Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява женският косопад?
Кои жени са най-податливи на алопеция?
Какви са причините за косопад при жените?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява женският косопад?
-
Кои жени са най-податливи на алопеция?
-
Какви са причините за косопад при жените?
Причинните фактори за косопад при жените включват наследствени (андрогенна алопеция), причинени от прическа (тракционна алопеция), психически или физически шок, стрес, заболяване, хирургична намеса (телогенен ефлувиум), смяна на сезоните (сезонно падане на косата), интоксикация (анагенна загуба на коса) , автоимунни заболявания (alopecia areata) и връзка с менопаузата. Косопадът при жените може да бъде сложен и многостранен, включващ фактори като генетика, хормонални колебания, стрес, инфекции, химикали, лекарства и автоимунни заболявания. Събирането на точна здравна история за наследствени фактори, началото на косопада, местоположението на косопада и придружаващите симптоми е важно.
-
Какви са симптомите на женския косопад?
-
Как диагностицира специалист космения косопад?
Въпросът ми е към тези от вас, които използват миноксидил - как точно го нанасяте върху скалпа? При мен оредяването е равномерно по цялата глава. Опитвам се да разпределям по една пипетка върху целия скалп, но е доста трудно. Опитах да капвам по няколко капки върху пръстите и да разтривам скалпа, но не знам дали е правилно така. Много дълго време събирах смелост да започна миноксидила и не знам дали го използвам правилно.
, имам Хашимото , но нивата са ми ок , имам инсулинова резистентност, съчетана с ниска кръвна захар и хапчетата , които пия '' изяждат '' витамините Б особено Д , аз с Б съм ОК , но Д-то често ми е под нормата . Дали от него , дали от ковида , но опашката ми е доста по тънка от преди - чакам новите косми да порастат . Единственото добро нещо ,че по-скоро ми се развали обема и вида на косата ( за това не се усетих навреме ) ,но не ми се оголи темето
Особено днес се събудих с леко омазнена коса. Но както споменах, при мен оредяването е равномерно и няма конкретни участъци където да искам да наблегна. Надявам се, че съставката мигрира по някакъв начин и ще има ефект върху целия скалп. Нали някои хора се оплакват от увеличено окосмяване по другите части на тялото... При мен най-много пръстите ми да космясат от толкова втриване.