Професионални серии за коса - Тема 162

• 111 467
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 855
https://www.sephora.co.uk/p/PUREOLOGY-Color-Fanatic-Spray-200ml- … nditioner&q_typ=f
Този leave-in намира ли се в България? И като действие припокрива ли се с мултифункционалния крем на Олиосета или са различни?
Не зная дали го има в БГ. Притежавам и двата продукта и за мен те не са с идентично действие въпреки маркетинговите изцепки на етикетите им, да не говорим, че формулата им е много различна. Спреят е чудесен продукт за фина коса със сухи краища - не утежнява, не омазнява, читав базов продукт; Олиосетата според мен е приложима при по-разнообразни видове коса, при нея "китосването" е много по-явно. Докато не ги опитате на собствената си коса не можете да знаете кой ще е предпочитан за вас продукт ИМХО.

# 856
Аз не съм впечатлена от този спрей ,много време го исках, следя професора ,сума време го чаках ,ами за тия пари ,един нектар термик или спрея дисциплин, по добре действат ,поне на моята косица .
Да се оплача пак прекалих с протеина , ще диря еластисайзера в шкафа , но и да кажа ,че от 107 ш и м, пак се върнах на напура и пролонгър ,само маските сменям , нещо тия мазни корени като свикна с някое комбо и с друго не ми се получава...

# 857
Здравейте!
Някой може ли да ми препоръча продукт, който наистина активира растежът на косата?

Няколко, но съм ги ползвала заедно, не поотделно. Хубавото е, че не са скъпи и можете да си ги вземете всичките. Не са професионални, затова слагам като скрит коментар.

Скрит текст:
Бързам да уточня, че имам желязно доказателство за действието им - по време на Ковид имах фрапиращо оплешивяване, не просто цялостно оредяване на косата, а и 2 големи, непълно плешиви петна - говорим за размер на монета от 2 лева. Без грам косъм, гладко, гладко като обръсната глава, гладко като вътрешната част на ръката, съвършено плешиво. Третирах с един куп неща, нищо не помогна, докато не въведох комбото продукти. Ето и къде е желязното доказателство: бях пропуснала, че имам и трето едно плешиво петно - много ниско отзад на главата беше, на около два пръста от основата на косата и въобще не съм го видяла, съответно не съм го третирала, защото слагах комбото продукти на горната 1/2 от косата. Докато не отидох на фризьор и дамата не ми го показа. Ами... след над 6 месецатова трето петно едваааааам-едвам се беше замъхило, с коса около 1-2 см и фина, слабичка... като бебешка косичка. На двете третирани петна имах минимум 10 сантиметра коса с дебелината и усещането на моята си. Simple Smile

Не ми помогнаха: сериите Ниоксин. И през тройката, и през четворката минах, пълен смях откъм действие, а за капак ми правиха косата отвратителна. Също аминексил ампулите на Лореал - грам ефект нямаха.

Скрит текст:
Комбото, което ми помогна: Серума за растеж на косата на Кройтерхоф - по-скоро за цялостно укрепване и подсилване, заздравяване и събуждане на фоликулите + Лосиона на Cult Amelie - ето от това нещо видях нова коса като трева през лятото... връзка с космоса имах постоянна! По-късно въведох и Вълшебството на HairHolic, като си го направих още по-концентрирано и с по-оптимални (в моите очи) съставки. И трите ги правя като pre-wash, остана си ми като навик да използвам нещо винаги - мия си косата все сутрин, та вечерта преди това нанасям обилно, масажирам - с пръсти или със силиконова четка за скалп. Преспивам така, по възможност и кардио правя преди миенето на косата, че да се затопли скалпът и да подействат още по-добре.

По темата за професионалната козметика за коса, на която съм голям фен, мога да споделя, че най-накрая се наканих да си взема препоръчаната за обем на фини коси серия на TheBlowoutProfessor в YouTube - Redken Volume Injection (розовата). Допада ми, определено е фаворит! Косата си издържа 3 дни в добър вид, но ми се искаше още обем сякаш. Струва ми се, че със серията за обем на... щях да напиша Килиън Мърфи, хахаха, на Филип Кингсли, виждах наистина уау обем на първи ден. Не мога да съм напълно обективна обаче, понеже я използвах нетолкова скоро, а и косата ми тогава беше значителна по-къса. Сега е доооста дълга, на черта и въпреки че е фина, си тежи. Със сигурност обаче балсамът на Редкен не е най-подхранващият и надали няма да го подновя. Не че се заплита косата или изглежда суха, ама... може още просто. Сериозно съм за фризьор, та ще свърша това и ще си подновя серията на Филип Кингсли и ще ъпдейтна по този въпрос.

От Compagnia Del Colore Volume Shampoo, чиито бои са топ-топ-топ (!!!!), съм просто потресена. Нямам други думи да опиша колко отвратително си усещах косата след него. Мръсна, сплъстена, за обем да не говорим. Най-подхранващата серия за изтощена руса коса на планетата да си бях купила (брюнетка със здрава коса съм), нямаше да си я усещам толкова сплескана, мръсна, невъздушна, просто о-т-в-р-а-т. Не мога да си го обясня - съставът не е лош, има ги уж протеините, мих два пъти, мих с четка за скалп, няма бе, не - след ден и половина косата беше като залята с олио. Ще го използвам да си мия четките за грим.

# 858
Момичета моля за помощ..
От както започнах изцяло да използвам професионална козметика(преди около 2 месеца)косата ми много изтъня!С дрогерийната беше жива и плътна!От години ползвам само финиши и от време на време маски профи!Ползвам Лалга,Алтерна всички серии с хайвер ,Маракеш финиш,Chi също!Сдобих се и с К18 (още не съм я пробвала)
редувам протеин и хидратация,но….
Нямам косопад,само косъма стана тънък ,иначе съм с жива коса,малко под плешките!Треторам на 2-3 месеца само с боя Колор Сойн,в кафяв нюанс!
Къде греша?Вярно  ,че има много профи козметика,но вече съм на ръба да ги изхвърля и да мина пак на дрогерийната😔😔😔

# 859
Моля за помощ и аз. Косата ми пада! На дълги косми.. Никога не съм имала такъв ужас. При всяко ресане е някакъв кошмар. Краищата изведнъж изтъняха може би от накъсване в рамките на месец буквално също. Разбира се и плитката ми е нюню сега Grin  Какво бих могла да ползвам срещу накъсване и трябва ли? Последният месец два пъти ползвах еластисайзъра на Филип Кингсли и два пъти кокосово масло. Не бях от година сигурно. И четирите пъти престоя което използвам цяла нощ и част от деня. Отделно ползвах и бондинг терапиите преди измиване на елсев и балеа също, но за макс 30 Мин другите измивания. Сега ги хвърлих тях Laughing Допреди лятото ползвах Олаплекс 3, но свърши, фризьорът ми октомври и ноември слагаше мисля 2. Дали трябва да вкарам протеин или пак Олаплекс, бяхте препоръчвали един в две стъпки от рибката? Виждам се в ужас Cry Взех си на дюкре шампоан и добавката, серум имам на wooden spoon, имам и масло от репей с коприва, но за късането не знам какво да ползвам вече. Ще отрежа поне 5 см Cry но разликата в косата ми изведнъж е много видна. Подобие е, 1/2-2/3 от моята ги няма … Отделно пия вече от няколко дена и цинк, б12, магнезий, желязо (изписвани са ми, имам анемия, но бях несериозна последните месеци и резултатът е налице) За външните агресори обаче не знам какво да правя. Всяко ресане е като мъчение и плача. Космите са дълги! И доста от тях мисля имат и корени Disappointed Четох назад коментари предимно на принцесата и установих, че май е голяма глупост било да спя с еластисайзъра с мокра коса също. Косата ми сега е доста фина, иначе си блести както обикновено. 2Ц тип, гъста (беше Joy два косъма е вече макар скалпът да не е на дупки ) , сякаш от протеин често става твърда и любима маска ми е на Лакме био арган и имам една неотворена, не бях ползвала поне две години, на макадамия последно време ползвам маска и не съм впечатлена. Термозащита нектар термик или на медавита спрея, също на керастаз спрея хрома абсолю- редувам си, най- много обичам нектар. Суша се от ноември с Дайсън еърап, преди това с парлукс, мия веднъж или два пъти на седмица косата и суша само така, не ползвам други уреди. Октомври имах обезцветяване на корени и оттогава на 30 дни русо с боя. Моето ниво е 7, боядисана е до 9-10. Началото на ноември 5 дена използвах маша всеки ден на над 180° и косата ми 6 месеца след подстригване изведнъж цъфна и я подстригах. Сега нямам цъфтежи..  но нямам и коса Grinning  Днес два пъти се сресах, не съм виждала толкова много косми да ми падат никога преди и са почти само супер дълги. Благодаря предварително на които ме изчетоха Heart

П.С дали има метод на сгъстяване, който да не вреди? Изглеждам изключително зле ако не ми е дълга косата, а сега и с рядка не ми се мисли.. и сигурно поне година ще е така зле докато пораснат достатъчно косички Cry

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 03:31 от sourispourmoi

# 860
Скрит текст:
Моля за помощ и аз. Косата ми пада! На дълги косми.. Никога не съм имала такъв ужас. При всяко ресане е някакъв кошмар. Краищата изведнъж изтъняха може би от накъсване в рамките на месец буквално също. Разбира се и плитката ми е нюню сега Grin  Какво бих могла да ползвам срещу накъсване и трябва ли? Последният месец два пъти ползвах еластисайзъра на Филип Кингсли и два пъти кокосово масло. Не бях от година сигурно. И четирите пъти престоя което използвам цяла нощ и част от деня. Отделно ползвах и бондинг терапиите преди измиване на елсев и балеа също, но за макс 30 Мин другите измивания. Сега ги хвърлих тях Laughing Допреди лятото ползвах Олаплекс 3, но свърши, фризьорът ми октомври и ноември слагаше мисля 2. Дали трябва да вкарам протеин или пак Олаплекс, бяхте препоръчвали един в две стъпки от рибката? Виждам се в ужас Cry Взех си на дюкре шампоан и добавката, серум имам на wooden spoon, имам и масло от репей с коприва, но за късането не знам какво да ползвам вече. Ще отрежа поне 5 см Cry но разликата в косата ми изведнъж е много видна. Подобие е, 1/2-2/3 от моята ги няма … Отделно пия вече от няколко дена и цинк, б12, магнезий, желязо (изписвани са ми, имам анемия, но бях несериозна последните месеци и резултатът е налице) За външните агресори обаче не знам какво да правя. Всяко ресане е като мъчение и плача. Космите са дълги! И доста от тях мисля имат и корени Disappointed Четох назад коментари предимно на принцесата и установих, че май е голяма глупост било да спя с еластисайзъра с мокра коса също. Косата ми сега е доста фина, иначе си блести както обикновено. 2Ц тип, гъста (беше Joy два косъма е вече макар скалпът да не е на дупки ) , сякаш от протеин често става твърда и любима маска ми е на Лакме био арган и имам една неотворена, не бях ползвала поне две години, на макадамия последно време ползвам маска и не съм впечатлена. Термозащита нектар термик или на медавита спрея, също на керастаз спрея хрома абсолю- редувам си, най- много обичам нектар. Суша се от ноември с Дайсън еърап, преди това с парлукс, мия веднъж или два пъти на седмица косата и суша само така, не ползвам други уреди. Октомври имах обезцветяване на корени и оттогава на 30 дни русо с боя. Моето ниво е 7, боядисана е до 9-10. Началото на ноември 5 дена използвах маша всеки ден на над 180° и косата ми 6 месеца след подстригване изведнъж цъфна и я подстригах. Сега нямам цъфтежи..  но нямам и коса Grinning  Днес два пъти се сресах, не съм виждала толкова много косми да ми падат никога преди и са почти само супер дълги. Благодаря предварително на които ме изчетоха Heart

П.С дали има метод на сгъстяване, който да не вреди? Изглеждам изключително зле ако не ми е дълга косата, а сега и с рядка не ми се мисли.. и сигурно поне година ще е така зле докато пораснат достатъчно косички Cry

Според мен трябва да си вземеш и витамини специално за коса, които да имат биотин в състава си (солгар, maxihair) /консултирай се с лекаря си, разбира се за дозите/ и още един шампоан, с който да сменяш - за мен ефект съм видяла от Приорин, Дукре, Керастаз розовия, не опъвай косата и задължително я подстрижи, няма да стане по друг начин с накъсването - трябва време - аз бях така повече от месец есента и се оправих, в момента косата ми е идеална, но нямам анемия….Чай от коприва(шампоан, добавки) на мен също ми помагат, но при теб е от анемията.  Също си вземи и пий някакъв качествен колаген. Според мен трябва да минимизираш и термичната обработка, и агресивните фактори -като дърпане, обезцветяване и тн.Останалото е търпение, защото си иска време! Успех!

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 09:28 от mamaLina

# 861
  • Варна
Виж си желязото на първо четене и вит Д. Такъв брутален косопад изведнъж при положение,че знаеш,че си с анемия е от там. Неглижирането на добавките не води до нищо добро.
Олаплекс 3 си вземи ама никакво спане с мокра коса!
За косопадът няма да помогне,но за накъсването помага и то доста. Една ампула Лалга ЦПР/от новите с пръскалка също би повлияла добре накъсване.

djesi1982
а с тия лалги и Алтерни ДПШ взе ли?
Не четете през ред момичета. Професионалната грижа за коса си има правила,които ако не се спазват се получава обратен ефект. Утежнили са ти косъма профи мазилата. В дрогерийните шампоани има по-агресивни измивни съставки,които успяват да измият добре косата,за разлика от щадящите безсулфатни профита. Затова всички имаме ДПШ и го ползваме регулярно.

# 862
Виж си желязото на първо четене и вит Д. Такъв брутален косопад изведнъж при положение,че знаеш,че си с анемия е от там. Неглижирането на добавките не води до нищо добро.
За косопадът няма да помогне,но за накъсването помага и то доста. Една ампула Лалга ЦПР/от новите с пръскалка също би повлияла добре накъсване.

djesi1982
Не четете през ред момичета. Професионалната грижа за коса си има правила,които ако не се спазват се получава обратен ефект. Утежнили са ти косъма профи мазилата. В дрогерийните шампоани има по-агресивни измивни съставки,които успяват да измият добре косата,за разлика от щадящите безсулфатни профита. Затова всички имаме ДПШ и го ползваме регулярно.

djesi1982
Да имам ДПШ на Лакме !Колко често ползвате?
Чудя се и за някой балансиращ шампоан .

# 863
  • Марс
Ами индивидуално е. Аз използвам, когато започне да ми увяхва косата.

# 864
Благодаря от сърце Heart

# 865
Аз пак с досаден въпрос.
Разколебах за се Дайсъна Airwrap complete, имам си професионален сешоар. По-скоро ме вълнува по-щадящ метод за къдрене и изправяне. Гледам пресите на Дайсън, дали са добри или на Лореал стийм са по-хубави ?

# 866
Няма щадяш метод с преса. Само Air Wrap, ама падат бързо и стават вълни.

# 867
Имах предвид по-щадящ от керамичните преси и маши, защото сега ползвам такива за къдрене, например. Със сешоара се изправям горе долу добре, но на следващия ден косата седи малко като на клечки. Или нещо в техниката ми, или и аз не знам вече.
Гледах ревюта на Airwrap-а, но повечето също споделят, че къдриците не се задържат без стилизанти. А си е инвестиция - около 4-5 пъти по-скъп от сешоара ми 😀 Малко се колебая, но пък ако е единствен вариант ще го взема.
Прощавайте за офф-а, следя ви с удоволствие, благодарение на темата от години ползвам само професионална козметика и съм много доволна.

# 868
Момичета, препоръчайте ми някой по-бюджетен, но добър ДПШ.

# 869
Момичета, препоръчайте ми някой по-бюджетен, но добър ДПШ.
Аз ползвам този !
https://www.zlatnaribka.com/dalbokopochistvasht-shampoan-lakme-e … me-cleanse-300-ml

Общи условия

Активация на акаунт