💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 174 107
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 2 265
  • Другата България
Банда, привет Hug
Хрумна ми нещо от анонса - "да се разделиш с половината си грошове".
С неизлъчено продължение "и да ги дадеш на друг играч по твой избор".
Така няма да хвръкнат в нищото тия грошове и анонсираното"разместване на пластовете в племената" ще е изпълнено.
А?
И така да е, и това да е, си е гавра отвсякъде.
Ако Рълев беше спечелил предимство за Мартин, дали офертата на Димо щеше да е същата? Риторичен ми е въпроса, естествено.
“Рълев, ако загубиш, ще се разделиш с половината от богатството си, или ще подариш на някого сабите на спасението.....“ Joy - и същия мармот си умира от смях. Та самия Рълев си каза в синхрон, че иска да е съюзник /забрави за контузията/, защото “ще дадат нещо“, ако спечели. Докато Момчил нито веднъж, отивайки на битка не спомена този мотив, винаги казваше, че ще се раздаде на 100%, ще спечели за съплеменника си и т.н., нещо, което необяснимо защо се приема като поза и лицемерие. Но пък всеки с разбиранията си.
И в тази връзка чета в нета, че Рълев умишлено бил загубил, за да “падне“ Мартин. Категорично не смятам така. Именно заради горния абзац - той много искаше да спечели именно защото очакваше /сам си го каза/ някакво предимство, или още грошове. А и му личеше, че е ядосан за загубата.

# 2 266
  • софия
Каква е тази драма с Надкаст и Неделчо? Мернах вече няколко изказвания с негативни коментари за тях...
Няма драма. За мен продължават да са топ коментаторите на игрите. Опитват възможно най-обективно и с добро да подходят към всеки един играч. Благата вест е, че с хода им да се навият, като гост коментатори при Ивка си спечелиха в подкаста им да участват отпаднали играчи. Тези дни очакваме Оряшкова.

# 2 267
Някой изгледа ли подкаста с Оряшкова?

# 2 268
  • София
Само аз ли видях плочка с "Й" ,докато Оряшкова редеше доминото?Къде в тази фраза има "Й"?
"Празни" букви ли е имало?
И моля другарко,Мартин мамеше Simple Smile Падна му плочка ,той се пресегна и я сложи на гредата,без да върне последната,както е по условие Simple Smile

Едит-върнах кадъра и дупката на плочката под ъгъл създава усещането за "Й"-извинявам се.
Но маменето на Мартин си остава Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 13:37 от avicom

# 2 269
Не харесвах Рълев, но въпреки поведението му, което не ми импонира, предпочитам играч като него да стигне до финалната трийка, отколкото Мартин, Дунев, Дени, Вики и отпадналата Оряшкова (Вила не я броя).

# 2 270
  • Sofia
Рълев е от хората, които по всяко време и с всякакви средства си гледат интереса. Справка "братчето му" Радо, от когото се беше отрекъл, но не му стискаше да му го каже, и сготвянето на Теди. Лично за мен той е не по-малко лицемерен и егоистичен от Мартинчо и стрина, просто е малко по-прикрит.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 14:05 от Crystal_Noir

# 2 271
  • Sofia
Този Тими от кой сезон е? И двамата довечера са ми непознати и нямам предпочитания. А Момчил ще живее и без половината си кесийки, и все пак се надявам да спечели. Animal Lion Heart

Esmee, мнението ми е, че монтажът на онзи конкретен сегмент не е добър, защото (аргумент) не е изпълнил изцяло функциите и целите си. По-кратко не мога да го кажа.
Ако трябва да ти конкретизирам целите и функциите на монтажа, наистина няма смисъл. Това е дълга, твърде специфична и комплексна тема, и не е за тук.

Като цяло имам твърдата позиция, че ако нещо е рейтингово и интересно, то не е задължително качествено и добро. Това го пиша, защото и въпросът с монтажа реално е по тая тема.

# 2 272

Аз. Загубено време се оказа и за мен разочарованието от нея се затвърди. Определено включването на Туджаров беше свежо и на място, Ивка ме съсипва с липса на такт.
За изпращането на Оряшкова и обявяването, че прекратява кариерата си, искам да кажа нещо, което ми тежи. Няма общо с това, че не я харесвах като игра, а може би и като личност. Ужасно жалко е големите ни спортисти да не получат едно величествено изпращане на ниво Министерство на спорта. На ниво отразяване от медиите с блясък. Игри на волята не мисля, че е мястото и трибуната да се отдаде признание към световен шампион. И то след загуба, и то на анаграма, и то от Мартин.

# 2 273
Ако за Момчил спечелените грошове не са важни и не са били никакъв мотив да ходи да печели предимства на хора, които явно го предават, то при евентуална загуба довечера (към момента повечето сме гласували, че ще спечели все пак) не би трябвало да го заболи толкова, че му вземат половината грошове. Момчил може да е идеалист, но не е глупак, че изобщо да не помисля какво като грошове му носи една победа. Важни са му, макар вече да му е ясно, че всячески ще се опитват да го накарат да ги изхарчи за глупости. А надъхващите му гръмки му фрази с тези винаги, никога, всичко отдавна звучат нелепо.

А Рълев къде си крие сабите, така че другите да не знаят за тях? Как ги пренесе скришно от Резиденцията до Стопанството?

# 2 274
  • Другата България
Никъде не съм написала подобно нещо - че грошовете “не са били важни“, моля да не се интерпретираме.
Както и никъде не съм написала, че “не са били никакъв мотив“.

Както казах, всеки с разбиранията си.

Не харесвах Рълев, но въпреки поведението му, което не ми импонира, предпочитам играч като него да стигне до финалната трийка, отколкото Мартин, Дунев, Дени, Вики и отпадналата Оряшкова (Вила не я броя).
Май и аз съм така.
Разбира се, след Момчил съм твърдо зад Мишо, но надали ще има голям шанс с тези “хиени“, които останаха в сериала.

# 2 275
  • SF
И на мене ми направи впечатление, че Оряшкова бутна гредата, трябваше да вземе последната поставена плочка, да я върне, да пренареди гредата, да се върне за плочката, да я вземе и да я постави пак. Това е правило, което ние зрителите не знаехме, че има. Не са ни запознали с играта, която ще гледаме.
Мартин бута 1 плочка, взима си я и я поставя на клатещата се греда.
И Димо това го коментира преспокойно. Дали ще успее Мартин да си вземе плочката или ще бутне цялата греда?? Мартин успява и я поставя на мястото й!
И аз си казах "ми добре! няма как да е толкова нагло. Сигурно не я знам добре тази игра и тя се играе така - ако ти паднат всички плочки, връщаш последната, ако ти падне само една - поставяш я и бързо продължаваш."

Като дете имах една приятелка от блока, с която играехме заедно. Скачаме на ластик, греши и казва, че не е честно, трябва до 3 пъти. Греши три пъти - не е честно!, трябва да са последователни. Прави 3 настъпвания последователно - не се играе така! Не знаем правилата! На това ниво първите грешки не се броят! Греши някой от нас по подобен начин - аааа, да сме се сменили! Като не се сменяме, не се зануляват грешките! Даже е стигала да разписва правила, че ако си панталон, правилата са едни, ако си с поличка - съвсем други.

# 2 276

Аз. Загубено време се оказа и за мен разочарованието от нея се затвърди. Определено включването на Туджаров беше свежо и на място, Ивка ме съсипва с липса на такт.
Превъртях малко и аз. Не искала да обижда Дени, като каже че е предала женската коалиция. Обаче обиди Момчил, че послъгвал. Освен това с него имала най-много прекарано време. Теди Мудева като не харесвала някой й показвала с очи. Двуличен човек,  пък нека е добра. На 34 години да нямаш никакви социални умения, оправдавам я със спорта.

# 2 277
  • София
А Рълев къде си крие сабите, така че другите да не знаят за тях? Как ги пренесе скришно от Резиденцията до Стопанството?

В раницата ги крие. То това е тъпото на тези предимства, че са толкова големи и автоматично, който на съвет е с раница, другите знаят, че най-вероятно има още нещо. Помня, че някой от участниците, миналата или по-миналата година, беше коментирал, че трябва винаги да се ходи с раница на съвет, дори нищо да нямаш, за да не е 100% ясно, като си взел нещо и изведнъж започнеш да ходиш с нея на съвети.

# 2 278
  • Другата България
Кой е на 34 години, Оряшкова ли? Сериозно ли?

# 2 279
Разбира се, след Момчил съм твърдо зад Мишо, но надали ще има голям шанс с тези “хиени“, които останаха в сериала.
Всъщност Мишо би трябвало да има големи шансове след обединението. Той играе с Денислава, идва и майка й, към майка й идва Рълев. Слагаме и Дунев естествено към тази четворка. И така тя става петица. Не можеш да ги бутнеш.
Какво трябва да се случи, че Мишо да бъде нарочен и да изхвърчи?
Да се скара с Денислава?
Да предпочете Момчил пред Рълев?
Да е нарочен от Мартин? Всъщност възможно е Рълев да мине към Мартин след обединението. Възможно е девятката да се раздели на три части. И едната тройка да бъде отсреляна един по един.

Общи условия

Активация на акаунт