Любители на кучета - 138

• 32 797
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Не знам дали се сещате за историята на един всеобщ любимец тук… дето като го изпуснели между блоковете, всички съседи се попикавали от смях при неистовите викове посред нощ ШВЕЕЕЕЕЕЕПС!!!

# 616
vmarinska честит да ти е порасналия малък калпазанин! Много игри и лакомства да получава 🤗

Тинтина за мен няма по-спокойно време от това, в което ходех с Макс в полето. Сутрин с чаша кафе, а около мен жита, слънчогледи и Макс и бандата от помпената станция, която до ден днешен си храня.
Като спомемах бандата кучета, които живеят в помпената станция да ви споделя последни новини. От както родих започна и сестра ми да ходи да им сипва гранулки, че аз не винаги успявам. Наскоро ми казва, че при тях се е присламчила една каракачанка. Сетих се на кого е (в близост е рибаркото селище с бунгала) и писах на човека, като му пратих и снимка. Потвърди, че е негово и ми вика, че знаел къде е. А аз му казвам да си го прибере, че не смеем със сестра ми да влезем и да сипем гранули на кучетата. А той ми отговаря "спокойно, той няма да нападне, ако не се почувства предизвикан" 🤪 Викам си, че аз знам ли го това магаре кога ще се почувства предизвикано. 😆 Та известно време ходехме двете и ако е там така леко в движение ръсехме половин чувал гранули от колата 😁. Но от една седмица не сме го мяркали та явно човека си е оправил оградата и го е прибрал.
Хайде един Убавец да покажа за финал 😄

# 617
Името трябва да е кратко и звучно и такова, че когато кучето избяга и хукнеш след него да го викаш, да не се попикават от смях всички хора наоколо. Например Грегъри или Елизабет Simple Smile
Ох, разсмя ме
Ами според Сизър Милър не трябва да ги гоним и крещим по тях( ама практиката друго казва).....аз след предната ми хубавица колко съм бягала и крещяла. Ей както играеше с другите кучета на улицата и като прещрака и драсва чертата. Чака да я догоня на пет метра и пак хуква. Колко пъти са я връщали комшиите. Като беше млада пък имаше период прескачаше оградата и току виж ако не се усетим ни звъни комшията , че лЛора чака пред вратата да се прибере. Спомени....
Арес още не сме го пускали без повод. В двора идва веднага, ама на вън не се знае.

# 618
Преди няколко дни, като се появи Деспи, се сетих и за Оливър Швепс-а. Какво става с тях, някой знае ли?

# 619
  • Варна
Ох,Швепса ❤️
Наистина какво става с тях?

# 620
  • под тепетата
Последно като се чух с майка му, бяха добре. Няма как да го сбъркаш Оливър Швепс! Аз на 450 км от Пловдив го разпознах, на плажа на Болата Joy

# 621
Питали сте ме какво ни посъветва треньора за Шелбака и съответно изчаках няколко дни, за да видя резултатите.

Добри са, затова и споделям.

В общи линии ние сме награждавали говедото с внимание, защото дори и вниманието да я махнем от масата за нея е празник.
Нагледно ни показа как без емоция, споменаване на името ѝ или жестове да я разкараме. Просто я избутваме леко с цяло тяло встрани, без я гледаме, без да казваме каквото и да било.
Има страхотен резултат, защото вчера погледна какво има на масата само веднъж, веднъж проскимтя и накрая се и отказа.
Тази сутрин като закусвах реши да реве, но се отказа бързо.
Искам да подчертая, че преди да се обърнем за помощ тя буквални беше готова да пробва от устата ни какво дъвчем.

Относно името - от Peaky blinders.
Съпругът ми беше харесал Мина, аз пък като я видях каква е луда реших, че Шелби много ще ѝ отива, напомня ми на един от братята.
Теглихме чоп с измама и ето я на.

# 622
Не знам за оплакване ли е не ли ама това куче ме разбива. Преместихме й къщичката на мястото, което лежи/спи с мисъл да си влиза вътре, да ама не. Нашата се качва отгоре и си ляга отгоре на къщичката, но не и вътре. Онази вечер не е вечеряла, защото я е било страх да слезне, а иначе си се качва и слиза. Сега съм в чуденка да махна ли къщичката или да я оставя да спи отгоре поне да не е на цимента?Или пък да сложа едно пале само да лежи на него да не е цимента?

# 623
Здравейте, можете ли са ми препоръчате ветеринар в София, добър в диагностиката? 🙏

Кучето ми е болно от 2 месеца с различни симптоми, третираха го с антибиотици, кръвни тестове, някои неща се оправиха, но продължава да има болки и след последния преглед - нямат идея какво е и изписаха обезболяващи.
Икам да го заведа за второ мнение.

# 624
  • Варна
Patence, Лара и тя отказваше да влезе в колибата, преместена на място където е била. Най-големите студове напоследък изкара навън. Започнах да се занимавам с нея: казвам да влезе, има награда лакомство и милувки, отделям и време докато е вътре. Имаме успех, започна да влиза.
Изтърпи я, имат явно някакъв проблем с местене на колиба. Аз това правя, не редовно, но отделям време да я накарам да влезе и да си поговорим с нея Simple Smile

# 625
patenceto_, туй магаре твойто явно иска да спи на цимента Grinning. Аз съм сложила в клетката на Берга един пакет и отгоре вълнено одеало да й е топло и меко, ама нц, не лежи на него, ходи под борчетата, по тревата, пред вратата и си лежи. Оня ден гледам през прозореца под едното борче нещо, черно и кръгло. Гледах и мислих, какво е това известно време. Излязаха да видя, а то било Берга свила се на кравайче.....Чак ми дожаля. Има къща и клетка с удобства всякакви, а тя в студа под борчето....ама явно й е добре.
Иначе вечер като я затворя в клетката си влиза в къщичката и си спи в нея, но само вечер.

# 626
Няма ли как зимата да спят в къщата, коридор?

# 627
Тия мойте магарета Рая/дъщерята/ и Съни/ кучето/ все им е топло. Щерката вътре като е се съблича и ходи по гащи/ е с парно сме и си е доста топличко/, а кучето беше вътре до преди да стане студено ама блъскаше все да е навън и не искаше да се прибира, накрая я оставих да си спи в клетката, направихме й къщичка ама не тя на цимента да лежи. Сега откакто е студено я вкарвам вътре ама тя пощурява, явно й е много топло само ходи и пие вода, изплезила език и диша тежко и не може да си намери място. На баткото и предишното хъски пък им дай само да са на топло и да не си показват носа навън.
Ще я пробвам да й обърна внимание сега по празниците имам повече време ама много дърносана и ще видим какво ще стане.

# 628
Първо искам да кажа, че пишман станах защо купих храна Active. Ми то Зара има нужда от усмирителна риза вече! Simple Smile

Снощи случайно попаднах на едно клипче, в което някакъв младеж възторжено обясняваше как кучетата трябвало да бъдат хранени по веднъж на 24 часа. Ама то големи обяснения и доводи, то дивата природа, то автофагия и почивка на червата, то дълголетие. Чак ме накара да се замисля. Аз храня Зара три пъти дневно, сутрин и вечер са основни хранения, на обяд е след разходка и е малко - пиле, половин свинско сърце, сладък картоф.. глезотия тоест. Защо правя така? Защото съм чела, че доберманите са лакоми, склонни са да претоварят и преобърнат стомаха и затова трябва да се хранят по-често с по-малки порции.
Да, ама според младежа излиза, че аз ще скъся живота на Зара по този начин.

Затова искам да ви питам, вие по колко пъти на ден храните кучетата си?

# 629
И аз вчера гледах подобно клипче. "Моят" младеж казваше, че може и два пъти, а може и един път да се храни кучето, но ние сме трябвали да преценим кое е най-добре за кучето! Grinning Така, че аз всъщност нищо не разбрах. Аз си мислих, че не е ок да се храни по веднъж на ден. Все едно аз да изям количеството храна за деня наведнъж, но младежа обясняваше, че на тях не им вредяло и той спомена дивата природа, животни....
Аз храня Берга два пъти на ден - сутрин и вечер.

Общи условия

Активация на акаунт