Любители на кучета - 138

• 32 795
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Много хора хранят веднъж дневно, а имат здрави кучета. Не съм гледал аклипчета и т.н., Буба яде на 2 пъти. Имам приятели, които казаха, че като минали на хранене веднъж дневно, кучето станало и много по-послушно (а не г направиха за това).

# 631
Всички големи породи са застрашени от обръщане на стомаха, затова след ядене задължително 2ч. трябва да са в покой. Ясно, че няма как да ги вържем, но да не ги извеждаме и да не ги разиграваме да скачат, тичат и въргалят, стига като предпазна мярка.

Храним го 2 пъти дневно и още 1-2 пъти през деня получава някакво лакомство (за гризане, банан/ябълка, няколко ореха/бедема и т.н.).

# 632
  • Варна
Ние също храним два пъти, не си представям само веднъж, но пък съседът така си ги храни неговите. Всъщност на ратварлерката дава той, а пинчерът му си има купа и си яде когато му е кеф. Като се нахранят Рая си ляга веднага в къщата  за дрямка, а Буря обикаля по двора, ама някак лежерно така, като за храносмилане. Smiley
Иначе наградки по разходките аз много не давам, но децата ги глезят повече. Нали бяха малко "разкашкали", та не съм давала моркови отдавна, обаче Рая без бадеми не се оставя - по цял ден чупи, дъвче и ако изпадне нещо /рядко/, Буря го хапва, но трудно се урежда. Буренцето има по-малки зъбки, по-малка челюст и не се справя с чупенето на бадеми. Аз много се притеснявам да не си счупи някой зъб Рая, но не мога да направя нищо - те си падат от двете дървета и тя си ги намира.

# 633
  • под тепетата
Два пъти, след закуска и двамата с дядо си полягват Joy

# 634
  • Бургас
Два пъти. Не си представям да е веднъж на ден. То и сега навън се ходи основно за банкет край казаните, ако е веднъж, сигурно ще избяга от вкъщи Simple Smile
Но след хранене забелязвам повишаване на настроението и голямо желание за игра.

# 635
  • под тепетата
Може би защото е дама, а на моите мъжове резко им се доспива Joy

# 636
  • sf
Нейо официално яде сутрин и вечер, а неофициално от сутрин до вечер.😆

# 637
Макс го храним три пъти, но той е на 5 месеца. Даже за неговата порода пише, че трябва 4-5 пъти. Отделно награди, бананче, ябълка и той си чупи орехи като си намери.

# 638
Ние Мейпъл си продължаваме да я храним по 3 пъти на ден, на обяд вече си е свикнала и си чака дажбата.

# 639
Дрийм до 6 месечен беше адски лаком и го хранехме по три пъти. После почнахме по 2 пъти. Започна да не иска да си яде гранулите. Пробвах различни гранули и техники. Сега последно към обяд му сипвам гранулите за деня и му прибавям по нещичко към тях - варен ориз или месце или мазнинка от пържолки. До края на деня не му вдигам купичката и след като се увери, че вечерята ни е приключила и изгуби надежда за храна от масата, си дояжда гранулите.
Така хем е почти само на гранули, хем почти си изяжда дозата за килограмите и възрастта.
Иначе много обича домати, краставици, моркови, банани, ябълки, яйца от пъдпъдък и разбира се сирене и кашкавал. Но му даваме рядко и по-малко. Simple Smile

# 640
  • София
Два пъти на ден яде, но не всеки ден. Случва се и веднъж поне три дни седмично.
Аз ям веднъж на 24 часа и ми е ок, така че мисля, че и куче би оцеляло.

# 641
Арес го храним по два пъти на ден основно. А през деня награди, но той е малък на почти пет месеца. Предните ни кучета ги хранехме по веднъж.Лора живя почти 16г. Дарк го отровиха млад.
Обаче за този покой след хранене как да стане? Арес след храна е като хиперактивен. Носи топки, пръчки , бяга...... Отделно десетина минути след като се нахрани търси да се изходи и излизаме.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 18:39 от щастлива мама

# 642
Аз първо разхождам Зара, свършва си работите, като се приберем яде, след това иска пак да играе Simple Smile

Ще продължа да я храня два пъти, плюс нещо вкусно през деня.

То клипчето не беше за оцеляване, а че им се удължава максимално животът на кучетата когато ядат веднъж на ден.
Може би е вярно. При хората поне е вярно - колкото по-малко ядат, толкова по-дълго ще живеят и по-здрави ще бъдат.

Според мен в дивата природа животните ядат когато намерят, а не гледат часовника дали са минали 24 часа. А и кучетата не са диви много много отдавна.

Някой да е хранил кучето си с Taste of the wild, да каже мнение?

# 643
В началото за Мейпъл бяхме взели такава храна, но акаше адски много и често и решихме да я сменим. Но е много индивидуално, като състав мисля че е ок, вече как ще повлияе на кучето, не се знае.

# 644
И аз храня 2 пъти дневно. Макс лятото сам отказва закуската, но Вивата си има апетит постоянно 😆
Vanne аз съм от доволните от Taste of the wild, но си е до куче. При Макс изходния материал беше малко, козината лъскава. Години наред я поръчвах, но кучетата ми станаха повече и от финансова страна смъкнах малко качеството за да има за всички. Ти си от новите в групата, та като казвам кучетата, моите са две у дома и още няколко бездомничета, които живеят в полето.

Общи условия

Активация на акаунт