КРУИЗИ /Тема 18/

• 56 010
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Напълно нови в този тип почивка сме и имаме нужда от съвет. Харесахме този круиз като брой дни, точки на посещение и забавления на кораба: https://xn--g1abbf4as.bg/packages/%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8 … d0%b5-meraviglia/

Ние сме семейство с две момчета -16 и 20 г. Може ли да кажете все пак корабът добър ли е като атракции и за по пораснали  деца, цената заслужава ли си и изобщо ще съм благодарна на всякакви съвети и насоки?
Ние запазихме същото за 04.06 с качване от Барселона. Чудех се между почти същия маршрут на  Royal Caribeal
https://www.royalcaribbean.com/cruises?search=departurePort:BCN|ship:OA
един от първите 2 варианта беше. В крайна сметка запазихме Грандиоза, въпреки че цените тогава бяха сходни.

Ние планираме нашия круиз за септевмри, така че ще очаквам с нетърпение да споделите впечатления и съвети, след като осъществите вашия! Simple Smile

# 211
  • Горна Оряховица
Напълно нови в този тип почивка сме и имаме нужда от съвет. Харесахме този круиз като брой дни, точки на посещение и забавления на кораба: https://xn--g1abbf4as.bg/packages/%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8 … d0%b5-meraviglia/

Ние сме семейство с две момчета -16 и 20 г. Може ли да кажете все пак корабът добър ли е като атракции и за по пораснали  деца, цената заслужава ли си и изобщо ще съм благодарна на всякакви съвети и насоки?
Ние запазихме същото за 04.06 с качване от Барселона. Чудех се между почти същия маршрут на  Royal Caribeal
https://www.royalcaribbean.com/cruises?search=departurePort:BCN|ship:OA
един от първите 2 варианта беше. В крайна сметка запазихме Грандиоза, въпреки че цените тогава бяха сходни.

Ние планираме нашия круиз за септевмри, така че ще очаквам с нетърпение да споделите впечатления и съвети, след като осъществите вашия! Simple Smile
Задължително! Имаме време още, но скоро ще започна въпросчета да си пускам тук, относно организацията. Предстои ни едно друго пътуване през Април и сега съм на друга тема все още🤭

# 212
Здравейте, нали за да се слезе в порт Очо Риос е необходима виза ?
И, как става получаването на такава / нямам американска виза /, ако си самоорганизираме круиз  ?

Всички си самоорганизираме круизите.
За слизане в Ямайка от круизен кораб не е необходима виза. Може би, да има някакъв формуляр за попълване, не помня, но ако има, ще ви го дадат на кораба.

Американска виза е необходима за портове/острови, които са американска територия. Ямайка не е сред тях.
За круизи, които отплават от САЩ , се изисква американска виза. Иначе , ако някой от портовете е американска територия същи се изисква виза. Ако има някакъв друг документ или виза на пристигане, то от кораба ще ви ги предоставят

Благодаря за  отговорите ! В МВнР прочетох, че за българските граждани, които искат да посетят Ямайка е необходима виза и това ме предизвика, да попитам знаещите тук...благодаря !

# 213
  • гр. София
А откъде отплавате?

# 214
  • тук-там
Rosmari345 до къде ще летите, ако е от БГ - Пунта Кана или Санто Доминго? До Санто Доминго ми е по-евтин полета от Мадрид, но после до Ла Романа --- уж на 15 мин има автобус, но незнам дали да се доверя... Гледам го този круиз за 18- 25.02.
Дали може да се слезе на предна спирка?

# 215
Здравейте. Имам планиран круиз до Карибските острови с MSC Seaside за двама човека за датите 09.03-16.03, платени са 5000 лв депозит и остават да се доплатят още 2000 лв.Цената включва двойна каюта с балкон и гледка към морето, категория Фантастика, както и двупосочен самолен билет от Рим до Карибите, откъдето тръгва и кораба, на летището в Рим служители на MSC ще ви вземат. Поради лични причини няма да можем да отиден на екскурзията, заради което предлагам като “продажба” нашите места срещу 3000 лв и останалото доплащане 2000 лв, което е до 20 януари и  някои да заеме нашите места. по този начин круиза излиза вместо 7000 лв за двама , 5000 лв двама за 7 нощувки на короба и двупосочните билети от Рим до Карибите .
За повече информация ми пишете на лично.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 00:07 от ani813

# 216
  • Sofia
Какво включва тази цена, защото, ако е само цената на круиза е убийствено висока, в момента каюта с балкон е под $1000 на човек за тези дати?

# 217
Какво включва тази цена, защото, ако е само цената на круиза е убийствено висока, в момента каюта с балкон е под $1000 на човек за тези дати?
Здравейте, за 2500 на човек аз ви предлагам каюта за двама с балкон и гледка към морето , категория Фантастика и двупосочен самолетен билет от Рим до Кариби откъдето тръгва и корабът, така че не знам къде сте виждали по-ниска цена, за тези условия, моля да ни споделите къде има по- ниска оферта- говорим за двойна каюта с балкон и гледка към морето плюс самолетен билет до Карибите( в повечето сайтове за круизи до Кариби само сомолетния билет е близо 2500 на човек)

# 218
Здравейте,
някой да има информация круизни кораби преминават ли през Червено море и Суецкия канал?
Зная,че безопасността на пасажирите е на първо място за круизните компании.

# 219
  • Пловдив
Круизите от Индийски океан при позициониране към Средиземноморието минават през Суецкия канал. Вижте на AIDAblu  маршрутите за март 2024.

# 220
  • София
Включва "гледка към морето" JoyJoyJoyJoy

# 221
Здравейте!
На 01 март тръгваме с Costa Toscana - Дубай- Абу Даби– Доха (Катар) – Мускат (Оман) - Дубай (9 дни). Моля някой да сподели впечатления за Aura Sky pool в Дубай, по-скоро съвети, като най-добро място от към гледка и всичко друго, което може да ни е практично… (резервацията ни там е сутринта от 10.00 до към обяд).
Също ме интересува за Оман, като валута риали ли ще ми трябват? За Катар ми казаха - нови долари след 2014 г.? За Дубай е ясно - дирхами.
Корабът ще премине през Ормузки проток и с тая война Израел-Палестина… нещо започвам да се притеснявам…

# 222
Здравейте, круизът вече е закупен!!
Здравейте. Имам планиран круиз до Карибските острови с MSC Seaside за двама човека за датите 09.03-16.03, платени са 5000 лв депозит и остават да се доплатят още 2000 лв.Цената включва двойна каюта с балкон и гледка към морето, категория Фантастика, както и двупосочен самолен билет от Рим до Карибите, откъдето тръгва и кораба, на летището в Рим служители на MSC ще ви вземат. Поради лични причини няма да можем да отиден на екскурзията, заради което предлагам като “продажба” нашите места срещу 3000 лв и останалото доплащане 2000 лв, което е до 20 януари и  някои да заеме нашите места. по този начин круиза излиза вместо 7000 лв за двама , 5000 лв двама за 7 нощувки на короба и двупосочните билети от Рим до Карибите .
За повече информация ми пишете на лично.

# 223
От Ла Романа

Rosmari345 до къде ще летите, ако е от БГ - Пунта Кана или Санто Доминго? До Санто Доминго ми е по-евтин полета от Мадрид, но после до Ла Романа --- уж на 15 мин има автобус, но незнам дали да се доверя... Гледам го този круиз за 18- 25.02.
Дали може да се слезе на предна спирка?
Аз гледам трансатлантическия круиз през март....не съм закупила билет - иначе , в моя случай Мадрид-Пунта Кана

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 23:45 от Rosmari345

# 224
Здравейте!
На 01 март тръгваме с Costa Toscana - Дубай- Абу Даби– Доха (Катар) – Мускат (Оман) - Дубай (9 дни). Моля някой да сподели впечатления за Aura Sky pool в Дубай, по-скоро съвети, като най-добро място от към гледка и всичко друго, което може да ни е практично… (резервацията ни там е сутринта от 10.00 до към обяд).
Също ме интересува за Оман, като валута риали ли ще ми трябват? За Катар ми казаха - нови долари след 2014 г.? За Дубай е ясно - дирхами.
Корабът ще премине през Ормузки проток и с тая война Израел-Палестина… нещо започвам да се притеснявам…

Върнахме се на 13.01. от същия круиз. Навсякъде плащахме с карта и в Дубай, и в Оман, и в Катар. На някой сук (пазар) сме плащали в долари и цената веднага се сваля като видят доларите. Просто арабите много обичат долари.

Общи условия

Активация на акаунт