КРУИЗИ /Тема 18/

• 56 011
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Затова е добре поне един ден аванс да се предвиди.

# 406
Затова е добре поне един ден аванс да се предвиди.

Ами да, но ние два дни преди това се връщаме от друго място и ще е доста нанагорно веднага да хукнем на другото.

# 407
Да попитам автобуси хоп он-хоп оф тръгват ли от терминал Б-пристанище Атина Пирея?
На терминал А със сигурност знам ,че има.

# 408
Май месец ни предстои круиз от Барселона с MSC по маршрут - Барселона, Ибиса, Каляри ,Рим , Генуа, Кан, Барселона. Новите места за нас са  Ибиса, Каляри и Кан. Какво да видя там и как да си рапределя времето? Екскурзии от кораба не мисля да ползваме. От  Генуа ми се иска да видя  Портофино или квартал Бокадасе. Какво ще ме посъветвате?
Някой качвал ли се е от новия терминал в Барселона? Интересува ме, колко е отдалечен от стария? Предполагам има шатъли.

# 409
Хора, какъв е тоя "location of exhibition", дето ми искат от Costa при попълване на паспортните данни? Намира се на мястото, на което попълвам номер на паспорт, дата на издаване и пр., и накрая "location of the exhbition". Това е автоматичен гугъл превод от не знам и аз кой език, може би немски, има логика да е място на издаване, ама да не сбъркам нещо?

Edit: на немски е: Ort der Ausstelllung
Еdit: Явно все пак е място на издаване, намерих го като израз в гугъл някъде, няма да трия коментара, в случай, че на някой му изникне същия въпросТ.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 18:14 от Famille1

# 410
Място на издаване.

# 411
Благодаря, извинявам се, че пак питам, но ми е за пръв път и се притеснявам да не объркам нещо. Има ли изискване паспортите да са валидни поне шест месеца напред? На сина ми паспортът изтича 6 месеца без два дни след края на пътуването.

# 412
  • Враца
Май месец ни предстои круиз от Барселона с MSC по маршрут - Барселона, Ибиса, Каляри ,Рим , Генуа, Кан, Барселона. Новите места за нас са  Ибиса, Каляри и Кан. Какво да видя там и как да си рапределя времето? Екскурзии от кораба не мисля да ползваме. От  Генуа ми се иска да видя  Портофино или квартал Бокадасе. Какво ще ме посъветвате?
Някой качвал ли се е от новия терминал в Барселона? Интересува ме, колко е отдалечен от стария? Предполагам има шатъли.

Да, аз преди няколко дни Blush
Шатълът спира точно до терминала. 5 евро в двете посоки, 3 в едната.
В града спира до статуята на Колумб, удобно е за старт на разходките.
Има и таксита за 20-ина евро в посока, ние не сме ползвали.

Върнахме се от първия круиз, скоро ще пиша подробно за него, може да е полезно на някого. Само да вляза малко в ритъм, че всичко се е струпало след почивката....

# 413
Май месец ни предстои круиз от Барселона с MSC по маршрут - Барселона, Ибиса, Каляри ,Рим , Генуа, Кан, Барселона. Новите места за нас са  Ибиса, Каляри и Кан. Какво да видя там и как да си рапределя времето? Екскурзии от кораба не мисля да ползваме. От  Генуа ми се иска да видя  Портофино или квартал Бокадасе. Какво ще ме посъветвате?

Да, аз преди няколко дни Blush
Шатълът спира точно до терминала. 5 евро в двете посоки, 3 в едната.
В града спира до статуята на Колумб, удобно е за старт на разходките.
Има и таксита за 20-ина евро в посока, ние не сме ползвали.

Върнахме се от първия круиз, скоро ще пиша подробно за него, може да е полезно на някого. Само да вляза малко в ритъм, че всичко се е струпало след почивката....

Момент, момент, за какви терминали говорите - летищни или други някакви? Ние също ще се качваме от Барселона и ме интересува транспорт от летището. Благодаря!

# 414
  • Sofia
Круизни. От летището- uber, такси, трансфери, обществен транспорт, варианти много.

# 415
Круизни. От летището- uber, такси, трансфери, обществен транспорт, варианти много.

Виждала съм летища и друг път, знам какви са вариантите. Питам за най-подходящ за конкретната цел.

# 416
Само от любопитсво, някой може ли да прати локация на стария и новия круизен терминал в Барселона.
Бях писала по-рано в темата, че Октомври бях в Барселона по работа, случихме на българин шофьор на такси, и той много се учуди, когато го разпитах за новия терминал.
Той си знаеше само един, и твърдеше, че ще се разширява.

Ето това е, което той ми посочи, като настоящ:

https://www.google.com/maps/place/Cruise+Ship+Terminal/@41.36018 … 37zzxbj?entry=ttu

# 417
  • Враца
Аз отговорих за круизен терминал, нали за круизи си говорим, темата за полетите е друга Grinning

# 418
По това което показвате , според мен е стария терминал.
Това съм публикувала в групата октомври месец.
https://cruisenews.bg/news/16975224001167/barselona-zatvarya-tse … vZ8PEApPz0bszbxjg
Но като задам Молл Адосан излиза същото място.

# 419
https://www.google.com/maps/dir/Moll+Adossat,+%D0%98%D1%81%D0%BF … 065!3e2?entry=ttu

Ако правилно са описали в статията става въпрос за практически едно и също място, просто стария кей е една идея по-близо до центъра - да.
В статията обаче леко са объркали, че разстоянието от новия до центъра е 30 мин с автобус. 30 мин пеша е.

Общи условия

Активация на акаунт