Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 864
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 270
Аз открих Олаплекс 🤓
Хора, ако има чудо, това е
Който ме следи знае от кога мрънкам за сухите краища - ами след една “терапия” (стоене 30мин пре-уош) с номер 3, две миенета с маската 4в1 (стоене по 10мин) и 2 слагания на номер 6 на влажна коса - няма ги вече сухите краища, ня-ма ги 😵💫 и аз нямаше да си повярвам, ако не бях аз 🤪
От тогава са минали повече от месец, със съответния брой измивания с други продукти - няма ги, краищата ми все още са супер напоени…
Другото ми откритие е смесването на крема чудо на Олиосета с капките на Oway - перфектно се допълват.

# 271
Олаплекс 3 ми е сигурно най- любимия продукт за коса. Преди ми помогна за щети от изрусяване, после ми помогна за щети от тези четки сешоар. Използвам го само за краищата (защото съм стисната Grinning ), косата ми порастна много и то за бързо време, защото не се налага да я подстригвам, нямам цъфтежи и изгорено.

Да ви попитам нещо : Има ли смисъл от професионални сухи шампоани? Използвам от доста време този на Батист за брюнетки, но минавам доста бързо през тях, ако купя професионален ще ме кара ли по- дълго време, прави ли косата "чисто" изглеждаща за по- дълго?

# 272
Не съм забелязала, избягвам сухи шапоани, но аз също си купувам Батисте когато ми трябва ( удобно е че имат малък размер  )

Купих си от фришоп от европа 30 мл пакетче от маската с кафявата капачка на Марокан - същата работа като голямата опаковка която взех преди време - а именно ГРЕДА

Моля дамите които имат от хубавият стар вариант да снимат състава - да видим аджаба какво смениха тея пусти производители ....!

# 273
Да ви попитам нещо : Има ли смисъл от професионални сухи шампоани? Използвам от доста време този на Батист за брюнетки, но минавам доста бързо през тях, ако купя професионален ще ме кара ли по- дълго време, прави ли косата "чисто" изглеждаща за по- дълго?
Не съм забелязала ефектът при мен да е "по-дълъг", но имам профи любимци, които ми дават по-добър ефект от този на Батист. Например:

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 15:47 от Agent Provocateur

# 274
Аз с такова желание купих Лореал молекулярната серия, както бях писала пробвах го веднъж...не ми хареса резултата суха, заплетена коса. Пробвах втори път..същата работа. Още като сложа маска ли е балсам ли е с отмиване и я усещам как става суха и заплетена косата. После и крема без отмиване не оправя положението.
Последно се изкъпах с Милк шейк лилав шампоан и маска пак лилава на Лалга...косата ми след тях си беше както обикновено, мека и не беше заплетена.
Обаче започнах да се чудя защо така се получава...силна ли ми идва серията, няма нужда косата ми сега от това или да я пробвам пак след боядисване(балеаж), че никак не ми се иска да съм дала едни пари на вятъра и да не ги изразходя.
Не съм пробвала продуктите поотделно, смисъл шампоана с друга маска или обратно.

# 275
  • София
И на мен не ми хареса никак балсамът от молекулярната серия на Л'Ореал. Пробвах шампоана с маската Керастаз Нютритив и накрая молекулярната маска без отмиване на Л'Ореал. Резултататът беше съвсем различен и много по-добър.

# 276
Аз съм използвала Kérastase Nutritive Bain Satin за суха коса и К18 (няколко дни след използване косата ми започна да се омазнява/утежнява, а имам изкл суха коса и мога със седмици да не я мия ). Последно използвах L'Oréal Professionnel Absolut Repair. Честно казано, косата ми е най-мека от последното, нищо, че цената е на половина.
Харесах си фризьор, който работи с Farmavita. Някой може ли да сподели мнение за тази боя?

# 277
Хубава е фармавита. Аз съм се боядисвала с нея години наред.

# 278
Купих си шампоан, маска и термо на Керастаз Генезис.  Ползвала съм ги и преди без термото. Карестаз са супер за постигане на някакъв бърз търсен моментен вид на косата.
 Но исках да ви попитам само на мен ли ми пада много повече коса, когато се измия с който да е техен шампоан?
3-4 месеца бях спряла да ги ползвам по тази причина. Пада ми буквално двойно по-мялко коса, когато се измия с шампоан на Елсев например. И тези наблюдения са ми от години върху шампоаните на Керастаз.
И пак се подлъгах да си купя и то цял комплект. От фризьорски салон ги купувам.

# 279
Ползвала съм цялата серия Генезис, но не съм забелязала такъв ефект.
С измиването на шампоана ли пада косата?
Евентуално може от маската да е така, пробвайте без нея.
Аз харесвам и балсама много.

# 280

Онзи ден поръчах на ММ тези
BABYLISS PRO 4ARTISTS BARBER METAL CLIPPER

BaByliss PRO 4Artists FOILFX

Vanessa, страшно полезен отзив, как да не те обича човек!

За запис да споделя, че след като за почти две години се бях фиксирала в davines, от които плячкосах и упорито употребявах почти всичко, накрая просто ми омръзнаха. Не че не ми се отразиха добре на косата, но нещо се бях превъзнесла по тях и ентусиазмът след дълго време, но изведнъж се стопи.

От любопитство, изпробвах последно серията Bond-Building на Bumble and bumble и никак не съм впечатлена.

Трябва да се върна към някои любимци, то се е видяло.

# 281
krystall, маската се слага по дължините, далеч от корените, по-вероятно ми звучи да е от шампоана.
Чудя се дали не може ли да е, защото слагам доста шампоан - от дрогерийните шампоани слагам по много и по навик и от тези на Керастаз,
Направо с всеки шампоан на Керастаз имам косопад и като започна с друга марка - изчезва.

# 282
Как от серия предназначена за косопад ще ви пада повече коса 🙄 явно керастазките шампоани ви идват силни за скалпа и косата ви и затова пада повече и не са за честа употреба

# 283
  • Някъде там
krystall, маската се слага по дължините, далеч от корените, по-вероятно ми звучи да е от шампоана.
Чудя се дали не може ли да е, защото слагам доста шампоан - от дрогерийните шампоани слагам по много и по навик и от тези на Керастаз,
Направо с всеки шампоан на Керастаз имам косопад и като започна с друга марка - изчезва.
Керастаз, са силни шампоани и не се понасят от всеки скап, лично аз се разбирам само с един техен шампоан и това е този за дълга коса и Денсфик.Всички останали ми предизвикват сърбеж и дискомфорт на скалпа.Възможно е да са силни за вас, или просто не ги използвате правилно след като слагате голямо количесто.
За правилното използване на шампоаните на Керастаз беше писала densi в една от темите, както и в блога си.
Не знам дали мога да споделя блога ѝ тук в темата, затова ще си позволя да копирам и споделя, това което е написала densi в блога си:

Цитат
За използването на шампоаните им консултантката ми препоръча да слагам в дланта си съвсем малко количество, колкото лешник примерно и да нанеса на скалпа с наведена надолу глава като масажирам самата кожа и се стремя да не разпенвам почти никак продукта при първото нанасяне. Ако не достигне количество шампоан само леко да добавя.
Следва измиване на скалпа под душа и отново слагане на още по-малко количество от шампоаните им вече с разпенване, за да се стича при измиването по косата надолу и да може да се измие и тя. Каза ми никога да не сапунисвам дължините си с техните шампоани. Като се разпени при повторното слагане шампоана да го оставям винаги да действа 3 минути без да отмивам и без нищо да правя, освен лек масаж на скалпа. Продуктите на Kerastase били направени на първото измиване да почистят себума и после да проникнат съставките им навътре, което нямало как да се получи като отмия веднага, както правя, защото ме е страх от агресивните им съставки. Каза ми да не се притеснявам, а просто да използвам супер малко количество шампоан.

# 284
Аз слагам много повече от това описано количество. Все си мисля, че ще остана с недоизмита коса.
Иначе нямам сърбеж или дискомфорт след шампоаните на Керастаз, но определено винаги ми пада коса като при направо силен косопад. През лятото имах слънчевата серия, пак беше така, иначе супер ефект.
Ще направя още една проба с малко количество и ако пак се получи така, просто повече няма ди посягам към шампоаните на Керастаз.

А може ли да ми кажете как нанасяте термо спрейовете на Керастаз? Аз пръснах от двете страни по две помпи и отзад на тила толкова, разресох с мокра четка, но според мен така нямаше от защитата на цялата коса.

Общи условия

Активация на акаунт