Любители на кучета - 138

• 32 807
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Оф,ся ще дойде господина и ще те нахока.

# 571
Vanne, аз не разбрах съвет ли търсиш или само се оплакваш, но да си кажа. Имате пропуски в установената йерархия стопанин-куче, което се оправя с ежедневни тренировки с команди за общо послушание и систематично показване на кучето, че трябва да слезе от трона, както и може конкретно да адресирате поведението за пазене на ресурсите (resource guarding - има много материали и видеа в нета по въпроса). Ще си улесните живота и двете. Хубаво е, че кучето само маркира, като те ухапе, това е много важно умение, но все пак е недопустимо поведение.

Не те хокам, да знаеш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 572
Просто ми беше криво и исках да се оплача.
Но ще прочета за resource guarding, благодаря ти, wild poppy!
Тя ми позволява да й бъркам в устата и да вадя боклуците, но после ме "наказва" - ръмжи или щипва по ръката.
Йерархия не успях да установя, за мъжа ми Зара е куче и под неговото ниво, за мен тя е приятел и дете и често поставям нейните нужди пред моите. Тя естествено се възползва от това.

Какво правите в тоя студ, спите ли? Simple Smile

# 573
Днес ми беше от гадните кучкарски дни. Има такива дни, в които се чувствам, че не ме бива за кучкарка и ми се плаче направо.
Изведох Зара наобяд на любимата поляна да потича, първата й работа беше да изнамери един голям мазен прясно умрял плъх и да го развее за опашката. Дали не ме чу половината махала как изкрясках да пусне плъха? Поне го пусна веднага. Поигра си и пак се присети за плъха, добре че я усетих навреме. Тръгнахме да се прибираме, налапа един огромен кокал. Накарах я да го пусне, пусна кокала, скочи и ме ухапа по китката. Не истински, само предупредително, с ръмжене, но пак ме заболя. Много се ядосах. Продължихме, още един кокал намери и пак ми се зъби гадината. Че и успя да го глътне цял. Ей, направо ми се дорева.
С мъжа ми не смее да прави такива номера. А да го ухапе, абсурд. Мен ме прави на дива калинка.
Привечер я наказах и я разходих с къс повод.
Тъй де, не става кучкар от мен. Бива ме да лигавя кучетата, да ги храня, да ги галя, ама да ги възпитавам не мога. Sad
Оф, все едно аз съм го писала.
Вчера точно имах конско от мъжът ми, че това е куче и трябва да се отнасям с него като с куче.

# 574
Като сте почнали с оплакванията и аз да се включа с моята Белла.
Идва при нас на леглото и ни "тероризира" непрекъснато.
Не мога нито чай да пия на спокойствие ,нито да се отпусна да си полежа. Непрекъснато иска да играя с нея и аз и мъжът ми да я забавляваме.
Обаче ние и забранихме достъпа до спалнята и за протест пикае и ака в хола. Направи на парчета балатума в коридора и наръфа постелката пред банята.
Вдига протести ,но няма да я огрее.
Застава пред вратата на спалнята и започва да скимти все едно някой я трепе. 😆😆
Ще свикне ,че спалнята вече е забранена зона.

# 575
Шелби пак отключи период на крадене от масата и се обърнах за помощ към професионалист. Нямах избор, следващото беше у дома да се изпокараме заради нея.
Последната седмица е само на мои грижи, съпругът ми вдигна ръце и каза, че от моето голямо възпитание тя ни върти на опашката си.
Явно всички споделяме кучешки неволи, всичко е на периоди. Не мога да обясня, че тя също има характер, че е в такава възраст и пробва на хляба мекото, какво ли не.
Имам търпение, обичаме я, обаче е голяма манипулаторка и ще сменям тактиката тотално. Разходка, за да души и да дърпа ли? Не, военна организация, структурирана разходка и ходене по моята свирка с команди, игри и какво ли още не, та да ѝ се изморяват двете мозъчни клетки и да не се разклаща моята психика.

# 576
“Върти ни на опашката си” Joy

Ще споделиш ли какво те е посъветвал треньора за крадене от масата?

# 577
  • Варна
Мдамммм, навсякъде ни "въртят". При нас е обратно - мъжът ми се размазва и разваля дисциплината. И като почне да пита Буря: "Ох, как щяхме да живеем без вас?" Обикновено репликирам с "Лесно, щяхме да си пием кафето необлизани по краката и без косми - както беше в последните мноооого години". И на мен са ми слабост, но слагам граници, а той не може.
Не са ме хапали, взимам им храна от купите, когато се хранят  без проблем, вадя "плячка" от устите им, но Буря ме ръмжи когато е влязла в къщата и й се карам, че недоволства срещу Рая. А тя е вечно недоволна и иска да е сама господар на цялата им къща. Ако Рая влезе първа, тя обикаля като "обран евреин" наоколо докато не я натиря с много строг тон. Или ляга като ваденка на земята и гледа тъпо, но не помръдва. Това е илюстративна снимка, нищо, че е докарана с диадема, но поза и поглед са такива, когато не иска да си отиде в къщата:

Свекърва ми изполдваше един израз "гледа като бльон", вероятно е характерен за Пловдив , на мен ми беше непознат. Сега го разбрах с пълна сила Satisfied  Та, имаме си "бльон".
Иначе никога не гледат с жален поглед, или да нахалстват, ако сме седнали на масата и се храним. Но пък и никога не сме им подавали храна оттам - те и досега не са яли наша храна, с изключение на ориза онзи ден.
На разходка си ме придърпват, но ги стопирам сравнително, ОБАЧЕ ако излезе котка отнякъде, майкоооооооу - Рая загубва връзка с "кораба майка". В неделя ги разхождахме със сина ми и, а с него са без повод и като стана мазалото...връща се, приклекнала, "по-ниска от тревата", с оня поглед: "Не мога бе, бате, не мога да се удържам".
Не я спасява - изтърпява си "конското" и шамар по дупето.
Общо взето на всички хубави навици са научени от сина ми и приятелката му - той гледаше много видеа, а тя четеше книги, че и те нямаха опит, само мерак.
В тази връзка специални благодарности към wild poppy за препоръката от преден пост - намерих интересни неща с пазенето на ресурси" и ще работя за влизането в къщата на Буря, ще я прилъгвам с лакомство вътре, да видим.

Пак написах есе Rolling Eyes

# 578
  • под тепетата
Обичам твоите есета, galenaaa! И моят мъж глези Ози, дава му последната си хапка, а аз съм лошата баба! Това за бльона си е баш така, ама и аз научих варненското гевезе Stuck Out Tongue Winking Eye

# 579
  • Варна
Обичам твоите есета, galenaaa! И моят мъж глези Ози, дава му последната си хапка, а аз съм лошата баба! Това за бльона си е баш така, ама и аз научих варненското гевезе Stuck Out Tongue Winking Eye
То е, защото аз си имам "бльон", а ти - "гевезе", но всички тук си имаме "аверчета" SmileSmileyLaughing

ПП Малко и ние да се погевезим, че нещо коледният дух ще ни прескочи, както се заоплаквахме... Christmas Tree
В тази връзка се сетих сега, че имам тук много тъпи снимки от миналата година, които тогава ме беше срам да споделя, но сега вече сме си "наши хора" и ги споделям:

Бях още "майка аджамийка" и нямах представа, че на тез глави и уши не се задържат шапки, та...приличат на кучета-идиотчета и бяха така по 5 секунди, и се изхлузваше аксесоарът. Сега по-бива с тез диадеми. Догодина - пелерини на Снежанки.....Yum

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 15:10 от galenaa

# 580
Ама много са готини Рая и Буря. Моята Рая все мрънка да купуваме на Съни разни дрехи и тем подобни да я киприм ама те са за малките кученца.Сега се замислих да пробвам да й облека някоя коледна рокля на Рая за една фотосесия, сигурно ще е голям цирк 😂
Присетила съм се много ми е интересно как сте измислили имената на кучетата? Примерно Берга е интересно и рядко име, в началото все я объркахвахме с Берта.

# 581
Предното ми куче първо кръстих Амбър (от "Вечната Амбър"), но нещо не ми се пречупваше езика да й казвам така и след седмица обявих на домашните, че вече ще е Дара (от подарък, че я подаряваха нея и още три бебока). И името просто й лепна. А Зара я нарекох така от творческо безсилие. Joy Първо трябваше да е Кая, но нещо не се получи и стана Зара. Вече десет месеца, откакто я няма Дарето, но често се случва на Зара да кажа Дара. Не трябваше така да я кръщавам, но свърши вече.

# 582
При нас ММ измисли , че Макс ще се казва Кънчо😂 от Кане Корсо идвало. Ходихме харесахме го, но заради ангажименти го взехме след две седмици. Аз през това време купувах разни работи за Кънчо 😂, но накрая Макс.

# 583
Чери си беше с името, моята приятелка я беше кръстила така , защото беше шоколадова с малко сладко розовеещо носле.
А Кайра - аз не исках да е с това име, че на дъщеря ми приятелка с е казва така и ми беше неловка, защото сме и с общи познати.
Исках Мойра, но домашните надделяха и определено й отива повече . А к това е вид птица, тя нали е птичарка.
Признавам ибаче , че понякога е Денис, от Денис белята…
Няма да споделям, че вече му дойде до гуша да треперя какво ново ще е разрушила вкъщи .

# 584
Ами ние сме си по-известни като Гинчето, нищо че официално е записана в паспорта като Джини( а то е съкратено от Джиневра- синковеца беше на Хари Потър вълна, като я осиновихме). Ама тя с тоя дежурен поглед "На мен ли говориш!?!" и вечното висене по прозорците да следи кварталните клюки, някак по си го заслужава...и така си остана.
Е, няма да казвам, че и редовно си я "мамо- свам",  че едно време доста хейт съм изхейтила по хората, дето го правеха...Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт