Любители на кучета - 138

• 32 840
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Буба няма проблеми с пътуванео, стига веднъж да заспи. По 7 часа пътуваме до Тасос, по 4 до Бургас - само като малка веднъж повърна и пропуснахме една сватба, ама хем беше бебе, хем беше яла (неопитни стопани), хем колата по-висока от нашата си. Обикновено 30-40 минути се вълнува и после заспива в скута ми и е откарвала кажи-речи целия път до ферибота в Гърция Simple Smile Сега с годинките май взе да не й понася чак толкова добре, но все пак се справя. Може би и е отвикнала малко, че по време на пандемията ние не пътувахме много.
Скоро мернах при ветовете някаква листовка на CBD продукти за кучета и едното беше за преди път. Не знам дали работят обаче.

# 451
  • Бургас
whitefang, Берга няма нагръдник, има само каишка за врата. Нея да я вържа за колана на задната седалка? Ще трябва да пробвам защото искам да може да пътува без проблеми, но е от хиперактивните породи и малко се съмнявам.....

Препоръчвам да вземете нагръдник, с който да се вози само в колата и да я закопчавате с такъв колан:
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/kutii_prinadlejnosti_za_kola … B%D0%B0&i=2&ro=10

Ако е закопчана за нашийника, може да се удуши при рязко удряне на спирачка, ако е права.
Елза се вози на задната седалка по този начин, или в багажника на джипа на мъжа ми, който се оказа най-удобен за тази цел. Няма косми, по-широко е, има видимост към и от нея.
Свободното пребиваване на кучето в купето е риск за шофьора.

# 452
  • София
С повръщането е трудна работа. До вестибуларен апарат е. Аз самата, като малка много страдах. Сега и в центрофуга съм ок.
Бебето е супер на път. И в кемпер сме го возили, но като му се възпаляваха ушите беше страшно в кола. Едвам до клиниката, която е на 10 минути стигахме.

# 453
Galenaa, подсети ме за нашата първа среща с огледалото. Голямо показване  а зъби падна, да гони натрапника Joy

# 454
  • София
Буба като ми вид яотражението за пръв път, за пръв път  изалая. На себе си никакво внимание не обърна. И като цяло никакво внимание на огледалата; вижда, но не се впряга Simple Smile
Ето я от вчера замечтана

# 455
  • Бургас
Автоматичният повод от Lidl сдаде багажа. Няма и година. Чудя се дали да инвестирам бая пари в оригинално Flexy, или да продължа да давам по 20 лв.? Издръжливи ли са? Ако изкара поне 3 г., ще съм доволна.

# 456
Tintina, ние сме с Flexy - Giant professional (10м), купен от Зооплюс, вече близо 2г. Както ме осмя ММ тогава, къде се е чуло и видяло немска овчарка с разтеглив повод, така вчер друг никой не ползва. Та след 2г. експлоатация пощраква малко, пластмасата е пукната след едно изпускане, стана 9м., след като след едно излизане го прегриза (така и не разбрах как точно, защото той никога не си гризе повода), но като цяло си бачка.

Но той много рядко тества здравината на механизма. И да го разпъне до край, не си позволява да дръпне. Случвало се е де, но е рядко.

# 457
  • под тепетата
Пробвали сме един път лидълски още с хъскито и не изкара дълго Оттогава купуваме само Flexy, имат гаранция две години на механизма. Май беше доста отдавна последното, дано не са променили нещо.

# 458
  • Бургас
Лидълския го експлоатирах здраво. Направо му разказахме играта. То дърпане, то чудо, а един път направо ми измъкна ръката, като разви олимпийска скорост по посока на една шишарка.
Уж и той имаше гаранция, ама съм я изхвърлила.
Ще се оглеждам за Flexy.

# 459
  • Bарна, морето, сините вълни
Привеееет, мила дружина!

Този калпазанин известно време си постоя с якичка. Всяка зима му се разразява опашката, ама постоянно я хапе и не я оставя да зарасне и се наложи да го накажем. То пък сякаш му хареса, все едно с яката е роден. 😃 След разходка с удоволствие се шмугваше в яката и навсякъде свикна да си ходи, веднъж не се опита да я махне. Зарасна му вече опашчицата. Той се е стреснал като чу доктора как говори за ампутиране. Душичка ми е той.❤️❤️❤️
Поздрави на всички!

# 460
И нашата муцуна  често я водим напред-назад с колата , но пътуването с нея е някакъв ад. Прекалено много се възбужда, лае по всичко което види, било човек, куче, кон или магаре. Толкова силно лае, че имам чувството, че ще ми пукне тъпанчето. Освен това ходи  и скача като луда на задната седалка ,хем е вързана с колан и нагръдник. Много обича да се разхожда ама това пътуване ми убива желанието да я   водим на големи разходки.

# 461
  • Mediterraneo
Ехе, Деспи, къде се загуби?! Колко са пораснали децата!

Моята пропътува 2000 км на задната седалка, без да легне и за минута. Наострила уши, главата клюма, обаче не ляга. Отзад с кака си, леглото вързано с колани, всички удобства, но не! Поне не повръща.

# 462
Напоследък виждам, че в края на опашката на Берга има кръв. Дали я капе или като почне да се радва от бляскането (много силно я удря, като я удари някой път в мен, чак ми се насълзяват очите). Какво да правя?

# 463
  • София
Tintina, ние сме с Flexy - Giant professional (10м), купен от Зооплюс, вече близо 2г. Както ме осмя ММ тогава, къде се е чуло и видяло немска овчарка с разтеглив повод, така вчер друг никой не ползва. Та след 2г. експлоатация пощраква малко, пластмасата е пукната след едно изпускане, стана 9м., след като след едно излизане го прегриза (така и не разбрах как точно, защото той никога не си гризе повода), но като цяло си бачка.

Но той много рядко тества здравината на механизма. И да го разпъне до край, не си позволява да дръпне. Случвало се е де, но е рядко.
Попи, тъкмо щях да питам на дърпане държи ли. Бебето не се дърпа, но аз съм параноична. Два пъти, като беше на 4-6 месеца се измъкна от нагръдника и беше голям цирк. МН търси след него по плажа, а Бебс, тича към някаква жена на километър от нас 🤣. Другият път като се дръпна ме събори в морето с все дрехите.

# 464
  • Варна
Автоматичният повод от Lidl сдаде багажа. Няма и година. Чудя се дали да инвестирам бая пари в оригинално Flexy, или да продължа да давам по 20 лв.? Издръжливи ли са? Ако изкара поне 3 г., ще съм доволна.
На дебелия Бизу е от ден едно, почва обаче да сдава багажа, все пак е пета година. На Каду скоро го сменихме, нейния изкара три и малко, но според мен си беше с дефект още от началото.

Общи условия

Активация на акаунт