Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 320
  • 1 288
  •   2
Отговори
# 765
  • виртуално
Вestcare имат 30% намаление с код love , хваща и вече намалени неща.
Аз докупих шампоани и балсами Trimay , пачовете за очи и маски Mitomo

# 766
Schwarzkopf Professional BonaCure Fibre Force Fortifying Sealer ... Слагам само в краищата, като добавям няколко капки олио на Chi, но много ми става суха и твърда косата от този флуид. А съм с боядисана руса коса, ниво 10. По принцип косата ми предпочита протеин, на ApHogee реконструктора ми действа страхотно. Та се чудя за този флуид, дали не правя нещо грешно или просто не е за моята коса..
След какви продукти го ползваш? Да не би да е от това че го смесваш с олиото!?
Последно ползвах терапията и сийлъра при последното боядисване(хората наобратно ,аз наопаки Grinning ) Косата стана перфектна.Без да ползвам маски и други финиши.
В разрез с всякакви "норми",след боядисване измих с хидратиращия шампоан на Джойко,после нанесох терапията(стоя винаги 15-20мин.),измих и нанесох сийлъра.След 5мин. изсуших и косата стана като преродена.
Това с терапията след боядисване го видях от един руски фризьор.Той като цяло не е фен на Олаплекс,самата терапия пък е алтернатива на Олаплекса(или първообраза...).Та той смята,че след боядисване косата трябва да се възстанови,като и се добави липсващия протеин.Склонна съм да му вярвам.След дългогодишни опити и експерименти съм установила,че на моята коса по-добре и действат протеинови продукти след боядисване,а и преди това.То като цяло моята коса носи мноооого рядко на хидратация,само за балансиране.
Косата ми също като твоята е ниво 10,къдрава

Винаги се слага първо маска, после балсама. Не е до марката.
Не винаги,имаше една марка,за която съм сигурна че ги завърташе.Дали пък не беше Алтерна!?
Не съм 100% сигурна,но ако не се лъжа и Редкен препоръчваше маската от АВС серията да се ползва след балсама.Не съм пробвала този начин все още,по стария начин си ги въртя.

Купих си мини продукти шампоан и балсам на Мароканойл Repair и съм много доволна.
Любима серия,внимавай обаче с балсама,да не превърнеш ефекта в дефект

# 767
VanessaDE, защо, имаш предвид да не го ползвам често ли? Той ми се видя много омекотяващ, като хидратиращ, макар че мисля е протеинов.

# 768
Здравейте, дами! Четох,четох и доста се обърках..
Имам сърбящ,лющещ се скалп... сякаш е много сух, ноо след един ден корените са мазни,краищата вяли и хвърчащи.
Косата ми беше много изрусена,сега е 7.11, до раменете, тънък косъм,който лесно се сплесква.

Моля за съвет какъв шампоан/терапия да си взема - хем да е добре скалпа,хем да са ок и дължините.

В кошницата съм заредила:
Philip Kingsley Flaky Itchy Scalp  и Medicuaticals Solv x Oily Scalp - някакви отзиви,или други препоръки?
Зелената маска на Calinachy
ДПШ Joico K Pak

Имам балсам и маска за запазване на цвета на Montibello.
Слагам крема на Олиосета и олиото на Лалга в момента .

Не ползвам преса, само сешоар.

Моля ви,дайте ми съвети, искам да порасне тая коса, а тя явно и отдолу се къса понеже нищо не се случва с дължината..

# 769
  • София
Скрит текст:
Schwarzkopf Professional BonaCure Fibre Force Fortifying Sealer ... Слагам само в краищата, като добавям няколко капки олио на Chi, но много ми става суха и твърда косата от този флуид. А съм с боядисана руса коса, ниво 10. По принцип косата ми предпочита протеин, на ApHogee реконструктора ми действа страхотно. Та се чудя за този флуид, дали не правя нещо грешно или просто не е за моята коса..
След какви продукти го ползваш? Да не би да е от това че го смесваш с олиото!?
Скрит текст:
Последно ползвах терапията и сийлъра при последното боядисване(хората наобратно ,аз наопаки Grinning ) Косата стана перфектна.Без да ползвам маски и други финиши.
В разрез с всякакви "норми",след боядисване измих с хидратиращия шампоан на Джойко,после нанесох терапията(стоя винаги 15-20мин.),измих и нанесох сийлъра.След 5мин. изсуших и косата стана като преродена.
Това с терапията след боядисване го видях от един руски фризьор.Той като цяло не е фен на Олаплекс,самата терапия пък е алтернатива на Олаплекса(или първообраза...).Та той смята,че след боядисване косата трябва да се възстанови,като и се добави липсващия протеин.Склонна съм да му вярвам.След дългогодишни опити и експерименти съм установила,че на моята коса по-добре и действат протеинови продукти след боядисване,а и преди това.То като цяло моята коса носи мноооого рядко на хидратация,само за балансиране.
Косата ми също като твоята е ниво 10,къдрава

Винаги се слага първо маска, после балсама. Не е до марката.
Не винаги,имаше една марка,за която съм сигурна че ги завърташе.Дали пък не беше Алтерна!?
Не съм 100% сигурна,но ако не се лъжа и Редкен препоръчваше маската от АВС серията да се ползва след балсама.Не съм пробвала този начин все още,по стария начин си ги въртя.

Купих си мини продукти шампоан и балсам на Мароканойл Repair и съм много доволна.
Любима серия,внимавай обаче с балсама,да не превърнеш ефекта в дефект

Виж, за това с олиото не се бях сетила....Relaxed
Аз нямам хидратиращи май. Пробвах след Metal Detox, Elizavecca CER-100 Collagen Coating Protein, Joico K Pak.
След маските косата става мека и разплетена и като сложа флуида ---> суха кошница.
Ще пробвам без олио да видим.

# 770
Изключително съм разочарована от маските на Alterna😔Косата ми след тях е като слама без блясък и сухи краища!Преди ползвах само Клиник серията(от която съм доволна),допълних финиш продуктите от които също съм доволна(протеиновият крем също,но той ми свърши)
От две седмици ползвам шампоана и маската Replenishing Moisture+ балсама за обем,и нощната терапия,отново сухи  краища и никакъв блясък!
Преди тях ползвах Kerastase и Alfaparf(като последната не е висок клас)но косата ми беше плътна лъскава и никакви сухи краища!
Дали нито една от сериите не е за моята коса,нито протеиновата която взех в травел комплект,нито хидратиращата?За тези пари ходя с коса като слама😔
Сега се чудя как да поправя нещата,и може би една част от продуктите ще отидат за размяна.

# 771
djesi1982, оз съм с подобни впечатления за Алтерна.
Пробвала съм бамбуковата серия за блясък и не си спомням хидратиращата  или протеиноватя серия.
Само шампоанът Clinucal Densyfying ми беше ок.
От коя серия ня Арфапарф беше доволна?

# 772
djesi1982, оз съм с подобни впечатления за Алтерна.
Пробвала съм бамбуковата серия за блясък и не си спомням хидратиращата  или протеиноватя серия.
Само шампоанът Clinucal Densyfying ми беше ок.
От коя серия ня Арфапарф беше доволна?
Бамбуковата най вече и Кератиновата.

# 773
Аз комбинирах шампоана на Алнерна Clinucal Densyfying с маска на Керастаз и така ми харесвяше ефектът. Освен да комбинираш шампоана на Алтерна с маска на друга марка и да ползваш маската на Алтерна с друг шампоан.
Keratin Therapy Lisse Design е кератиноватя серия на Алфапарф,  от която си доволна? А бамбуковата е тъмно зелената, нали?

# 774
Аз комбинирах шампоана на Алнерна Clinucal Densyfying с маска на Керастаз и така ми харесвяше ефектът. Освен да комбинираш шампоана на Алтерна с маска на друга марка и да ползваш маската на Алтерна с друг шампоан.
Keratin Therapy Lisse Design е кератиноватя серия на Алфапарф,  от която си доволна? А бамбуковата е тъмно зелената, нали?
Да най вече от бамбуковата тъмно зелената

# 775
Благодаря Blush

# 776
Здравейте, в Златна рибка е намалено олиото на Лалга, някой има ли впечатления от него?
Това е за мен най-доброто за моята руса и чуплива коса. Обира фриза,хидратира и не омазнява. Сравнявам го с Лакме, Керастаз,  Макадамия,Чи,  Биосилк/Тези съм пробвала до сега.

# 777
marigold,на последователни миенета ми превръща косата в слама.
Това им харесвам на Марокан,едно миене с определена серия е достатъчен.

Silver,ти на всяко миене ли го ползваш?
Той е доста силен,вероятно ти идва в повече

Алтерна и на мен така ми действа.Получавам суха и матирана коса.Понякога като чета хвалебствия за марката се чудя аз ли не съм в ред или съм купила ментарлаци...Седят си в шкафа,нямам никакво желание да ги мъча.

# 778
  • при любимите ми хора
Здравейте момичета, иска ми се да помоля за съвет. Връщам се да чета и предните теми, но своевременно да питам .. Днес си направих балеаж, след 10 години в тъмно кафявата зона Simple Smile Ще съм благодарна за съвети  към какви шампоани , маски балсами да мина при положение че вече съм  русичка? До сега ползвах шампоан Alfaparf с кератин, маска пак тяхна или на Пепино с кератин и косата ми беше щастлива. Обаче сега ?

# 779
gale, страхотна коса 😍
Не ти е толкова светла косата, че да променяш брутално протоколите си за коса.

Общи условия

Активация на акаунт