Любители на кучета - 138

• 32 843
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Аз пък съм на "другия баир", та ако някой затръгва....да пише. Ще направим една другарска среща, "клуб на калпазанките".

Репетираме ние за празниците:

Обаче засега няма особен ентусиазъм - като два тюлена се излежават, недоволни от короните Satisfied
Тъй де, хем няма подаръци, хем публиката се залива от смях около тях... Smile

# 436
Похвалиха ми тази храна
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/gemon--27146?gad_source=1&gcl … AYASAAEgIgwfD_BwE

Някой дали има повече инфо хубава ли е?

# 437
  • Варна
С Gemon храним котките вкъщи. Доволна съм, дебелите отслабнаха и я хапват с апетит. Лара има запаси от други марки, но ще я пробвам и нея, че и тя е окръглена.

# 438
mamamishi, Heart

Туй сладурче вчера докато си играехме такъв удар ми направи, че ми счупи малко от предния зъб......Даже не разбрах как стана. Трябва да посетя стоматолог .....

За среща, малко притеснения имам, че е като луда в колата и има вероятност да повръща и трябва да сме двама, единия да кара, другия да я усмирява. Не се наемам сама да я закарам до някъде Simple Smile Иначе звучи добре за една обща варненска среща.

# 439
  • Пловдив
Погрешен подход "някой да я успокоява".Започвате от самото начало:
1.Вози се само и единствено на задната седалка(багажника -аз лично не одобрявам).Желателно е да е вързано за колана към нагръдника,става и с повода ,достатъчно късо за да няма свобода да "досажда" на водача и/или пасажера на предната седалка.
2.Палите колата(след като се качило само и седнало/легнало на задната седлака), гасите/палите няколко пъти да свикне със звука.
3. Няколко метра плавно напред после назад.
4.На следващия ден повтаряте,като добавяте и късо разстояние ,в което сменяте посоката -наляво надясно.
5. В следващите дни си избирате къса дестинация ,в която има завивания,спиране ,тръгване.
6.След седмица ще е готово, да пътува спокойно ,и без да му се повдига(ако се научи да седи мирно седнало/легнало ,а не да подскача напред/назад).
7.Ако не ви притеснява ,че полицаите може да ви глобят ,че не е обезопасено ,и е вече привикнало да седи/лежи спокойно на задната седалка - може да отхлабите/или напълно премахнете завързването на повода.
Успех!

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 11:28 от whitefang

# 440
  • sf
Моят се вози в клетка в багажника, на който съм махнала кората и си има и светлина, и въздух. Направо се родих, пътува си кротко, няма косми и лиги в купето.

# 441
Ето така се возим ние:

Аз исках клетка. ММ беше против, та сега пътува обикновено облегнат на задната седалка. Но пък по границите има възможност да респектира заядливи митничари .

# 442
Реа, съжалявам ама тя не е искала сладурката Grinning За колата ти вярвам напълно. Тоби става като луд в колата, а от бебе е возен много. Лошото е, че и повръща. Интересно е, че ако има човек с него на задната седалка, не повръща. Ако обаче е сам, повръща. Имам чувството, че изпитва някакъв страх когато е сам. Да уточня, че Тоби е куче на синът ми, който е студент и живее във Варна. Обаче за мен си е член на семейството и ми е второто дете вече от почти една година. Обичаме го всички много и когато си дойдат двамата даже кучо завзема цялото внимание. Пуделите са си доста палави и живи кучета, а нашето направо си прелива от енергия.

# 443
За Gemon и аз имам добро мнение, испанска е мисля, но само котките съм хранила с нея.

Зара обожава да пътува с колата. Не съм я учила, явно си е такава.
По три часа и половина до Родопите сме пътували, гък не казва, нито повръща. Поне в това отношение съм доволна Simple Smile

Обикновено сме така Simple Smile

Но понякога и така Simple Smile

# 444
  • Варна
Аз съвсем хипотетично и мечтателно написах за среща. Знаете и нашите преживелици с повръщащата Рая и солидарната Буря. Полезни са вероятно съветите на whitefang, но се опасявам, че изпуснахме момента - толкова рядко ги возим, точно по тази причина, че вече...
Но има резон в думите му, защото Буря се свива на кълбенце и гледа уплашено без да мърда, а Рая е изпъната като струна, оглежда се, облизва се, мести се постоянно и в един момент - "ресто"... Дребната пък да не остане назад, гледа, слуша и накрая и тя разплисква пейзажа. Става...мазало.
Сега имам друг дерт - пробиотикът не се справи много добре, та ще минаваме малко на химия за Рая, че почна да прави много явна талия и се тревожа, че й е студено с малкото подкожна мазнина. Misc Pill

# 445
whitefang, Берга няма нагръдник, има само каишка за врата. Нея да я вържа за колана на задната седалка? Ще трябва да пробвам защото искам да може да пътува без проблеми, но е от хиперактивните породи и малко се съмнявам.....

# 446
При нас Съни пътува отпред седнала долу между краката на пасажера и с настъпен синджир да я държи изкъсо да не скача. В багажника няма как да я сложа, че все д пълен с багаж, а отзад са столчетата на децата и ако я оставя отзад с децата е лудница. Бях й поръчала кайшка с накрайник за закопчаване на мястото на колана, но така и не сме го ползвали.
Лятото беше много смешна когато пътувахме вижда отражението ми и нейното в стъклото и джафка, не знам по нея или по мен ама така смешно гледаше в стъклото 😂 досега не се е оглеждала в огледало и сигурно й е било странно.

# 447
Реа купи и някакъв обикновен нагръдник, специално за колата. Нашийника не е безопасен, ако ще я връзваш с колан. Има специални колани за кучета за кола. По спомен купувах преди време в порядъка до 5 лв. Научи ли се да пътува спокойно, след това можеш и да не я връзваш (но вързани с колана е по-безопасно за кучето при рязко спиране). Макс пътува кротко и спокойно, независимо дали е на задната седалка или в багажника (колата ми е комби) и никога не го връзвам. Изкарва без проблем по 300, 400, 700 км, зависи за къде сме тръгнали. Аз винаги си спазвам, че в деня на пътуване храна му давам чак като пристигнем в крайната дестинация.

# 448
  • Пловдив
whitefang, Берга няма нагръдник, има само каишка за врата. Нея да я вържа за колана на задната седалка? Ще трябва да пробвам защото искам да може да пътува без проблеми, но е от хиперактивните породи и малко се съмнявам.....
Естествено ,че не може за нашииника,освен ако не искате да се "обеси".
Трябва нагръдник,а по-закон и спец. приспособление за закопчаване към колана/ите,но и  вързано с повода става.
Ще и трябва малко време да се научи да седи/лежи мирно ,но и най-"хиперактивните" се научават,Мунчо също не е
от най-хрисимите,ама като нацепя веднъж-дваж спирачките и се озове между задната и предната седалка (ако стърчи прав да зяпа) и си се качва обратно на седалката ляга, мирува и не прави повече опити да стърчи прав.

Popy,
За големи кучета трудна работа с клетка,трябва голяма а и багажника трябва да е голям,за дребосите е най-добре в клетка.

В никакъв случай ,куче/котка/какъв да е домашен любимец, НЯМА работа отпред (без значение колко е спокоино и обучено ),такава беля може да стане ,че не ми се мисли.И по-закон е забранено.По-добре "лудница" отзад,но безопасна за движението, пътниците в колата и другите учаснтници в движението.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 13:58 от whitefang

# 449
  • Варна
При нас Съни пътува отпред седнала долу между краката на пасажера и с настъпен синджир да я държи изкъсо да не скача. В багажника няма как да я сложа, че все д пълен с багаж, а отзад са столчетата на децата и ако я оставя отзад с децата е лудница. Бях й поръчала кайшка с накрайник за закопчаване на мястото на колана, но така и не сме го ползвали.
Лятото беше много смешна когато пътувахме вижда отражението ми и нейното в стъклото и джафка, не знам по нея или по мен ама така смешно гледаше в стъклото 😂 досега не се е оглеждала в огледало и сигурно й е било странно.
Това ме подсети за първата среща на нашите с огледалото:

Рая беше изненадана от образа си, а "кифлата" Буря направо стъписана, съвсем неочаквано за нас - все пак си е видна позьорка Smiley

Общи условия

Активация на акаунт