Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 47 291
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
На Л-тироксина са различно големи хапченцата, 75 и 50 се вижда... Те нямат 125, иначе щях да си взема, сега деля двете по-малки и пия 62,5.

# 511
На мен основно от репродуктивни клиники ми е изписван, в Турция, и аз така съм свикнала, еутирокс от там. Но да не деля, викам си, не може да няма, и хоп... Иначе хубав цвят, светло син на опаковката, викам си логично, нещо леко, като за ниска доза:) 25 е зелен, не знам българските така ли са също, по цветове

# 512
С Матофер аз поне не успях да вдигна нивата на феритина над 17-18. Със Сорбифер успях. Но аз запек не съм имала от желязо (освен от Феро Фолгамма).

Ох, да, съвсем се обърках. Точно за "Сорбифер" бях чела положителните отзиви. Моя грешка! Simple Smile

# 513
Аз съм доволна от сорбифер. Пих го по препоръка на хематолог. Вдига желязото и нямам странични ефекти. Пак казвам, по препоръка на хематолог и следене постоянно.

# 514
Марго, не се шашкай. За 5-6 дни се изчиства т4 от организма.

# 515
Здравейте,
Моля за съвет за ендокринолог при жена с МС?
 За София става въпрос.

[

# 516
Привет мили дами 👋
Свекърва ми има проблеми с ЩЗ от доста години, така й са казали преди много време и така си е останало ,не си обърнала внимание , дооооо преди  известно врем. Започна много високо кръвно 205/ 130 , замаяност, надебеляване, мудност и т.н при което си обърна внимание и йоткриха възел 1.6 на ЩЗ и ви споделям резултати , та вдруги ден е отново при доктора , но ако може някой да сподели мнение за изследванията , според това което чета май е Хашимото 🤔
Сина ми е със Синдром на Даун и е с Базедова болест та съм поезчела но все пак , бих искала да чуя и вашето мнение 🙏 Благодаря Ви и до ссоро ❤️🙏

# 517
Свекървата на колко години е?
При нея тези оплаквания може и да са от пременопауза.
На сина ви за за диагнозата Базедова болест, правено ли му е изследването за антитела - Трак(Траб)?

# 518
Здравейте! Дойдох да се оплача и да поискам съвет.

По препоръки в групата, започнах да взимам Еутирокс 25мкгр по следната схема:
¼ таблетка от 13.11.2023
½ таблетка от 20.11.2023
¾ таблетка от 06.12.2023
1 цяла таблетка от 21.12.2023.

При последното вдигане на дозата като че ли за 2-3 дни бях в хиперфункция – с повишена раздразнителност и лека диария, която по никакъв начин не ми попречи. После настъпи рай! Мозъчната мъгла отдавна я нямаше, а аз бях пълна с енергия и в сравнение с предишното ми състояние се чувствах като Супермен.

Само че от около седмица нещата поеха отново надолу – събуждам се с отоци под очите и на ръцете, плантарният фасцит прави сериозна заявка да се завръща и в добавка на това – отново се чувствам без енергия и сънлива. Получавам жестоко сърцебиене при всеки опит да повървя малко по-бързо, нямам апетит и отново съм със запек, освен това имам и леко дразнене в очите, което също беше изчезнало.

И сега идва въпросът ми – бях решила, че следващото изследване ще е на 2 февруари, само че при тези очевидни симптоми, дали не може да се изследвам още утре? Уточнявам, че заради работата ми ако не направя изследванията утре, ще мога чак след 31 януари.

Бихте ли ми дали съвет как точно да постъпя?

# 519
Здравейте, имам въпрос. Аз съм с Хашимото и ходя на преглед веднъж годишно. Винаги преди прегледа си пускам ТSH, FT3, FT4, TAT и МАТ. Отивам с изследванията, лекаря ми казва, че много съм се набутала и му трябва само TSH, гледа ми жлезата на ехограф и ми напасва хормона. (Последния път бях много отслабнала и той ми каза, че изглеждам добре, може би дозата вече ми е малко в повечко заради свалените килограми, но няма да я пипаме). Така ли протичат прегледите и при вас? Сега съм се записала при много прехвален ендокринолог д-р Димитър Георгиев в Пловдив с космическа цена на прегледа. Трябва ли да пускам други изследвания според вас?

# 520
Здравейте! Дойдох да се оплача и да поискам съвет.

По препоръки в групата, започнах да взимам Еутирокс 25мкгр по следната схема:
¼ таблетка от 13.11.2023
½ таблетка от 20.11.2023
¾ таблетка от 06.12.2023
1 цяла таблетка от 21.12.2023.

При последното вдигане на дозата като че ли за 2-3 дни бях в хиперфункция – с повишена раздразнителност и лека диария, която по никакъв начин не ми попречи. После настъпи рай! Мозъчната мъгла отдавна я нямаше, а аз бях пълна с енергия и в сравнение с предишното ми състояние се чувствах като Супермен.

Само че от около седмица нещата поеха отново надолу – събуждам се с отоци под очите и на ръцете, плантарният фасцит прави сериозна заявка да се завръща и в добавка на това – отново се чувствам без енергия и сънлива. Получавам жестоко сърцебиене при всеки опит да повървя малко по-бързо, нямам апетит и отново съм със запек, освен това имам и леко дразнене в очите, което също беше изчезнало.

И сега идва въпросът ми – бях решила, че следващото изследване ще е на 2 февруари, само че при тези очевидни симптоми, дали не може да се изследвам още утре? Уточнявам, че заради работата ми ако не направя изследванията утре, ще мога чак след 31 януари.

Бихте ли ми дали съвет как точно да постъпя?
Според мен вижте и желязото. Аз овладях хипофункцията, но също беше временен ефекта с умората. След като качих желязото, вече трайно се почувствах добре, с тонус и без мозъчната мъгла. Също може и инсулин на гладно да видите.

# 521
и Б12 проверете.
И да не е минал и някой Ковид?

# 522
  • София
И вит. Д. На мен много положително и се отрази откъм енергия вдигането над горна граница на вит. Д.
Не виждам защо се чудиш какво да правиш. Ако имаш възможност, изследвай се утре. Аз поне бих, но в крайна сметка ти си решаваш.

# 523
Благодаря за отговорите! Ето допълнителната информация:
Желязото го следя от 3 години, последните изследвания бяха преди два месеца и нивата са ок. Ще направя нови изследвания заедно с хормоните.
Имам инсулинова резистентност от много време, приемам висока доза метформин.
От 3 години взимам редовно Б12, вкл и инжекции, след установен дефицит заради приема на метформин.
Взимам и наистина висока доза вит Д от много време, както и куп други добавки.
Имам ваксини + няколко бустера за Ковид, не съм боледувала, а с моята имунна система, която не може да се пребори с елементарни настинки, със сигурност щях да усетя ако съм се разболяла.
Описаните симптоми ги отдавам само или поне предимно, на хипофункцията.

# 524
Свекървата на колко години е?
При нея тези оплаквания може и да са от пременопауза.
На сина ви за за диагнозата Базедова болест, правено ли му е изследването за антитела - Трак(Траб)?

Свекървата е на 65г
А на сина ми ,да направени са всички изследвания 👍🙏

Общи условия

Активация на акаунт