💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 513
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 1 860
  • Sunshine state
"И нека очернянето започне сега!" - и клапата шрака, камера работи. 😂
Оряшкова, Денислава и Виктория са едни пъзли и се чудят как да отърват кожата. Денислава котешки каваци прави, та да си спаси д-то, а Оряшкова така се засегна от единствената си до момента номинация, че направо е кръвно обидена. Тя като номинираше със силните на деня иначе нямаше проблем. 😂
Все ми е тая кой ще отпадне днес. С една идея да речем, че съм за Оряшкова,че вече не го търпя Белия зъб, но като цяло и двамата са за гонене.

# 1 861
  • София
Аз не видях в промото съюзническа битка,което е странно.
Със сигурност обявиха,че предстои последна кастинг такава.
Няма да има залози?
Ще има съюзници (обявено е на сайта на Нова):
"Бизнесменът беше логичната номинация на червеното племе, но преди важния двубой той ще трябва да избере съюзник, който да се бори за важно предимство."

# 1 862
Имаме ли статистика Юлиян колко победи има ? във фейса няколко човека бяха написали, че е с 26. Но първи сезон реално е забравен от продукцията и затова Момчи се води рекордьор, ако наистина е с 26 де.

# 1 863
Това, което най-много ме вълнува от предстоящия епизод е кого ще покани Мимето за съюзник, ако имат такива. ОтидЕ ѝ спа-то. Ще съм за Мартин довечера, но и на Мимето ще стискам палци да му се даде с много бой, поне малко да ни замаже очите от безславното си представяне.

# 1 864
Аз искам Мимето да вземе Дунев за помощник и да е двойна елиминация.

# 1 865
От промото излиза, че и двамата са толкова смотани, че ще се молим да дойде края на двубоя.

# 1 866
  • Берлин
Имаме ли статистика Юлиян колко победи има ? във фейса няколко човека бяха написали, че е с 26. Но първи сезон реално е забравен от продукцията и затова Момчи се води рекордьор, ако наистина е с 26 де.
Аз питах тук, но нямаше отговор, явно няма такава статистика.

# 1 867
На снимките Мастагарков най-добре е облечен, а и стойката му е екстра.
И аз не знам за кой съм довечера, но май за Марто ( нищо, че не го дишам). Мимето с тия насълзени от обида очета не ми се гледа повече. Да сложи в куфара и Дени. Дунев ми харесва как се представя на битките и мога да го изтърпя още малко.

# 1 868
От промото излиза, че и двамата са толкова смотани, че ще се молим да дойде края на двубоя.

Това е битката между Морунов и Андрей. Морунката отпадна. Беше си много здрава игра, но довечера ще е малко тегавко. Smiley

Мария мисля, че няма избор освен да избере Вики за подкрепа. А Марто за майтапа ми се иска да отиде с Виолета на Арената.

# 1 869
На тези, които имат нервите да изчетат чаршафите ми, им е ясно, че никой от играчите не ме дразни и нямам изявен фаворит. Има обаче нещо, което леко ме напряга и ще си го кажа. Това е лайтмотивът на сезона, а именно - че жените няма начин да се доберат до финал, ако не се прикрепят към някой мъж да ги пази, защитава и влачи до финала.

Този лайтмотив се появява от самото начало, с немощното племе на Амазонките и се поддържа през всеки един епизод по един или друг начин. Жените, които не се вписваха в този сценарий бяха публично унижени и изхвърлени. Вили, която мечтае за женски финал е успешно осмивана чрез поведението на собствената и дъщеря.

Имам усещането (въпреки че тук може би надценявам сценаристите), че първоначалната идея е била Румен да спечели формата. Мудева още от визитката си беше представена като силна и борбена жена, която не иска да зависи от мъж. Предполагам се е очаквало ние с развълнувани сърца да гледаме как една жена трябва да жертва себе си, за да грабне любимият мъж победата, щом въпросният любим е красив, силен и бъкан с добродетели. Там концепцията се издъни, защото Румен не се справи с образа. Дойде, порева и си тръгна.

Струва ми се, че целият женски каст е подчинен на тази идея, като еманацията му е гротескния образ на Оряшкова в ролята на Damsel in distress.

# 1 870
  • Берлин
Аз пък не разбирам обвиненията към продукцията. За да има все още интерес към предаването, значи си върши нейната работа добре. Изборът дали да сме зрители си е наш, то все едно негласувал да обвинява някого,че еди си кой е станал кмет. Да, ясно е,че форматът в Бг е яко оср@н, но такъв е. Пък кой кого и как сготвил, няма смисъл да се повтаря до безкрай. Аз все още гледам, знам финалистите и победителя, ама ей така, от инат си гледам.
Не разбирам и коментарите за Димо и Ралица- ми вършат си работата. А пък разните височайши мисли за морал, чест и подобни - не са за това предаване. Има толкова други телевизии, има избор.
Снощи бях за червените-много харесвам,когато някой се надскочи. Днес съм за Мартин /ти да видиш/. Предпочитам злодея, защото знам какво да очаквам, пред тихото безгръбначие. И в живота съм така.

# 1 871
Имахме снимки и всички в добри отношения, но това беше преди месец. Както често се случва, като започнат да излизат епизодите и чуят кой какво за кого е говорил особено на синхрони и малко се променят нещата. 😁

Така че ще видим след финала истинските им отношения.
Днешното стори на Мартин Thinking

# 1 872
Продуцентите не си вършат достатъчно добре работата и форматът се гледа по една единствена причина - няма друг конкурент с по-високо ниво. Онази патриотарска кичозна продукция на Иван и Андрей е още по-зле.  Ако имаше друго, тези да са изчезнали, защото ловят с трици маймуни (за съжаление успешно). Погледнете само изтърканите, разкъсани и разнебитени декори и уреди, срам за всяка продукция, показваща се в праймтайм. Погледнете тоталната недомислица на мерките за безопасност, че и откровеното им отсъствие. не пропускайте и липсата на нещо ново, все едно и също, все едно и също... Просто се чудя как кандидатите се готвят в някакъв свободен режим, а не по конкретните изпитания и пъзели???

И по другата засегната тема - жена няма начин да победи в такъв смесен формат, ако ще и нинджа да е. Не случайно в спорта мъже и жени се състезават отделно. Единственият шанс за жена победител е съвсем безогледно бутане и дирижиране на нещата. Чела съм, че в други подобни формати има двама победители - при мъжете и при жените.  Разбира се, има и възможност за някакви супер професионално премерени игри с много женски елементи, но не мога да си го представя. Особено от нашите продуценти.

# 1 873
Аз също бих предпочела да има битки поотделно между мъже и жени. Ще е много досадно вместо гладиаторски бой да гледаме крепене на грънци на един крак. Същото се отнася и за претоварването на жените – идиотското влачене на шейни и варели. Винаги може да се измислят интересни битки, стига да няма шуро-баджанащина при избирането на екип. Ако си назначат кадърни хора – бивши спортисти с фантазия за игрите може да стане много интересно.

# 1 874
  • При семейството си
Загледах Уикипедия за Игри на волята.
До момента (ако правилно съм броила) най-много участници е елиминирал, в индивидуални битки…Жорката от сезон 4.
В сезон 5, за момента Момчил и Благо са с еднакъв брой.

Общи условия

Активация на акаунт