Магията на изтока - тема 72

• 26 309
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • вятърничава
Награди - халал да са им. Съсипаха човека. Като гледах поклонението и се чудех колко от тези хора са му се обадили да го подкрепят. Дано да е имало такива. Лесно е младите в този бизнес да загубят равновесие. Но мъж на 48г с такава кариера, толкова награди, със семейство. Още не мога да го повярвам.
За Каме се радвам. Нека да са щастливи.

# 286
# 287
И аз следя темата за земетресението. Наистина лошо начало на годината. Много хора са засегнати.

# 288
  • пустинен пъпеш
Да честитя 2024 г. след последните изключително тъжни коментари .

# 289
Не знам дали ще е интересно, но нямам желание да коментирам сериал. Искам да започна позитивно годината.
Отделих известно време за изучаване на местната архитектура и стигнах до латерит. Това е почва богата на желязо и алуминий. Най-известната постройка построена  от латерит е  Ангкор Ват. После ме осени идеята, че Ангкор Ват няма да го видя, а местната архитектура няма да избяга и се забавлявах с архитектурата в Тайланд.
Тя се дели на няколко периода, повлиява е от традиции на много от съседите на Тайланд или е свързана с религиозните обичаи.
Епоха Дваравати (7–11 век)
Скрит текст:
Архитектурата на Дваравати се появява в централния регион на Тайланд. Той използва глинени тухли и понякога латерит. Конструкцията на пагодите е с квадратна основа и форма на обърната камбана, увенчана с шпил.
Това е епохата на кралство Лаво.
струпа Khao Khlang Nok

Phra Prang Sam Yot е построена в този епоха
Епохата на Ангкор (11–13 век)
Скрит текст:
Кхмерската империя окупира Кралство Лаво през този период. Този стил предпочита използването на тухли, пясъчник и латерит. Първоначално тухлите и пясъчникът са били използвани за изграждане на къщи или замъци, а латеритът - за основи.
Muang Tam

Phanom Rung
Епоха Сукотай (13-14 век)
Скрит текст:
Изкуството на Сукотай започва  когато крал Индрадития създава кралство Сукотай.  Aрхитектурата през този период е  свързана  с будистката вяра чрез изграждане на сградите в символични форми.
Phum Khao Bin Chedi

Wat Si Sawai
Епохата на Утонг Аютая (14–15 век)
Скрит текст:
През 1350 г. принц на У-Тонг основава град Аютая . Новото кралство бързо се развива в най-мощната и най-богатата държава в Югоизточна Азия. Около 1430 г. неговата армия, след многократни набези в Кхмерското кралство, унищожава град Ангкор.
Архитектурата през този период е обединява кхмерската и нова тайландски практики при строежа.
Епоха Аютая (15–18 век)
Скрит текст:
През 1700 г. Аютая е най-богатият град в Югоизточна Азия.
Идентичността на архитектурата през този период е предназначена да показва мощ и богатство, така че  има големи размери и външен вид. Доминиращата характеристика на този стил е слънчевата светлина, навлизаща в сградите. Сградите построени през последната част на периода се смятат за върхово постижение на архитектурата на Тайланд , но развитието на културата спира, защото Аютая е победена във войната с Бирма през 1767 г.
Голяма част от най-познатите сгради в страната са от този период.
Wat Phutthaisawan

Wat Phu Khao Thong

Wihan Phra Mongkhon Bopit

Wat Chaiwatthanaram

Wat Na Phra Men
Епоха Ратанакосин
Скрит текст:
По време на управлението на крал Рама III , тайландското изкуство и архитектура са повлияни от китайците чрез търговия и дипломация. Сградите построени по времето на  Крал Рама IV , Рама V и Рама VI често са построени в западен или хибриден стил.
Тайландско-китайски храм, възстановен през периода на крал Рама III

Тронната зала Ананта Самахом , построена в западен стил през периода на крал Рама V

Chakri Maha Prasat, хибриден стил, построен през периода на крал Рама V

# 290
Лошо започва годината за Япония. След земетресението вчера, днес самолет се е запалил при кацнето си на летище Ханеда. За щастие хората са спасени.

В Ю.Корея пък лидерът на опозицията е наръган с нож.

Tuon, интересна информация. Пожелавам на всички ни да имаме възможност да видим поне част от красотите на света.

# 291
Има пет жертви, не е минало без последствия, за съжаление. Петима мъже от бреговата охрана, които са били в другия самолет и е трябвало да излетят с провизии за пострадалите от земетресението райони на префектура Ишикава. Съдба. Тръгнали са да помагат на други, а самите те губят живота си.

Marry My Husband - епизод 2

Видях Кики и приключих с тази поредна боксу-шитня. Няма да им роди нищо ново капацината на чосонците и през 2024 г. Само злост, отмъщение и ниски човешки страсти.
Минка да се лекува. Зле е.

Рюсей...

# 292
  • MJF
Аха, ясно 2в1, значи пътуване във времето. Е мога да го погледна.

Tuon, мерси много за архитектурния обзор, мноого интересно така . И да посравни човек формите. Satisfied

В опит малко да поразведря настроението предлагам тази кратка програма от Azusa Tanaka / Shingo Nishiyama

# 293
Шоу с дронове на плажа в Пусан послучай новата година.

# 294
  • вятърничава
Минка да се лекува. Зле е.
И тя така казва:
Скрит текст:
Recalling the hardships of 2023, Park Min Young shared, "Actually, it was a year when my physical and mental health suffered. I was wondering if I could do well, but the director helped me out," expressing her thoughts on returning as an actress.
She continued, "Even though it was a short period of time, I truly regretted and lamented every day. When I underwent a brainwave test at the psychiatric clinic, it showed a red flag due to guilt. Those times actually made me realize what my true profession is, when I am genuinely happy, and that I am pretty and shine when I just act on set like I used to before."
"I've come to accept everything now and I really wanted to address the concerns I caused. It would have been better if I did it sooner, but I wanted to do it sincerely now that I am in good health," she added.Expressing her sincere apology to those who loved and cherished her and her fans, Park Min Young said, "I feel most sorry to the people who loved me, the people who cared for me, and the fans." "I think the answer is to show a good side of me as an actress so that no more unpleasant issues happen again."
She concluded, "I always promised to be a proud actress, but I am living with regret. I'm trying to get back on track. Thank you."
Мъка,мъка. Ривах SobСлед раздялата с екс-гаджето е трябвало вероятно сама да си купува скъпи чанти и бижута,това може да разстрои психиката на всяка жена.

Gyeongseong Creature (2023)
Genres: Action, Thriller, Historical, Sci-Fi
Tags: 1940s, Monsters, Human Experimentation, Slight Romance, Japanese Colonial Rule, Strong Female Lead, Gore, Investigation, Supernatural, Fantasy
След 2 изгледани  епизода ми е трудно да коментирам. И да,от всичко изброено по-горе има по много.Епоха,декори, лоши японци, стадащи корейци. И един Пак Со Джун пръска чар от екрана ето така:

И романс ще има,започва ето така:

Щял да бъде лек.Добре поне ,че той е лек Joy защото всичко останало е доста хард.Много монстъри и страхотии.Отново са опитали да набутат колкото се може повече жанрове в един сериал.Но мен нищо не може да ме уплаши, щом задрямах към края на еп.2. Ще се пробвам с още някой епизод,заради Пак Со Джун и Хан Со Хи.

# 295
Aз мога да го коментирам след 10 епизода:laughing: С две изречения.
Този сериал се опитва да бъде нещо като  Sweet Home, но с романтика и патриотизъм. Нещо като Search (ама с японци) и The Battleship Island + Capital Scandal  в едно.
Скрит текст:
На мен като цяло не ми хареса и е много вероятно да не видя сезон две.
Цялата дъгата с романтиката беше излишна. Хора от различни полове могат да работят заедно и без да се влюбят, но това е Корея и това е основно изискване.Знам.
Не харесвам начина на заснемане с дълги и скучни сцени, едноизмерните герои, защото няма време за личната им драма и емоция. Освен това Тя е тoлкова ужасна,че  ми се прииска Той да я зареже и да отиде с брат и. Blush Не съм сигурна дали има брат, но желанието ми остава.
Не отричам, че са се постарали за вида на създанието и ефектите не са лошо.

И аз гледах филм с лоши японци -  Hidden Blade
Това е шпионски филм.
Ако сте гледали внимателно (освен ако не сте заспали от скука или сте се отказали преди края), това всъщност е филм за подема на Китай благодарение на Партията Майка. С участието на Tony Leung и най-вече Wang Yi Bo, което обяснява всичките добри отзиви за филма.
Цветовете и декорите са наистина  хубави.

# 296
  • вятърничава
Tuon, Не знам за брат,но бих дала своя вот за японеца художник.

# 297
Да, ама не. Joy
Художникът няма голяма роля за съжаление.Woo Ji Hyun е артиста. В началото дори нямаше кредити за него.
Toй играе и един от оцелелите в All of Us Are Dead.
Да уточня, че сезон 1 има общо 10 епизода. Разделен е на две части. Първата част е с 7 епизода, а втората от 3.Не знам защо.

# 298
Чета го днес Илон Мъск в Туитър. Притеснен е от световната демографска криза (въпреки че самия той я бори сериозно с десетте деца, които е направил дотук). Южнокорейките не раждали, японките и те, китайките, италианките... Загрижен е. Е, да види какво е в Индия, Индонезия, Пакистан, Бангладеш, Нигерия, Конго.
Това е новото нормално. Погиване на белите и жълтите.

Още пет дни до Юки и Мей в Kimi ga Kokoro wo Kuretakara. Историята на Тайо и Аме (Слънцето и Дъждът). Нов тийзър.
Утре тримата с Джин ще участват в предаване по Fuji TV. Рекламират сериала.
Сладури.

Има вече преводач на английски за този сериал. Обявен е като проект от една от отличните и бързи преводачки (филипинката, която се появи преди три години в средите и се наложи с качествени преводи).

# 299
  • MJF
Тъй, тъй, малко добри новини.

Брех този дракон от дроновете много сполучлив. Нали следващата китайска година е негова. Сигурно с някакво пояснение какъв по-точно дракон, Mr. Green личи си колко съм навътре в календарите. Но скоро гледах в тубата една плетачка как се стара на един дракон доста време но стана ..... като жив финално. Wink

Общи условия

Активация на акаунт