💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 459
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 1 785
И двамата са супер участници, много ме радват.

# 1 786
Само, че лъвът няма никакъв шанс пред гепарда. Никока, абсолютно никога не може да го настигне
Това за животните нали...

Може, в нета има филмчета за лъвове, убиващи гепарди. Лъвът има два шанса за успех:
- хитрост и издебване на гепарда.
- упоритост и преследване. Гепардът може да бяга със 100 км/ч, ама 2 минути, а лъвът с 50 км/ч и половин час.

# 1 787
Продукцията направи от Момчил герой. Продукцията сега се опитва да го срине. Разбира се, че има качества, но май не е идеален. Губи ми се момента защо толкова безрезервно вярвахте на тази лъжлива продукция, когато представяше Момчил като герой, а сега, когато показва грешките му, я обвинявате. Не се ли чувствате изработени? Мислите ли, че целта не е била такава - да създадат един почти безгрешен образ, спасител на племена и индивидуални играчи, показвайки основно бялата му страна и като стигне до заветните 25 победи, да развенчаят образа му? Може би единствено Продукцията не е предвидила в какъв размер ще е култа към Момчил. А може и да е предвидила, не знам. А може пък него да са готвили за победител, но в един момент да им е писнало от самочувствието му.

За себе си се радвам, че не се бях привързала прекалено много към Момчил и сравнително леко преживях горчивината на снощния епизод. От друга страна, не ме радва очернянето му, защото това оставя петно върху целия сезон и ще омаловажи постижението на победителя. Но, да, ако мислиш, че някой се опитва да надхитри правилата, казваш го на момента, в играта и ако ще го наказват, то да е веднага, в хода на съответната игра. От друга страна, Момчил явно не успява да прецени кога "оптимирането" на играта от негова страна е в рамките на честната игра и кога е извън. Снощи го показа прекрасно - племето му е с двама играчи повече, което в конкретната игра означава, че винаги имат един свободен, което само по себе си е плюс. И той иска да се възползва още повече от този плюс, като свободния играч тренира с фризбито. Сори, но това наистина не е честно. Или, всичко, за което не му направят забележка е допустимо. Между другото, на двубоя с Теди при едно от преминаванията ѝ през люлката на смъртта, когато тя си дърпаше с въжето люлката за да си я смъкне, Момчил се бутна да минава за по-напряко под люлката ѝ и тя спря да го изчака. Извини ѝ се тогава, не казвам, че целенасочено я е забавил, но е факт, че го направил.
Иначе, Денислава можеше да каже, че някой ѝ е подвикнал на се пробва с фризбито и че не помни гласа. Ралица така или иначе щеше да пита кой е бил и Момчил щеше да си признае. Тук не знам дали тя искаше да го натопи, дали е твърде руса, дали не ѝ беше наредено така. Честно, не ме вълнува толкова.

Довечера ще съм за Мартин. Отвратителен е, когато напада с думи някого, но на арената се раздава и наистина показва големи възможности за неспортист. Затова искам той да продължи. Мария отдавна няма място в игрите.

# 1 788
Само, че лъвът няма никакъв шанс пред гепарда. Никока, абсолютно никога не може да го настигне

Може, в нета има филмчета за лъвове, убиващи гепарди. Лъвът има два шанса за успех:
- хитрост и издебване на гепарда.
- упоритост и преследване. Гепардът може да бяга със 100 км/ч, ама 2 минути, а лъвът с 50 км/ч и половин час.
Ох не пиши за хитруване че става лошо.

# 1 789
Скрит текст:
Предлагам “да си стиснем ръцете” ! Ако Момчил е лъв ( сит; гладен…няма значение) , то Рълев е гепард ( бърз; гъвкав и неуморим !

И все пак кой е е Царят на животните? Отговорът е ....
Да, лъвът. Но дори и цар не може да настигне гепарда. Винаги ще е след него. Па дори и с титла. Stuck Out Tongue Winking EyeKissing Heart
Ама, моля ви се, за какво му е на царя да гони някого, че и да го настига?! Simple Smile Цар е все пак. Simple Smile 
Те май имат и различни местообитания. Животните имам предвид. Simple Smile

# 1 790
Харесвам Момчил, но с тези "еквиваленти", от които се възползва, ми напомнят на едно дървофилософстване. Може да печели и без да шмекерува и определено не му прави добра услуга това "минаване на метър". И леко взе да ми писва по 100 пъти да вика "сит лъв". Коментарите му вчера бяха много грозни и неспортсменски.

Ако финала е Рълев - Момчил - ще подкрепя Рълев.
Надявам се Мастагарков да е в топ 5 поне, дори в топ 3.

Довечера и аз ще съм за Мартин (и аз не вярвам, че го пиша).

# 1 791
Балабан, ти същото ли предаване ли гледаш? Наклепаха Момчи големите змии от гладиаторите, защото се уплашиха от него и 24-те му победи. Вила първо го наричаше сексист, като видя, че не е правдоподобно обвинение смени плочата на недостоен. Продукцията недолюбва Момчи и й се отдаде златна възможност да го омаскари.
Димо за това е на терен - да следи да не нарушават правилата и да прави забележки на място по време на играта. Като не е направил забележка, значи няма нарушение.

Момчи го наклепа и част от неговото племе. Реално не го наклепаха само хората от неговата "коалиция, която не е коалиция". Но съм сигурен, че и ако те се озоват в отсрещната страна, и те ще го наклепат. И не, няма да е от завист и страх. Просто сега им е изгодно да си притъпяват съвестта и да си затварят очите пред явните му шмекерлъци (а колко още скрити има, не искам и да си представям). Между другото, Мимито беше много сладка като подхвърли с най-нежния и невинен тон: "Той Момчи малко си послъгва" Simple Smile

Димо е един водещ и коментатор, не е съдия с ясно разписан правилник. И по-същественото - не може да огрее във всички краища на трасето по всяко време. Как примерно Димо ще види от брега дали някой не набива колена под водата във водната битка? Ако първо самите играчи нямат съвест да играят честно и открито, работата е оттекла. Що за обяснение е това: "щом нещо не е забелязано като нарушение, значи е позволено"?!?

Не знам дали Продукцията недолюбва Момчи, но ако го недолюбва, може би има причина да го недолюбва. И аз виждам съвсем основателна причина да го недолюбва, както недолюбваше и всички подобни арогантни "герои" от предходните сезони. Примерно аз не искам детето ми да попива такъв грозен пример за "геройство" от малкия екран - да мачка всичко по пътя на всяка цена и всички да му ръкопляскат колко е велик.

# 1 792
А защо трябва да го настига, нека си бяга, титлата обаче е една.

Сигурна съм, че Момчил през живота си ще спечели много повече от тези 100 хиляди лева и ще постигне високите си цели.
Въпреки, че харесвам и Рълев, в него не видях визионерството и погледа над битовизмите, които има Момчил.
Успех в живота и на двамата!

# 1 793
  • Sofia
Добре де, тези които смятате Момчил за шмекер, какво мислите за множеството други такива случаи на шмекеруване от други играчи, да не повтарям, но бяха описани назад и с въртележките, и с мрежите и т.н., и т.н.
Не ви ли вади очите двойният стандарт?
Всички ги виждаме – зрители, участници, продукция и всички си затварят очите. Обаче изведнъж това става огромен проблем. Единствено и само, за да е някаква невероятна, бомбастична сюжетна линия. И най-лошият и мамещият е само един Smile
Не усещате ли как е мега нелепо?!
И като е подета тая песен по сценарий от водещите, някои зрители и повечето участници възторжено я запяват.
Къде бяха всички преди това?
Стадният принцип е голяма сила – нали някой назад искаше психологическо обяснение...

Момчил има огромен потенциал и да, бая пренавит е, но нито е единствен, нито е перфектен. Колкото и да го харесваме, не сме слепи. Всички участници си имат трески за дялане, защото са хора. Никой обаче не заслужава подобен двоен стандарт, мачкане и унизително нашокване на канчето пред строя. Затова бая народ изригна и негодува, а не защото развяваме флага, че Момчил е нечовек, божество някакво.

Бях писала в друга тема назад и пак ще го кажа – двойният стандарт е нарочен. Той е инструмент за създаване на съдържание. И добре работи уви..

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 10:56 от Сиена М.

# 1 794
За да създадеш образ на измамник, той трябва да е в контекста на честна игра. Трябва да е противопоставен на чистото, правилно и честното.

Мартин е нечестно в играта, Виолета и Дунев са в играта с много уговорки за това колко е морално оставането им, макар и по правилата, Денислава и Виолета си подсказваха на терена, Мастагарков си призна, че вижда на една игра, Оряшкова си е влязла с коалиция, Мишо разби носа на Рълев...Самата продукция в едни и съши ситуации прилага двоен аршин. Също така битката с Виктория, където Момчил си помагаше с ръце неправомерно той дори не я спечели, няма как да му отнемат победа, която не съществува.

# 1 795
  • София
Никой от участниците не е идеален и най-вече им идва вече в повече напрежението. Изпускат си нервите, говорят глупости, някои чак неадекватни изказвания правят.

Нито Момчил е лош, нито Рълев.

# 1 796
То и за други неща е двоен аршинът. Като някой направи нещо добро - “мазни се”, като някой сит лъв направи нещо добро - пишат се хвалебствия, оди и се прави подписка за канонизиране. Има си равновесие.

# 1 797
  • SF
Аз  Димо донякъде го разбирам. Някои битки продължават часове. И той е човек, и на него му доскучава.

Димо е актьор. Трябва да изрича едни реплики и да е достатъчно съобразителен, да ги пуска на момента. Далече е от коментатор. А и какво има да ми коментира - повтаря това, което ние виждаме: този изпреварва онзи, онзи го настига, оу, не! онзи се спъва, успява да се задържи, дали ще имаме обрат??
Понякога е доста смешно, защото изоставането е видимо и загубата е сигурна, но Димо се мъчи да задържи зрителския интерес с кухи реплики. Дали ще имаме обрат...
Понеже е телевизия, трябва да се съчетава картина със звук и Димо е фоновия звук. На мене даже не са ми смешни репликите, които трябва да изиграе като актьор. Опитва, но като за трета година не му се получава изобщо.

Вчера се чу добре, как Момчил праща Денислава да тренира с дисковете. Не реагират, забавят реакцията на Димо, за да видят дали наистина Денислава ще се впусне или ще откаже на Момчил, защото е нечестно спрямо другия отбор. Денислава пипна диска, метна го и Димо чак тогава я спря. Това се прави точно, защото се снима ТВ предаване и намеренията на участника няма как да се заснемат и съответно да се докажат. Така че, оператори и редактори добре си вършат работа.

Димо и той като другите човеци си гледа в краката - има мидички, клечки, други неравности, по които може да стъпиш накриво. От човешка гледна точка по пясък с обувки не е много комфортно. Това, че е ритнал нещо и нашето зорко око е зуумнало кадъра с Димо и наведената му глава, не означава, че той през цялото време си гледа в краката. И да си погледне, има слушалка в ушите и контролни монитори. Няма да изпуснат да ни предадат ключов момент.

# 1 798
  • Sofia
То и за други неща е двоен аршинът. Като някой направи нещо добро - “мазни се”, като някой сит лъв направи нещо добро - пишат се хвалебствия, оди и се прави подписка за канонизиране. Има си равновесие.

Само че поведение може да се интерпретира всякак, субективно е, а правилата трябва да са обективни и да се прилагат еднакво за всички, това им е смисълът. Не им е работа да създават равновесие.

# 1 799
  • При семейството си
Аз, лично, за момента не виждам да е направен огромен проблем. Проблем би било, а и ужасно несправедливо, да накажат Момчил, да му отнемат грошове, нещо подобно.
Най-лош със сигурност също не е изкаран. Тази “титла” за момента май я държи Мартин.
Напротив, в момента Момчил е в ролята на жертва, мъченик, в която не мисля, че той самият би искал да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт