КРУИЗИ /Тема 18/

• 55 982
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Добавете една 0 в началото. На мен ми прие пощенски код 01000.

# 181
  • Варна
Добавете една 0 в началото. На мен ми прие пощенски код 01000.
Безкрайно благодаря! Честита Нова година с пожелание за много пътувания през нея!

# 182
Какви са официалните вечери на круиз и с какво са по различни от другите? Изискват ли предварителна резервация?

# 183
Здравейте, следя темата с интерес, досега не съм писала. Много ми се иска да организирам криуз за семейството ми. В края на януари имам рожден ден и виждам, че има едноседмични кризи по маршрут Испания, Италия, Франция. Смятате ли, че е подходящо предвид сезона, мога ли да се надявам на хубаво време? Разбира се, не мисля, че ще става за плаж, но поне да е подходящо за разходки по пристанищата и да не е много бурно морето. Ще бъда благодарна на препоръки за този период.

Аз Ви препоръчвам за януари да разгледате нещо на топло място. Има страхотни круизи по тропиците на ниски цени, но сам. билети до там са малко по-скъпи. Ние сме били точно зимните месеци от Домениканската република и също от Куба. Има и такива от Барбадос или френските острови - Мартиника или Гваделупа. Януари-март е времето на тези острови, божествено е.
Също много добър вариант е Дубай. Ние се качваме след седмица на Коста Тоскана от Дубай. Круиза върви на промоция за много дати в януари и самолетните билети са нормални. Нещо около 850Е/човек круиз+сам. билети.
Взехме вътрешна каюта, ъпгрейднаха ни до балкон.

И ние се качваме на Тоскана от Дубай на 06.01. Simple Smile
Къде гледате има ли нужда от визи? Примерно за Дубай до колкото знам не се изискват визи за нас, но за Доха, Маскат?

Няма нужда от визи. Преди имаше за Оман, които се вадеха на място, но отпаднаха за страните-членки на ЕС

# 184
  • София
Напълно нови в този тип почивка сме и имаме нужда от съвет. Харесахме този круиз като брой дни, точки на посещение и забавления на кораба: https://xn--g1abbf4as.bg/packages/%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8 … d0%b5-meraviglia/

Ние сме семейство с две момчета -16 и 20 г. Може ли да кажете все пак корабът добър ли е като атракции и за по пораснали  деца, цената заслужава ли си и изобщо ще съм благодарна на всякакви съвети и насоки?

# 185
  • Sofia
За дъщеря ми, на почти 16, последните няколко години интернетът е най- необходимата атракция.
Оставям линк към корабен тур, може би ще ви даде обща представа какво се предлага като забавления: https://youtu.be/9878oUCWuyY?si=FZM7cyA_cj3ttEHn

Пристанищата сме ги коментирали назад, но ако имате конкретни въпроси, питайте.

# 186
Здравейте, не успяваме да свалим билетите - попълваме данните, запазваме ги, обаче съхранява само моите данни, системата не приема данните на децата и мъжа ми.

Пробвахме 100 пъти, от различни компютри, изтрихме кукита и не запазва данните и толкова. Писах на съпорта за сега нищо. якой да се е сблъсквал с подобен казус?

# 187
  • Горна Оряховица
Напълно нови в този тип почивка сме и имаме нужда от съвет. Харесахме този круиз като брой дни, точки на посещение и забавления на кораба: https://xn--g1abbf4as.bg/packages/%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8 … d0%b5-meraviglia/

Ние сме семейство с две момчета -16 и 20 г. Може ли да кажете все пак корабът добър ли е като атракции и за по пораснали  деца, цената заслужава ли си и изобщо ще съм благодарна на всякакви съвети и насоки?
Ние запазихме същото за 04.06 с качване от Барселона. Чудех се между почти същия маршрут на  Royal Caribeal
https://www.royalcaribbean.com/cruises?search=departurePort:BCN|ship:OA
един от първите 2 варианта беше. В крайна сметка запазихме Грандиоза, въпреки че цените тогава бяха сходни.

# 188
  • София
...... В крайна сметка запазихме Грандиоза, въпреки че цените тогава бяха сходни.
При сходни цени между Роял Карибиан и МSC избирате второто?!?
Какво е това увлечение по МSC се чудя?

Честита нова година на всички!
Пожелавам ви здраве, средства и свободно време за круизите, които толкова обичаме всички!:blush:
Заглеждам круиз от Ванкувар до Хаваи - бил ли е някой с круиз по тези места?

# 189
  • Горна Оряховица
Няма увчение, държах на Тунис, а портовете на Роял не ми допаднаха толкова. Датите също ни бяха по-удобни.  Гранзиозата е доста по-нов и още 2-3 неща при сравнението ни накараха да изберем круиза Simple Smile

# 190
  • София
Няма увчение, държах на Тунис, а портовете на Роял не ми допаднаха толкова. Датите също ни бяха по-удобни.  Гранзиозата е доста по-нов и още 2-3 неща при сравнението ни накараха да изберем круиза Simple Smile
Всеки носи глава на раменете си и преценява! Вие така сте решили.
Аз акцентирам върху съотношението цена - качество най-много! Портовете се въртят периодично и бих включила порта при следващ круиз - това, обаче е моя избор - аз искам да пътувам често.
Интересно ми е кои са другите "още 2-3 неща при сравнението"? Моля споделете!
Пътували ли сте друг път с Роял? А с MSC? Не любопитствам, тук дискутираме впечатления, за да сме си полезни!

# 191
  • Горна Оряховица
Не сме ходили до сега на круиз. Аз ходих с приятелки на 5 гръцки острова с celestyal,но кораба беше малък. Не помня вече какво точно, из немски сайтове четох някакви + и -, но пак казвам основно портовете и датите са ни важни. По-хубавите кораби имат по комерсиални маршрути, а по "нехубавите" по-интересни, мисля че бях чела нещо такова назад по темите 🤗

П.с единия от портовете при Роял е РИМ, а ние сме ходили и искахме максимално повече нови места за посещение.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 20:14 от Jeini

# 192
Здравейте, за Карибите на някои от държавите пише, че парична единица е Източно карибски долар. Само с тях ли може или и с US долари. Също така как стои въпросът с плащане чрез карта. Благодаря!

# 193
  • Русе
Здравейте, за Карибите на някои от държавите пише, че парична единица е Източно карибски долар. Само с тях ли може или и с US долари. Също така как стои въпросът с плащане чрез карта. Благодаря!
Ние плащахме с щатски долари. С карта много рядко. Всички искаха кеш.

# 194
  • Sofia
С американски долари, кеш плащаме навсякъде по Карибите.

Общи условия

Активация на акаунт