КРУИЗИ /Тема 18/

• 56 023
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Здравейте, на 03.02 се качваме на Коста Тоскана и на същия ден кацаме в Дубай около 7 и 30. Обаче са ни дали час за качване на кораба чак в 20:00 часа. Имате ли представа дали можем въпреки късния час на чекиране за качване, само да си оставим куфарите на кораба и след това посетим някои места, за да отидем в 20:00 за качване без багаж?
 Или ако отидем в Дубай Мол директно от летище, дали има място за съхранение на багаж?

# 226
# 227
Здравейте, на 03.02 се качваме на Коста Тоскана и на същия ден кацаме в Дубай около 7 и 30. Обаче са ни дали час за качване на кораба чак в 20:00 часа. Имате ли представа дали можем въпреки късния час на чекиране за качване, само да си оставим куфарите на кораба и след това посетим някои места, за да отидем в 20:00 за качване без багаж?
 Или ако отидем в Дубай Мол директно от летище, дали има място за съхранение на багаж?
И ние като вас, кацнахме сутринта рано. От летището отидохме на круизния терминал. Казаха, че чекирането ще бъде около 15 ч. Оставихме при тях куфарите и отидохме да разледаме Марината.
Имайте пред вид, че Коста вече са на круизен терминал порт Марина (също там са и Аида), а не на порт Рашид - там са MSC. Ние не знаехме и отидохме на порт Рашид, после с други таксита до порт Марина. Разстоянието от летището до порт Марина е доста голямо.
Не знам дали има място за оставяне на багаж в Дубай Мол, но със сигурност можете да го оставите на порта (безплатно).

# 228
  • Бургас
Благодаря Shantal и GM. 😊

GM , удобно ли е да пиша на лично?
 Ние си взехме трансфер към Коста, та предполагам няма да има проблем.

# 229
Благодаря Shantal и GM. 😊

GM , удобно ли е да пиша на лично?
 Ние си взехме трансфер към Коста, та предполагам няма да има проблем.
Разбира се, че е удобно. Нали затова е тази група, да си помагаме.

# 230
  • София
Бил ли е някой на порт в Ираклион и Лимасол? Може ли да избегнем екскурзии и сами да се разходим?
Ако някой се интересува - загледала съм един круиз на Принцес - Британски острови - 12 нощи за 900 евра на човек - края на май - не сме били по тези места, а и цената е доста добра!

# 231
За Ираклион зависи какво искате да видите.
Ние сме го посещавали не с круиз, а с ферибот, като начална точка на почивката ни на Крит. Пристигнахме с ферибота, и на пристанището ни посрещна рент-а-кара.
Ако не държите да видите двореца на Кносос, мисля че можете да се справите и пеша из центъра на града.
За нас двореца беше малко разочароващ, повече ни хареса археологическия музей в центъра на Ираклион и аквариума, но за аквариума ще ви трябва някакъв транспорт. Хвърлете едно око на рент-а-кар компаниите и вижте дали не можете да си наемете кола от порта за един ден - може да ви излезе на по-приемлива цена.

# 232
  • София
Благодаря, Танита!
Безпокоеше ме разстоянието м/у порта и града, но разбирам, че е близо. Разглеждах снимки на двореца - ще помислим още малко къде ни се ходи!

# 233
За Лимасол-от порта имаше шатъл до Стария град,оттам яваш-яваш през него към центъра.

# 234
Бил ли е някой на порт в Ираклион и Лимасол? Може ли да избегнем екскурзии и сами да се разходим?
Ако някой се интересува - загледала съм един круиз на Принцес - Британски острови - 12 нощи за 900 евра на човек - края на май - не сме били по тези места, а и цената е доста добра!
Ираклион- бяхме септември месец. Като слезете от кораба има стрелки, център, такси, автобуси. Взехме такси до Кносос , но нищо интересно. Особено , ако е жега не препоръчвам. Добре, че си бяхме взели билети онлайн, че даже нямаше да чакам на километричната опашка. Навръщане взехме автобуса от двореца до центъра, хем резглеждаш, хем беше 1-2 евро. Върнахме се пеша до пристанището от центъра. 10 мин пеша.
Лимасол- пред порта спира автобус и с него или на мола (който не е нищо особено) или в центъра ( около 20-30 мин е с рейса) така че за пеша не става.

# 235
Здравейте!
На 01 март тръгваме с Costa Toscana - Дубай- Абу Даби– Доха (Катар) – Мускат (Оман) - Дубай (9 дни). Моля някой да сподели впечатления за Aura Sky pool в Дубай, по-скоро съвети, като най-добро място от към гледка и всичко друго, което може да ни е практично… (резервацията ни там е сутринта от 10.00 до към обяд).
Също ме интересува за Оман, като валута риали ли ще ми трябват? За Катар ми казаха - нови долари след 2014 г.? За Дубай е ясно - дирхами.
Корабът ще премине през Ормузки проток и с тая война Израел-Палестина… нещо започвам да се притеснявам…

И ние се качваме на Коста Тоскана в Дубай на 2 март

# 236

yav4e,
От кой сайт е круиза на Принцес за 900 евра.
В seascanner го има, но на 1600 евро на човек

# 237
Здравейте,
Търся круиз Северна Европа - норвежките фиорди. Най-изгодно ми излиза с  Коста. Някой правил ли е круиз с Коста Диадема, за да ми даде подробности за кораба? Няма да ползваме пакет за напитки, защото ще сме аз и дъщеря ми, която е на 16години. Круиза ни ще е в периода 07.09.2024-14.09.2024г. Май ще е малко студено през този период, но нямаме друга възможност. Моля за съвети от хора, които са правили подобен круиз с тази компания.

# 238
  • София

yav4e,
От кой сайт е круиза на Принцес за 900 евра.
В seascanner го има, но на 1600 евро на човек
vivavoyage.co.uk - офертата наистина си струва! Аз почти съм го решила, може и група да заформим! Laughing

# 239
Супер изкушаваща е.
Ние сме били на Регал Принцес - леко пенсионерски кораб, но маршрута е страхотен.

Общи условия

Активация на акаунт