💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 464
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 1 725
  • София
Стоян от трети сезон.

Аз от доста време се чудя на семейно-приятелската идилия на Мудеви с Оряшкова. От десет години - те Мудеви на колко са, по  на 22-25? Оряшкова 34 ли беше? Че той Мудев е бил хлапе, а тя голяма кака, какви приятели, какви пет лева?

# 1 726
  • SF
Денислава е шумна, бърборива и не се усеща, че ръси глупости. Някои неща не се казват и не се признават пред публика и особено пък на съвет с Ралица, която е със слушалка в ухото.

"Зависи каква е целта на племето - да пратим някой слаб, който да си замине или да пратим силен, който да бие Мартин и да се върне". На което Мишо й отговаря, че не е съгласен с това, което казва, защото Теодора била задминала Момчил на четвърта обиколка и бла-бла.  И Дени казва "а, добре!"
Тази жена успя да се съгласи по няколко пъти с всички мъже и да се извини абсолютно безпредметно на всеки за всичко. Толкова вяло и ненужно "извинявай" праска, че изтрива всякакъв смисъл от тази дума.

# 1 727
  • Някъде там...
Аз изключих телевизора, после ви четох и изгледах остатъка на запис. Меко казано съм потресена, възмутена и вбесена.

Абсолютно преднамерено очерняне на Момчил. До кокал забиваха ножа на най-болезненото за него място - чест и достойнство. Видимо го заболя. Никой не го защити от онези същите, които се крият зад гърба му и го хвалят на висок глас. Мария даже му удари един допълнителен "шамар", от който още повече да го боли.
Денислава съвсем я отписвам вече, нищо няма между ушите, а я как хубаво умее да се наглася според накъде духа вятъра!
Мария ме разочарова много, наистина много. Не очаквах точно тя да хвърли камък по Момчил. Какъв е проблемът с номинациите, такива са правилата, номинират те, отиваш, доказваш се. Страхливци!
А Виктория ще е следващата номинирана, определено. Момчил да ходел на елиминация,  да ги пази?! Вие на почивка ли сте отишли там?
През цялото време се притеснявах дали Момчил няма да реши да се самономинира, особено като го оставиха последен с двата гласа. Мисля, че от една страна Мишо го отрезви, а от друга се отврати от целия цирк. Реално се повтори ситуацията при амазонките и Мудеви. Раздава се за всички, а те зад гърба му му кроят шапката.

# 1 728
  • Bayern
И предаването, и водещите ми опротивяха...
От тука колко по-долу могат да паднат?!
Не подценявай продукцията Smiley  ,от година на година все по-зле ... Догодина пак ще им се ядосваме

# 1 729
Стоян от трети сезон.

Аз от доста време се чудя на семейно-приятелската идилия на Мудеви с Оряшкова. От десет години - те Мудеви на колко са, по  на 22-25? Оряшкова 34 ли беше? Че той Мудев е бил хлапе, а тя голяма кака, какви приятели, какви пет лева?
И аз това се чудя. Според мен я използват, как се бяха нанесли в дома й, вместо да си наемат една квартира. Че и се хвалеха някъде, че няколко спални имала. Това ми говори, че и в живота не показва характер.

# 1 730
Не мисля, че продукцията е омаскарила или сготвила Момчил. Той сам си го направи.

И наистина се чудя как му дойде тази нагла идея да праща Дени да тренира с фрисбито, че след това и се оправдава, че било като загрявка на резервен играч на футбол. И това, когато техният отбор е с двама играча повече и всички други играчи от другия отбор в този момент са заети в играта. Ралица добре го постави на място на съвета.

# 1 731
Жабче, направо ми взимаш думите от клавиатурата, днес и аз се отвратих от целия този цирк, въпреки, че бях подготвена, надминаха очакванията ми! Браво на манипулатора Мартин, че така извъртя нещата и убеди всички, и свидетели, и чули само, колко много мами Момчил! А, Ралица, знам, че й е роля да е другарката на другарския съд, ама много добре й се получава! Тя пък защо не си попита Димо, дали Момчил е мамел, той нали е бил на битките, и нали това гледа? Пита Виолета, която къде е видяла-невидяла, обаче веднага го раздуха, че много нечестно играел...Оряшкова предполагам има "сигурна" информация от нейните приятели Мудеви...ей това най ме ядосва- казаха за 2 случая, обаче излезе системен шмекер! Ами, ние публиката нали също гледаме....за жените просто не ми се говори...значи, мъжете ги е страх и не искат да ходят на номинации и се крият зад жените, а жените не правят ли същото?! Ами, сори, бях в началото за жена победител, ама тия не заслужават...
Сит Лъв, хамстер, достоен победител- мачкай ги! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 732
  • Някъде там...
Това, че червените бяха по-малко, не беше в техен минус, а точно обратното. Така най-добрите им минаха два пъти трасето, като на втория път вече знаеха какво правят. А и бяха потренирали вече с фризбито. Wink
Съвсем логичен си му беше ходът на Момчи, между другото аз малко преди той да подхвърли на Денислава репликата, си помислих същото - какво седи на буквата Ф, да иде да се пробва да хвърля малко. Joy
 А Рълев никой ли не видя какво направи с кубчетата? Но това не е хитруване, щом не е Момчил. Нямаше как да стигне до задното кубче, беше направил твърде голяма крачка. И просто си търкулна кубчето напред с крака.

# 1 733
Не съм вярвала, че мога да се почуствам толкова омерзена от едно реалити, чиято идея би следвало да е развлича зрителите. Или толкова ниско сме паднали, че да считат, че този публичен линч, това тричане наистина забавлява хората. Явно физическите травми на участниците не са достатъчни, Продукцията защо да не ги смачкате и психически?!Още миналата година започнаха с този похват като хвърлиха Мани и Фейгин на лъвовете и горката Фейгин се срина напълно когато и обясняваха колко е “долна”и “недостойна”.Тази година садизма е на едно ново ниво - на единия ден те хвалят как си най-добрия от всички , направил си най - много победи, а на следващия те разпват - победи, победи , ама нечестно спечелени. Дано Момчил има силата да понесе този кръст. И после нека обясняват, че това било само една игра и нямало смисъл който и да е да се сърди, че е надигран къде от съперниците, къде от продукцията.
А за Мартин , основния “борец” за феърплей, не знам дали има нещо , което да не е казано, но е ясно, че с продукцията са от една порода. Имат пълно единомислие по въпроса за честната игра, в която унижаването и вербалната агресия срещу хората са съвсем по правилата. Няма смисъл да изреждам всички, които които малко или много са заобикаляли правилата в този сезон, а и не само, защото това означава да се поддам на манипулацията, че  са виновни участниците, а не този който държи ножа и хляба.
Най - лошото е, че догодина отново ще има множество желаещи да влезнат в този филм, бленуващи за известност и награда, а ние пак ще седнем пред телевизорите, да гледаме зрелището, което ще ни представят новите “гладиатори”  ( по римски обичай) в следващия сезон.

# 1 734
Брутален епизод, хора. Брутален! Утре прякото предаване на Надкаст трябва да е поне три часа. Нямат право да е по-кратко. Неделчо, ако се е наспал, ще разцепи с коментари.

Много се радвам, че "сините" загубиха, за да им паднат маските за пореден път. Направо сами си се сготвиха. Невъобразимо се оплетоха в собствените лицемерни мрежи. Моментът, в който на Съвета Мишо се обърна към Денито в стил "ама що ни изпорти ся" направо беше един път. Момчи и той приглася с гримаси отзад ала "не сме се разбрали така да ме клепате, че съм в коалицията". Хахаха, спуках се от смях. Сигурен съм, че и коварният Мартин нямаше да може да ги наиграе така, както се наиграха сами.

Дунев две седмици се репчи как щял да реже главата на змията, сега му се удава идеалната възможност и вместо да ходи да обезглавява като истински герой-мъченик, той пак го превключи на познатата предавка "питам си ушите". Отново е много неутрален, отново е много умислен, забил поглед в чина като някой шестокласник, който призовава всички богове да не го изкарат да се черви на черната дъска. Ако беше излязъл като мъж да им каже "пичове, номинирайте мен, за да махна главата на змията", с радост и облекчение щяха да го пратят него, вместо да си смукат причини срещу Мимето. Нашият обаче се покри за пореден път. Утре обаче бурята на номинациите вече ще е преминала и Краската пак ще е духовит и целеустремен, а промото вече ни уведоми как заедно с Денито щели да хрупат Мартин. Тази вечер на Съвета обаче нещо нещо не му се хрупаше. Що ли? 

Момчи цял сезон високопарни пози и чупки, щял всичките да ги мачка. Днес Мартин му мята ръкавицата, нашият му отговаря в типичния си арогантен стил с един куплет зловещи закани със свъсени вежди, но идва време за номинация и вместо да претвори заканите в действия, като си разчисти сметките с клеветника и злодея, той само си измънкя с половин уста някакво самопредлагане, колкото да отбие номера, че е герой и достоен, да не забравим случайно. Много геройско му се получи, няма що. Както Викито много правилно го определи на синхрона - "псевдопредлаганица"...

Денито не мога да я разгадая още. Не знам дали е лицемерна, както сте попитали в анкетата. Според мен просто е руса Simple Smile Убеден съм, че не хитрува умишлено на днешната игра. Очевидно беше подхлъзната от шмекера на сезона и видно си взе бележка и се разкая за постъпката си. Обаче тотално няма чувство за социална игра това момиче. Някак много нелепо и неестествено ѝ се получават нещата, след като лъсна без личния си щит Мартин. Ама доколкото разбрах, преди Игрите е била подготвяна от Туджарката, който за мен е един от най-нелепите социални играчи за всички времена и най-вероятно просто е напълнил главата на момичето с неговите си шантави идеи за "социална игра" (Туджарка, знам, че четеш тук, не е с лоши чувства, бате Simple Smile).

Викито до този момент ми стоеше повече като някакъв декор в играта, но определено има много точни изказвания и трябва повече да я провокират да се включва в социалната част. Много ще ми е интересно, когато Мимето отпадне утре и "сините" пак отидат на Съвет следващата седмица, с какви доводи "коалицията, която не е коалиция" ще прати Вики на номинация след всички тези хвалебствия по неин адрес на днешния Съвет. Подозирам, че критерият "номинация на база игри" мистериозно ще бъде забравен и ще бъде извадена някой нова кройка с бели конци от торбата с нелепите обяснения и лицемерните оправдания.

Като цяло голямо "синьо" падение на арената на спортсменството и чисто човешките взаимотношения. И там между всички тези кръвожадни зверове, готови да късат жива плът, да нарушават правила и да сменят по 10 коалиции в името на успеха, се открои една Мими Оряшкова, която усещам като много нежна и чувствителна душа. Направо ми стопли сърцето тази жена, за което ѝ пращам най-сърдечни задочни прегръдки. Утре обаче се надявам да отпадне с гордо вдигната глава като мъченик и истински достоен участник, вместо да се върне за още седмица или две и само да рискува онези подмолници да я оплетат и очернят в интригантските си схеми.

# 1 735
А Дени какво като искаше да се упражнява в хвърляне на диск, Рълев и Мартин вече го бяха хвърляли, това не е ли предимство за тях. А  тази същата Дени като се въртя с крак на въртележката и благодарение на това влезе в играта, ама Момчил мами.

Така е, на тази битка от чистилището всички си помагаха. Имало е и други моменти, в които други играчи са си помагали като Мишо с ласото... Сега просто искат да изградят някакъв образ на Момчи. Най- много победи, но пък с едно голямо НО.... Те за това  2 -3 пъти под ред го възхваляваха до боговете, а сега е най-долният. Другото, което ми е много смешно е как Момчи е най-долният в момента, а невротика Мартин е свят...

Този съвет за сините беше най-смиреният за тях. Дени до преди седмица беше най- потайната, а  сега думите просто и излизат от устата?

От тази седмица Вики е най-силната жена?? Аз съм съгласна и от както я вкараха я харесвам, и не знам как изобщо са избрали Моника пред нея...но ми е странно как  до преди една седмица за продукцията и играчите беше Теди номер 2.

След като Цвети си тръгна Вили е търпима отново, много правилно се изказа вчера за Мартин. Права е, хора с житейски опит или хора , които просто разбират хората са им ясни такива като Мартин и неговата усмивка.

Момчи и Рълев изпъкват по физика тази година, а Мартин изпъква с мозък само около хора като Мастагарков.

# 1 736
  • София
Момчил много се пренавива и иска да вземе играта на всяка цена. Затова е накарал Дени да се упражнява и съм сигурна, че е било добронамерено и без да знае е нарушил някакво неписано правило...Примерът с пъзела и на мен не ми беше релевантен..Плюс това се има за голям мотиватор-винаги той вика най-силно, нахъсва ги по всевъзможни начини и дори с агресия/мачкайте, смешници и т.н/, но целта му е да бие с цената на всичко.. Целта оправдава средствата явно е неговият девиз...Вторият де, като изключим лъва хехе..
Рълев не е такъв, той се носи по течението , не се изживява като мотиватор,  не ги нахъсва и квот-такоа...

# 1 737
Това, че червените бяха по-малко, не беше в техен минус, а точно обратното. Така най-добрите им минаха два пъти трасето, като на втория път вече знаеха какво правят. А и бяха потренирали вече с фризбито. Wink
Съвсем логичен си му беше ходът на Момчи, между другото аз малко преди той да подхвърли на Денислава репликата, си помислих същото - какво седи на буквата Ф, да иде да се пробва да хвърля малко. Joy
 А Рълев никой ли не видя какво направи с кубчетата? Но това не е хитруване, щом не е Момчил. Нямаше как да стигне до задното кубче, беше направил твърде голяма крачка. И просто си търкулна кубчето напред с крака.
А това, че червените вече са уморени и втори път трябва да се опитват да не се претрепят през разните варели и кокили, които целият им останал отбор мести, май не се отчита. Нито че тази умора им влияе на точността.

# 1 738
  • I Love You 3000
Стигнах до едно прозрение, не знам колко от вас са гледали Сървайвър Австралия, но Мартин в подобен формат щеше да е новия крал ! И смея да твърдя, че щеше да е по успешен от Джордж, понеже и физически е пъти по-добре.
 в подобен формат Мартин няма ли да бъде бързо усетен и изгонен?

Кинг Джордж ги направи луууууди! От ден първи е най - гоненият играч.  Всички са срещу него, но дойде ли време за съвет ги обръща с вътрешностите навън! Ама той и той си е българче, де! Който не го е гледал - последния сезон на Ол Старс...  пфуууу. Дори Американски подкастъри го признаха , че такъв като него в техните 40+ сезона не е имало!
Разликата с Мартин , наистина е, че Мартин е по - физически добре, но Кинг Джордж  не е обидил никого, макар че имаше повече резон да го направи.
Не съм фенка на Мартин , заради обидите към Мастагарков, но съм склонна да му простя за една седмица, защото усещам как ще попилее Славка и тета Виолета другата седмица! Мишо само като докладва как се отрече от него още първия ден и Славка ще гърми!

# 1 739
  • Някъде там...
Скрит текст:
[/spoiler]
А това, че червените вече са уморени и втори път трябва да се опитват да не се претрепят през разните варели и кокили, които целият им останал отбор мести, май не се отчита. Нито че тази умора им влияе на точността.
Ключът е в - най-добрите от червените. Wink Това двойно минаване от най-добрите всяка година носи позитиви в подобни ситуации. Дори и изморен, Рълев ще го мине по-бързо втория път, отколкото някой, който тепърва ще се напасва по трасето. За точността, видяхме колко им повлия.

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 08:19 от Жабче

Общи условия

Активация на акаунт