ДВАНАДЕСЕТИ клас. Рокли, курсове, сертификати..., но още е спокойно на душата

• 51 704
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Привет!
Не съм чела, от както полезнах за среща, но вече съм записана за среща и ще дойда. Благодаря за организацията! Ще пиша тези дни повече, че някаква вихрушка от ангажименти ме върти.

# 91
  • София
Лейди, мерси за резервацията. Закрита градина - тоест димилникът отпред ли?
Не допусках, че ще ти хрумне там, но ти си шефът Simple Smile

# 92
Не мога да не се включа след последния пост на Сънчо 😂 Много ми се идваше, ама този димилник ме възспря… още ми е в спомените от миналата среща, която ми беше много приятна, но там наистина става нетърпимо, като започне състезанието кой ще изпуши повече .  Следващият път, ако организирате нещо различно, ще дойда!

# 93
  • София
Сънчо, saffron, съжалявам че съм ви разочаровала с избора на място. При правене на резервация от днес за петък, за толкова хора, няма особено голям избор.
А и не видях някой да изрази предпочитания или да предложи друго място, когато го обсъждахме.
Моят спомен не е да ми е било задимено, но съм пушач, т.е. пристрастна.
Следващия път ще направим среща като в едновремешните вагони - в зони за пушачи и за непушачи.
Както и да е, ще очаквам да се видим.
Приятна работа!

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 14:06 от Fair Lady

# 94
А лейди, не го приемай лично! Аз само споделих, че на мен ми беше малко по-по- най…,  но то пък за пушачите е единственото решение.

# 95
  • София
Спокойно, и аз така, да си кажа само, ама няма да седя до теб, да знаеш (с най-топли чувства).

# 96
Спокойно, и аз така, да си кажа само, ама няма да седя до теб, да знаеш (с най-топли чувства).
Аз пък ще седя и даже ще димя с теб Лейди Heart

# 97
  • София
Е, хайде сега, не го обръщайте за и против пушачите. Ще има място за всички. Важното е да можем да се видим и съберем повечко хора.

# 98
  • нейде там, където ....
Където и да е, когато и да е. И без това после се разхождаме около масата.

# 99
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Благодаря, Лейди, за усилието. Аз пак съм в дилема какво да правя от 16 до 19 часа. Ама каквото такова. Ще ви посрещам всичките.

# 100
Ох, момичета, ще споделите ли колко пари давате на наборите за джобни - тези, които не работят все още. Вече са с по-големи нужди, хем искат да са самостоятелни, но вкъщи като че ли наблягаме да си гледа ученето в момента, но виждам, че май повечето работят... от друга страна не му даваме много пари и му е трудно. Загубила съм реална преценка, а и живота адски поскъпна... нещо съм много объркана, та затова споделете какво им давате.

# 101
  • София
Моят син не е работил до момента. Винаги има около 10 лева в брой, които използва, за да си купи храна в училище, през другото време се храни вкъщи. Като излиза с приятели разполага с 15-20 лева. Има и карта, за непредвидени нужди. Трудно им е, няма спор,  цените ги знаем всички Confused
На мен като ми стана много трудно бях на 18 г., започнах да работя, все още ми е трудно Grinning

# 102
Кои са тия, повечето, които работят? В обкръжението ми не познавам работещ, от класа на сина ми - нула. Той няма още 18 и официално не го искат никъде, на черно да се гърби в някой склад, за момента не виждам смисъл. Ако е поучително, лично си го юркам достатъчно на нашите си обекти (да се чете вкъщи и на вилата) Simple Smile Ходи на участия с танците уикендите, там символично си "заработва" по някой лев..
Иначе месечно 350 лв (50 са бонус таз година, щото има приятелка, но не затова, че има приятелка. За всеки случай, щото съм имала гаджета, които силно ги рестриктираха поучително..). Взима и стипендия 21 лв, което даже не искам да го споменавам, че супер им се дразня на политиките...
На месечен бюджет е от 5 клас и си го управлява доста прилично. Няма такива всеки ден ама дай пари, ама нещо не ми стига, ама еди кво си.. никога. Давам в началото на месеца и толкова. След бала за дискотеката си е дал сам капаро, защото съм му казала, че графата "забавления" не спонсорирам допълнително Stuck Out Tongue Winking Eye

# 103
За нас решението е карта. Има лимит на теглене, за да не източат сметката, ако я изгуби, хакнат я или я отнемат по принудителен начин. Има дребни пари в себе си за вода, закуска и т.н. Останалото минава през картата, от която тегли предварително при нужда (събират пари за подарък на дете или учител, ще ходят някъде заедно и събират пари...). Така хем има усещане за финансова независимост (не моли за пари и не обяснява за какво са нужни), хем контролирам разходите (уведомленията за плащания/теглене се отразяват на телефона ми), хем лимитът ни пази.

# 104
  • София
Не мога да кажа точно колко пари даваме на моя младеж, защото всеки ден го питаме дали има пари или му трябват за нещо. Според отговора даваме или не. Ако не трябва да плаща нещо за седмицата даваме по 3 - 4 пъти по 20 - 30 лв.  Когато решат да отидат някъде с приятелката му или класа, тогава даваме допълнително. Също така даваме допълнително и за кино и за подаръци, когато е канен на РД. За дрехи, обувки, козметика и всякакви такива също му се дават допълнително. Той има карта и в нея поддържаме сума малко над 200 лв., но парите в нея ги използва само ако изкочи някакъв извънреден разход. Закусва и в повечето случаи обядва вкъщи, но той е от вечно гладните (въпреки че е 78 кг. и е висок 190 см) и докато е на училище хапва поне два пъти Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт