КРУИЗИ /Тема 18/

• 55 994
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Аз имам малко по-различно питане, и сякаш досега не съм срещала да коментирате в темата.
Можете ли да споделите на кои компании се правят DJ партита, където хората се отпускат и танцуват, и да са хубави, а не пенсионерско-инфантилни?
Аз имам само 2 скромни круиза един с MSC Splendida и един с Регал принцес, и нямаше такива неща.
Във фейса следвам един български DJ, който работи на Коста Делисиоза, и гледам, че пуска постове с наистина готини партита (преобладаващо не пенсионери, много и танцуващи хора се виждат).
Може ли от това да се заключи, че на всеки кораб на Коста е така?
Също и какви наблюдения имате от другите круизни компании?

# 196
Декември бях на Делициоза, бг диджей не видях. Възможно е да е имало и да не съм разбрала. Но двама от музикантите в единия бар бяха българи. Единия свиреше на саксофон, а другия на пиано. Предполагам за тях говорите.
Миналата нова година посрещнахме на Смералда , там партита бяха наистина невероятни, с няколко ди джея, които си редуваха.
Може би и на Тоскана е така.
Може ли линк към ФБ страницата на диджеите.

# 197
Някой да в посещавал пристанищата Очо Риос и Джорд таун? Чета, че са доста рискови, само с организирана от кораба екскурзия е ОК, но все пак какво си заслужава да се види там?

# 198
  • Sofia
Били сме на няколко порта в Ямайка и най - опасното нещо, което ни се е случвало е да ни предложат да си купим трева.
В Джордж таун си бяхме взели екскурзия (не от кораба) и ходихме да плуваме със скатове и на някакво островче за морски звезди, след това се мотахме около порта. Пълно е с туристи, има големи хотелски вериги и не мисля, че е опасно.
Ако четеш по американските форуми, бабите , дето пишат там имат особено виждане за нещата.

# 199
Някой да в посещавал пристанищата Очо Риос и Джорд таун? Чета, че са доста рискови, само с организирана от кораба екскурзия е ОК, но все пак какво си заслужава да се види там?

Очо Риос съм посещавала с организирана екскурзия. Има един природен парк резерват с водопади, които могат да се катерят. Започва се от плажа, където се влива водопада и се изкачва до горе през самия водопад, интересно е и водата е топла. Само трябва да се купят обувки за вода задължително. Ние като бяхме успяхме само до половината, защото дъщеря ми тогава беше малка и не искаше повече да се катери. Имайте предвид, че е хлъзгаво и не е за всеки, малко като приключение. Изкачването е на групи с водач като всички в групата се държат за ръце във верига. Но дори и само да се освежиш във водопада е приятно, природата е красива.

# 200
Били сме на няколко порта в Ямайка и най - опасното нещо, което ни се е случвало е да ни предложат да си купим трева.
В Джордж таун си бяхме взели екскурзия (не от кораба) и ходихме да плуваме със скатове и на някакво островче за морски звезди, след това се мотахме около порта. Пълно е с туристи, има големи хотелски вериги и не мисля, че е опасно.
Ако четеш по американските форуми, бабите , дето пишат там имат особено виждане за нещата.
То в тези форуми пишат, че им предлагали хероин даже 😨 и затова реших да питам. Та тревата не е най- опасното нещо. 😝

# 201
Декември бях на Делициоза, бг диджей не видях. Възможно е да е имало и да не съм разбрала. Но двама от музикантите в единия бар бяха българи. Единия свиреше на саксофон, а другия на пиано. Предполагам за тях говорите.
Миналата нова година посрещнахме на Смералда , там партита бяха наистина невероятни, с няколко ди джея, които си редуваха.
Може би и на Тоскана е така.
Може ли линк към ФБ страницата на диджеите.

Не са двамата музиканти, ето този е
https://www.facebook.com/neychev

Но като цяло отговорихте на въпроса ми - явно на Коста се стараят да правят партита.
Ще се радвам, ако останалите споделят опит и от други компании.

# 202
Точно това е единия музикант за който писах. Всяка вечер, преди вечеря свиреха в бара на 3 дек до основния ресторант.
Възможтно е,  да е и диджей, но не съм го видяла в друг бар.

# 203
Здравейте, нали за да се слезе в порт Очо Риос е необходима виза ?
И, как става получаването на такава / нямам американска виза /, ако си самоорганизираме круиз  ?

# 204
Точно това е единия музикант за който писах. Всяка вечер, преди вечеря свиреха в бара на 3 дек до основния ресторант.
Възможтно е,  да е и диджей, но не съм го видяла в друг бар.

Ясно, поне го уточнихме 😃
Беше пускал пост, че много яко парти на палубата станало лятото - май беше на бяла или италианска вечер.
А вие докато бяхте на Делициоза, имаше ли хубави партита?

# 205
Да, всяко вечер имаше тематични партита на закрития басейн.

# 206
  • Sofia
И, как става получаването на такава / нямам американска виза /, ако си самоорганизираме круиз  ?

Всички си самоорганизираме круизите.
За слизане в Ямайка от круизен кораб не е необходима виза. Може би, да има някакъв формуляр за попълване, не помня, но ако има, ще ви го дадат на кораба.

Американска виза е необходима за портове/острови, които са американска територия. Ямайка не е сред тях.

# 207

Всички си самоорганизираме круизите.
За слизане в Ямайка от круизен кораб не е необходима виза. Може би, да има някакъв формуляр за попълване, не помня, но ако има, ще ви го дадат на кораба.

Американска виза е необходима за портове/острови, които са американска територия. Ямайка не е сред тях.
За круизи, които отплават от САЩ , се изисква американска виза. Иначе , ако някой от портовете е американска територия същи се изисква виза. Ако има някакъв друг документ или виза на пристигане, то от кораба ще ви ги предоставят

# 208
Аз имам малко по-различно питане, и сякаш досега не съм срещала да коментирате в темата.
Можете ли да споделите на кои компании се правят DJ партита, където хората се отпускат и танцуват, и да са хубави, а не пенсионерско-инфантилни?
Аз имам само 2 скромни круиза един с MSC Splendida и един с Регал принцес, и нямаше такива неща.
Във фейса следвам един български DJ, който работи на Коста Делисиоза, и гледам, че пуска постове с наистина готини партита (преобладаващо не пенсионери, много и танцуващи хора се виждат).
Може ли от това да се заключи, че на всеки кораб на Коста е така?
Също и какви наблюдения имате от другите круизни компании?

На Коста Тоскана, всяка вечер има партита

# 209
Здравейте,

бях се спряла преди време на круиз с MSC Sieview (2017г.), но тук във форума имаше мнения, че за 6к за 2-ма възрастни и дете по-добре да се качим на Royal Carribean.
Сега гледам един круиз на RC , който би ни се вързал малко над тази сума, но пък кораба е 2009г. - Oasis of the seas. Вижда ми се старичък Sad Така ли е и на живо? По видеа и снимки в интернет ми изглежда супер, но знам ли каква е реалността.
Ще се радвам, ако някой сподели мнение и преопоръка добър вариант ли е или не.

Общи условия

Активация на акаунт