Магията на изтока - тема 72

• 26 230
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
  • вятърничава
Ох, ross, видях снимката преди да прочета и изтръпнах. Не ни стресирай така.

# 391
  • MJF
Аз пък не се сещам въобще кога/в какво И Донг Ук последно се е снимал в нещо "гледам" и е припарвал на екрана ми. Заби се в "не гледам" и "не излиза" от там явно.
Когато телевизията /тв канал бяха почти една съм гледала китайски и японски класики. Туй ми е повече от ясно. Но туй е преди нета, преди онлайн филмов тефтер, преди мнооого години за непомнещата ми глава.
И ей на сигурно и Рашомон съм гледала, сюжета ми звучи познато.

# 392
Sayonara Maestro - епизод 1

Не, този сериал отпада и няма да го следя. Все едно гледам огледална версия на Reversal Orchestra, само че няма главна двойка Муги и Кей Танака, а баща и дъщеря.
Мана Ашида е останала с физиката на 10-годишно дете. 144 см. е нейната височина, а е на 20 години. Изключително дребна и буквално невзрачна ми стои на екран.
И тук Нишиджима Хидетоши го върнаха от Австрия, за да стане диригент на местния оркестър. Същото се случи и с Кей Танака в Reversal Orchestra. Тук, обаче, героинята на Муги Кадоваки я няма, а са изцвъкали Мана Ашида, която отново гледа сърдито, както и като дете, в култовите ѝ навремето сериали, които я направиха популярна.

Тецуджи Тамаяма е преобразен в чичко на средна възраст с пенсионерски пуловер и очила, който свири на фагот и е част от оркестъра. Този секси-кекси мъж да го превърнеш в това?!? Боже мой!
Нямам нужда от такъв сериал реплика на друг от миналата година, нямам и интерес. Историята в Reversal Orchestra беше класи над тази и с къде по-интересни и забавни герои.
В коша и сайонара, въпреки че е по сценарий на Сатоми Ошима, която написа Tsuma, Shogakusei ni Naru и рошавото Nagi no Oitoma.

# 393
A Shop for Killers - епизоди 1 и 2

Голяма корейска глупост. Как им ги раждат главите такива ненормални продукции?! И защо И Донг Ук участва в това?!?!
Платили са му адски много или държат семейството му за заложници.
Героят му трябва да се появява доста често в ретроспекции.
Мислех, че всички епизоди ще излезнат наведнъж.🤯

Ще изчакам за онзи, в който някой ще бъде убит от някой друг без да иска с чук.

# 394
Ще изчакам за онзи, в който някой ще бъде убит от някой друг без да иска с чук.

Да, за този сериал с Че У Шик и Сон Сок Ку.
Той излиза на 9 февруари с всички осем епизода. На Нетфликс са така, но на Дисни+ се точат като корейска трагедия.

Както казва великият Антонио Ресио: "Пъпешииии."

# 395
Същия. Отново по webtoon, защото явно е по-лесно така с готов сюжет, а не да го мислят.
Направила съм си списък  MDL за сериалите, които искам да гледам, но дори и аз знам, че няма да се сетя да го погледна, за да проверя кога какво почва.

Трейлър към новата песен на Jeff Satur

Видеото ще е хубаво,а песента ще я чуя утре.

# 396
# 397
  • вятърничава
Каме и Минами Танака Hands Clap

Приключих с пожарникарите от Хаябуса, за съжаление.
Приятен сериал за доброволна пожарникарска бригада от планинско село/град, към която се присъединява писател от Токио, защото корените му са от там и наследява къща.Той се впуска в разследване на поредица съмнителни пожари. Красива природа, колоритни местни жители, има криминална нишка,малко мистерия, романтика доста рехава,но се вписва в сюжета и играе важна роля.Ще ми липсва Хаябуса с атмосферата си, бригадата пожарникари- все образи, Юта и най-много Томоя.

Голям сладур.
Скрит текст:

# 398
  • MJF
Прегледах откриването на юношеските зимни олимпийски игри Gangwon 2024 Корея
Любителите на кор-поп , хоп и пр. може да погледнат ако искат. За мен нищо интересно нямаше.
https://www.youtube.com/watch?v=1hKEIqXBf2U&t=4938s

# 399
Каме снощи го гледах в първи епизод на Ooku, като много сериозен и суров шогун Иехару Токугава.

Скрит текст:

LTNS - епизоди 1 и 2

Голяма корейска тъпотия. Много бързо отиде в коша.

The Bequeathed - епизод 1 от 6

Тук, обаче, имам голям интерес към историята и ще изгледам останалите пет епизода на един дъх още утре.
Всичко започна с едно убийство...
Пак Сонг Хун е в отвратителната роля на неверния съпруг на Ким Хьон Джу. На финала на първи епизод го убиха и с това участието му приключи. Затова беше описан като камео, ами наистина си беше такова участието му, хаха. Скараха се в колата (видеото), тя му поиска развод, свали го и го остави сам в нищото, а след това просто някой го отстреля с пушка.

Как се завъртя историята...
Един ден Ким Хьон Джу получи обаждане от полицията, че братът на нейния баща, т.е. чичо ѝ, е бил отровен с талий, а тя е негова единствена наследница.
Оказа се, че от този чичо има наследство, но още не е ясно за каква точно сума става въпрос. На погребението се появи мъж, който обяви, че е неин полубрат и се оказа, че тя наистина е знаела, че баща ѝ има син от друга жена, след като е напуснал майка ѝ.
Пак Бьонг Ън е в много хубава роля на капитан на полицаите и шеф на Пак Хи Сун. Той разследва случая с убийството на чичото на Ким Хьон Джу.
Героят на Пак Бьонг Ън куца с единия крак и в една малка ретроспекция (без да разкриват още всичко) показаха, че той е бил ранен в крака от сина на Пак Хи Сун, който е убил майка си. Голяма трагедия, след която той е понижен в длъжност и става подчинен на Пак Бьонг Ън, макар доскоро той да е ръководил отдела и да е бил капитан.

Ще изгледам сериала с интерес. Излязоха всички шест епизода, така че бързо всичко ще приключи.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 05:34 от rossonera

# 400
И Япония стана 5-тата държава, която каца на Луната.
SLIM (съкратено от Smart Lander for Investigating Moon се казва модула, но накратко му казваха Лунен снайпер. Имах проблем със захранването. Сондата ще изучава Mare Nectaris и се намира на около 15 градуса южно от лунния екватор - с помощта на бордовия си спектрометър. Данните от инструмента биха могли да разкрият данни за състава на района, което от своя страна може да хвърли светлина върху формирането и еволюцията на луната.

# 401
The Bequeathed - КРАЙ

Интригуващ и добър криминален корейски сериал. Само това разкритие с инцеста ми дойде много, но все пак това са корейци и ако не изкопаят някое друго дъно - няма да са те.
Разкри се напълно и всичко около смъртта на съпругата на Пак Хи Сун.

Скрит текст:
Получила е хипогликемичен шок, докато синът му е бил в апартамента им, но със слушалки на уши и не чува, и не вижда как майка му пада и умира.
Пак Хи Сун обвинява сина си за смъртта ѝ, а малкият превърта и това е причината да стане част от банда тийнове, с която устройва капан на баща си, за да го нарани, но вместо него отива Пак Бьонг Ън и.... остава сакат за цял живот.

Всеки получи заслуженото си в тази история, а рядко в корейски сериал ставаме свидетели на истинска справедливост.
Нямам никакви забележки. Удоволствието да гледам Пак Хи Сун, Пак Бьонг Ън и Ким Хьон Джу беше мое.
Шест епизода от по 50 минути. Ето към това трябва да се стремят корейците, а не към разтягане на локуми от над един час и с не-знам-колко на брой епизода.

# 402
My Boss - китайският сериал, който следя

Стана интересно. Не бях гледала няколко епизода, но наваксах тези дни. Добре се движат, има смях с главната китайска копърка. Симпатична е и забавна, а шефът се поотпусна и вече не е само красиво дърво.
Ще си го изгледам, а и епизодите излизат по един на ден през седмицата и са кратки.

Great Gift - епизод 1

И това отиде в японския кош. Нито Соримачи, нито Сасаки, а още по-малко Хару, могат да ме  накарат да следя тази стерилна медицинска история. Големи патолози, голямо чудо, а супер-дупер Хару е лаборант-детектив на годината. Айде, без мен.

Японското този сезон е доста постно при мен. Следя само Kimi ga Kokoro wo Kuretakara, но честно, хич не умирам от щастие от драмата, която завихриха, нетипично за японците. От уважение и любов към Мей, Юки и Кеничи ще го довърша, а и да имам нещо за през седмицата, че е голяма японска суша и скука.
Сега започна по NTV новия сериал на Муги Кадоваки - Chubo no Alice, но ще го погледна по-късно.
Надеждата ми е само с Eye Love You, който започва във вторник, на 23 януари. Голямо чакане за това сериалче. Фуми, Че Джонг Хьоп и Тайши.

Еми, имам едно китайско и едно японско засега, като се надявам японското да го увелича през седмицата. Корейско - нищо, но не съм и на зор, докато не се появи нещо интересно за мен.

# 403
  • MJF
Рос, пиши ме и мен до теб за My Boss. Ей на , да се отбележи в архива че Шо я докараха до гледане на китайски сериал. След като ми махнаха строгата седмична кор-сериална подредба. Търпях, търпях, но ....като не я връщат а мен редовно ме мързи да ровя и да тъся какво да гледам. Още повече че най-често като взема да се занимавам с това всъщност нищо не гледам, щото наличното време отива в ровенето, а аз съм подробно ровеща/моткаща се Blush
И даже съм го почнала. В началото съм , но сега да не проверявам точно, още е дръпнат шефа.
И още нещо на китайския фронт от мен. Аз не само че започнах тоз сериал ами като "човек по постерите" хванах главния мъжки актьор , че участва и в още един сериал който качват в момента. Въобще...ако гледам внимателно нещо и ако помня нещо  това са постерите. Bowtie Mr. Green
Ноооо категорично без звук. Опитах цял епизод със звук и туй нещо стигна предела ми за китайския език за дълъг период вперьод.

# 404
С Виктория от f(x). Да, видях и този негов сериал, който върви в момента, но не ми е до гледане на Виктория, а и много се е обработила в лице. Едно време в SM Ent. не изглеждаше по този начин... Тя е и с десет години по-голяма от него, не ми е и до jiě jie-китайски романси.
Докато в The Boss копърката е страшно забавна. Умирам от смях с нея и сцените, в които тя му готви, пее, а той заспива. Излекува му инсомнията от воле, хаха.

Общи условия

Активация на акаунт