Магията на изтока - тема 72

• 26 236
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • MJF
А виж , това с безсънието го минах, но слава богу песни не чух Wink . Точно до скоро след този факт съм стигнала. Но сигурно скоро ще вляза в текущата крачка, защото и превъртам и .... като имам готови серии знаете че не се мотая.
Ок, кодово наименование  "копърката" на тази героиня. Аз най се смея с един от тримата ѝ колеги дето са им в каре бюрата, най-нисичкия с очилата. С имената на героите даже няма и да се напъвам, това не е по силите ми Blush.

# 406
Той е с най-лесното име - Бао, а ти не си го запомнила, хаха. Те сега работят заедно по едно дело с копърката. Аз съм вече в крак с епизодите на английски (16-и излъчен последно). Не знам ти докъде си стигнала.
В този последно излъчен епизод в петък, мамчето на Чън Яо (копърката) я изненада в апартамента, но попадна на шефа. Когато се чудеха как да излъжат маман, защото тя не знаеше за него, копърката го представи като работник във фабрика на поточна линия, който работи на смени, хаха.
Умрях да се смея на тези сцени и като срещнаха татко след масажа, а на финал завършиха с неговата майка, която ги изненада в апартамента.
Има майтапи, а и ми харесва заради делата, които водят в кантората.

# 407
  • MJF
Eми Рос, като им повториш по няколко пъти имената на героите и ще вляза малко в крачка. Аз без звук не ги чувам а като изписани .....ясно. Както знаем при мен важи повторението майка на ....запомнянето.
Мда, вярно че Бао  е този герой, образ голям е.
Като каза за готвенето . Е голямо готвене пада от копърката. Редовно виждам маса пълна с храна за 6 големи човека а героите  максимум двама. Ама поне не плюскат на екрана като съседите им Wink.
И тоалетен хумор май още не съм видяла но и те със звуци от ГИТ, явно и за техните сценаристи туй е забавно.
Аха значи родителски тела няма да ми спестят, е да съм подготвена.

Пак аз. Рос, след като се разговорихме вчера видях до къде съм с My Boss. Значи съм била с първите 6. Снощи изгледах 7-и и почнах 8-и.
Скрит текст:
В сюжета това е точно когато се появи кучето на каката на Копърката ни у нея и шефа. То цяло йорки а какви доводи са наложи да "вади" нашата главна героиня в преговори с шефа кучефоб. Мога да ти припомня даже с каква фиба е йоркито Wink.
А иначе това е баш казуса с развеждащата се актриса и самоубилия ѝ се съпруг и въобще цялата тази каша/ инсценировка и терзанията на нашата нецинична Копърка.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 11:52 от Шошулчо

# 408
Ти сега си на най-интересните епизоди. Гледай, има много интересни случаи в кантората и смешки с кучето, особено когато то го целуна, хаха.
Предстои ти сцената в епизода, когато той страшно ѝ се ядоса и се скара в кабинета в кантората. Тогава тя разбра, че У Джун (приятелят на шефа от кантората, другия главен адвокат) я е наел в кантората, защото харесва сестра ѝ. Мисля, че беше някъде 11-12 епизод.
Появи се една бременна любовница, която претендираше за част от наследството на богаташа, от който е забременяла. Шефът пое случая, а Бао се зае с изготвянето на документите. Искът беше за 25 милиона долара. Този случай беше много интересен, а и самия епизод много силен и наситен с обрати.
Хубаво е сериалчето - и добър пример, и качествен хумор. В начало започна лигаво, но е било подвеждащо. Историята се развива повече в кантората, а не е някаква безмислена любовна история.

Чака те и епизода, в който друг богаташ посегна на Чън Яо, искаше да спи с нея, но шефът като разбра побесня и му даде заслужен урок. Там също имаше паметни моменти.
Чън Шинг Шу (Шефът) е много добър актьор.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 15:05 от rossonera

# 409
  • MJF
Някъде насред 8-и епизод съм
Скрит текст:
Първо се смях на приказките на героинята ни след като шефа изпъди от бара адвоката на самоубилия се , дето сам беше повикал, за да  информира Копърката за цялата картина/ситуация. После как шофираше нашата героиня и обори всички мрънкания на шефа ѝ и остана у нея последната дума, той млъкна нокаутиран така да се каже. А последно пазаруваха и шефа се пречкаше на една надъхана възрастна дама да пазарува и нашата героиня как се справи със ситуацията обявайки го за жертва на сексуален тормоз та затова е чувствителен и е реагирал така.....
Аха, абе ще станат другарчета с кучо, няма друг начин Mr. Green
Мда, сценариста добре се справя с хумора.
И да , в началото повече превъртах.

# 410
  • вятърничава
Опитах цял епизод със звук и туй нещо стигна предела ми за китайския език за дълъг период вперьод.
Хаха, Шош, и аз така.С тайския се спогодих,но с китайския не се харесахме и това си е.
А копърка знаеш ли какво е Joy
ross, благодаря,че разчисти kuzu-то,доверявам ти се и няма да си губя времето, Соримачи ще си го гледаме на рекламки за вълшебни кремчета само. Kimi ga Kokoro wo Kuretakara и на мен тегав ми се видя,реших да му дам още време,все пак да не го изхвърлям след 1 изгледан епизод. Гледа ми се Юки и се чудя да скоча ли смело в тайга сериала Dou Suru Ieyasu (2023).Актьорският екип е повече от обещаващ и примамлив.Единствено ме притеснява големия брой епизоди. И дали ще понеса гледката на обръснатите глави на Юки Ямада(какво ли не му причиниха на косата) и Йосуке Сугино.

Скрит текст:

Приличат на Ленин Stuck Out Tongue Winking Eye
Тук малкия е ядосал старшите:

# 411
  • MJF
Чън Шинг Шу почти адаш значи се оказа. Виж ти. Мда, нямам забележки към каста.

bb6, не знам, давай подробности.
И аз забравих да ти благодаря онзи ден. Hayabusa Fire Brigade значи преведен на руски. Ще се гледа. Издирен и нареден да чака .....
Hug

Ааа при мен лимита за китайски е традиционен. И понеже филм гледам със звук а пък те имат уклон към дълги/над 2 часа ,  та това е и една от причините "един път на високосна " да стигам до китайски филм. Wink
Другата е , че аз все пак съм видяла не малко от китайската кинокласика а новите им филми ......

А на моя ресурс предишните дни бяха качили няколко стари  японски сериала. Първо забелязах любимата ми Сакура. И като видях постера направо повдигнах вежди "Брей, какво е сега това , да няма някакво продължение!" Но не де . После разгледах и 5 nin no Junko   и Asaki Yumemishi. И още едно по-старо заглавие но то не мина филтъра ми жанрово.

# 412
  • вятърничава
bb6, не знам, давай подробности.
Дребна риба цаца,по варненски трицона,копърка Wink Надявам се ross да ни обясни,защо я нарича така.
Нямам идея защо на определени таксита им излезе такова прозвище.

# 413
Нищо конкретно не влагам, освен малката дребна рибка (няма връзка с лъжливите таксита, които наричаме копърки), която по моя край наричаме трицона. Именувам шашавите женски азиатски образи копърки, скариди, птеродактили (грозноватите) и пр.
Китайките са дребни, много слаби (прекалено, а и тук главната героиня е скакалец), плоски, може и това да ми е асоциация, че повече тях наричам копърки. Дребни като копърката и с опулени очи.

Шошулчо, айде, сега и ти след bb6 да станеш пожарникар-доброволец в Хаябуса, редом до Томоя.

В My Boss той (шефът) се казва Циен Хън, тя Чън Яо, а сестра ѝ Чън Ши.
Историята на сестрата също е интересна, с нейния бивш съпруг и У Джун, който се върти около нея. У Джун е съдружника на шефа в кантората, другия главен адвокат.
Не знам какъв е проблема с мандарина, но на мен ми харесва. Навремето и на мен ми звучаха много странно, но с годините започна да ми се лее добре в ушите. Е, не е като японския, но свикнах бързо.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 07:37 от rossonera

# 414
  • вятърничава
И аз така предположих. Аз ги обиждам със "скумрии", "целуват се,като умрели риби", мъжете са "тутманици".Защо все храни,не знам.9
Nagase Ren от Chubo no Alice е симпатично момче и беше голямо дръвце в сериала със Suzu Hirose,който гледах и коментирах преди време.
Шош, пожарникарите са големи образи, ще ти харесат.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 20:18 от bb6

# 415
  • MJF
Ами с Томоя последно кафеджийствах, та време е за повече екшън. Търся си каската и съм готова. Wink

Аха , значи Хън и Яо, Джун и Ши. Бао си е Бао. Предлагам за да не ги обиждаме да минем на малките им имена. А?
Му Boss 8-9
Скрит текст:
Стигнах до казуса за богатия възрастен мъж, дето иска да се развежда заради това че по-млада жена твърди че има от него така лелеяния син. Нашата Яо голям детектив излезе.
В 8-и епизод е сцената пред фонтана , когато Яо изръси нещо в духа на това че е негова и че той трябва да я пази. Направо го матира. Но нещо ме съмнява превода в този момент като точност. Но както и да е , явно изръси нещо дето го "застопори" и го хипнотизира с поглед.
Абе Яо всъщност регулярно има няма изръсва някой бисер, с който поставя в шах шефа си Хън. Но вече взе и да го матира от време навреме. С което ме и спечели Mr. Green
Почнах и 10-и. Видях сценката на нашия пес и Хън на земята. Милото йорки с такава любов го облиза а той ...... Голямо преиграване с тез миризми.

# 416
The Dry Spell - японски филм

Филмът е страхотен, но не е случил на английски превод. Снощи го гледах, та, да си кажа/ споделя.

Това е история, която показва какво представлява японското ВиК. На фона на високите цени в България (при мен кубикът от 01.01. стана 5.47 лв.) и огромна част от бг населението, което не си плаща сметките, този филм е като един нагледен японски пример/урок как се действа с неплащащите своите сметки по тамошните ширини.
Значи, ако в Япония не платиш сметката си за вода в продължение на 4 месеца, то веднага идва японското ВиК и ти спира кранчето, буквално. Няма тън, няма мън.
И кой мислите, че работи в тамошното ВиК и спира водата на хората, които не плащат? Това са инженер Тома Икута и инженер Хаято Исомура.
Филмът е много повече от история за едни служители, които идват, за да ти спрат кранчето. Това е история за човешките съдби, хората, с които се сблъскват всеки ден тези служители и как това влияе/ отразява се и на техния личен живот. Дълбока тема, хубава тема, човещинка....
Защо водата не е безплатна след като е толкова необходима? Защо искат тя да се заплаща, след като без нея няма живот?
Доволна съм. Видях и Муги Кадоваки в една малко по-различна светлина на самотна майка.

Изгледах сега днешния 17-и епизод на My Boss.
Смях. Цял епизод без никаква почивка - първо като се започна с майката на Хън (голямо шоу направи тази жена) и след това с копърката и шефа с изненадата със специалната гъба/ подправка, която повишава мъжката потентност.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 21:21 от rossonera

# 417
  • пустинен пъпеш
Погледах Satoh Takeru малко в първата дорама от поредицата за Rurouni Kenshin и реших да видя актьора във,, First Love: Hatsukoi"2022)-започна впечатляващо с харесалите ми се начални размисли на гг за човешкия живот като пъзел от доброто и лошото и цветната сцена с репетирането на репликите й на стюардеса сред жълтеещото поле.По Netflix започна и японското риалити Love Deadline (2024),ще гледам и него.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 11:05 от rududu

# 418
Джин Уон от Libelante е невероятен (неговата част започва след 1:45 мин.)! По-добър е и от Андреа Бочели в оригинала на парчето заедно с Ед Шийрън.
Откакто спечелиха миналата година Phantom Singer 4, тези четири изключително талантливи момчета от Libelante, се превърнаха в истинска сензация в Южна Корея.

Друго тяхно изпълнение.
Шошулчо, слушай ги. Сигурна съм, че ще влязат във фонотеката ти.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 16:23 от rossonera

# 419
  • MJF
Чух ги горните 2 изпълнения. Ще прослушам ютуб канала им за други.

Изгледах 13 серии на Му Boss
Скрит текст:
Целия казус с починалия първи клиент на адвокат Хън. Не продължиха нататък казуса, да речем кой ще защити интересите на това бебе.
Последно видях сцената когато Яо пусна филм с ужаси уж да плаши Хън, но наплаши себе си , за капак после и тока им спря и настана .....купона. И приказки и хапване на свещи и финално и съвета за 2 години. Яо матира Хън с последното изречение в епизод 13 Mr. Green
Като хумор се смях и с Бао и с приказките на другите двама адвокати от карате.

Общи условия

Активация на акаунт