Магията на изтока - тема 72

• 26 240
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
То бебето се роди преждевременно с увреждания и не се знаеше дали ще оцелее. При тези условия майката няма да получи нищо от наследството. Гледай и ще разбереш повече. Бао каза повече за случая.
Значи не си ме настигнала още. Аз изгледах днешния 18-ти епизод. Шефът пак насмете Яо. Много ѝ се ядоса (с право) и реши да се изнесе от апартамента. Утре ще видя дали ще го направи.

Днес по TBS гледах старта на Eye Love You.
Отдавна не се бях забавлявала така с ром-ком. Меча, меча кавайй сериалче, а Че Джонг Хьоп е такъв бонбон, че нямаше как Фуми да не си падне по него, както и той по нея.
Двамата са много симпатична двойка и си отиват. Не съм вярвала, че ще гледам любим кореец с любима японка в общ японски сериал. Никога. Като някакъв сбъднат азиатски сън.
Той говори много добре японски, а изобщо не предполагах. Със сигурност е учил в училище/ детските си години в Корея. На няколко пъти я питаше, когато тя го гледаше строго, да не би да му е ядосана за нещо (okotte masuka?), хаха. На тези сцени не спирах да се смея, както и на неговите постоянни извинения и поклони. Има и някакви фрази на корейски, когато той си говори сам, но са малко.

Нямам никакви забележки. Така бързо се развиха събитията само за един епизод, че нямах време да си поема дъх.
Шо, няма да познаеш Тета Сугимото. Не знам дали наистина косата му е така побеляла, но е много променен. В мига, в който се появи, осъзнах, че е той, разпознавах и гласа му, гледам го, но все едно не е той. Много странно усещане... Ще го видиш и ти.
Ами имам си две японски сериалчета през седмицата и един китайски. Chubo no Alice с Муги и Рен Нагасе отпадна, че с аутизма шега не бива и не ми се стори достоверен.

Превюто за другия вторник и епизод 2.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 21:08 от rossonera

# 421
  • MJF
Еми ще чакам да видя Тета и сие. Абе вдъхва ми доверие такава японокорейска колаборация още като казахте преди време. Мда.

Му Boss
Ааа , цялата тази заплетена история и продъжението ѝ я изгледах/приключиха с нея. Готвят се с 2 билета бизнес класа да  летят Хън-Яо към следващия клиент.
То не е обект на адвокатите но последната част от този  казус бе най-кофти и коментара ми е "а кой ще защити правата на това дете, при това още като беше голям плод/в края на бремеността а и при раждането и родено вече."
Но това е друга тема.
Като каза че се е ядосал. Видях аз голямото му викане по Яо и продължението по колегата ѝ от карето , не Бао а другия мъж, който се жертва заради нея като старши. Чакам момента когато Яо ще повиши тон, стига с това готвене , че и вани за крака.... Да видим дали ще дочакам.

# 422
Ее, значи си стигнала сега до богаташа, който искаше да спи с Яо, а шефа побесня и го наби.
Ще ме настигнеш скоро.

Щях да ти казвам снощи, че забравих....
Като се прибирах снощи по тъмно и ме изненада нашия квартален Чо-сан, но бях свършила пакетчето с малко гранулки, което държа в чантата си и нямах какво да му дам, а той мяукаше в този студ. Днес сутринта се приготвих, сложих си пакетче и минах оттам, но пък Чо-сан го нямаше (може и да се беше скрил на топло някъде).
Че да те питам, то вярно беше покрай смъртта на И Сон Гьон, но какво стана с финала на японския Чо-сан? Така и не го изкоментира за последно след финалния епизод.

Аз си слушам/ гледам Джин Уон... Невероятен корейски глас.

# 423
  • MJF
Eми нашия Чо-сан дано има на завет убежище.

Вярно че така се получи финално с японския Чо-сан. Нямам грам забележка към това заглавие. Напълно по мой вкус се разви и завърши. Големи хора, комуникираха - разговаряха, спореха, мрънкаха, шептяха, повишаваха тон, ползваха интуицията , зачитаха личното пространство на околните и в този дух. И успяха да преодолеят творческата криза на таткото, справиха се прилично с ключовата фаза в живота на сина, приютиха дядото- цяла стая му направиха удобно на първия етаж. Всичко се подреди в живота на нашата дейна главна героиня. А Чо-сан доволен от прайда си.
Шо Satisfied напълно Bowtie

# 424
Точно така - Чо-сан и неговия човешки прайд, хаха. И за мен този японски сериал беше голямо удоволствие за ума и душата.

My Boss - епизод 19

Е, все пак шефът се изнесе от апартамента и се върна в не-знам-колко етажната си къща. То цял китайски дворец. Онемях като я видях в цял план (с басейн на покрива) и отвътре. Много пари играят при тези китайци, да им се не види и на капиталистите с комсомолско образование.
Шефът имаше рожден ден и го изненадаха всички от кантората начело с Бао.
Обаче, тази бележка в подаръка много ме усъмни, че е написана от Яо. Има нещо гнило и утре ще се разбере. Тя трябва да е била пияна, ако е написала това или някой е подменил посланието в кутията от нейно име.

Гледай какъв интериор, Шо, какъв палат има шефа. Поне 50 афганистански семейства могат да се поберат в него.
Апропо, в този YouTube-канал можеш да гледаш епизодите на английски. Тук излизат с превода всеки ден в 13:00 ч.

Малък подарък за bb6 с новото рекламно лице на JoySound (онлайн караоке).

# 425
  • вятърничава
... да им се не види и на капиталистите с комсомолско образование.
JoyJoyJoy
И аз половин живот се чудя как им се получава.
Благодаря, ross, за подаръка! Юкииии,сладурче.Такъв искам да го гледам - енергичен и луд.Май не съм го чувала да пее Thinking

# 426
  • MJF
E имах си аз, с труд от сутрин до вечер . Wink
Както казва заека Боб от "Боб и Бобек" - Труда облагородява. ..... и в този дух.

My Boss 14 започна много добре, култово направо Mr. Green
Скрит текст:
Яо докато спа се справи много добре с шефа, нокаутира го буквално Mr. Green . Eвала!
Изгледах 14-15. Видях
Скрит текст:
тлъстия насилник и как се справиха с него.

А сега в 16-и как го матира
Скрит текст:
като шефа взе да мърмори че увеселителен парк не му подхожда да си губи времето. Въобще целия диалог. Ама нашата героиня учи , записва разговори Smiley и ...иди се отмятай/отричай. При това го прави с такава невинна физиономия. Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 21:30 от Шошулчо

# 427
My Boss на три места го видях с три различни превода на английски. Постигнали са нови висини и в преводите от мандарин, хаха. Смисълът е почти еднакъв, но на места е непълен и се губи връзката. Може би затова и ти спомена, че на някои места не схващаш точно казаното.
Гледай го в mkvdrama. Там е най-добър и ясен английския превод. Епизодите могат да се гледат и онлайн, не само да се свалят.

bb6, още един малък подарък от мен, за да ти е още по-приятно тази вечер. Ти си падаш по "старчета" с мотори.

EDIT: Сега погледнах епизодите и в dramacool.
Там преводът на английски съвпада с този в mkvdrama. Предполагам, че гледаш в dramacool епизодите на My Boss, така че продължавай смело.
И този в YouTube, който ти показах става, макар някои части лекооооо да се разминават.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 07:17 от rossonera

# 428
  • MJF
Не знам и милиграм китайски а и нали съм изключила и звука. Но според мен сносен е английския превод с който гледам. Само когато/където споменах ме усъмни , някак си не ми се върза със сюжета/сцената/героя да е баш тази фразата и толкоз. Но нормално да има поне 1 момент в който превод да не е много точен. Та така.

16-и го догледах.
Скрит текст:
Това епизода в който шефа даде на Бао случай в който опонента е бившия шеф на Яо. Нали му разказа тя за бившата си работа , какво и що. Милия Бао с голяма главоблъсканица с всичко това, защо аджебя любимия му шеф му е дал такъв нетипичен казук. А нашата Яо си мълчи но взе много добре да се справя с навигацията около Бао, вече досущ като другите ѝ двама колеги. Влезе му в тона така да се каже Smile а на моменти ме hahaha
Оценявам хумора в това заглавие и туй то. А да  и "любимите ни " родителски тела се показаха на хоризонта. Задават се. Ще се въоръжа.

# 429
Tell Me That You Love Me
Бавен романс. От тези, в които привидно нищо кой знае какво не се случва, но дълбаят лекичко на емоционлно ниво. Батко е велик. Цял сериал не казва нито дума, ако не броим гласът му зад кадър, но очите и поведението му казват всичко.

Welcome to Samdal-ri
Нещо ми липсваше. Не мога да кажа какво точно, по-скоро е цялостно усещане, но и Уки, и Шин Хе Сон са имали по-добри роли.

# 430
Шо, този другия колега, който стои до Бао по бюро, се казва Ю Фей (дето се залюби с другата колежка адвокатка). Ще ги научиш ти до края на сериала,.
Бао, Яо, Хън, Ю Фей, У Джун, Ши и Шошулчо вече е спец по мандарин.
Ще започнеш да ме поздравяваш тук и с ни хао ма? (здравей, как си?).
Май не си стигнала още до сцената, в която шефа каза какво означава фамилията му на китайски - циен (пари)? Ето, научи още нещо на китайски.
Майка му е много забавна. Предстои ти епизода с нея, в който тя се опита да провери Яо, като я подкупи, хаха. Но нашата Яо не се хваща на такива капани. Добра душа е.

Днес сутринта бях до една от нашите болници и вижте кой ме посрещна на изхода, когато излязах. Приех го като добър и хубав знак.
Нали е свещено животно за азиатците и мюсюлманите, а и мое любимо животинче....

Скрит текст:

След две седмици ще ходя до Истанбул за два дни на пазар, та ще си приготвя и за там пакетчета. За там си знам - котешки град, като Рим.

Беше се нахранил и си почиваше. Погледна ме сънено, измяука и пак продължи да спи на днешното слънце тук, изтегнат върху колата.

# 431
Котките са прекрасни създания, Рос, дано наистина ти е на късмет!

# 432
  • MJF
На това му казвам препичаща се на слънце котка непукист.

Рос, Hug

Абе намерих си аз каската за всеки случай. Ще ми трябва за пожарната но от опит знам че е нужна и при родителски тела на далекоизточния фронт.
Така , така, повтаряй ги имената че аз преди се замислих как се казваше шефа по-точно и го написах само "шефа" Blush
Аз на мястото на главната ни героиня щях да записвам чинно колко пъти Той ме заплашва, че ще ме лиши от годишния ми бонус. Хън адвокат а не математик но все пак не знам дали се усеща колко се изтърка тази заплаха. Mr. Green А да не казвам че в случай че се  съберем на семейни начала какъв коз ще ми е това Mr. Green , бедна му е Ф. Grin
Фей и колежката му също са големи скици. Забавляват ме когато взаимодействат/говорят с и за Бао и Хън. Mr. Green
Скрит текст:
Имаха един лаф, че шефа гледал като че има запек. Щото иначе им беше трудно да обяснят надълго и нашироко какво имат предвид на Яо.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 14:59 от Шошулчо

# 433
Дано, котките носят щастие.

И на мен този лаф на шефа ми е любим, че няма да ѝ даде бонус в края на годината, хаха. И в следващите епизодите ще го чуваш от него. Това му е запазена марка.

Сега си прегледах японските новини от днес и....
Японците са бесни, че украинка е избрана за Мис Япония. То и аз съм. Тези и там налазиха, ай, ай, ай.
При японците се води яростен спор трябва ли Каролина Шино, макар и да живее от 5-годишна в Япония, но с родители украинци, да участва и печели конкурса Мис Япония?!?
Такива честолюбивци са японците, та можете да си представите скандала...
Говорят, че тя няма японски произход, дори от един родител, защото е родена в семейство на украинци в Украйна, които отиват да работят в Япония. Защитават японските жени и се възмущават.
Японските оценители на тези конкурси за красота и те станали политкоректни като алчния Холивуд. Побърка се този свят с този глобализъм. Агресивен глобализъм.

Тази корейска омоним ми излиза напоследък в reels-овете в Инстаграм. Това е истинската корейска аджума в целия ѝ блясък и е звезда в IG, хаха.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 15:14 от rossonera

# 434
Четох го и аз това за украинката. По принцип нямам нищо против Украйна, даже напротив, обаче в случая не ми се струва удачно да отличат точно нея. Особено в държава като Япония.

Общи условия

Активация на акаунт