ДВАНАДЕСЕТИ клас. Рокли, курсове, сертификати..., но още е спокойно на душата

• 51 744
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Всички дни къта за междусрочната ваканция, която е 1 ден, а той отново ще ходи на ски с приятелка и нейното семейство в Сърбия. Това го играхме миналата година пак, но тогава имаха повече дни май, та нашата класна каза за дните от директорката в никакъв случай да не пишем пътуване а неотложни сем. причини...

# 196
  • София
Още една питанка, че не се бях замисляла. Щерката, ни в клин, ни в ръкав попита дали може да се яви на 3-та матура, различна от профилиращите предмети? Първо казах "Да", но сега ме гложди дали е така. И още  - ако може да не е по профилиращ предмет, е с материала за ООП, а не на профилния, нали?

# 197
При нас бележките по семейни причини ги искат 5 работни дни преди причината ☺️
Не е точно това идеята, според мен. Но досега не сме ползвали.
Обаче пък тая година ще му го дам всичките, само да иска 😁

# 198
  • София
Още една питанка, че не се бях замисляла. Щерката, ни в клин, ни в ръкав попита дали може да се яви на 3-та матура, различна от профилиращите предмети? Първо казах "Да", но сега ме гложди дали е така. И още  - ако може да не е по профилиращ предмет, е с материала за ООП, а не на профилния, нали?
Да, може да се яви на трета матура по всеки един предмет, по който има такава. Ако предметът е изучаван като профил - матурата ще е върху материала от ПП, ако не е изучаван като профил - върху материала от ООП. Вече има възможност и за матура ПП, дори и предметът да не е изучаван като профил - става по реда за валидиране на компетентностите и оценката не е вписана в дипломата, а в отделен сертификат, но върши работа за кандидатстване.

# 199
  • София
Да, може да се яви на трета матура по всеки един предмет, по който има такава. Ако предметът е изучаван като профил - матурата ще е върху материала от ПП, ако не е изучаван като профил - върху материала от ООП. Вече има възможност и за матура ПП, дори и предметът да не е изучаван като профил - става по реда за валидиране на компетентностите и оценката не е вписана в дипломата, а в отделен сертификат, но върши работа за кандидатстване.

Благодаря, sanaka
Flowers Hibiscus

# 200
  • Варна
Използвах вече два дни от трите. Писах семейни причини и толкова. Класната се опита да намекне, че трябвало още, но накрая остана така.

# 201
  • София
Здравейте,
Моля за съвет и аз относно избора на доп.матура. В случая трябва да е англ.език, който е изучаван върху материала от ООП( така предполагам), Оценката трябва да се впише в дипломата задължително. Интересуваме изписва ли се какво е нивото спрямо евр.езикова рамка.

# 202
  • София
Вписва се нивото, да.

# 203
  • София
В нашето училище имат право на 3 дена с разрешение на класната. Пиша по семейни причини и не се обяснявам. Преди пишех молба, сега пускам съобщение до класната през Школо. Може и постфактум да я известя след като отсъствието е направено. За таз година вече ги издумкахме и 3те дена.

Имат право  и на 5 дена с разрешение от директора, но молбата се пише предварително и се гледа на учителски съвет. Писала съм като причина семейно пътуване.

# 204
  • София
Днес моя младеж е рожденник и вече е в отбора на пълнолетните Simple Smile

# 205
  • София
Марти, честит да е! Много успешен и щастлив!

Ние пишем до класния за дните по семейни причини, но гледам да не се обяснявам, че обикновено са за пътувания.

Излезе първата фотосесия на класа. Аз никога не съм ги виждала всички. Ама те били много хубави деца.... сега чакам бала с още по-голямо нетърпение.

# 206
Честит  да е, Марти! Да е много успешна последната учебна година, а стартът след нея - желан и успешен!

# 207
  • София
Честит рожденик! Да бъде здрав и успешен!

Моят младеж не се снима на фотосесията сега, предполагам, че напролет ще се включи.

# 208
  • Варна
Честит да е Марти, да успява във всичко, с което се захване.

# 209
Честит пълнолетен Марти! Да има пълнота във всички хубави неща в живота! Tada

Общи условия

Активация на акаунт