Професионални серии за коса - Тема 162

• 111 498
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 870
И още нещо. Ползвах на Joico Hydrasplash и бях много доволна. Истински хидратирана, гладка, лигава коса. Реших да пробвам Moisture Recovery. Просто не мога да си обясня защо прави косата ми точно обратното на хидратирана - суха и твърда. Направо съм в недоумение. Купени са от различни места, но изключвам втория да е менте от нотино. На някой да му се е случвало?

# 871
  • USA
https://www.joico.com/hair-care-for-dry-hair-guide/  заради състава е джойкото едното има кокосова вода  другото друго...морски клеп ..

# 872
Каква коса имате?
И защо след като бяхте доволна от серията заж тънка към средно дебела коса не взехте маската от същата серия, а отидохте на серията за плътен косъм?

# 873
Здравейте! Какво е мнението ви за серията на Lakme Deep Care? Косата ми е дълга, суха с дебел и твърд косъм, който лесно се къса и цъфти. Към коя от серийте на Lakme бихте ме насочили?
Последно използвах серията Chi Keratin, но косата ми продължава да стои твърда и няма блясък. Благодаря Heart

# 874
Аз ползвам почти всички серии на Лакме, от Дийпкеър съм доволна. Също харесвам аргановата серия много, особено маската.
Пробвай Макадамия за плътна коса шампоан и маска/балсам, може би ще имаш по-задоволителен резултат.

# 875
Здравейте! Какво е мнението ви за серията на Lakme Deep Care? Косата ми е дълга, суха с дебел и твърд косъм, който лесно се къса и цъфти. Към коя от серийте на Lakme бихте ме насочили?
Последно използвах серията Chi Keratin, но косата ми продължава да стои твърда и няма блясък. Благодаря Heart
Chi Keratin е протеинова серия - моя съвет е да използвате някоя хидратираща серия, поне веднъж, между Chi Keratin-а, за да балансирате състоянието на косата.
Lakme Deep Care също е протеинова серия.

# 876
Каква коса имате?
И защо след като бяхте доволна от серията заж тънка към средно дебела коса не взехте маската от същата серия, а отидохте на серията за плътен косъм?

Хах, направо се почувствах гузна Simple Smile) защото просто реших да я пробвам, плюс това, такова нещо като за плътен косъм няма. Това беше първата хидратираща серия на марката, преди да излезе hydrasplash. Пише за дехидратирани и сухи коси, а не за дехидратирани и сухи с плътен косъм. Масово на почти всички марки, хидратиращата серия е една, което значи, че е подходяща за сухи коси, независимо дали са с плътен, тънък, прав или къдрев косъм.

# 877
  • USA
Повечето професионални марки нямат универсални продукти за всички видове коса/има но са леки, обикновенно това са  "за обем"/, а имат за средна и тънка и плътна и порьозна коса  т.е за плътен косъм е по - агресивна и "тежка", ако човек ползва за тежка коса продукти, а косата му е финна ще се утежни и ще се получи суха,твърда и фризната.
 Според мен е важно да си определим типа коса и д а ползваме продукти съобразено видът и.Мое мнение разбира се, всеки може д аползва каквото си иска Simple Smile

# 878
Ок. Съгласна съм, но това не важи за почти никои хидратиращи серии. Масово конкретната марка си има една хидратираща серия. Освен Joico не знам друга марка да има за тънка и плътна коса. Ако може да ми препоръчате такава, бих била благодарна.

# 879
Повечето професионални марки нямат универсални продукти за всички видове коса
Скрит текст:
/има но са леки, обикновено това са  "за обем"/, а имат за средна и тънка и плътна и порьозна коса  т.е за плътен косъм е по - агресивна и "тежка", ако човек ползва за тежка коса продукти, а косата му е финна ще се утежни и ще се получи суха, твърда и фризната.
Според мен е важно да си определим типа коса и да ползваме продукти съобразено видът и. Мое мнение разбира се, всеки може да ползва каквото си иска Simple Smile
^^^ Aбсолютно подкрепям!

Хах, направо се почувствах гузна Simple Smile) защото просто реших да я пробвам, плюс това, такова нещо като за плътен косъм няма. Това беше първата хидратираща серия на марката, преди да излезе hydrasplash. Пише за дехидратирани и сухи коси, а не за дехидратирани и сухи с плътен косъм.
Не съм целяла да ви накарам да се почувствате неудобно, просто ми стана любопитно (аз, например, като харесам Ш+Б изкупувам цялата серия с идеята, че някой, който разбира много повече от мен е мислил серията като система за поддръжка на даден тип коса). А и специално Джойко си го пише коя за какво:

Доста брандове делят на хидратацията на няколко вида...

Pureology също, както и други:

За моята коса най-добрата (балансирана и с идеално ниво на хидратация за мен през зимата) серия за тънка коса е тази на Макадамия, но ползвам и много други с удоволствие, вкл. Joico Hydrasplash, Kerastase, Redken, Wella, Alterna, CHI, etc.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 16:03 от Agent Provocateur

# 880
  • USA
PURELOGY
MAROCANOIL  
Redken

fine/medium имат серии в офицялните сайтове повечето имат "ТЕСТ" за да се определи подходящата серия.

# 881
PS Когато се случи да си купя не съвсем "идеална" за моята коса серия от просто любопитство я ползвам еднократно и я редувам с други, по-подходящи (или подарявам на приятелка). 450 ml Kerastase Therapiste Shampoo изхабих по този начин, на гол инат, не беше хич лесно Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 16:11 от Agent Provocateur

# 882
Много благодаря! Беше ми много ценна информацията. Ще прочета подробно и ще пробвам с някой от изброените. Organic Balance на Lakme също много ми харесва, но го ползвам от години и искам да разнообразя. Все още не съм открила идеалния за мен шампоан, който едновременно да хидратира тънкия ми косъм и да не ми сплеска косата.
Не се боядисвам, пречи ли да пробвам wella-ta или Purelogy или по-добре да се насоча към друг, който не е за боядисана коса.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 18:37 от tobsic

# 883
Момичета как проверявате срока на даден продукт след около година!Погледнах шкафа и имам доста маски и шампоани които не са променили нито консистенция нито аромат,но се притеснявам ,че съм ги ползвала по един два пъти,и не съм писала кога съм ги отворила…
Доста преди време изхвърлих и сега малко съжалявам,че бяха скъпи.

# 884
Някой има ли идея серията Metal Detox на Лореал колко често може да се ползва? Това е единствения шампоан, който не прави косата ми като кълчища, а маската е просто идеална (за моята коса говоря). Но мисля че не е хубаво да се ползват при всяко миене...или?

Общи условия

Активация на акаунт