Косопад - тема 25

• 69 061
  • 770
  •   2
Отговори
# 315
Напълно позната история... Тъкмо се пооправи положението и пак се стига до изходна позиция. Що се отнася до желязото, аз току-що приключих курс с желязо от един месец и косопада ми спря. Пак падат малко косми, но нищо общо с огромната топка отпреди месец-два. Желязото беше в норма, но към долна граница. Това ми е третия път, в който косопада спира след вдигане на желязото. Първия път беше спаднало заради прием на Б12, втория път заради ковид, а сега нямам представа.

Желая за новата година много нови и буйни растежи на всички! Gift Heart

# 316
Напълно позната история... Тъкмо се пооправи положението и пак се стига до изходна позиция. Що се отнася до желязото, аз току-що приключих курс с желязо от един месец и косопада ми спря. Пак падат малко косми, но нищо общо с огромната топка отпреди месец-два. Желязото беше в норма, но към долна граница. Това ми е третия път, в който косопада спира след вдигане на желязото. Първия път беше спаднало заради прием на Б12, втория път заради ковид, а сега нямам представа.

Желая за новата година много нови и буйни растежи на всички! Gift Heart

А нивото на б12 как ви е след приема на желязото

# 317
Честита Нова Година Господа Исуса Христа да ви дава здраве, радост и любов!! Идвам да споделя за Bioclenz че е по хубав от доста професионални шампоани!

# 318
Преди два дни приключих с желязото и все още не съм изследвала нищо.

# 319
Преди два дни приключих с желязото и все още не съм изследвала нищо.

Какви са ви били стойностите на желязо,б12,фолиева,феритин и вит д преди да почнете този курс на желязото,че е спрял косопада от един месец? Или какво пиете? Понеже аз трети месец пия и косопада е същия. С анемия съм и склонност към хипофункция.

# 320
  • Sofia
Честита Нова Година на всички! Благодатна и здрава!💫
Как мислите, дали може да се комбинират Пантогар с Приорин? Например две капсули Пантогар и една Приорин?

# 321
Смята ли се за нисък феритинин 21, при референтни стойности от 13 до 150? Хемоглобина ми е 126 при горна граница 130. Обаче забравих да пусна желязо..  Витамин Д си ми е нисък 53 при граници 50-120.
Косопад, сърцебиене и замаяност са ми вечните проблеми. Щитовидната жлеза е ок.

# 322
Колко ок са щитовидните?

# 323
Здравейте, моля за помощ. Препоръчайте ми какъв миноксидил да взема за мъж , ако може линк или снимка понеже кма много видове. Благодаря

# 324
Смята ли се за нисък феритинин 21, при референтни стойности от 13 до 150? Хемоглобина ми е 126 при горна граница 130. Обаче забравих да пусна желязо..  Витамин Д си ми е нисък 53 при граници 50-120.
Косопад, сърцебиене и замаяност са ми вечните проблеми. Щитовидната жлеза е ок.

Нисък е феритина,да. Високия хемоглобин не е винаги индикатор за ниско желязо. Витамин д трябва да качите. Изследвайте ЖСК и серумно желязо,фолиева и б12,манган,мед. За сърцебиенето ,на този етап, препоръчвам магнезий.
А за замайването и косопада трябва да пуснете допълнителни изследвания като тези по горе,които изброих и не само.

# 325
Здравейте, моля за помощ. Препоръчайте ми какъв миноксидил да взема за мъж , ако може линк или снимка понеже кма много видове. Благодаря
Аз използвам този !

https://www.kirkland.bg/bg/

# 326
Колко ок са щитовидните?
ТСХ е 2,22
Забравих да кажа, че съм с Хашимото, но пия Еутирокс 25мкг. Поне 2, 3 пъти в годината си изследвам хормона и винаги е бил около 2.

# 327
А другите- ФТ3 и 4?

# 328
Витамин Д, желязо , витамин  B12 повишава ли ви окосмяването по лицето и тялото

# 329
  • София
Здравейте и за много години! На първо място пожелавам на всички крепко здраве и буйни гриви.

Нареждам се с молба за помощ. Нападна ме жесток косопад, до степен да нямам почти никаква коса По принцип страдам от алопеция ареата от много дълго време, но от тинейджърските ми години не съм била толкова зле. Първата вълна беше лятото на 2022, но да кажем, че тогава ми се случиха доста неща в живота - ковид+ загуба на родител + местене в нов дом. Тъкмо започнах да се възстановявам и сега, от около 1-2 месеца положението е страшно. Суха, непрестанно заплитаща се коса, падаща с шепи, набраздени косми... Мисля, че е някаква смесица от обичайното за алопеция ареата падане (при него имам определени усещания на скалпа и си знам, че ще се отвори петно) и общ косопад с неясен произход. Имам проблеми със щитовидната жлеза - Хашимото (неактивно в момента) + хипофункция, но понеже TSH е в референтни граници не ми назначават лечение, въпреки неоптималните FT3 и FT4. Към днешна дата попълвам дефицит на Витамин Д, пия Биотин, Пантотенова киселина, Б6 +Б12+фолиева киселина и чакам да ми донесат ампули никотинова киселина за локално приложение. Чудя се дали да не започна и прием на някакъв железен препарат, защото стойността му при последните две изследвания е в долната половина на реф. граници.
Скрит текст:
това са кръвните ми показатели м. април 23
тези са от м. ноември

Моля да ме извините за дългия пост, но съм отчаяна, а мисълта за ходене по дерматолози откровено ме отвращава.

Общи условия

Активация на акаунт