Математически турнири 1-4 клас. Тема №62

• 64 235
  • 813
  •   1
Отговори
# 570
Да, за Русе излязоха. Няма предвиден преглед на бланките, интересно как може да има опция тогава за възражения за техническа грешка?
И резултатите на моя син ги няма. Той донесе бланка за съгласие, за снимките писах НЕ, но не съм против да му се обявят  резултатите. Много странно. Сега ще трябва да чакам да видя дали не е сред засекретените. Голяма тъпотия.
Между другото, за Русе има резултати 87-88 точки, което мисля е много добър резултат
Би трябвало да са Ви дали входящ номер и с него да фигурира в списъка.

# 571
Brin de muguet, не е точно така, защото на фиктивните номера не им пише и училището Simple Smile

# 572
Не е точно така, защото на фиктивните номера не им пише и училището Simple Smile
Но са тези, които са ни дали при запитване нали Wink да знам какво да гледам.

# 573
  • Sofia
Brin de muguet, не е точно така, защото на фиктивните номера не им пише и училището Simple Smile
Напротив.
Отворих резултатите за Стара Загора и срещу фиктивните номера си пише от кое училище са.
На нас никакъв номер не са ни давали. Имало било време...

# 574

Но са тези, които са ни дали при запитване нали Wink да знам какво да гледам.
Не знам, честно казано. Направи ми впечатление, че при фиктивните номера няма училище.

Иначе ние чакаме явни резултати, но такива няма. Нашата област тази година явно очаква последния срок. Рефрешвам и се чудя какво сложно и бавещо има при проверката на подобно състезание. То дори не е необходимо да си специалист по предмета, за да го провериш- няма разписване на задачи, няма стъпки при решаване...То в такива срокове излизат резултати от НВО и ДЗИ Simple Smile

# 575
Да, за Русе излязоха. Няма предвиден преглед на бланките, интересно как може да има опция тогава за възражения за техническа грешка?
И резултатите на моя син ги няма. Той донесе бланка за съгласие, за снимките писах НЕ, но не съм против да му се обявят  резултатите. Много странно. Сега ще трябва да чакам да видя дали не е сред засекретените. Голяма тъпотия.
Между другото, за Русе има резултати 87-88 точки, което мисля е много добър резултат
Би трябвало да са Ви дали входящ номер и с него да фигурира в списъка.
Нямам входящ номер. Видях друго дете с обявени резултати и само "не снимки". Писах на мейла да видим. Утре ще отида и до СМБ да питам. Може да е пропуснат.
Иначе относно фиктивните номера, десет преброих за третокласници, резултатите са между 19 и 57 точки. Понеже не се е готвил специално, няма да има разочарование.
Не пише училище, така че и това не ми е ориентир някакъв

# 576
За първа година следя ЕК, миналата година детето също участва, но разглеждах резултатите само за нашия град. Сега ми прави впечатление, че има много големи разлики в резултатите за третокласниците например по различните градове/области.

# 577
Аз не смятам, че резултатите са ниски. От децата от втори клас, които познавам, чиито точки видях - това са деца с топ резултати по всички останали състезания, които се открояват с по една-две обиколки преднина пред всички останали. Тези деца имат точки от порядъка 67-100. За мен това не са лоши резултати, защото и самото състезание е с доста по-нестандартно мислене. И миналата година не бяха чак толкова много високите точки. На това състезание, за мен, класация при 65-75 точки е много добре, 76-85 е супер добре и всичко над това е ТОП.  Simple Smile

# 578
Явно резултатите за София град утре в 13:55. Simple Smile

# 579
Разбрах резултата на моя синковец - 31 точки. Явно ме е накарал да пиша НЕ на декларацията за съгласие. Не е зле като за дете, което и една задача не решава извън домашното и упорито държи да смята на ум, съответно допуска глупави грешки.

# 580
Ами за първо място в съответната област и в съответната възрастова група 75 точки от 100 е нисък резултат според мен.

# 581
  • Пловдив
Моме, ако първо място е със 75т от 100т, това означава, че задачите са били прекалено трудни, а не че резултата е нисък.
И сигурно ви прави впечатление, че задачите са по-сложни от тези преди 4-5години.

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 05:31 от plodche

# 582
Не е ли по правилно да се гледа средния резултат за областта? За нашата област и за трети клас (набора на сина ми) първите два резултата са 88 и 87, но на опашката има и 3-4 точки. В друга област максималния резултат може да е 75, но пък минималния да е 10.

# 583
Точно с това започнах, че има големи разлики в максималните резултати на участниците между различните области. Има такива, в които макс. точките са 95, и такива, в които 60. За трети клас конкретно гледам. Интересно ми стана на какво се дължат тези разлики.
И досега не видях участник със 100 точки, което само по себе си говори за общата сложност на задачите.

# 584
Моят син каза, че задачите са били трудни (3.клас), не е като да не е решавал теми от други години. Също така трудни са били задачите от 2021 година- коментирахме, докато се готвеше.
Още няма резултати в нашата област, явно в 13:59 днес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт