Математически турнири 1-4 клас. Тема №62

• 63 988
  • 813
  •   1
Отговори
# 105

От кой град е това? В Шумен са били различни задачите.

# 106
То пише - София град.

# 107
  • В Страната на чудесата
Благодаря!

Мисля, че изключителнл нескопосано са направени задачите, както и самата организация днес. Ужасна блъсканица, хиляди родители, излиза детето ти, ти дори не можеш да го видиш от навалицата

Що се отнася до задачките, Задача 8, е с неясно условие. 2.1.4 са отделени с интервал точка, а долните числа със запетая. И в двете редици условието е да се избере един правилен отговор, но така изглежда сякаш условието е различно.
А и не само тази задачка.
Моето дете казва, че ги е решило, но ме е яд когато събират толкова много пари за неща на национално ниво и си “оставят ръцете”.

Ами не ги хранете. Така беше и преди години, така ще си карат и занапред - некоректни задачи и блъсканица. Даже не е нужно да питам къде се е явявало детето... Моето отиде в първи клас и ми беше достатъчно.

# 108
Видях задачите и съм съгласна, че са направени с долния ляв крак. Поне на две от тях заради оформлението има мегдан да се объркат децата иначе като аритметични действия не са сложни. Организацията беше под всякаква критика.

# 109
Мен ме ядоса, че на първата задача за първи клас има дадено само едно вярно решение, все едно в тази редица не могат да се напишат поне 5 различни смислени отговора.

# 110
  • София
Мен ме ядоса, че на първата задача за първи клас има дадено само едно вярно решение, все едно в тази редица не могат да се напишат поне 5 различни смислени отговора.
Какво друго може да се напише?

# 111
  • София
За ваше сведение - 1ва задача за 1ви клас има само това решение. Няма друго.

# 112
И аз се зачудих какво друго решение би могло да има тази задача?

# 113
Здравейте, КМС за Бургас къде ще се публикуват резултатите.
Другите градове вече са готови, Бургас пак се бави.

# 114
Какво друго може да се напише?

Ами реално почти всякакво. При дадено _2_6_10 може да се напишат много варианти, които да се получават чрез функция. Примерно 1 2 5 6 9 10. Както са давани по-сложни редици, за да се намери пропуснатото число, така и тази редица може да отговаря на голям набор от правила. Никъде не е казано какво точно е правилото, така че всичко, постигнато по логичен път, би могло да е решение. Просто самата задача е некоректно зададена.

# 115
Говорим за 1 клас, ясно е, че трябва да съобразят, че числата трябва да са през 2. Тип редица като тази, която Вие сте посочила, не знам някога да е давана за 1 клас.

# 116
Каква функция в първи клас?

Единственото, което трябва да се съобрази е, че са през едно или четни числа, т.е. 0,2,4,6,8,10

# 117
Да, знам, че очевидното решение е, че са само четни числа. Но това не прави другото решение грешно. Никъде не е казано ползвайте само прости редици с прости правила. Да се редуват +1 и +3 не е нещо нечувано сложно, че да не е ок за първи клас.
Дъщеря ми беше страшно горда, че е измислила правило, което пасва на условието и Е решение на задачата и е много тъпо да ѝ кажа, че да, правилно е, но не е това, което търсят. В математиката не трябва да има място за тълкувания.

# 118
Здравейте, КМС за Бургас къде ще се публикуват резултатите.
Другите градове вече са готови, Бургас пак се бави.

И Варна и София не са готови,т.е. там, където са най-много деца.

# 119
И с право трябва да е горда, но тук се иска и малко тактическо мислене, бих обяснила, че първите задачи във всяко състезание са възможно най-лесни, и би трябвало да потърси най-лесното решение. Иначе може да използва и материал от 6 клас и пак да стигне до възможни отговори. В крайна сметка при проверката после се гледа какъв отговор е зададен от съставителя.

Общи условия

Активация на акаунт