Магията на изтока - тема 72

• 27 360
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Аха, в това ли играе У Сонг? Виждам го по сайтовете, които следя, но подминавам заглавието точно, защото го виждам на постера.
Не е случил на партньорка. Шин Хьон Бин е посредствена актриса.
Японският оригинал го зная много добре. Гледала съм го преди 1300 години и съм сигурна, че и на теб много ще ти хареса. Класическа японска човешка драма, а и ти обичаш японските класики. Само за теб е, не се занимавай с посредствени корейски реплики.
Ецуши Тойокава е много хубав мъж. 90-те в Япония - това е твоята кино-територия

# 151
Няма нова снимка на бялото коте.
Ама имам друг с друго бяло коте. Smiling Imp Тoзи път е момиче и се казва Okami.
Другата се казва Snowball.
Скрит текст:

Благодаря.

От мен като за петък - Лемон-сан:
Скрит текст:

Набелязала съм си за гледане Ichiban Sukina Hana.

# 152
Numaru. Minato-ku Joshikosei
Ще започна с единственото хубаво нещо в този сериал. Има само 5 епизода.
 Подложих се на това мъчение, мислейки, че ще бъде интересна поредица  и просто останах разочарована. Първият епизод, макар и не толкова добър, всъщност беше интересен и исках да видя какво ще се случи в следващия епизод. Но след това...само разочарование след разочарование.

The Shadow може и да се види през 2024.
Преди седмица е станало ясно (тогава гледах Динята и не обърнах внимание), че сериала е получил одобрение от комисията свързана с цензурата на ПМ.
Не се е бавил заради новия закон от тази година, който забранява сериалите да имат повече от 40 епизода и
за това по възможност ги разделят на два сезона. Още не се знае кога ще се излъчи, защото тук се намесва другия закон, който ограничава по колко фентъзи сериала могат да се излъчват едновременно.
Тежка е китайската действителност.
Толкова много искам да разбера за вампирите и кръвните групи.

# 153
Kotatsu ga Nai Ie - епизод 8

Не му е лесно на Чо-сан с тези глупави човеци, но пък Джунки заяви, че най-много би му липсвал той (Чо-сан), а не баща му.
Татко иска рикон, а мама иска да си останат в кекон. Много хубав епизод и голямата приятна изненада с камео-участието на много популярен японски актьор, който влезе в ролята на най-добрия приятел на татко от детските години.
Развръзката предстои.

Шо, ето ти наденичка от учителят по математика.

# 154
  • MJF
Хе, хе, тоз наш учител по математика. Отдавна не съм го виждала/от тогава. Готова съм за хот-дог направо.

Значи така "нашия татко" в Kotatsu ga Nai Ie. Ей голяма творческа криза/депресия и нихилизъм е неговата. Джунки ясен. Той от малък израснал в таз "творческа среда". Един Чо - чан пази крепостта / връзката със земята.

# 155
Предстои му нов сериал догодина, в който ще е адвокат по трудови взаимоотношения на име Но Му Джин.
Ще го гледаме.

# 156
  • MJF
Ммм, виж го ти, пъхнал се е пак в "гледам", похвално. Ще го гледаме значи.

Охх, сори за спама ама малко ще продължа епидемиологичната ни тема от онзи ден. Тези дни съм виртуално в Пекин. Обула съм си кънките и гледам. Но има няма се метката разни бели плюшковци не панди на/около  леда, окръглени и непонятни ми " какво аджеба е това" , та автоматично се сещам за "нашите" бели обекти  за редене едно в/у друго. А по локация и за ....
Mr. Green Wink

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 12:12 от Шошулчо

# 157
Преди да премина към сериалите, реших да гледам друго, препоръчано от Рос в темата - Ring Wandering. По мое мнение малко бавен, но пък много смислен филм. Определено си заслужава човек да му отдели време и внимание.

# 158
The Moon - филм

Да знаете, че в близкото бъдеще, корейците също ще стъпят на Луната. Подготвям ви. Те ще са вторите след американците, които за последно са го направили през 1972 г. с мисията на Аполо 17.
Фантастика, научна корейска, която изгледах единствено заради До Кьонг Су и Ким Ре Уон. Ре Уон го утрепаха още кажи-речи в началото. Умря много драматично и полетя в Космоса, та, "трудно го преживях".
С нищо няма да запомня този филм, освен с участието на двама любимци и на още три адошита.

Шо, твоите любимци те подготвят за третия и финален спешъл на Gibo to Musume no Blues, който ще се излъчи на 2 януари.
Такеру вече ще се събере и ожени (надявам се) за Анемия.
Господин Такеру изглежда добре, позагладил е косъма, а и все пак е почти на 35 години.

Скрит текст:

Ето ти един хубав и избръснат Рьохей...

... и един Хироши, който се грижи за ръцете ти, докато миеш чиниите и случайно се порежеш/ нараниш.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 18:57 от rossonera

# 159
  • вятърничава
Мислех, че китайците ще са втори на луната.
Прочетох "Такеру вече ще се събере и ожени" и изтръпнах.То било във филм. Joy

Учителят по математика рекламира наденици.Трябва да са диетични, ако съдя по това колко е слабичък. Като се сетя в Hospital Playlist колко храна унищожиха с колежката му.

# 160
Китай мисли по-мащабно. Все пак в техен филм преместиха Земята в нова Слънчева система.

# 161
  • MJF
Smiley
Аха а всички тез се качват-слизат малко над земната орбита от както ги помня.

bb6, споко Beer
Абе навивате ме да погледна и аз този "японски вълк".
Като споменах животно. Поставих все пак диагноза в Пекин на тез тормозещи ме бели плюшени играчки- оказаха се кокошки/ петлета,  някакви пернати. Но повечето плюшени играчки дето ми попадат на екрана са без диагноза/на нищо не приличат. Mr. Green

Рос, все пак се надявам туй да е финал с тази сага Gibo to Musume no Blues. А като видях
Yutaka Takenouchi се сетих че скоро на моя ресурс видях Ichikei's Crow (Japanese Movie), разбира се имам предвид качен с превод. Та възрадва се Шо, зареди картина , сетих се за симпатичния и харесван от мен каш на сериала и усмихната се настаних пред екрана. Започна филма и .....превода дефакто под всяка критика, направо все едно няма. Посърна ми настроението и хем бая издържах щото ми бе любопитно дали любимия ми анимиран гарван със съдийското чукче ще ми го дадат. Е видях го и толкоз. Та така. Без съдия Ирума си останах.

# 162
Ето ти линк за Чо-сан Е08, че така като гледам няма скоро да ти го качат в dramacool.
Отивай да гледаш.

Аз отивам да сънувам, че ме заболя главата днес, а и за капак си ресетнах новия телефон, за да влезе "в релси" и докато го настроя, да вкарам приложения, пароли, всичко, ехеееее... капнах.
Китаец, пак китаец си взех и дано не съжалявам, защото стария ми телефон също беше китаец и бях много доволна, но реших да сменя китайската марка с друга такава. То това е малко като да сменя Джу с Лу, но всичко на този свят е китайско. Всичко. Скоро и Космосът ще бъде китайски.

Айде, по една бира от Кьоко Йошине и Лемон-сан за лека нощ.

# 163
Този нов японски сериал, който ще стартира на 8 януари 2024 г., ще бъде нещо много приятно за гледане. Заглавието е Kimi ga Kokoro wo Kuretakara (Защото ти ми даде сърцето си). Романтика.
Мей Нагано е в главната женска роля, Юки Ямада в главната мъжка, а в допълнение имаме Такуми Сайто, като Човекът от Отвъдното и Джин Ширасу с Кеничи Ендо.
bb6, не трябва да го изпускаш. Дори е строго задължителен за теб. За Шошулчо също.

Добре звучи от прочетеното, а Такуми Сайто е перфектен за ролята на Човекът от Отвъдното. То не е никак случайно, че името му е Кусака. Фентъзи елемента, предполагам, че ще е в разумните японски граници.
Юки ще работи в семейния бизнес с фойерверки. Ханабитайкиииииии. Ооо, как обичам ханабитайки! Видял е от Исей, който също правеше фойерверки/ hanabi и наследи семейния бизнес от баща си в епизодите на 6-Byoukan no Kiseki.
Героят на Юки е описан като лъчезарен, позитивен, честен... Ммм, как само му тичат такива роли на доброто съседско момче. Името на героя му е Тайо, а това на японски означава слънчев, слънце.
Не са случайно подбрани имената и на двамата с Мей - Той е слънце, а Тя е Аме, което се превежда като дъжд или небе. И на постера с Мей и Юки се вижда - дъжд и слънце.
Действието ще се развива на о-в Кюшу в Нагасаки.
На черешата сме и чакаме японската романтика от Нагасаки.

Все пропускам последните дни да ви повозя с новия Кадилак Ескалейд. Качиха и цялата версия с шофьора.
Барнал се е за тази луксозна и скъпа машина. Точно за класата му.

# 164
И аз изгледах The Moon.
Още ми е чудно, защо се спряха на Луната. Тя е наставница сурова и все още няма катапулт.
Как да изпусна корейска космическа фантастика? Не. Корейска космическа драма. Tuon защо? Защо винаги даваш шанс на шоуто дори да знаеш докъде води и как свършва. Защо се измъчваш?
Технически и визуално е страхотен. После е научно необосновано и корейски драматично.
Напомня малко на Мars и доста на The Martian.
Всъщност вторият човек на Луната е Едуин Олдрин (Аполо 11). Всъщност Sun Woo е номер 13 и трябваше да се усетят, че ще стане нещо лошо.  Трискайдекафобията не е случайна.
Освен това Корея не е втората страна пратила модул на луната. Русия, Китай, Индия и дори ЕКА?В паралелна вселена ли е всичко това? Това са само факти, които лесно могат да се проверят. Дори няма да споменавам как не слушаха заповеди и си правиха каквото си искат сякаш са Брус Уилис в Армагедон. Всичко е толкова грешно, толкова грешно.
Мисли за самоубийство, син на инженер виновен за каквото е виновен, слънчеви изригвания и малак сладък дрон, който падна и се уби. Тук пуснах сълза. Толкова много го харесвах. Той беше единствения, който се опита да следва мисията си.
И щях да го изгледам по-рано, но реших да си изплача очите с нещо друго, за да мога да търся пачове за под очи рано тази сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт