Магията на изтока - тема 72

• 26 294
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
# 301
Не коментирам сериали с чудовища, защото си мислех, че само аз ги гледам.
Бях много изненадана, че bb6 спомена Gyeongseong Creature .
Избра него заради Пак Со Джун,нали?

И за това сега сериал с друг вид чудовища Misc Ghost
Revenant
Сериалът иска да е като трилър роман  с призраци. Лошо написан трилър роман с призраци, което е много голямо престъпление, защото в wattpad съм попадала на по-добре написани фенфици. Толкова е лошо, че ми се искаше да има любовна връзка между Тя и Детектива, за да има някаква интрига или още по-добре между Тя и Професора, за да има скандал. Rolling Eyes
Темпото се влачи дори преди 8 епизод, а след него направо спира и така до края. Става за веднъж и то ако много искате да гледате Oh Jung Se или Kim Tae Ri + много сюжетни дупки, малко сенки на призраци, малко фолклор и различни корейски клишета като болест, лъжи в семейството, богатите са лоши, но накрая са наказани и подобни.

П.П.
Краят е щастлив, но клони към фатален, защото
Скрит текст:
Тя е неизлечимо болна.

# 302
Хапни си шоколад. Не се занимавай с корейски чудовища.

Шошулчо, филипинката ще превежда и Sayonara Maestro, който започва на 14 януари. Сериал само за теб с твоите любимци в лицето на Хидетоши Нишиджима и Юрико Ишида + Тецуджи Тамаяма и порасналата Мана Ашида.
Не успя да гледаш миналата година Reversal Orchestra с Кей и Муги, но пък сега ще се потопиш във водите на класическата музика с маестро Нишиджима.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 09:15 от rossonera

# 303
  • вятърничава
Tuon, заради Пак Со Джун естествено! Гледаше ми се нещо с него, Бетонната утопия в момента не ме привлича. Реших да пробвам с нещо по-леко Joy Честно казано,нямах идея,че ще има чудовища.Май трябваше да избера Dream, помня,че не го похвалихте,но поне е по-кратък.

Revenant няма да го гледам,но ми беше интересно да прочета коментара ти, защото актьорите от сериала са получили доста награди.
Скрит текст:
SBS Drama Awards 2023
Grand Prize (Daesang): Kim Tae Ri (Revenant)
Excellence Award, Actor in a Miniseries Genre/Fantasy Drama: Hong Kyung (Revenant)
Best Supporting Actor in a Miniseries Genre/Fantasy Drama: Kim Won Hae (Revenant)
Best New Actress:  Yang Hye Ji (Revenant)
Best Young Actress: Park So Yi (Revenant)
Best Performance: Jin Seon Kyu (Revenant)

# 304
  • MJF
Thinking докато бяха вампири ми беше по -ясно, по -дефинирано... а сега това "чудовища" що неща си представям от воле ooooh!
Wink

Sayonara Maestro и от напълно познат ни сценарист. Аз на снимката в този сайт се сетих коя е Мана Ашида, от първия не успях. За снимката не за биото.
Рос, ти изгледа ли The Greatest Teacher ?
Аз видях първи епизод и после ....съм се разсеяла и ....имам да си го догледам. Мда.
Хехе, първо понеже отворих първия линк за  Sayonara Maestro и там зачетох и заразглеждах. И докато чета сюжета се сетих за две неща. Едно от които именно  Reversal Orchestra който още не стига до мен. И после като те дочетох и видях че именно него си ми припомнила се Smiley .
Второто нещо е че този сюжет ми звучи много познато и то май именно на японския фронт, като филм. Thinking не че ще се сетя току така де.

Ами на преводачката да ѝ пожелая здраве , достатъчно свободно време и да не я напуска желанието за превод.

# 305
Шоколадът е за мен. Мен Chocolate Bar

bb6,те актьорите от  Revenant си бяха добри, но това не означава, че сериала е добър. Макар, че като му гледам оценките се чудя дали сме гледали едно и също нещо Blush
Няма да съдя хората по сериалите, които гледат. Все пак за това си има  Грогу. Ако харесват Грогу са добъри, а ако не го харесват са лоши. Точка Joy Joy Joy
Dream беше филма с футбола, нали? На който трейлъра обещаваше да е комедия, ама не е.Този  ли?

Шош, чудовищата могат да бъдат вампири, зомбита, зъболекари, адвокати, същества създадени от северно корейците, същества създадени от японците, нашествие на извънземни, хора станали зли същества импулсивно, защото са зли в душата си, Чупакабра, Пришълеца,Хишника .... общо взето не трябва да имат човешка форма или да са живи.
Някой хора смятат 5G за чудовище, ККП също,  бялата захар, броколи....

# 306
  • вятърничава
Шош, чудовищата могат да бъдат вампири, зомбита, зъболекари, адвокати.....
JoyJoy
Dream е филма с футбол.
Шоколадът не можах да го позная, ще подскажете ли?
Докато сме на тема Chocolate Bar,брокули и храна - тема болезнена след празниците - попаднах на клип за Невероятна японска пекарна в планината.Ако сте на диета или имате непоносимост към глутен - струва си да се види японския хлебопекар как цепи дърва - много е дзен цялата работа. Мога да го гледам цял ден.И, Шош , уверявам те няма ни едно чудовище,вампир,зомби.

# 307
Не е популярно лице. Просто модел за рекламата на шоколадите Ghana на Lotte Korea. Но е шекши-кекши и затова го показах на Tuon.

Шо, гоменасай, сигурно едва ли някога ще гледаш Reversal Orchestra, защото преводачката му на английски е една от най-строго пазещите своите субтитри, а и на всичко отгоре тя го хардсъбна. Така и не пусна софт субтитри, за да ти ги пратя. Файловете са големи и ги крие, достъпът става само с пароли за регистрирани.

Гледах снощи третия и финален спешъл на сериала Gibo to Musume no Blues FINAL.

Такеру Сато го изкара и направи този епизод. Големият актьор е голям във всякакви роли/ превъплащения, а той се доказа за пореден път в този налудничев и много забавен образ на пекар влюбен и отдаден единствено и само на своята любима Миямото-сан.
Толкова се смях с него, такива дивотии направи отново героя му, но пък всичко доведе до добро развитие на нещата и наистина окончателен финал.
Миюки я оженихме за Хироки, а Анемия остана с Такеру. Рамо до рамо. Двамата заедно.
Трябва да се изгледат внимателно и финалните надписи, защото по време на тях дадоха и снимки как се развива животът на Миюки и Хироки, които имат три деца, а истинския финал беше в 2050 г., когато Миюки пристигна с летяща кола (нали тогава японците вече ще летят с коли в Небето), а Мугита-сан (Такеру) и Миямото-сан (Харука Аясе) я чакаха пред пекарната. Големи образи.
Шест години я следих тази история и най-после тя завърши. През 2018 г. започнаха със сериала, а след това три последователни спешъли през две години (2020 г., 2022 г. и 2024 г.).

Харука пак го поставяше на място господин Такеру, хаха.

# 308
То и без това не е нужно някакъв си мъж да застава между мен и шоколада.

Шош, специално за теб. В тай сериала ми има куче.
Скрит текст:
рисувано

и истинското

# 309
Шо, пропуснах да ти отговоря за Saiko no Kyoshi.
Не, не го догледах. Изкарах до трети епизод и го зарязох.
Тези дни, докато започне новия японски сезон, а и предвид очертаващия се студ и мраз при нас след понеделник, ще си догледам Gekokujo Kyuji с Рьохей Сузуки и Хару Куроки.
Споделих след първи епизод, но не ми остана време и за него, а и следих коментарите в Япония и колко положителни бяха те, та, реших да изчакам и да го изгледам накуп. Мина с голям успех на островите и само суперлативи за Рьохей и Хару Куроки. Най-най-добрата преводачка на японски сериали на английски език го превеждаше (subie06), а тя не взима случайни проекти.

Сега отивам да гледам моята корейска любов в 11-и епизод на Unexpected Business in California, който свърши преди малко.
Другата седмица приключват с общо 12 епизода. Ще ми е мъчно за него, господин Ча и Им Джу Хуан.

# 310
  • MJF
За някои и пекарна може да е чудовище Mr. Green

Оххх , тези двамата Мугита-сан  и Миямото-сан hahaha

Бау, симпатяга а и рисунката сполучлива.

Gekokujo Kyuji е от тези който ми ги качват с превод. Периодично.
Смятам да пробвам нататък/след епизод 1 Saiko no Kyoshi. Не знам дали защото предварително подготвена та първата серия не ме уплаши.

Значи му се вижда края на калифорнийското гостуване.

# 311
Unexpected Business in California - епизод 11

Имах чувството, че гледам най-добрия любовен корейски сериал, ever, в който главни герои бяха Ким А Джунг и Пак Бьонг Ън (Шо, това е нашия приятел от Oh, My Baby!).

Симпатична двойка са двамата и се оказа, че имат общо минало.
Как започна всичко.... Направи ми впечатление, че тя се върти около него и го похвали на няколко пъти колко добре завивал кимбапа, че трябвало да отвори ресторант в Сеул и пр., но в момента, в който ги изпратиха двамата на рибния пазар с колата и останаха сами - нещата съвсем блеснаха.

Тя не спираше да флиртува с него, а той я пускаше на пързалката с голяма лекота. Оказа се, че двамата се познават от двайсет години и той навремето ѝ е подарил някакви сребърни обеци. Попита А Джунг дали още ги пази, а тя само кокетничеше и си прикриваше устата (уж засрамена).
След това Бьонг Ън е попита иска ли да се омъжи (тя е на 41 години, а той на 46 години, но все още и двамата не са се бракували), а тя отговори, че наистина би искала, но не е срещнала досега подходящия мъж, с който да сподели живота си. И както тръгнаха да се връщат от рибния пазар на пристанището, Бьонг Ън забеляза табелата с надпис Лас Вегас и предложи на А Джунг да продължат в тази посока, демек, намекна ѝ, да отидат двамата там и да сключат брак, хаха. Тя онемя.
Много са ми съмнителни. Или е имало нещо между двамата или в момента има.
След като се върнаха в ресторанта, Бьонг Ън не се отделяше от нея. Тя реши да приготви собствено меню, а той асистираше за всичко - чистеше продукти, носеше, режеше, беше до нея. Отлично им се получаваха нещата и в разговорите, и в действията. Хармония.
Чо Ин Сонг явно също знае нещо повече, защото Пак Бьонг Ън е от близкия му приятелски кръг, и ги гледаше с една подозрителна усмивка.
Така че, ако скоро чуем за брак между Ким А Джунг и Пак Бьонг Ън да знаете, че няма нищо случайно. Не е случайно, че и двамата са поканени като гости в предаването.
Хубава двойка са. А Джунг влезе някак в релси след неговото появяване.
Хмм, ще видим тази работа, но бих се зарадвала. Беше ми изключително приятен и този епизод и заради тях.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 12:23 от rossonera

# 312
Тази година като никога съм си отбелязала какво искам да проверя дали ще ми хареса.
При японците най-вече искам да видя Konkatsu 1000 Pon Knock.
Joy Това ще бъде толкова лошо, че накрая може да се окаже наистина забавно.

Всъщност  чакам новия Black Jack.

# 313
Набелязала съм го и аз това заглавие, но само заради Шухей Номура и Нагиса Секимизу, които ще са втората главна двойка в историята.
Нея я обичам много, много е красива и нежна, а за Шухей не е нужен коментар. Той винаги е бил класа.

Tuon, ето ти петъчно един луксозен куфар/ чанта (Луи, както му казваше на галено Матю Гууд в Leap Year), а за мен е рекламното лице.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 12:47 от rossonera

# 314
Съгласна. Ти него, аз чантата.

Чакай да си кажа още какво чакам на японския фронт.
Eye Love You
Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!
Kanojo to Kareshi no Akarui Mirai
И се надявам декември за Alice in Borderland 3.

Общи условия

Активация на акаунт