Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 75

• 27 639
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Ще пробвам и аз зехтин за магистралните проблеми, разбрах, че на гладно, но какво е количеството
За домашната майонеза, може вместо яйце да се прави с мляко и така издържа повече, а и на вкус ми харесва

# 196
Супена лъжица.
Имаше ефект днес от кокосовото масло вчера.
Днес мст Grinning

# 197
Аз, докато да изпълня процедурата, и работата потече 🤣

# 198
Айде и аз довечера ще ударя едно малко зехтинче след вечеря 😊

# 199
🍳 изчетах ви и кацвам за обяд 🙃

Изтървах Bria🫣, но не се и съмнявам, че изглежда зашеметяващо 😊

Елора, радвам се, че си на път да решиш проблемите с магистралата

Dolce, благодаря за протеините. Щракнах си инфото, да не го затрия. Идват празници и като позастуди знам как вкъщи всички ще се заоглеждаме за сладко.. поне някакви алтернативи да намеря и направя

Я да изпушите лулата на мира с Шарпи, да не идвам до вашия хубав град да ви дърпам ушите Simple Smile

Аз съм с мн кг, но слаба воля 🫣Така че си тегля от това, но..Скоро съм на среща с док да назначим дата за операцията..Мразя болниците 🥴 ама много 🤨 Иначе имам мн смешен профил заради нея 😅😅като 8..разчитам и на док да ме втали за плажа хаха

Обядът днес - кайма и 3 яйца + зеле

1/2 салата я изядах в началото, дъвча и бавно.. то си е направо лукс 🙄😅

Довечера супата от ребра (такава бистра като на dolce, като кущъм ребрата съм нарязала и 2 бекона Simple Smile надявам се откъм мазнина да съм докарала)

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 12:42 от fotokod

# 200
  • В центъра на моретата
Не съм сигурна, че зехтина е по-добрия вариант. Ако е зехтин - много зависи какъв е. Като полезни качества - кокосовото масло го превъзхожда (по мое мнение). На майка ми го беше препоръчал един невролог - сутрин на гладно по чаена лъжица - може в кафето, може в топла вода. Но не за стомаха, а за подхранване на мозъка,  превантивно срещу деменция, Алцхаймер, забравяне и т.н.  
Та от нея го знам. Като ми го каза, попрочетох малко и взех един голям буркан и започнах да давам на всички - дъщеря ми беше първата, която възропта, защото не обича кокос, мъжа ми нямаше проблем първите няколко дни, но след това започна да се оплаква, че му разстройва стомаха (помъчих се да го убедя, че не е от кокоса, ама хич не ми се получи Laughing, а той е с доста крехък стомах), та накрая само аз си го вземах, докато ми писна.
Сега покрай Елора се присетих за него и купих, ама този път без аромат и смятам да изпробвам отново девойката.

Относно щитовидната жлеза, преди години като родих, детето беше на 10 месеца ми, откриха многократно завишеие на хормоните на щитовидната жлеза. Ендокриноложката каза, че до 7-8 месеца след раждане, хормоните трябва да се стабилизират и да влязат в норма. Е, при мен не беше така. Удари ме и в сърцето. По принцип съм осоло 50 кг и съм 173  см висока  и това е откакто се помня. Та тогава бях станала 45 кг. Отдавах го на недоспиване  от постоянно ревящо бебе - оказа се, че не е. Нямах сили за нищо, запъхтявах се от най-малкото усилие. Трябваше да прекъсна кърменето - още на следващия ден след прегледа.
Започнах лечение с пропицил, което се проточи около 2 години, заедно с това и бета блокер за сърцето, защото и то беше засегнато. Е, оправих се, де, но не е шега работа.
Правя си изследвания всяка година, понякога и два пъти в годината - засега всичко е ок. Между другото, ендокриноложката каза, че изследванията трябва да  се правят през есенно -зимните месеци - от октомври нататък. А през лятото - да се ходи задължително със слънчеви очила. Нямам представа как слънцето влияе на хормоните.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 12:42 от zaek

# 201
Ох, не знам да ти кажа.
Ако не си яла нищо друго опитай да видиш действието.
А на другия ден без кафе и да проследиш.

Идвам да дам отчета.  Аз още посред нощ отпуши всички пътища, пътчета, завои абе страшна работа ви казвам. Незнам дали пак ще ям зехтин но гладно. На мен и в кафето масло краве и кокосово ми действаше като взрив🤣🤣🤣

# 202
Леле, голямо пиене на масла настанало в групата Smiley
Като се сетя и аз преди какви мъки имах докато се случат нещата с 00. Слава Богу, че всичко е зад гърба ми.
Да се похваля, че успешно успях да включа яйцата към храненето си. Много съм доволна, че ми омръзна само риба и месо. Планирам да се пробвам и с млчените, но няма да са редовно присъстващи в менюто. Отчитам още един смъкнат килограм. Остават ми още 10. То не останало на фона на 30+ свалени Smile
За щитовидната имам горчив опит, когато бях орязала много въглехидратите. То и затова преминах по скоро на палео хранене. То хем да се съобразяваш с щитовидната, но пък да внимаваш да не вдигнеш много въглехидратите заради ИР. Не е лесно, но на принципа проба грешка се получават нещата.
Изпуснах и снимките, но нищо.

# 203
Радост, ти как реши проблема с вц-то?

# 204
Радост, ти как реши проблема с вц-то?
Проблема се разреши, когато включих Т3 към терапията ми с Т4. То беше пак проба грешка, докато уцеля дозировката. Беше едно пускане на хормони. Но като знам с какво ниво на енергия бях и как нямах сили за нищо, а сега съм като тинейджър, си струваха всичките опити и усилия.

# 205
Е, то и аз приемам т3, но нямам този ефект Grinning

Ти на каква доза си и как я приемаш?

# 206
Е, то и аз приемам т3, но нямам този ефект Grinning

Ти на каква доза си и как я приемаш?

100 Т4 и 12.5 Т3

# 207
Днес съм само културно-масовик, тоест, вкъщи съм, и естествено, бях решила да правя фаст така, както Фънг го препоръчва за глюкофажоприемащи. Нали и фаза, ала- бала.Трябваше да ям довечера в 8.Ееее, друг път обядвам около 17, днес от сутринта ми се яде 🤣.
Уж кротувах, пък избухнах. Яйца с праз в масло и вчерашните ребра. Снимах порцията за мм, моята със зелена салата е усвоена, естествено, с почти всички мръвки.

# 208
Откога се каня да си купя праз, все забравям. Пък така ми се прияжда като виждам вашите яйца с праз Grinning

# 209
Аз също си мислех за яйца с праз. За довечера вечерята е измислена

Общи условия

Активация на акаунт