Любители на кучета - 138

• 32 835
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Ре, досега 2 пъти е хуквал с все повода в някакви извънредни ситуации, така че поводът да тича след него. Иначе се случва да се заплесне да дръпне, но веднага се усеща. А копчето на механизма му действа като кликер. Като го чуе и знае, да спре.

# 466
  • Варна
Флекси-то е намбър уан, единствено е трудно ако са две кучета да хванеш двата в една ръка, ама и затова си има начин.

# 467
  • Бургас
Благодаря ви. Поръчах. В Нечовешкия магазин с 20% отстъпка ми излезе 38 лв. за магаре до 50 кг.

# 468
И Зара е с Flexi до 50 кг, 5 м дължина на лентата. От близо година и половина го ползваме, а за какво дърпане става дума не е истина. Около 30 кг. е пък тегли и дърпа като кон. Случвало се е Flexi-то да е закопчано, тя хуква рязко и направо се преобръща по гръб.
Опитвала съм и с къс повод, ама ме влачи като прани гащи, ще ми измъкне ръката от рамото, а строг нашийник не искам да й причинявам все още.

# 469
  • София
Малко като свекърва да си кажа. Поводът е за наше удобство и е по избор СЛЕД като са се научили да не дърпат. Иначе е...

# 470
  • Бургас
Аз съм съгласна. Елза не дърпа и дори не използва цялата дължина на повода, когато сме на разходка. Ходи три метра напред, чака ме, или се връща до мен. Имало е инцидентни случаи да хукне, в останалите ситуации аз съм я дърпала от някой привлекателен боклук - поне по веднъж на ден имаме такава ситуация Simple Smile
Иначе ако се ползва от самото начало, кучето погрешно се научава, че трябва нон-стоп да дърпа и няма отучване.

# 471
Като беше малка Зара имаше бебешки комплект - нашийник и къс повод 1,5 м. в цикламено и зелено. С него се учихме да вървим. Чак като стана на 5-6 месеца започнахме с автоматичния. Ама пак дърпа, тук котка види, там любимия съсед Simple Smile после някой вкусен кокал. Поводи за дърпане все се намират.

# 472
  • Варна
Като беше малка Зара имаше бебешки комплект - нашийник и къс повод 1,5 м. в цикламено и зелено. С него се учихме да вървим. Чак като стана на 5-6 месеца започнахме с автоматичния. Ама пак дърпа, тук котка види, там любимия съсед Simple Smile после някой вкусен кокал. Поводи за дърпане все се намират.
Същото положение е и при нас, особено Рая - тя е по-енергична. Това го прави при нас и е повод синът ми да ми прави забележки, че не съм постоянна. Е, не е вярно, но все ме дърпа. Малко се отчаях като прочетох написаното от Tintina, на която много вярвам: "кучето погрешно се научава, че трябва нон-стоп да дърпа и няма отучване." Thinking

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 20:24 от galenaa

# 473
Той и мъжът ми постоянно ми прави забележки, че с мен Зара не слушала толкова много. Вярно е, че него го слуша, той е алфата. С мен се лигави повече.

# 474
  • Бургас
Наистина е по-добре до година-година и нещо, да ходят на нормален повод. Аз я учих така - когато върви както трябва, без дърпане, спокойно, нормално, на отпуснат повод - награда. Задърпа ли - спирам и я карам да седне. Върви нормално - награда. Но трябва постоянство.
Много стопани, особено на малки кучета, правят грешката с автоматичния повод от бебешка възраст, което обърква кучето.

# 475
Аз да попитам пък за наградите. Арес с мен е послушен и изпълнява( е това са много силни думи Joy ) само ако види награда или си бръкна в джоба и стои седнал като паметник докато не дам наградата. С потупване и браво не минава. Та все така ли ще е или и от тях ще се отучваме?
Ето го калпазанина

Пристигна му леглото. Сложихме го в къщичката. Хареса му , търкаля се , спа, близа го, души го......и след обед реши че ще го вади пред къщата и ще спи там.
Аз го намествам вътре, обръщам се и той се заема да го вади. Слага го точно пред къщичката и там ляга. Прибрах му го и после пак ще опитаме.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 17:48 от щастлива мама

# 476
Боже, на какво станах свидетел тази вечер. С приятелка пием вино и си говорим в центъра на Бургас, на площада с елхата. На три метра от нас питбул захапа за врата минаващ край него ротвайлер. Сега като си спомня и пак се разтрепервам. Успяха да ги разтърват. Идиотът с питбула продължи да си пие виното след случката, а от устата на кучето капеха лиги. Потресена съм! На площад пълен с хора, деца, кучета, питбулът очевидно агресивен е без намордник. Беше кошмарно.

# 477
  • Бургас
И що не звъннахте на 112 да го подредят този хубавец?

# 478
И що не звъннахте на 112 да го подредят този хубавец?

Честно, Тинтина, изобщо не се сетих за това. Sad Тръгнах да правя забележка, защото онзи остана с кучето, но приятелката ми ме дръпна за ръкава да не ходя. И само измърморих, че при толкова много народ на площада би трябвало да има и служители на Обществен ред.

# 479
  • Пловдив
Автоматичният повод от Lidl сдаде багажа. Няма и година. Чудя се дали да инвестирам бая пари в оригинално Flexy, или да продължа да давам по 20 лв.? Издръжливи ли са? Ако изкара поне 3 г., ще съм доволна.
Няколно(2 или  3 ),евтинджоса са заминаха скоропостижно за по -2-3 месеца . След това 1 оригинално флекси за до 35kg ,8 метра - 4 години ,като беше в тинейджърска възраст и освен че дърпа като магаре и го гризеше отпред до закопчалката (има накраиник към лентата от самия повод ,която се закопчава за ленатата и 20см до карабинера),та беше завързан една година към лентата. Сега е със същия - повече от 4-ри години,няма изгризано ,и пружината му е ОК. Ще изкара поне година още. Не са евтини,а и като за капак ,вече не произвеждат такива с "лента",и за тези килограми са макс 5м и(опасна е лентата за стопани и други хора ,които се опитват да я хващат -реже пръсти,за кучето не е опасна,но е изключително здрава и компактна). Като се счупи тази ,ще го мисля - 8м за над 30кг няма ,може би 5м-трова рулетка.

Малко ви изпуснах,пупликувал съм и друг път снимки тип "преди и сега" ,и сигурно някои ще се повтарят....

На сутринтра след като "Мунчо" ме намери:

2-3 дни по-късно , с първо обезпаразитяване ,изкъпан,нахранен и вече чувстайки се "у дома"

Тази сте я виждали - говорещия с извънземни" ,със сателитната чиния ,на около 4 месеца ,с гъбки на врата и набодедена дупара с противогъбична ваксина:

На 9-10 месеца:
"Стоика"

На година и 2-3 месеца:
"Сурикат":

и "Пиянде"

На година и малко:

"Клюкарка"

""Баш Мунчо"

На година и 4-5 месеца(Пак сте ги виждали)

Миналата година ,Януари:
Как изглежда "сестра" му 7.5-години на улицата:

Пак миналата година,един прегазен таралеж,за молко да се "овъргаля" в бодлите Simple Smile

Миналата година ,по това време ,пробва преждевременно получен един от коледните си подаръци:

Първо "на сухо":

"Посрещане след работа"(от снощи)

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 22:59 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт