Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 441
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
КЗ е кръвна захар или глюкозата. Да, висок е инсулина...казали са по горе какво следва - сериозна промяна в хранене и движение.

# 31
Здравейте, от много време не водя здравословен начин на живот, включително хранене. От известно време забелязвам, че често имам "киселини" в хранопровода. Не знам дали е това, но ми е гадно, онова леко изгарящото усещане. Тази сутрин съм така и не е спирало. На гастроентеролог ли да отивам? Страх ме е.

# 32
Гастро.
Ако ядеш фаст фууд, пържено, пикантно,мазно, от това може да е.

# 33
Здравейте.Искам утре да си направя изследвания за щитовидната жлеза.Трябва ли да си пусна пак за антителата или само TSH и FT4 е достатъчно.Преди години съм си пускала антителата и бяха в норма.

# 34
Здравейте, от много време не водя здравословен начин на живот, включително хранене. От известно време забелязвам, че често имам "киселини" в хранопровода. Не знам дали е това, но ми е гадно, онова леко изгарящото усещане. Тази сутрин съм така и не е спирало. На гастроентеролог ли да отивам? Страх ме е.
От какво те е страх? Ще те прегледа, ако прецени гастроскопия ще ти направи. АКо не, ще ти изпише някакви хапчета против киселини и диета и това е. Но трябва да промениш начина на живот иначе с годините се задълбочават нещата и се усложняват.

# 35
Здравейте.Искам утре да си направя изследвания за щитовидната жлеза.Трябва ли да си пусна пак за антителата или само TSH и FT4 е достатъчно.Преди години съм си пускала антителата и бяха в норма.
Аз бих пуснала всички заедно утре.

# 36

Ако имаш възможност (финансова) най-добре е да си пуснеш пълен пакет за щитовидна, който е трите хормона и двете антитела. Това, че някога е нямало антитела, не значи, че не може да се появят. Но дори и да пропуснеш антителата, хормоните си пусни и трите - ТСХ, ФТ4 и ФТ3, носят различна информация.

# 37

О, това е било много отдавна. Със сигурност трябва да ги пуснеш наново. Може веднъж годишно да ги изследваш, ако искаш да си прилежна.

# 38
Памуче, има ли повод да се изследваш?

# 39
Да,чувствам се ужасно от няколко месеца,не спя изобщо,треперя,нервна съм,изморена съм,нямам цикъл ,ама той и без друго вечно е нередовен..И реших ,че е вече крайно  време да си обърна внимание.Днес ще отида  и ще си пусна няколко изследвания.Със сигурност част от проблема е в хормоните.

# 40
Не мога да се свържа с личната. По принцип вдига телефона, може би е в отпуск. От няколко дни ме е хванал някакъв чревен вирус. Притесненията ми са, че снощи едва съм спала. Имах някаква много гадна болка, предполагам стомаха, но много високо горе, под ребрата. Единствено в полуседнало положение успях да дремна малко. На някой случвало ли му се е?

# 41
  • гр.Пловдив
Не мога да се свържа с личната. По принцип вдига телефона, може би е в отпуск. От няколко дни ме е хванал някакъв чревен вирус. Притесненията ми са, че снощи едва съм спала. Имах някаква много гадна болка, предполагам стомаха, но много високо горе, под ребрата. Единствено в полуседнало положение успях да дремна малко. На някой случвало ли му се е?

От жлъчката оприличавам  болката

# 42
Да,чувствам се ужасно от няколко месеца,не спя изобщо,треперя,нервна съм,изморена съм,нямам цикъл ,ама той и без друго вечно е нередовен..И реших ,че е вече крайно  време да си обърна внимание.Днес ще отида  и ще си пусна няколко изследвания.Със сигурност част от проблема е в хормоните.

Пусни и кортизол.

# 43
Витамин Д и В12 задължително.

# 44
Витамин Д вече се поема от Здравната каса.

Лекарство за кръвно, колко време след като е изтекъл обозначеният срок, може да се пие?

Общи условия

Активация на акаунт