ДВАНАДЕСЕТИ клас. Рокли, курсове, сертификати..., но още е спокойно на душата

• 51 682
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Честито момичета! Успех на децата!
Нинка, и аз не разбирам моя що драпа за Холандия, като аз се опитвам да пробутам Милано...не ще и не ще. Чужбина, чужбина, ок това го разбирам до някъде-едно време аз така драпах за София, да се отдели, да е самостоятелен и т.н. Все му говоря, как няма квартири, как минават он-лайн щото духа страшен вятър, нали лекичко така му намеквам. Но за сега си иска там.

# 571
  • Разпиляна във въображението

Miriel тук www.bg-mamma.comв последните страници много се коментира фотографа -- да или не. Можеш да прочетеш. Аз лично много държа на това и ще имаме фотосесия.

Фотосесия отделно или в деня обмисляте?

Иначе сега отивам да чета.

# 572
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Miriel тук www.bg-mamma.comв последните страници много се коментира фотографа -- да или не. Можеш да прочетеш. Аз лично много държа на това и ще имаме фотосесия.
Фотосесия отделно или в деня обмисляте?
Иначе сега отивам да чета.
Не сме уточнявали подробности. Аз си го представям фотосесия преди бала и после на самия бал, но нещо малко. При нас се очертава мини сватба - около 60 гости.  Нали не живеем с София, а гримьор/фризьор са там и ще е голямо обикаляне. Абитуриентката ще каталяса преди да стигне до ресторанта със съучениците. Тя си го избра и не се бъркам.

# 573
Честито на новоприетите, рожденикът да е здрав, късметлия и щастлив! Flowers Four Leaf Clover
Наборката е преуморена до краен предел, скъсаха ги от изпитване, проекти и чудесии.
Рокля не сме търсили, но поне обсъдихме гримьор. Отказа категорично такъв, сама щяла да се гримира. Ще поразпитам за някакви по-специални продукти, които да и купя, но съм доволна от решението и.  По- малко суматоха ще има в деня на бала.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 11:00 от silver pearl

# 574
  • София
J_M_M, да е жив и здрав рожденника и да сбъдне всичките си мечти. Весел празник Tada
margo**, честито и на твоята девойка. Да има много успехи.

За фотографа, аз писах преди, че няма да имаме такъв, защото моят човек не желае. Ще си направим вкъщи колкото да има и ако фотографа, който ще ги снима на бала ни предостави файл, добре, ще имаме и професионални снимки, ако ли не каквото ние нащракаме, това ще бъде. Като не желае, не мога да го карам насила.

# 575
Честито на новите студенти! Да е жив и здрав рожденика!

Аз вчера изпаднах в "криза" опитвайки се да реша задача - да събирам ли роднините и малко приятели в деня на бала, или в друг ден. Повече клоня за втория вариант, за да ни е спокойно "изпращането". Но след това при събирането пак ли да я карам да се облича в роклята? Или в друг тоалет?

И друго се питам - да й подаря ли отделна фотосесия с фотограф заедно с нас? Или да разчитаме на снимките от фотографа, който са наели учениците?
Всички са изпадали в подобни размисли. При мен мотивите, че гостите са дошли всъщност на абитуриенска реши тази дилема. Тоест те искат да я видят, да са до нея в самия ден. Друг ден си е нормално събиране, и да се облече няма да е същото, не че прическата не е същата, ами и самата емоция. За самата абитуриент (ка) част от празничното настроение са също присъстващите  гости. За един ден няма какво да ги жалим, че ще се уморат, млади са.
За фотографа първо сумата която искат ми се видя уаоо, но със сигурност си заслужава, веднъж в живота е бала. Със сигурност снимките от телефона не са същите. Гледам мои например на последния ми празник, ами снимали са ме приятелки без изобщо да се съсредоточат за фона, какво хващат в кадър, ръцете ли им треперят, не знам, но очертанията на лицето не  е ясно, размазани тъмни снимки.. Дано да съм помогнала с моите аргументи.

# 576
За събирането-дали да е в деня на бала или в друг ден зависи от много фактори.На първо място как си го представяте, дали с многостепенно меню, музика и танци, дали като коктейл-леки закуски, вино.
Била съм гост и на двата вида, получават се нещата, но в ден, различен от балния съм била гост на момче.

Ако гостите очакват тежки трапези, ако се  предвиждат музика, танци, изобщо нещо тип банкет и искате абитуриентът да е по-дълго с вас, направете го в друг ден. Но за предпочитане след бала, да не се пренапрегне и "изразходва" емоционално детето за самия бал, преди който пък има и матури.

Ако целта е да видите детето в пълния му блясък, да уловите емоцията му,  да сте с него на самия ден, но да не ангажирате прекалено много присъствието му, тогава - в деня на бала.

Моето решение - В деня на бала, на наш терен(в смисъл, не на заведение), градинско парти, лек следобеден коктейл( но не само "хапки"), безалкохолни, вино. До момента единствено виното ми е осигурено от хубава изба. Абитуриентът дори няма да е облечен официално, а по лежерно като посрещне гостите. Хапване, пийване, фонова музика (също вече е подбрана почти) и още някои детайли, които ще споделя живот и здраве, след бала, защото са изненада за гостите и за младежа, а доста хора четат тук. Във всеки случай, няма да е нещо грандиозно. По някое време младежът се облича, правим си снимки с всеки от гостите и заминава на бал. Гостите могат да по останат, ако решат. Аз май писах вече, няма да ходя на самото място на събирането, нямам любопитство към останалите, нямам желание да заничам и коментирам с други майки.
Нека сам да си изживее емоцията, а не под "прицел" на критичния ми поглед. А от класа ме интересуват не повече от две-три деца как изглеждат, ще ги видя на снимки.

За фотограф не съм решила, не съм сигурна, имаме добър апарат, но и не лоши снимки с телефон могат да се направят. По-скоро-не, но пак е индивидуално.

# 577
  • Smolyan
Здравейте, родители на пораснали деца 😀 За първи път пиша в темата, но отдавна ви чета. Имаме си пълнолетен бъдещ абитуриент. Поздравявам всички приети студенти и им желая да са здрави и да се чувстват истински на мястото си, там където отиват. На останалите да намерят своята специалност и да са здрави, успешни и щастливи хора.
Набора са решили да нямат бал, само изпращане и след ДЗИ - тата екскурзия в Кушадасъ. За изпращането, обаче трябва да са си официални като за бал, защото в деня ще имат последен час на класа и после тържествено изпращане, обиколки из града, събиране на площад, на който целия град може да ги види и след това в съседен град на заведение с преспиване в много хубав хотел.
Събирането ни с роднини ще бъде вероятно в петък, преди изпращането, което е в понеделник. Който иска да го види, ще трябва да дойде на площада. В самия ден е невъзможно, защото те ще са в училището от 12.00 и после са все заети чак до тръгването към вечерята. Имат нает фотограф, който ще ги снима в неформална обстановка преди завършването, после в деня и малко в заведението вечерта. Ще има и фотоалбум за всеки.
За костюм мисля да си направим една екскурзийка до Одрин с набора и да вземем от там. Дано да се осъществи.
Относно учене, насочил се е към УНСС, специалности с преподаване на английски език. Променя си мнението, не е ориентиран особено. В крайна сметка мисля, че е по - важно да е здрав и щастлив и с правилните хора, отколкото да избере точно определена специалност. Моят опит показва, че не винаги можеш да се реализираш точно по образованието си. Направи кариерен тест и се оказа, че за него са подходящи преработващи, производствени и приложни професии, на второ място беше социална помощ като психолог или учител. Той не избра нищо от това 😀.
Успех на всички набори и родители! Момичета, не се впрягайте излишно. Наслаждавайте се на децата, това е празник и не бива да го изпускаме в твърде много напрежение 🤩

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 10:17 от Zuzi

# 578
  • Бг-мама
Преди две години когато големият беше абитуриент, празнува с приятели на вила . Бяхме наели две в един двор с отдалеченост стотина метра . Той с приятелите там , а ние с нашите приятели в другата. Така се забавлявахме на маск и двете компании без да си пречим. Получи се незабравимо. В деня на бала по възрастните роднини дойдоха вкъщи два три часа преди събитието да се почерпим и да го изпратят и видят облечен. Сега с малкият ще бъде нещо подобно , но този път сме в една къща , като ще се опитаме да се поделим пак в две помещения. Малко по сложно ще бъде , но нямаше как този път. Смятам ,че отново вкъщи ще минат да си го видят и изпратят родата , но нищо претенциозно няма да има. За университет също е много неориентиран , а и е доста мързелив , а е много умен и ме е яд. Здраве да е ! Ще си намери мястото под слънцето . Надявам се! В България ще учи и по вероятно в Пловдив , но да видим. Да минат матурите и изпитите .

# 579
  • Варна
J_M_M, да е жив и здрав и много успешен!
Честито на всички приети студенти.
На голямата дъщеря не правихме изпращане с гости. Тя не искаше, а и беше през първата година на ковида.
Сега със сина също май няма да правим. Роднините ни са в други градове. Нямаме чак толкова близки приятели. А и основното е, че абитуриентът все е над нещата и не иска нищо.
Не че някой се е запътил насам, но при нас в ТУ Варна още от края на миналата година тече предварителният прием.

# 580
  • нейде там, където ....
Честито на приетите студенти! Да е жив и здрав и рожденника!

За събиране покрай бала и аз още мисля как да стане. С голямото дете не съм правила, ама там и на самия бал не искаше да ходи. Едвам го навихме да вземем един костюм, за всеки случай. 2 години по-късно каза, че е искал събиране с близките. Та сега - иска или не - ще има.

Поне веднъж седмично разговаряме за университети и какво ще трябва за едно или друго място. Броя го като сериозен напредък.

# 581
  • Димитровград
При нас в едно заведение на открито се организирахме, ще има скромно меню и малко украса за снимки. Мястото е близо до сцената, където се качват абитуриентите и кмета ги поздравява. До там отиват с коли и минават по червен килим. Роднините ще са с нас в този ден и така. Датата е удобна също, защото 24.май е в неделя.
Фотограф класа са си наели.
Отделно имам роднина, която ще снима. Иначе рокля нямаме още.

# 582
  • Бг-мама
При нас в едно заведение на открито се организирахме, ще има скромно меню и малко украса за снимки. Мястото е близо до сцената, където се качват абитуриентите и кмета ги поздравява. До там отиват с коли и минават по червен килим. Роднините ще са с нас в този ден и така. Датата е удобна също, защото 24.май е в неделя.
Фотограф класа са си наели.
Отделно имам роднина, която ще снима. Иначе рокля нямаме още.
kanesta 24 е петък. Не знам защо си решила ,че е неделя. Понеже нашият бал е на 25.05 и знам ,че е събота и  ме шашна .

# 583
  • Димитровград
Защото на муня някой и каза, че е в неделя. Ама муня защо да провери. Нищо де, няма драма.

# 584
  • София
Kanesta, не си само ти. Аз също реших, че 29ти е в неделя и бях искрено щастлива, че ще избегнем трафика в центъра. Беше голям шок да разбера, че е сряда.

Преди няколко години с приятелките ми бяхме ескорт на една абитуриентка. Беше ад докато стигнем Невски и после до Милениум. Сигурна бях, че моторът ми ще прегрее и ще ме остави някъде. И оттогава се моля балът на щерката да е уикенда, но не би....

J_M_M, честит празник с малко закъснение! Да е здрав, щастлив и много добър човек! Всичко останало ще се нареди!

Общи условия

Активация на акаунт