КРУИЗИ /Тема 18/

• 55 932
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Някой бил ли е на Коста Тоскана?

Аз, Италия, Испания и Франция-септември 2022г, живот и здраве на 2 март 2024 се качвам пак на него от Дубай

# 151
  • ПАЗАРДЖИК
Аз имам едно чудене. Имаме 2 дни от круиза в Ла Специя, като за втория ден взех екскурзия до Cinque Terre and Portovenere. На първия ден ми се иска да посетим Флоренция. Погледнах за транспорт и в зависимост от трафика е между 1 и 2 часа в едната посока. Не знам дали ще има транспорт, осигурен от кораба, който да ползваме. Четох и темата за Флоренция и въпреки, че интересните обекти са близо едно до друго, все пак времето се оказва малко и трябва да избера. Имате ли препоръки? И един малко тъп въпрос:  тъй като оставаме в същото пристанище имаме ли "вечерен час" до който да се върнем на кораба?

# 152
  • София
.....Не знам дали ще има транспорт, осигурен от кораба, който да ползваме. .......имаме ли "вечерен час" до който да се върнем на кораба?
Безплатен транспорт от кораба до Флоренция със сигурност няма да има! Има екскурзии - платени!
Има час, след който се затваря кораба - трябва да питате - полунощ, или малко по-рано.

# 153
Здравейте!
Никога не сме ходили на круиз, отдавна ми се иска, но поради различни причини тази моя мечта си стои в графа неосъществени. Много искам западно Средиземноморие, но като за начало от прочетеното до тук, мисля да стартирам с гръцки острови и Кушадасъ (смятам, че ако не започнем от тук, след време хич няма да искам да се кача на този кораб, т.е. идеята е да се надгражда, за да няма разочарование). Качването от Солун ме устройва идеално като близък порт.
Въпрос - кога е най-удачното време за тази дестинация? Искам майски празници или Гергьовден,  но се притеснявам дали няма да е студено все още, ще може ли да се ползва външния басейн...
Какво задължително не бива да пропуснем? Някоя организирана екскурзия по маршрута да ми препоръчате? Всякакви съвети ще са ми от полза. 😊 Благодаря предварително!

# 154
Здравейте, някой пътувал с MSC Euribia по тази програма

Как се ориентирате къде точно спира кораба в Копенхаген? Не виждам гугъл координати, а в мапс ми излизат няколко места като напиша port Copenhagen.

# 155
  • Sofia
Тук има информация за портовете и круизните терминали в Копенхаген, дано е от полза:
https://www.cruisecritic.co.uk/articles/copenhagen-cruise-port-p … ress-amenity-info

# 156
Shantal, много Ви благодаря. Мен портът ме отвеждаше в един от каналите и затова се усъмних как такъв кораб в малък канал ще влезе, но Copenhagen Malmö Port е друго нещо Simple Smile

# 157
  • София

Как се ориентирате къде точно спира кораба в Копенхаген? Не виждам гугъл координати, а в мапс ми излизат няколко места като напиша port Copenhagen.
Ние си взехме такси до круизния порт и там като слезете, кораба се вижда, а и има табели на всякъде.

# 158
  • гр. София
Някой дали е ползвал Spa pass и Fun pass на MSC? За Fun ме интересува цената на човек ли е или на семейство? Малко двусмислено е обяснено.
The Fun Pass can be associated with 1 passenger only (credit cannot be split over several cruise cards), but can be used by the whole family.

# 159
Здравейте! Кои застрахователни компании ползвате ,защото ще пътувам за първи път на круиз и се чудя къде да направя застраховката.

# 160
  • Sofia
Аз в Уника.Медицинска и/или отмяна на пътуване

# 161
  • гр. София
Ние пътуваме без застраховка

# 162
  • Sofia
Отмяна на пътуване не правя, но медицинска винаги. Също ползвам Уника, защото са ми най- удобни, онлайн ми отнема не повече от минута.
Преди ползвах worldnomads при пътувания извън Европа, но по Ковид спряха да обслужват България и не съм се занимавала да търся други- максимума на Уника и винаги с надежда, че няма да ми потрябва.

# 163
  • Sofia, Bulgaria

Кога пътувате? Ние сме с тази програма по този маршрут от 19.05.2024. Ще се радвам да сме си полезни взаимно. Весели празници!

# 164
  • София
Здравейте, следя темата с интерес, досега не съм писала. Много ми се иска да организирам криуз за семейството ми. В края на януари имам рожден ден и виждам, че има едноседмични кризи по маршрут Испания, Италия, Франция. Смятате ли, че е подходящо предвид сезона, мога ли да се надявам на хубаво време? Разбира се, не мисля, че ще става за плаж, но поне да е подходящо за разходки по пристанищата и да не е много бурно морето. Ще бъда благодарна на препоръки за този период.

Общи условия

Активация на акаунт