Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 970
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Burgas, Bulgaria
Мадам Тиква, как сте? Овладяхте ли високата температура?

Мими  , явно Та@ифлу при него действа . От снощи е без температура.  Не съм писала ,защото след като го направих и ме смаза това нещо. Пуснах отделна тема в сезонните заболявания, да не спамя тук - ужас голям е този грип ,ноктите болят. От главоболие не мога да спя ,а дремя и мрънкам .

# 646
Здравейте, майка ми днес била на проктолог. В Иван Рилски. Лекарят напипал нещо и казал, че не може да каже със сигурност полип или образувание, тумор. Да се направило колоно по-бързо. Тя страшно притеснена. Има ли някой с подобен опит сред преглед на проктолог.

# 647
Да се каже дали нещо е тумор, няма как да стане с гледане и напипване. Полип също не знам да може да се напипа. А колоноскопия се прави профилактично след една възраст, даже колкото по-рано, толкова по-добре. На приятелско семейство, сина на 21 години, му  намериха полип при диагностика на друг проблем. Няма нужда да се панира човек излишно.

# 648
Да се каже дали нещо е тумор, няма как да стане с гледане и напипване. Полип също не знам да може да се напипа. А колоноскопия се прави профилактично след една възраст, даже колкото по-рано, толкова по-добре. На приятелско семейство, сина на 21 години, му  намериха полип при диагностика на друг проблем. Няма нужда да се панира човек излишно.
Аз се чудя какви са тези лекари. Написал и е на документа злокачествено туморно образувание само като е напипал нещо.  Камерата не е стигнала дотам. Устно и казал, че може и полип да е. Аз съм потърсена. Колоно уредихме за 28-ми, но не знам дали да търсим друго мнение. Този доктор направо ни побърка. Майка ми се е подготвила, че е нещо лошо вече. Но просто за мен това не е нормално държание на лекар. Клиниката е Юнион клиник - частна и прегледа никак не е евтин.

# 649
А може да го е написал като "предварителна диагноза", че да се обърне внимание и да се планира в по-спешен порядък... Друго мнение е добре да търсите след колоноскопията и евентуална биопсия (и резултат от нея).

# 650
Много ясно, че с опипване не може нищо да се каже. Да не се притеснява предварително, но да не отлага колоноскопията. Майка ми беше така, като си слагала свещичка си напипала нещо. Само вътрешни хемороиди се оказаха.

# 651
Как хем не е стиганал камерата до там, хем го е напипал......АКо е толкова на вътре, че камерата не може да стигне до там, как го е напипал? Даное разбрала жената в паниката какво точно са ѝ казали. И аз се чудя как без качествен преглед и биопсия е написано злокачествено туморно образувание. Аз бенка махах. Докторката  ми каза невус, по принцип доброкачествени, но никъде няма да напише какво е, докато не излезе биопсията. Но тук докторите ги съдят.

# 652
Много ясно, че с опипване не може нищо да се каже. Да не се притеснява предварително, но да не отлага колоноскопията. Майка ми беше така, като си слагала свещичка си напипала нещо. Само вътрешни хемороиди се оказаха.
Това е лекар проктолог, уж добър. Четохме много и накрая отиде тя в тази клиника. Ако бяха хемероиди, а не полип или друго образувание - нямаше ли да може да се видят на камерата. А той нищо не видял на камерата, но бърза да каже, че може и да е тумор. А най ме потресе че е написал в анамнезата злокачествено туморно образование. Не са лекари това определено.

# 653
  • Burgas, Bulgaria
Като знам как лъжат, за да точат касата ...
Обикновено е диагноза за прием и 90% им "откриват" доброкачествени работи , тоест НИЩО .
Рядко ,ама се случват кощунства....
Маката на приятелката ми беше на колоноскопия. Урода не можал да стигне до не зтая къде. Жената ревеше от болки и така я изхвърлиха от отделението. Ден след това по спешност я оперираха и се установи злокачествен рак на шийката на матката ,но с метастази къде ли не .. .. Преди Коледа  си замина след 3 години борба .

# 654
Като знам как лъжат, за да точат касата ...
Обикновено е диагноза за прием и 90% им "откриват" доброкачествени работи , тоест НИЩО .
Рядко ,ама се случват кощунства....
Маката на приятелката ми беше на колоноскопия. Урода не можал да стигне до не зтая къде. Жената ревеше от болки и така я изхвърлиха от отделението. Ден след това по спешност я оперираха и се установи злокачествен рак на шийката на матката ,но с метастази къде ли не .. .. Преди Коледа  си замина след 3 години борба .
И на мен ми мина през ума това за касата. Без хистология и колоно как поставят тези диагнози. И то спешно да отидела на колоно, напипал нещо, ама с камера не видял. Праща я обаче при своя колега, който щял да уреди дата за колоноскопията. Дата уредихме днес чрез колегата на този лекар проктолог. Обаче нещо ме гложди да минем през друг лекар за всеки случай.

# 655
Абе ужас е с тези пътеки и измислени диагнози. И аз съм потърпевша от един шарлатанин, уролог. За кръв в урината веднага ме засили за цистоскопия, защото "виждал" нещо не ехографа?! И така пишеше в направлението, съспектна за рак на пикочния мехур! Ужас на ужасите! Ама и аз тогава хич не бях подготвена с информация, откъде да знам, че една смотана Ешерихия е способна на такива прояви. А той дори урина не ми пусна, ни обикновена, ни стерилна. Директно в болницата. Там излезе бактерията и нищо друго. А мизерникът даже нямаше доблестта да дойде да ме види след манипулацията. Кьосев се казва, от Пловдив. Да не се излъже някой друг. Долен мизерник.

# 656
Както и да е, колоноскопия не е излишна. Дано е направена кадърно и разчетена правилно.

Свекъра в ТОкуда му бяха правили колоно. Доктора писал и се кълнеше че махнал всички полипи и всичко било наред. Дойде при нас свекъра и пак решихме да го види лекар. На тукашната колоноскопия се видяха ОЩЕ 12 полипа (това в разстояние на месец става). Един от тях канцерогенен. Е, замина си човека отдавна. Въпроса е как е възможно такова разминаване.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 19:06 от vici75

# 657
То като чете човек всичко и му се изправя косата.  Тя ще направи колоно, но дали да не е на друго място. Този лекар (проктолог) я пратил на колоно, което се уреди от неговият колега, в болницата, където работи колегата му  - Иван Рилски. Странно ми се струва това препращане по веригата.

# 658
Дейзи, изберете си друг лекар.

# 659
  • Burgas, Bulgaria
Подкрепям . Моята приятелка като стана така ги пратих при който и да е дежурен в Онкологията ,която няма нищо общо с частната болница от където изхвърлиха майка и .

Общи условия

Активация на акаунт