💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 204
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 2 685
  • Другата България
Утре по мои сметки трябва да бият Старейшините т.е. Момчил, иначе ги чака реката.
Blush Това ми хареса.
Но всички според мен имат мотив за победа, на Дунев естествено са комфорта и храната, на Виктория това да не е номинирана, на Мишо е на Дени....май същия.
Единствено на този, който ще се запомни, ако остане №2 /но не с това, само и единствено/, му е да се доказва, което пък за мен е напълно безсмислено, нищо няма да промени с това.
Аз на негово място дори бих саботирала, за да не ходя съюзник, че и останалите грошове ще идат при Димо.

# 2 686
  • Берлин
Много ми хареса един от "скритите" коментари на Блу- цитирам по памет- не гледаме, защото ни показват това, заради което избрахме да не живеем в България. Това си говорим вкъщи и ние. Тази година гледаме понякога Гласът на България, ИВ и новините на БНТ /единствените горе-долу неутрални/. И след финала, няма да гледаме друг сезон. Изобщо не разбирам защо навсякъде по телевизиите се застъпват едни и същи типажи. Опитах 2 епизода на МШ, някога ми харесваше- не става. Простотия, пошлост, курвентии@ в роля на миски, влогъри, посредственост на ниво всяко. А публиката, ако съдя по тази тема, не иска това и е отвратена. Вярно,че тази група не е представителна извадка, но все пак. Не знам защо в Бг върви едно и също - от политика до лайф стайл.
...
Сега и това:

Как е възможно зад медалите да няма нищо- празнота и безгръбначие има, но друго очаквах.
Парадокси

# 2 687
Е аз снощи, много се разочаровах!
Как така без анаграма за тия 2 ма смешници🤔🤔

Без защото ще си откарат до сутринта без победител.

# 2 688
От нямане какво да правя прегледах предишните два епизода. Вие общо взето сте казали всичко, което мисля и аз, но все пак ще се включа.
Мартин - това безкрайно дрънкащо, мрънкащо и досадно същество, заплашва Момчил с "навън". Причина - Момчи го гледал "лошо". Заплахата носи повей от онези далечни времена, когато властваха мутрите. "Ти що ме гледаш лошо бе, еееей! Ши видиш кво ши стани, кат ти пратя батките!"
Ако се вярва на благоверната му бивша обаче, Мартинчо не разполага с батки. Разполага само с болна  психика, с ипотека, с мизерен брой акции от заведение и желанието да изглежда важен. За негово съжаление изглежда смешен.
Най-вече като затрепка с  крачета. Абстиненция, невроза, нещо друго? Всъщност не ме и интересува. А, и да не пропусна – по отношение на безкрайните му пледоарии: и махленските клюкарки умеят да говорят – могат да намилат с часове. Но това не ги прави нищо по-различно от махленски клюкарки.
За съжаление битката между простака и възпитания човек обикновено завършва с отстъпване от страна на втория. Но това не е, защото първият е по-силен. Това е, защото всеки интелигентен човек  се пази от окаляне в помията на прасето, пардон, простака.
Рълев е дълбоко нещастен по две причини -  първо – пострада егото му и второ, не можа да спечели нищо за себе си. Най-вече заради второто.
Псевдопродукцията продължи с вендетата срещу най-добрия си участник и организира пладнешки обир за отмъкване на половината му грошове, спечелени в битки на смешния разграден двор с гръмко наименование Палмс Бета Арена. Няма думи, които да квалифицират горното. Жалки, дребни душици. Мишленца.
Съжалявам, че Момчил не хвърли и останалите си грошове в ухилената Димова физиономия. (с ясното съзнание съм, че Димо е актьор в роля, но удоволствието, което излъчваше, трудно се имитира). А може и да го е направил. Никога няма да разберем, за съжаление. Предаването е тяхно, договорите са техни, монтажът е техен. И въпреки всичко това толкова много хора в тази държава ги презират.
Гледала съм всички сезони. Не помня такова падение. Позор!

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 20:33 от Boryana12

# 2 689
  • Другата България
Много ми хареса един от "скритите" коментари на Блу- цитирам по памет- не гледаме, защото ни показват това, заради което избрахме да не живеем в България. Това си говорим вкъщи и ние.
Скрит текст:
Тази година гледаме понякога Гласът на България, ИВ и новините на БНТ /единствените горе-долу неутрални/. И след финала, няма да гледаме друг сезон. Изобщо не разбирам защо навсякъде по телевизиите се застъпват едни и същи типажи. Опитах 2 епизода на МШ, някога ми харесваше- не става. Простотия, пошлост, курвентии@ в роля на миски, влогъри, посредственост на ниво всяко. А публиката, ако съдя по тази тема, не иска това и е отвратена. Вярно,че тази група не е представителна извадка, но все пак. Не знам защо в Бг върви едно и също - от политика до лайф стайл.
...
Сега и това:

Как е възможно зад медалите да няма нищо- празнота и безгръбначие има, но друго очаквах.
Парадокси
Това съм го пропуснала, аз скрити текстове не отварям, освен когато са снимки.
Но И това, освен другото - че гледате ЕДИНСТВЕН сезон на сериала до момента за мен обяснява другото - защо е това чудене как можем да мислим, че всичко е лъжа и измама, и манипулация.....я да сте ветерани с изгледани ПЕТ, тогава да си говорим....Joy

# 2 690
Специални поздравления за поста на Boryana 12.👏👏👏

# 2 691
Много хора сме го писали това с различни думи:

Продукцията унижава хората които ѝ правят шоуто. Тъпче ги за радост на примитивните зрители, които от своя страна също тъпчат когото могат, когато могат.
Водещите не просто изпълняват с радост тези насоки, но дават всичко от себе си да тъпчат и те.

Ралица ясно - примери десетки.  Сега си спомних и Димо - Когато Крум загуби и се беше разбеснял да рита и хвърля, Димо назидателно му каза - е изправи я де (масата).  И  понеже Крум си е изтървал нервите и е недопустимо така да се рита и хвърля, сякаш е нормално да му "посвият сърмите".  Ми не, не е нормално. Унизително е. За какво да я изправя тая маса?  Правителствена делегация ли чакаме да дойде на масата?   Битката приключи. Единствената причина е да се стъпче достойнството на човека, защото можем.

Вярвам че тука няма първосигнални читатели, които ще скочат - аха значи одобряваш ритане и чупене, но за всеки случай да поясня - въобще ама въобще не одобрявам. Но  реакцията на Крум не оправдава реакцията на Димо.

Допълнение, че трябваше да завърша позитивно:
Като е нарушил някой нещо, казваш му какво е нарушил, напомняш му предварително обявеното наказание. Ако прегрешението е от най-високо ниво, изказваш съжаление, че един иначе силен играч трябва да напусне, пожелаваш му успех в живота и го изпращаш с достойнството което всеки човек, който не е престъпник заслужава.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 20:52 от Soney

# 2 692
  • Другата България
Адмирации и от мен за постовете на Сони и на Боряна.Hug

# 2 693
Скрит текст:
Аз едно се чудя и не мога да си отговоря...От време оно е ясно, че телевизията въздейства на зрителя. От там във всяко предаване има хора, които само това им е работата- да гледат, избират, режат и съвсем дозирано да ни ,,пускат" кога зли герои, кога добри, кога сълзи и сополи, смях и т.н. Още при кастингите са ясни целевите групи герои, за това работят там и психолози. Знае се от кого какво се очаква, с какво може да го изкарат извън контрол. В това предаване чрез синхронните, а и не само е ясно, че им слагат думи в устата, нагаждат да изглеждат така изреченията, както им трябва. Тогава как за пореден път се ролучава така,че едно искат да излезе- пък друга е реакцията на зрителя. Когато искат да извадят очи- напротив изписват вежди, и обратно когато искат да изнесат някой напред, ефектът е обратен ?!?
А дали е обратен ))))))
За мен реакцията на Момчи, си е типична за човек , който си знае сценария и е спокоен. Водевилчето , което му се налага да играе , няма как да го вбеси.
Изписването на вежди , в никакъв случай, не е "гаф" на продукцията, а желан резултат. Момчил е умно момче, ако знаеше и беше сигурен, че продукцията играе реално срещу него - щеше да измисли начин , да се измъкне (като всички "контузени", на които не им харесваше отредената роля). Не е глупав да си въобразява, че с прекрасни качества и талант , може да победи Продукцията, ако е рекла действително да го очерни .
Скрит текст:
Иначе съм съгласна с потребителката по-горе- това предаване си е като едно безплатно "висше" за три месеца- после излизаш с професия/занаят и си вадиш хляба. Сега не на всички се отддава, но и в реалното образование е така ))))
JoyJoyJoy
Извинявам се, всъщност....не се извинявам, ама наистина е супер смешно.
Значи, ако /или когато си умен/, и усетиш, че продукцията те мачка, най-логичния ход е да се “измъкнеш“, като имитираш или имаш реална контузия, но да се измъкнеш ей така, да напуснеш, зашото.....какво? Да се признаеш за победен? От аматьори? Ей такава “логика“ на мен ми е непонятна, примиреченската, тази на пораженеца - “да сведем главица, защото знаем, че преклонената такава сабя не я сече“. Да, ама не. Не го направи Юлиян, дори и Веско не го направи, не го направи Фифо, няма да го направи и Момчил. И разбира се, че не си въобразява, че с “прекрасни качества и талант“ не може да победи не само продукцията, той се е убедил според мен, че няма и смисъл. Достатъчно е да натрие носовете на тези, които го омазаха, и моралната победа. Историята сочи, че от първи сезон досега се помнят вторите, за тях се говори, те са любимците на публиката. Победителите /освен Андрей/ отдавна са заминали в трета глуха.

Хаха , действително ли вярваш , че продукцията не са рекли , не са направили който и да е по-черен от нощта и да накарат и зрителя да се разочарова)))Перфектно си гледат работата , и факта, че им се връзваш на дребната манипулацийка го потвърждава.  Щеше ли Продукцията, ако иска да го съсипе , вместо да гради именно тя "геройският" му образ да му поставя такива елементарни дилеми , където да може да блесне -1 или ще дадем само на теб да си хапваш (помним хейта който отнесе Жорето , като прие (егоист) , или ще спасиш от глад всички племена(герой) - споко няма да гладуваш на дивата река , тя отпада). На Жоро алтернативата си беше мижава и незначителна.
2 - дадоха ли му шанс , да се отърве от Мартин (който го заплашваше с елиминации) , при това ,ако изгуби , като да не е имал избор , че да не му се наруши пак този геройски образ.И още тонове , не ми се изброява Много добре знаят , кои са му силните и слабите страни и не са рекли не са го подхлъзнали.Така могат да те монтират, че сам да не се познаеш Или пък от продукцията, ако искат да го сриват , ще излъчват точно тези кадри , които го показват , като герой- ей така изпъзнало се при монтажа.Смяташ ли , че точно само ти си "прозряла" , а от Продукцията хал хабер си нямат , че втория (онеправдания) обира най-много овации. Смяташ ли , че поставяйки го в този образ - на втория не знаят ,че му вдига рейтинга , а мислят,че го унищожават.Смяташ ли , че от Продукцията , не знаят, колко много публиката харесва  образа на онеправдания , преметнатия герой(не му дават адекватни награди, че му и вземат спечеленкото. Смяташ ли , че не могат да го прецакат с невъзможна игра , а са прибегнали да му преджобват грошчетата  Момчил е славолюбив, иска слава - дават му я. Та така, доста наивно , е да се твърди , как Продукцията решила, да черни някой, пък не и се получавало , че и носът и щял да натрие .. Та смей се , смей се ,то си е смешно Joy

# 2 694
Аз пък намирам Мартин за много по-търпим и дори готин герой, откакто се премести при "червените". Сега, когато вече няма комфорта на многолюдната коалиция зад гърба си и е сам срещу всички, се държи много по-човешки, някак е по-смирен, вкарва и един такъв свежарски автосарказъм. Вили му удари таван на наглостта и вече не се самозабравя като преди при "сините". Въобще двамата с нея сякаш си тушираха взаимно кофти чертите и дори е забавно, като се захапят. Има някаква химия там. Очаквам във финалната седмица да заиграят заедно и да отрежат заедно една-две "геройски" глави.

Мартин може да е всякакъв, но борави мноооого добре с думите и когато ползва това свое висше качество не да обижда, унижава и потиска слабите/неудобните, ами да атакува неправдата, лъжата, позьорщината, е един наистина положителен герой.

# 2 695
  • Stockholm
Скрит текст:
Аз едно се чудя и не мога да си отговоря...От време оно е ясно, че телевизията въздейства на зрителя. От там във всяко предаване има хора, които само това им е работата- да гледат, избират, режат и съвсем дозирано да ни ,,пускат" кога зли герои, кога добри, кога сълзи и сополи, смях и т.н. Още при кастингите са ясни целевите групи герои, за това работят там и психолози. Знае се от кого какво се очаква, с какво може да го изкарат извън контрол. В това предаване чрез синхронните, а и не само е ясно, че им слагат думи в устата, нагаждат да изглеждат така изреченията, както им трябва. Тогава как за пореден път се ролучава така,че едно искат да излезе- пък друга е реакцията на зрителя. Когато искат да извадят очи- напротив изписват вежди, и обратно когато искат да изнесат някой напред, ефектът е обратен ?!?
А дали е обратен ))))))
За мен реакцията на Момчи, си е типична за човек , който си знае сценария и е спокоен. Водевилчето , което му се налага да играе , няма как да го вбеси.
Изписването на вежди , в никакъв случай, не е "гаф" на продукцията, а желан резултат. Момчил е умно момче, ако знаеше и беше сигурен, че продукцията играе реално срещу него - щеше да измисли начин , да се измъкне (като всички "контузени", на които не им харесваше отредената роля). Не е глупав да си въобразява, че с прекрасни качества и талант , може да победи Продукцията, ако е рекла действително да го очерни .
Скрит текст:
Иначе съм съгласна с потребителката по-горе- това предаване си е като едно безплатно "висше" за три месеца- после излизаш с професия/занаят и си вадиш хляба. Сега не на всички се отддава, но и в реалното образование е така ))))
JoyJoyJoy
Извинявам се, всъщност....не се извинявам, ама наистина е супер смешно.
Значи, ако /или когато си умен/, и усетиш, че продукцията те мачка, най-логичния ход е да се “измъкнеш“, като имитираш или имаш реална контузия, но да се измъкнеш ей така, да напуснеш, зашото.....какво? Да се признаеш за победен? От аматьори? Ей такава “логика“ на мен ми е непонятна, примиреченската, тази на пораженеца - “да сведем главица, защото знаем, че преклонената такава сабя не я сече“. Да, ама не. Не го направи Юлиян, дори и Веско не го направи, не го направи Фифо, няма да го направи и Момчил. И разбира се, че не си въобразява, че с “прекрасни качества и талант“ не може да победи не само продукцията, той се е убедил според мен, че няма и смисъл. Достатъчно е да натрие носовете на тези, които го омазаха, и моралната победа. Историята сочи, че от първи сезон досега се помнят вторите, за тях се говори, те са любимците на публиката. Победителите /освен Андрей/ отдавна са заминали в трета глуха.

Хаха , действително ли вярваш , че продукцията не са рекли , не са направили който и да е по-черен от нощта и да накарат и зрителя да се разочарова)))Перфектно си гледат работата , и факта, че им се връзваш на дребната манипулацийка го потвърждава.  Щеше ли Продукцията, ако иска да го съсипе , вместо да гради именно тя "геройският" му образ да му поставя такива елементарни дилеми , където да може да блесне -1 или ще дадем само на теб да си хапваш (помним хейта който отнесе Жорето , като прие (егоист) , или ще спасиш от глад всички племена(герой) - споко няма да гладуваш на дивата река , тя отпада). На Жоро алтернативата си беше мижава и незначителна.
2 - дадоха ли му шанс , да се отърве от Мартин (който го заплашваше с елиминации) , при това ,ако изгуби , като да не е имал избор , че да не му се наруши пак този геройски образ.И още тонове , не ми се изброява Много добре знаят , кои са му силните и слабите страни и не са рекли не са го подхлъзнали.Така могат да те монтират, че сам да не се познаеш Или пък от продукцията, ако искат да го сриват , ще излъчват точно тези кадри , които го показват , като герой- ей така изпъзнало се при монтажа.Смяташ ли , че точно само ти си "прозряла" , а от Продукцията хал хабер си нямат , че втория (онеправдания) обира най-много овации. Смяташ ли , че поставяйки го в този образ - на втория не знаят ,че му вдига рейтинга , а мислят,че го унищожават.Смяташ ли , че от Продукцията , не знаят, колко много публиката харесва  образа на онеправдания , преметнатия герой(не му дават адекватни награди, че му и вземат спечеленкото. Смяташ ли , че не могат да го прецакат с невъзможна игра , а са прибегнали да му преджобват грошчетата  Момчил е славолюбив, иска слава - дават му я. Та така, доста наивно , е да се твърди , как Продукцията решила, да черни някой, пък не и се получавало , че и носът и щял да натрие .. Та смей се , смей се ,то си е смешно Joy
Да, аз смятам, че много надценявате продукцията. ТЯ  никога не се е опитвала да прави подобен на вашия  анализ и ѝ е все едно за "образа на втория".  От години тази така наречена продукция има една и съща закостеняла концепция- елементарният конфликт мъже срещу жени +дразнещ елемент, обикновено жена, която винаги е добутвана до финалната осмица + онеправдан фаворит, който най-често сгазваше лука с неуважително отношение към жените и накрая получаваше шамар от продукцията. Закостенял, непроменящ се, спрял във времето сценарий. Но тази година Сития лъв им разбута къщичката- няма неуважително отношение към жените, няма никакви симптоми на политическа некоректност. Има  само  ненатрапчива демонстрация, че седи няколко еволюционни клона над махленския манталитет на бигбрадърите. И с това ги вбеси. И съм убедена, че вендетата е истинска. И много смешна.

# 2 696
Ужасен е този Стратимир, въздухар пълен. В друг подкаст коментираше как жената едва ли не е притурка на мъжа и трябва да се съобразява с всичко, което каже той, защото мъжът е водач, a жените не ставаме за такива според него и мислил да подновява женомразския подкаст, където плюеше по жените, като го водеше. Добре, че не спечели, че е супер дразнещ, а стана СкърШимир, защото беше скършен, много знае и голямо самочувствие, до това води.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 22:24 от valentina93

# 2 697
Аз пък намирам Мартин за много по-търпим и дори готин герой, откакто се премести при "червените". Сега, когато вече няма комфорта на многолюдната коалиция зад гърба си и е сам срещу всички, се държи много по-човешки, някак е по-смирен, вкарва и един такъв свежарски автосарказъм. Вили му удари таван на наглостта и вече не се самозабравя като преди при "сините". Въобще двамата с нея сякаш си тушираха взаимно кофти чертите и дори е забавно, като се захапят. Има някаква химия там. Очаквам във финалната седмица да заиграят заедно и да отрежат заедно една-две "геройски" глави.

Мартин може да е всякакъв, но борави мноооого добре с думите и когато ползва това свое висше качество не да обижда, унижава и потиска слабите/неудобните, ами да атакува неправдата, лъжата, позьорщината, е един наистина положителен герой.
Ай сакън, Марто,  моралния стожер, да се бори срещу неправдата, лъжата и позьорщината😂😂😂. Да не кажа ай сиктир…

# 2 698
  • Някъде там...
Крум отговаря на въпроси в ИГ тази вечер.

# 2 699
  • Буркина Фасо
Сега и това:

Парадокси
стани и ти 6 пъти световна и 10 европейска шампионка, и ще си на същото дередже. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт