Косопад - тема 25

• 68 772
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Здравейте, какво мислите за идеята в шампоана, който се ползва, да се добавят капки Saw Pallmeto?  Някой дали е експериментирал или чел нещо за подобен подход?

# 406
Здравейте, какво мислите за идеята в шампоана, който се ползва, да се добавят капки Saw Pallmeto?  Някой дали е експериментирал или чел нещо за подобен подход?
Хората какво ли не са си слагали на главата а от Сау палмето има и шампоани само че според мен ще има смисъл ако е в билков или с етерични масла шампоана ,  ако е в Kerastase и подобни шампоани не мисля че ще има ефект

# 407
Другата седмица ще ми донесат от Германия някакъв серум с прокапил, реденсил и капсицил. Междувременно, намерих и ендокринолог с добри отзиви, надявам се да ми даде насоки за необходими изследвания. Полските продукти ми омазняват и сплескват ужасно косата и май ще отидат в кофата. Междувременно, измазах ампулите на Лакме с прокапил, разгледах внимателно за нови косъмчета, има, но са пренебрежимо малко.
Може ли като Ви го донесат, да ни кажете как се казва?

# 408
И друг път сме коментирали, че шампоанът престоява на скалпа твърде кратко време, за да има терапевтичен ефекта маслена терапия.

# 409
  • Sofia
Здравейте, какво мислите за идеята в шампоана, който се ползва, да се добавят капки Saw Pallmeto?  Някой дали е експериментирал или чел нещо за подобен подход?
Хората какво ли не са си слагали на главата а от Сау палмето има и шампоани само че според мен ще има смисъл ако е в билков или с етерични масла шампоана ,  ако е в Kerastase и подобни шампоани не мисля че ще има ефект

Чудя се дали да сложа няколко капки във Foligain Triple Action. Поръчах ги заедно - шампоана от Foligain, а капките от BIOVEA. Доскоро имаше много хубав и ефективен шампоан на Biokap със Saw Pallmeto, поръчвах го от Промахон. Но никъде вече в този шампоан, в съставките му не фигурира Saw Pallmeto. Последно поръчах три броя от Италия, но и там го няма в описанието. И изобщо не откривам какъвто и да е шампоан с тази съставка. Затова обмислям да добавя капки.. но ме е страх да не стане някоя нежелана реакция.

gyga, ако шампоаните нямат терапевтичен ефект, защото тогава изобщо се използват срещу косопад? А и нали е препоръчително да престоява известно време преди да се отмие?

# 410
В Foligain  има зелен, бял чай , витамин А, Е, биотин  не мисля , че ще има нежелана реакция , но не бих сложил тъй като има доста DHT blockers.

# 411
2 месеца по-късно косопада почти изчезна при мен и и по думи на фризьорката ми ми “расте много нова коса навсякъде”. При мен имаше много силен косопад може би от края на Септември, а в средата на Ноември взех мерки. Не стана ясно сезонен ли е бил,следвирусен ли, но хормони не си пусках. Нещата,които ползвах са няколко,така че не знам кое конкретно е помогнало,най-вероятно всичко накуп.
Започнах с шампоан и ампули на Simply Zen по препоръка на фризьорката. От шампоана обаче косата ми беше прекалено мека и изглеждаше още по-тънка,затова смених с Парусан,който ми харесва повече. Ампулите на simply zen ги слагах след душ на мокра коса. Същевременно дерматоложката ми каза да стимулирам скалпа с ампулите на Виши- aminexil 5. Тях ги слагах всяка вечер на суха коса. Понеже косата ми е тънка и оскъдна една ампула ми стигаше за 2 нанасяния. Последния месец почнах да пия отново приорин. В момента ми свършиха ампулите на виши,но от другите имам още,та си взех маслото с розмарин което се спомена преди няколко седмици и ще го вкарам и него.
Не знам дали някой конкретен продукт е помогнал,или цялата комбинация, но ефект има,аз самата също виждам много нови  растежи,което приятно ме изненада. Дано не е нещо временно.

# 412
Dodo, имам предвид ако търсиш терапевтичният ефект на маслото, престоявайки колкото времето за шампоана едва ли ще е с кой знае какви ефекти.Маслените маски обикновено са с продължителност няколко часа, поне аз така ги ползвам.
А иначе, не мисля, че ще се случи нещо неприятно ако го сложиш в шампоана.

# 413
Кой е ендокринологът с добри отзиви?
Една дама, която се оказа, че има часове чак в края на април. Днес ще ходя за направление и после просто ще търся в СуперДок.
Полските неща вече ги подарих, а новият серум би трябвало да го получа в четвъртък. Май съставът му е близък до този на The Ordinary.

# 414
Има ли име тази дама?

# 415
Ендокринологът се казва Соня Галева, а серумът - minimalist. Снощи го използвах за пръв път след дермаролер, усеща се леко загряване. Опаковките обаче са доста малки като за цената си, ще видим за колко време ще ми стигне.

# 416
Все ми попада една реклама на ампули Crescina, като нов продукт в Златната рибка. И понеже са доста скъпи, се чудя. Дават ги за сериозно лечение на косопад и оредяване, доколкото разбрах. Има ли някой по-запознат с действието им, дали си струват парите?

# 417
Здравейте!
Някой използвал ли е Adenosil шампоан и Adenosil GFm лосион?

# 418
Не съм ги ползвала, но дерматолог ми ги препоръча. Трудно се намират

# 419
И на дъщеря ми дерматолог ги е препоръчал, заедно с капсули NiponE ultra. От аптека Витания на Жулио Кюри ги купих днес, дано помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт