ДВАНАДЕСЕТИ клас. Рокли, курсове, сертификати..., но още е спокойно на душата

• 51 741
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Светкавичка, твоето момче е музикално. Би ли имало интерес към калимба  или някакъв вид флай дръм. Най-харесани (допускам) биха били електронни барабани (със синтезатор, позволяващ смесване на мелодии), но те са вече сериозно вложение. За успокоение ще кажа, че има опция да се работи с тях със слушалки или през усилвател и при поставено условие в дома да е тихо, наличието им не е пречка.

# 181
  • София
Това с подаръците става все по сложно с годините! Обичам да правя изненади и подпитвам какво иска месеци преди това, но като порасна -трудно ми се получава вече.
Вероятно ще си избере сам нещо, но ми се иска да има нещо в деня на Коледа- приятна изненада!
 Още помня как на две се радва на детска пералня и прахосмукачка и дори легна да спи с тях, или на четири, поиска кран и получи цели четири- от всички роднини ....или как му сложих в кутия от мъничко Лего-човече първия смартфон- беше на 8!. Щеше да се разплаче от кеф ....
Вече не се радва на почти нищо- имам чувството ,че просто е мил, усмихва се, харесва го ....но я няма ваче тази детска радост!
Тъжно ми е защото обичам да правя подаръци,точно за да видя това в очите на човека отсреща
CrySleepy

# 182
Аз не мога да крия подаръци. Купувам някакви неща от средата на ноември и ги давам веднага Sad.
Баш за Коледа ще е някаква козметика, която ще избера в последния момент.

# 183
Ние под елхата слагаме някакви симпатични неща, обикновено не особено скъпи. Книги, парфюми, такива работи. Всичко друго наборката и сестра и си намират начин да получат когато им трябва. Телефоните си чупят когато им падне, сега голямата е с пострадал, но с мм ще и купим и дадем преди празниците, иначе трябва да вземем нещо с подобна стойност и на наборката, а нямаме навик да си  разменяме такива скъпи подаръци. Важна е традицията да се събираме с близки за празника, хубавите опаковки и доброто настроение.
Винаги си пишем картички с пожелания, като свекърва ми е истински талант в това отношение, нейните са ненадминати.
Слагаме подарък и за къщата под елхата, макар малко смешно да звучи. Миналата година беше луксозен ароматизатор от тези с пръчиците, понякога ново цвете или друга дреболия.

# 184
  • София
Ох, проблемът с подаръците ми е сериозен. Толкова неща съм подарила с повод и, по-често,  без повод, че вече не знам какво ще я зарадва.
За Коледа си поиска някаква геймърска мишка за 180 лв. Добре, че на черния петък я намерих за 70, та вече цъка с нея.
Платих и едно тридневно пътуване с мен до Виена след Коледа, та аз приключих с подаръците за тази година.

# 185
  • София, в момента в любимото ми село Железница
С подаръците винаги ми е било трудно. След пожара тя нищо не иска...
Да пуша пред един хотел нейде във Варна и чакам с нетърпение срещата с варненски октомврийски 2005 😉 Завиждайте...😁

# 186
  • нейде там, където ....
Имам въпрос за нещо прозаичон и различно от бал, завършване, сертификати.

Какво посочвате като причини в графата отсъствие по семейни причини, когато сте писали за децата? Признавам си, че съм писала само веднъж, в старото училище и нямам спомен. Решила съм да съм добра и тази година да ползваме тези дни, но не ми идва музата как да ги оформя.

# 187
  • някъде ... тук ...
Пиши истината. Решила си, че си струва да отсъства.
Семейна планирана почивка съм писала Simple Smile

# 188
  • София
"Неотложно пътуване и работа извън града" без да уточнявам причината, "Семейни ангажименти", "Временно неразположение", "Административни дела". Така пишех в старото училище. На практика всеки път съм казвала истината, но без да се обяснявам прекалено, точно защото ми е неприятно да давам отчет за "уважителните причини".
Ако е за почивка бих написала само: "Пътуване извън града" без други детайли. Ама аз съм си сопната в това отношение.

# 189
  • София
Пиша "семейни причинии", имаш право на 3 дни по закон и не дължиш допълнителни обяснения.

# 190
Всяка година ползваме дните по семейни причини, и точно това и пиша: ще отсъства дни, дата, по семейни причини.
За коледните подаръци, понеже непрекъсно се купуват разни неща, за под елхата взимам нещо типично коледно и/или сладурско, което да е изненада. За тази година и харесах коледен спален комплект.
Тази седмица би трябвало да и е готова шофьорската книжка и няма търпение да затвърждава уменията с нашата кола.
Другите по- трудни умения, които предстоят е ходенето на обувки с висок ток и гримиране 🙄

# 191
  • София
Аз също пиша само "семейни причини", без повече обяснения.

# 192
  • нейде там, където ....
Благодаря ви! Харесах си неотложното пътуване извън града, сега остава само да го организирам, за да стигне нивото на неотложност Simple Smile . Знам, че трябва да ми е последна грижа бележката, ама на, това ме гложди от сега. И някои оценки, от които зависи, но нека сме оптимисти.

# 193
  • София
И аз бях приготвила една бележка "поради неотложно семейно пътуване" за предишната "междуизборна" ваканция, но не я активирахме, защото точно тогава синът ми си доизкара часовете кормуване преди изпита, та си пътува неотложно из София. И сега съм твърдо решена да я употребя предколедно. Но точно тогава му метнаха две пробни матури по АЕ и БЕЛ, а точно на 3.01. му е класното по математика. И те тъй на.... Пак може да я анулираме Simple Smile

# 194
И аз не мога да ги наместя още тези 3 дни. Мислех си след изпита по немски, после видях класно по МАТ и се отказах, ама няма да им ги дадем… Като за последно и 7-те дни от директора трябва да си ползваме … 😂

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 16:47 от saffron

Общи условия

Активация на акаунт