💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 787
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 1 005
Хора, имам една молба!

Значи, аз гледам късно вечер на запис. Така мога да гледам необезпокоявана и да превъртам рекламите. Още докато гледам, се точа да прочета как мамите в темата са коментирали тази или онази ситуация, постъпка, разговор. Чета ви сутрин с кафето. На лаптопа. Колкото повече мнения - толкова по-добре. Чета всичко, препрочитам мненията, които ми харесват, дразня се на правописните грешки, но си тренирам самоконтрола, като устоявам на изкушението да ги поправям.

И разбирам, че в темата се трият мнения. Виждам отговори на въпроси, които липсват, а от време-навреме някой изплаква, че му липсва мнението. Аз обичам да чета различни гледни точки, опитвам се да вникна начина на мислене на хората, които защитават непопулярно мнение или си изтърват нервите и си позволяват да агресират. Разбирам, че някои неща се неприемливи и че без модериране форумът може да заприлича на коментарите във Фейсбук, но май се прекалява.

Та, молбата ми е: хайде да бъдем по-малко тънкообидни и да спрем да докладваме постове, които не ни харесват, ако в тях няма груби обиди и квалификации към участниците. Животът ми стана доста по-лесен, когато осъзнах, че има хора с различно мнение, различен вкус и дори различни ценности от моите и това изобщо не ги прави лоши хора.

И да не съм тотално оф-топик, както и за хората които като мен обичат да четат повече, отколкото да пишат - на кратко какво мисля след последния епизод за останалите в играта.

Момчил - отново не ме разочарова. Играе играта така, както бих я играла и аз. Ave, Mомчиле!

Теди - не ме изненада. Харесва ми от самото начало. Силна и бърза на терен, тиха и овладяна извън. Аз лично не мисля, че продукцията е спестявала синхрони заради сестра и. Мисля, че го е направила за да я предпази - виждам, че доста хора се дразнят от диалекта и, а и честно казано съставянето на изречения и обличането на мислите в думи не е силната и страна. Това не означава, че е глупава, но доста хора биха си го помислили.

Дунев - драматизатор. Обичам да общувам с такива хора, но никога не се задържат дълго в обкръжението ми, защото не не мога да овладея смеха си. Когато се изживяваш като герой,  неразбран от този жесток свят и някой се хили като ряпа насреща ти, това омаловажава филма ти.

Оряшкова - много интересна личност. Душевност на крехко цвете в тялото на борец тежка категория. Хората се разочароват от нея, защото очакват сила на характера, равна на физическата. Получава се дисонанс, който дразни. Аз я намирам красива.

Дени - скица. Прави големи глупости, но не мога да и се дразня, защото ми прилича на патето Яки. Доста подценява Момчил, ако си мисли, че ще се върже на изпълненята и, но пък от проба глава не боли, нали?

Мишо - сладур. Сега го играе рицаря на Дени, но не мога да не отбележа, че не показа и грам ревност, когато в тази роля беше Марто. Мисля, че още не е наясно с позицията си или както казваше доцент Гатев - не се е обособил. А играта върви към финал.

Вики - изключително силна на терен, показва характер извън, но си мисля, че е пропилян потенциал с това късно влизане. До края на играта ще е "новото момиче".

Рълев - няма полезен ход, за да запази образа си чист в очите на публиката. Затова прави необходимото, за да оцелее. Уважавам такива хора, при това съм наясно, че съм малцинство.

Мастагарков - душица. Би казал всичко и направил всичко, за да го харесат. Странно е, че на тази възраст още не е разбрал, че няма начин всички да те харесват. А още по-сранното е, че извън играта човек като него никога не би бил аутсайдер. Красив, висок, общителен, добронамерен и състрадателен. Дано оцелее за пореден път в тази враждебна среда.

Мартин - опасен образ. Интересен ми е, забавлява ме, има по-високо IQ от средния играч в игрите, но не толкова високо, колкото успява да блъфира, че има. Това, което е написала бившата му за него е много грозно.

Вили - не мога да я намразя, каквото и да прави. Имам леля със същия характер като нейния и много си я обичам. Леля ми, не Вили. За семейството и приятелите си би обърнала света. А най-забавното е, когато трябва да се справиш с бюрокрация, а чиновниците те гледат отвисоко и те плашат. Пускаш я напред и гледаш шоу, докато вървиш след нея и прибираш отрязаните глави на лелите зад бюрата в чувал. В случая тя играе за Дени и чувствата и стремежите на другите не я вълнуват.

# 1 006
Някакъв блиц има с Теодора по Vbox -питат я  с кой би направила тройка от   ИВ и тя отговаря - Благо и Румен .

# 1 007
Какъвто и да е Мастагарков , в него има емпатия . Тази вечер обаче , от хода му ще се определя , дали го харесвам или не . Мартин ще му предложи да стреля по тета . От тук има два варианта
1 Маниакалното му желание, да си намери дружинка да надделее . Като по този начин изтръгне и последните си зачатъци на гръбнак , да стисне ръката на Мартин - който пък от своя страна , задължително ще го изложи на съвета (при този ход го отписвам)
2 Да отиде и изпее за разговора на Виолета. Като след това, Мартин пак ще се извърти и изкара него изрод. Дали ще има топки да си навлече нов гняв на Мартин ..малко ме съмнява (при този ход не бих го обвинила)
3 Нищо да не харчи  да си чака номинацията , да гласува с/у Мартин ,след това саботаж и ела ми Марто (тук вече ще ми се издигне в очите , )

# 1 008
  • При семейството си
И Рълев ли се е обърнал срещу Теди? Това май съм го пропуснала.
Мери, не знам дали успя да изгледаш,но...
Първо за Мастагар- не е нагнетявал псевдоисторията с измамите. Идеята му беше да подскаже на Теди,ако има възможности в играта,да се възползва.Не нечестни възможности. И хайванът отново беше употребен /писала съм 100 пъти,че не умее да се изразява,а и никак не е умен и съобразителен.
По отношение на Теди- единствен Мастагар прояви някаква човещина. Колкото до думите за качествата й в играта-единодушно приеха казаното от белозъбеца. А Рълев с всяко изражение + езика на тялото показва колко е съгласен с белозъбеца.
Мисля,че единствено у Мастагар има някаква човещинка. Нищо,че го определиха тук като маргарин и безгръбначно. Аз не съм съгласна с това.
Аз мисля, че Рълев изначало не е конфликтна     личност. Предполагам е и слушал достатъчно за маниерите/стратегиите на Мартин. Мисля, че в момента е фокусиран основно върху това да остане и е леко притеснен за здравословното си състояние. За какво му е да спори и да дава поле да се развихри в тяхното племе Мартин?! Важно му е да печели/печелят битки и да върви напред. Той остава лоялен към Виолета, каза го, Виолета беше свързващото им звено с Теди, и, да, Теди за него не е ключов играч.
Някак си ние, зрителите забравяме, че там всеки е отишъл сам (по двойки) и само един ще е победител.
Добрите играчи не могат да си позволят някакви кой знае колко близки отношения с конкурентите, да се борят със зъби и нокти да ги защитават, пазят и подобни.
Жорката колко хейт отнесе миналата година заради Фейгин, но може би, ако не беше играл така, не беше издържал, нямаше да е на финал.
Благо точно това ще му изяде главата. Не може с конкурентите ти да си приятел, да сте до живот и във вечна вярност. Няма да делите наградата поравно.
Момчил, независимо как изглежда, пази здравословната дистанция от всички и в същия момент е в здравословните приятелски отношения с всички. Ходеше, биеше се за Благо и Дунев, пускаше празни гласове, но с Мартин и Сие запази златната среда, не скочи като лъв да защитава каузи, а и няма никакъв смисъл.
Никой не трябва да очаква от тях това.

# 1 009
  • Bayern
Какъвто и да е Мастагарков , в него има емпатия . Тази вечер обаче , от хода му ще се определя , дали го харесвам или не . Мартин ще му предложи да стреля по тета . От тук има два варианта
1 Маниакалното му желание, да си намери дружинка да надделее . Като по този начин изтръгне и последните си зачатъци на гръбнак , да стисне ръката на Мартин - който пък от своя страна , задължително ще го изложи на съвета (при този ход го отписвам)
2 Да отиде и изпее за разговора на Виолета. Като след това, Мартин пак ще се извърти и изкара него изрод. Дали ще има топки да си навлече нов гняв на Мартин ..малко ме съмнява (при този ход не бих го обвинила)
3 Нищо да не харчи  да си чака номинацията , да гласува с/у Мартин ,след това саботаж и ела ми Марто (тук вече ще ми се издигне в очите , )

Харесвам Благо , обаче е наивен до глупост и се притеснявам довечера Мартин да не го изиграе ...

# 1 010
Да видим ще познаете ли някого на тази снимка от вчера в ОББ милениум център- мероприятие със студенти на Стопански факултет на СУ"Св.Кл.Охридски" .
Скрит текст:
MASTER CLASS „ESG в агросектора – иновации, възможности и предизвикателства“
На 14 ноември 2023 г. в ОББ Милениум център се проведе Master Class на тема „ESG в агросектора – иновации, възможности и предизвикателства“ – съвместна инициатива на ОББ и Магистърска програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“ към Стопански факултет на Софийския университет.
Г-жа Десислава Симеонова, изпълнителен директор „МСП банкиране“ на ОББ и лидер на Програмата за устойчиво финансиране на КВС Груп, откри събитието. Като част от програмата г-жа Маринела Коева, ръководител „Маркетинг, кредитни продукти и устойчиво развитие“, и д-р Кирил Величков, директор „Европейски проекти и финансови инструменти“, представиха инициативите на банката в подкрепа на устойчивото развитие на агробизнеса.
Калоян на първи ред. Не е глупаво момчето.

# 1 011
Ще, ще. Благо е много наивен. Аз си го харесвам.

# 1 012
Думите на Мартин спрямо Теодора бяха абсолютно ненужно жестоки и груби. Тя не му беше конкурент, не са имали сблъсъци и дори стратегически да е полезно да настрои останалите срещу нея просто беше наистина ужасно грозно. Този човек е абсолютно дъно.

Липсата на думи също е грозно и жестоко отношение. От хората с които играеше и считаше за опора.
Но на героя Рълев няма да разваляме ореола.
По принцип да, но в този случай повечето дуднене на Мартин беше на синхрони, което го правеше още по-ненужно и нестратегическо, а просто чиста злоба.  Пред останалите беше много по-умерен и макар да ми се искаше да има по-пламенна защита, не беше пълна лъжа, че в голямата картина Теди е доста по-слаба от много други играчи и съгласяването на останалите, макар и малко тъжно, не е някакво морално падение. За сметка на това  той имаше над 5 синхрона за по-малко от 24 часа в това племе, в което сипеше помия по човек, с когото вероятно и дума не си е разменил.

# 1 013
Песена "Игра" или "Воля" трябва да се казва 🤪
"Мъжка дума".

# 1 014
MASTER CLASS „ESG в агросектора – иновации, възможности и предизвикателства“ – това на тема как се усвояват пари от еврофондове ли е? Мда, Калоян добре се е ориентирал.

# 1 015
Скрит текст:
Беше ми симпатична Мария много отдавна, в началото още, когато имаше жълто племе, ама бавно,но сигурно потъна в стремежа си да е неутрална до степен да е считана за безхарактерна, мекушава и нагаждаща се.

А какво толкова симпатично от нея си спомняш от онзи жълт период?
Мълчанието на агнетата беше цялото им племе. Само Ива си я спомням, вяло, и Теодора Мудева. Останалото, со се Оряшкова - миманс. Нищо! Бъкел!
Тя ми направи впечатление с кривите си физиономии и измъчените и напрегнати мимики. Все едно й забиват игли под ноктите. А в темата едни помпозни определения за нея се пишеха: страхотен човек, невероятна душа, безгранична доброта... И аз мълчах, защото може да е нещо като с моя Дунев, на когото му се възхищавах в живия живот, но повечето тук, може да не са повечето, но доста хора, не са имали представа за съществуването му. Радо също ме беше впечатлил преди да се появи във формата.
Така и за Оряшкова, можеше да има някаква магия около нея, за която аз да не подозирам.
Попитах веднъж-дваж кво пък толкова възхитително е направила, но нищо особено не получих като отговор и я оставих да си пасе. До този момент за мене тя все още е там, за да пасе.

На визитка й грам не ми допадна, но пък след това имаше едно приятно и добродушно излъчване, без пози и високомерие, мацките се събираха покрай нея, уважаваха я като жена,а не само като шампион и медалист.
И ме е яд,че предпочете да е в ролята на сянка, можеше да е чудесен лидер,без да коли и беси и да всява страх и да е ярък персонаж.

Но,тя се заби в ъгъла доста бързо и до там.

# 1 016
  • Sofia
Гледам,обсъждали сте,че на Момчил вчера му дадоха малко грошове.
Обаче аз друго се чудя.Защо той не се пазари?
Винаги в началото предлагат по 50 и после започват великите пазарлъци.
Друг е въпросът,че обикновено първо отпращат загубилия и след това насаме започват с офертите за победителя.
Момчил е наясно с тези неща,странно ми е,че не попита.
На нас ли нищо ни спестиха,или изобщо не е имало такава опция?!🤔

# 1 017
  • София
(За мен) нещата няма да се променят до финала - имам предвид игрите на продукцията, каквито ги гледаме. Дано накрая поне останат едни 3-4-ма достойни (даже да не харесваме всичките - мненията тук няма как да са еднакви). И финалът да е феърплей. Имам известни съмнения (доколкото "по учебник" в едно "дарк ноар развитие" най-добрият остава втори).
@ Eyia - хубав разбор и подходящ апел. Приятно ми беше да Ви чета.
За заглавия и кавъри на песни (още и комбинация от споделени): Алигатор ме гони, мамо (с фолкл.мотиви); Jungle Games (не по "Атлас", синт-поп); Аркади и бидони, пъзели за милиони - кикбек за сини фараони (кавър на Пирамиди-фараони...); Не клати джанката, пауърбой (кючек).

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 19:12 от EmBrother

# 1 018
  • София
Някакъв блиц има с Теодора по Vbox -питат я  с кой би направила тройка от   ИВ и тя отговаря - Благо и Румен .

Не й вярвам Wink

# 1 019
Май почва стори войната Мартин-Емануела

Общи условия

Активация на акаунт