За любителите на салати - тема 6

• 80 908
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
Имам въпрос относно дресинга. Като съм си поръчвала салата с червено цвекло, морков и целина,или пък салата с кълнове към тях слагат някакъв дресинг, който в домашни условия не мога да догодя. Някой знае ли какъв може да бъде този дресинг? Освен балсамико какво още тайно слагат, че е толкова вкусен.

# 496
  • Русе
Зелении микс, краставици, домати, чушки, авокадо, червен лук, копър и пармезан

Зелевата за бърза консумация

# 497
Мед и горчица?

# 498
# 499
Боже, колко работа по една относително проста и семпла салата! Машалла, Пейч!

Покрай празниците правих няколко пъти салати от рускоговорящи контент създатели  и стигнах до следните изводи за себе си:
1. Подправките са им малко (така де, на вкус и цвет...) !
2. Това дробене не всички продукти на ренде, че да ги докарат до едни размери ме нервира и не го разбирам, а те много си го уважават, даже в офиса правят комплименти за него Simple Smile
3. Ако още веднъж видя 5 пласта майонеза, последвани от чутовно количество ренден кашкавал в салата ще почна да вия - то ясно, че трябва да неутрализира бутилка водка, ама чак пък толкова Grinning

Горното да се чете с разбиране - всичко се изяде, нищо не отиде зян, но някак очаквах малко по-голямо разнообразие от категорията "салаты для рождественского стола". Салатата ми с рулца от раци за мен беше  най-сполучлива май.

PS Време ми е за салати от други кухни!

Хммм, това звучи обещаващо - руски със френски акцент Grinning
Този пич знае какво прави!!

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 17:31 от Agent Provocateur

# 500

моят нов вариант на салата Цезар

японска картофена салата, нещо като нашата руска ,но не съвсем Smiley
Един много актуален риилз във връзка с поста на Агент Smile
Руска салата-варианти

# 501
Аз уикенда , под напътствията на майка ми, закупих един корен хрян на пазара  и после го направих на машината с рендето и в бурканче. Сега слагам щедро на всякакви салати помалко. Не знам защо , но моя лютеше и на очите и на носа и миришеше на ххрян,, но само настърган. Сега в бурканчето не люти изобщо и не мирише.

# 502
  • Варна
Салата Айсберг с бекон, киноа и авокадо.

Едитвам с нещо полезно
ДРЕСИНГИ

Класически Винегрет

– 50 мл. балсамов оцет
– 100 мл. зехтин
– 20 гр. Дижонска горчица
– сол и черен пипер

Млечен с билки

– 200 гр. кисело мляко
– 40 мл. лимонов сок
– 40 гр. микс от наситнени  магданоз, копър, мащерка
– сол и черен пипер

Авокадов

– 1 авокадо
– 40 гр. наситнен копър
– 40 мл. лимонов сок
– 1 смляна скилидка чесън
– сол и черен пипер

Меден

– 40 гр. мед
– 40 гр. Дижонска горчица
– 40 мл. ябълков оцет
– 40 мл. зехтин
– сол и черен пипер

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 23:02 от Daisy_D

# 503
  • Русе
Дани ме заинтригува с тази японска картофена салата и аз си спретнах един нашенски вариант. Моите в къщи изобщо не стигнаха до второто след салатата. Че, и ракийка си удариха.

# 504
Салатка с рукола, мини марули, сушен домат, авокадо, краставица, пълнозърнести макарони:

# 505
  • Русе
Не съм си показала салатата, поднесена на Коледа под формата на коледен венец. Зелена салата, микс зелении, авокадо, краставица, чери домати, чушки, маслини, мини моцарели, копър

и пармезан

# 506
Здравейте, имам една книга с рецепти за салати. Може би е на повече от 10г. Astonished
Мил спомен ми е от дядо, който събираше книги от едно издателство и ми ги подаряваше Heart
Ще сложа в скрит текст няколко идеи за салати от книгата.
Дано нямате против

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 00:12 от Bubani25

# 507
Бубани, благодаря! Много добра идея!
Две и Стефи, с какво овкусихте венеца и салатите?

# 508
Anra, моята салатка е овкусена със сол, зехтин и малко балсамов оцет, почти винаги овкусявам по този начин.
Добавям още една салата, като тук съм овкусила сиренето предварително със зехтин, сух риган и босилек

# 509
витмиозна салата- черна ряпа, червено цвекло, моркови, круша, ябълка, магданоз, маслини, семки по няколко парченца - сушени манго, кайсия, стафиди, черна боровинка - лимон прясно изцеден и зехтин много Wink

Общи условия

Активация на акаунт