Математически турнири 1-4 клас. Тема №62

• 64 150
  • 813
  •   1
Отговори
# 630
Задачите за първи клас са лесни до 14-та. После следват дълги и малко объркващи за малките текстови задачи. За деца като моята, които не четат гладко, бързо и с осмисляне е тегаво.
Моята е стояла на 17 задача (с едни колички) и времето е свършило.
Вкъщи на спокойствие ги реши, без 25 и 26.

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 18:19 от monii

# 631
  • ту тук, ту там
А как ги имате, че вкъщи ги реши? 😳

# 632
А как ги имате, че вкъщи ги реши? 😳
Имам ги...
От Интернет.

# 633
  • ту тук, ту там
Тазгодишните?

# 634
Честно казано, и аз се замислих, че не е много честно класирането за София, където се явяват страшно много дечица. Може би би било редно на първите десет-15 места да дадат грамота. На фона на хиляди явили се в София, това е под 0.1 топ процент...

# 635
# 636
  • София
Гледам, че в резултатите на 129 има и от другите училища:

https://129ou.bg/%d1%80%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%8 … 0%b0%d0%bd%d0%b8/

# 637
Честно казано, и аз се замислих, че не е много честно класирането за София, където се явяват страшно много дечица. Може би би било редно на първите десет-15 места да дадат грамота. На фона на хиляди явили се в София, това е под 0.1 топ процент...

Точно така - по действащия регламент ще бъдат раздадени минимум 84 грамоти (28 области х 3 призови места), класираните между 4-о и 10-о място в София ще имат равни или повече точки в сравнение с поне 79 от отличените с грамоти и няма да получат никакво поощрение.
Нека да си остане географският принцип и да бъдат стимулирани призовите тройки по места, но да има национални грамоти по процентили. Примерно - грамота за 99.9-ия процентил (първите 12-13), 99.5-ия процентил (първите 60-61), 99-ия процентил (121-122 място). Казано иначе - за 0.1%, 0.5% и 1 топ %.

# 638
Това мисля искаш да кажеш, да стане както при Иван Салабашев? Там има и областно, и национално класиране. Така моето на едното стана второ място, на другото трето място. Може би така е правилното решение, при такива големи разлики в броя на явилите се деца

# 639
Здравейте, как да разбера резултата на детето ми ако е с номер от ЕК? Има ли телефон, на който мога да се обадя?

# 640
Това мисля искаш да кажеш, да стане както при Иван Салабашев? Там има и областно, и национално класиране. Така моето на едното стана второ място, на другото трето място. Може би така е правилното решение, при такива големи разлики в броя на явилите се деца
Такова класиране на Салабашев е сериозен успех - поздравления! Ако в момента е първи клас - направо феноменално, защото задачите тази година бяха поне на ниво втори клас, ако не и по-сложни!
Да, Салабашев е добър пример, гледайки националното класиране за първи клас тази година - от 1117 явили се:
- Първите 15 (Топ 1% със закръгляне нагоре) получават златни медали;
- Следващите 31 (~Топ 5%) получават сребърни;
- Следващите 45 (~Топ 8%) получават бронзови;
- Следващите 65 (~Топ 14%) получават грамоти;

Всъщност, това, за което пишем тук, е да се наградят между 10 и 15 ПЪТИ по-малко деца (като процент от явилите се, не абсолютен брой) отколкото на ИС, като абсолютен брой биха били горе-долу пак толкова, тъй като участниците в ЕК са около 11 пъти повече от ИС

# 641
  • Варна
Здравейте за първа година ще ходим на полуфинал в Ст.Загора.Как е организацията?Струпват ли се много деца на куп?Като цяло лудница е сигурно, да знам какво да очаквам..Как стои въпроса с паркирането?

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 22:15 от bee

# 642
Здравейте- паркирате, където си намерите (може и да има някъде паркинг...не знам)- спазвайте си знаците, защото вдигат колите. Миналата година по моя преценка си имаше доста деца, на фона на финала....

# 643
1400 деца от цяла България ще бъдем Simple Smile И за нас ще е за първи път.

# 644
Организацията е добра. Децата се строяват пред своя номер секция в двора 10 минути преди влизане. И после ги извеждат на същото място. През това време родителите чакат в двора или в близката сладкарница. Миналата година излизаха с условията и номер за проверка, написан на сертификата, който получават. Но тази година няма да получат задачите, защото не са всички деца от един випуск по едно и също време. Ще имат в себе си само листа с отговорите, за да си изчислите точките като ги дадат на следващия ден. Ако не сте съгласни с точките, се подава възражение. За паркирането, Ами натоварено е, защото всички идват с коли. Само да знаете,нче входът за езиковата гимназия, където е състезанието, НЕ е от лицевата. Част на сградата, този вход е затворен. Влиза се през двора, все едно от задния вход. И там се и паркира.

Носете на децата БАДЖ И УЧЕНИЧЕСКА ЛИЧНА КАРТА.

Общи условия

Активация на акаунт