трябва да си здрав, за да са горед-долу точни изследванията на хормоните, и сега пия само селен и витамин Д.

# 242
Основно наблягам на вит. Д, магнезий, и чат пат цинк, рядко селен и вит. Ц.
Кати, удобно ли ти е да напишеш добавките които ти е изписала Недялкова, и тези за естрогена и черния дроб.🤔

# 243
И аз щях да попитам за добавките за естрогена и черния дроб.
Аз пия всеки ден 1/2 изцеден лимон, витамин Д и магнезий. Когато се разболявам започвам да пия топчета от бъз, които съм си изсушила+ куркума и джинджифил на прах

# 244
Не пия такива неща и на детето си не давам и да не казвам голяма дума, не боледуваме. Пием витамини които са ни в дефицит - основно Д+К2, В12 и магнезий често пием.
Вит.С пия само в момент когато съм настинала и то за 2-3 дни докато ми отмине.

Единствено като бременна съм пила Биозин.

# 245
Здравейте, не знам дали е коментирано в темата, но скоро прочетох, че при хашимото не се приемат имуностимуланта, а имуномодулатори. Вие какви имуномодулатори ползвате сега в зимния сезон, разгледах в сайтовете на аптеките, няма разделение на стимуланти и модулатори, как да избера. Благодаря

Дали имуностимулатори или имуномодулатори би трябвало да се решава само след консултация с имунолог. Не бих пила на своя глава такива неща (да уточня, че нямам Хашимото, позицията ми е принципна).

# 246
Целия щитовиден панел включва - трите хормона ТСХ, ФТ4 и ФТ3, както и антителата ТАТ и МАТ. Хубаво е да се изследват заедно, след това антителата може по-рядко, но при следене на хормони и трите, не само ТСХ. Иначе е хубаво освен витамините които сте изследвали явно, да се видят кр.захар и инсулин.
Как е в Германия не знам, при нас лекарите масово изследват само ТСХ, явно и при вас така, щом все него казвате като резултат.
Относно това да си искате или не изследвания, при нас тук не всичко се поема от касата, т.е. пациента трябва да си ги плати.
Много благодаря за отговора! При първото изследване от октомври
 виждам, че има fT3 5,6( 3-7,8), fT4 13,4 ( 11,8 - 24,6), Mikrosomale SD-AK 10,6 (Max 34). При следващите изследвания виждам само TSH и вит В и Д. Ендокринолога при който имаме час ще я наблюдава дългосрочно. ЛЛ я препоръча, но ни предупреди, че прави много ненужни изследвания, които не се поемат от касата. Аз самата нямам никаква представа какво да очаквам и какво да изисквам. От темите до тук получих много полезна информация, но всичко изглежда много сложно и все още не мога да я подредя в главата си. Много съм притеснена, но чета и се уча от вас. Надявам се да успеем да сложим нещата под контрол.

# 247
Аз не пия такива. Пия само добавките, които д-р Недялкова ми изписа, но и тях постепенно намалих. Оставих само тези за изчистване на естрогена и подпомагане на черния дроб. И вит. Д и К2.

Нареждам се и аз с молба за добавките за изчистване на естроген. Много ще съм благодарна.

# 248
  • София
Основно наблягам на вит. Д, магнезий, и чат пат цинк, рядко селен и вит. Ц.
Кати, удобно ли ти е да напишеш добавките които ти е изписала Недялкова, и тези за естрогена и черния дроб.🤔

Сутрин пия Патентенова киселина и К2, обяд - Б комплекс, магнезий, Калциев д-глюконат (за естрогена); вечер - Патентенова киселина, силимарин (за черния дроб), Калциев д-глюкарат; преди сън - магнезий, таурин, пребиотици.

Пила съм и Тудка и адренал кортекс за известно време, че ми беше нисък кортизола. Честно казано като го пиех, а и като попълних дефицита на вит. Д имам доста повече енергия. 5-6 месеца пиехи Берберин по 2 пъти дневно, но го спях сега, че четох, че не е добре да се пие дълго време.

Отделно от 14 ден на МЦ слагам по 200 мг прогестерон.

# 249
Кати, много ти благодаря. А виждаш ли резултат относно естрогена?

Момичета, имате ли косопад ? Как се справяте? Не мога да го овладея. Пия всякакви добавки и пак е много силен.

# 250
  • Варна
А не бе... аз реално заради косопада и накъсаната коса тръгнах да се изследвам и открих Хашимотото. С нищо не се оправя и тихо си страдам.

# 251
А не бе... аз реално заради косопада и накъсаната коса тръгнах да се изследвам и открих Хашимотото. С нищо не се оправя и тихо си страдам.

Какво ли не правя и няма подобрение. Направо ме е страх, че ще остана без коса. Ако някой е открил работещо решение за него, да споделя.

# 252
Май на мен желязото ми спря косопада Thinking
Постковид беше драматично, то и щитовидните тогава излязоха от релси. Като почнах Л-тироксин се поспря за поне две години и наскоро пак рязко се усили и се оказа дефицит на желязо. Но при мен никой не ми вярва на оплакванията за суха, чупеща се и откровено падаща коса, защото е много и с дебел косъм и не разбират от "в сравнение" и че това остро, сухо и пършиво нешо просто не е моята коса Head Band

# 253
Желязото 100% и при мен, нищо друго не помага

# 254
Аз с желязото съм добре, ендокриноложката ми каза в никакъв случай да не пия. Взимам и витД и то големи дози, К2 и селен и цинк и няма подобрение. Ще взема и Биотин, четох че е добре за косопад.

Общи условия

Активация на акаунт