Магията на изтока - тема 72

• 26 224
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • вятърничава
Конфиденциална информация е това, Шош Joy
Айде от мен да мине, ще ти подшушна,
Скрит текст:
че е художник. С такава страст твори, та пръски хвърчат Smiling Imp

# 376
Шош, героят на Ким Дже Ук е едно от превъплъщенията на основния герой. Той е наказан от Смъртта, защото се самоубива и за това трябва да преживее смърт в 12 различни тела. Та за това има такова разнообразие на лица в сериала те са превъплащенията.
Беше забавно в епизода с бебето.
Скрит текст:
Поне началото. Предишното си превъплъщение беше скрил огромна сума пари в постстанция и трябваше да ги вземе за определено време, но се преражда като бебе и го осъзнава, започва да плаче. Аз си казвам, стига бебе, можеш да изживееш живота си съвсем от начало, да поправиш всичко, но не случи на родители.

Ким Дже Ук ще играе и в Hong Rang, не в главна роля, но все пак.

# 377
  • MJF
Eee,  браво , значи е имал възможност да се прояви като хамелеон. В тези 12 и сие различни образа. Жалко че не съм  в настроение за проверка на такова нещо.

bb6,
Smiley ясно, сега разбрах, защото си очаквала Минка да изкочи от някъде.

# 378
Шош, не. Всеки от тези образи/прераждания/превъплащения беше различен артист.Ким Дже Ук  е един от всичките. Както издаде bb6 той е в ролята на художник. Имаше бариста,затворник,майка... които се играят съответ от  Lee Do Hyun, Lee Jae Wook и Kim Mi Kyung.
А в срещите със смъртта е героя на Seo In Guk, който е оригиналния човек, който първоначално се самоуби.

# 379
  • MJF
А ок, обръках се. При толкоз звезден каст , явно няма само един да "обере" ролите. Smiley
Е художник, образ на творческа личност му отива на Ким Дже Ук . Гледала съм го не един път в катава роля.
Всичко ясно сега. Bowtie

# 380
My Perfect Stranger
Бях сигурна, че Той ще се влюби в Тя. 😆 По начина как му крещя, защото е закъснял, а е закъснял, защото е дебнел убиец.
Това е нещо като Dark, но в корейски формат.
Сериалът е точно това, за което се продаде, историята не надхвърля очакваното. Но знаете ли какво? Това е добре, защото все пак беше добро шоу.

Скрит текст:
След като се оказа, че чичото е невинен, защото… така. Реших, че е синът на директора на училището. Показаха го така изведнъж и нямах други заподозрени. Освен това каза, че ще поправи колата безплатно, а безплатно е само сиренцето в капана. Там после стана една каша …. ОМГ и реших, че е твърде много и е виновен съученика с очилата (обаче той…така) и после пак се върнах към него, защото нямаше кой друг. В края на епизод 14 когато беше взел колата и се отправяте към Мястото ми просветна - Той знае, Той е пътувал и за това подхвърляше разни въпроси. Просто не знаех как и само предполагах за мотивите му и те така и не бяха обяснени както трябва. Липсата на майка не е мотив.
Мога ли да получа сериал със синчето на Той и Тя? 🥰😍
Като цяло сериалът е смесица между кримка, пътуване във времето и оправяне на семейните взаимоотношения. Краят ме остави с повече въпроси, отколкото отговори. Като:
1. Той защо не отиде в точното време и място на смъртта си и да разбере кой е убиецът?
2. Пътуването във времето и ефекта на пеперудата. В началото бяха - не прави това и това, защото в бъдеще блабла,а към края това вече нямаше никакво значение.
3. Обърнаха внимание към физическия тормоз на мнимата писателка, но не разкриха как се е справила с него.
4.Как синчето знаеше, че са заседнали в миналото?
5. Убиеца разбра за колата - ОК, но как разбра, че трябва да кара към тунела?
6. Всъщност убиеца беше ли ходил насам-натам във времето?
Това е фантастика и може да има колкото си иска дупки и това го казвам, защото ми хареса, но ако беше обратното… дори нямам представа как щях да мрънка.🤣

Като цяло беше забавно гледане, защото показва някои мистерии, които се обединяват в миналото и бъдещето, но без тотално и напълно да  ме обърка, което го прави приятен сериал. Държи на нокти, но лесно се проследява историята и опознаването и манипулирането на героите.  Хареса ми, че романтиката беше само загатната. Също и финала, колкото и да клиширан.
Шош, благодаря, че каза да го видя.  🤗

# 381
Много хубава новина от Инджун, Карам и Джей от DGNA (Де Гук Нам А), известни извън Корея и като The Boss, а в Япония като Daikoku Danji (Дайкоку Данджи). Тримата се завръщат отново, но без Мика, който ги напусна и без Хьонмин, който стана художник. Новата им група се казва ASC2NT (каквото и да означава това?!?), а към тях се присъединяват и две нови момчета Реон и Кайл.
Навремето, когато дебютираха (през далечната вече 2010 г.), бяха една от най-любимите ми корейски бой-банди, но, за съжаление, неодоценени от масовият зрител/ слушател/ почитател на кпоп-а.
И петимата са изключително пеещи и кадърни във всякакво вокално отношение, но не бяха от голяма компания, не играеха с големите пари, за да ги тласне някой във висините.
Японките повече ги ценяха и там добиха най-голямата си слава. Неслучайно в момента Мика е там и продължава соло.
Инджун, Карам и Джей се появяваха миналата година по разни музикални предавания в Корея и явно не е било случайно.
Ето ги миналата година в епизодите на предаването Peak Time. Карам е станал още по-хубав с годините, вече над 30-ет, както и Джей. Страхотни са в изпълнението си на култовото парче на батковците им от TVXQ.

И още един любим спомен с DGNA....

Не съм гледала нищо тези дни, но видях, че първи епизод на Sayonara Maestro излезе, та, ще го видя довечера.
Видях, че снощи HPriest промърмори за втория епзиод на Kimi ga Kokoro wo Kuretakara, но ще видя и там как продължава любовта на двете гълъбчета.

Напоследък се зарибих по аниме-епизодите на мангата Demon Slayer.
Такива хубави отзиви чета последните години за него, все го хвалят, обявиха го и за най-доброто аниме/ манга, че реших да го видя.
Интересно е наистина и би било голям удар, ако направят и лайв-екшън, както с Кеншин преди години. Само, че кой, кой ще изиграе Танджиро Камадо? Кой?
Саундтракът също е топ-ноч.
Всички се борим с демони в този живот. Всеки божи ден...

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 10:27 от rossonera

# 382
  • MJF
Брех, каква мода на "демони" настана. Mr. Green

Ей на , Tuon, ти си къде по навътре в този жанр/ове от мен. Аз даже тези всичките въпроси въобще не си ги и зададох.
От този сериал ми остана наслаждаването на кинематографията, цялото проследяване/мотане на един кибрит - аз такива шаренки не съм виждала Wink  и "мелодията с червената колица". Останалото ми беше една голяма крими-ф-human drama каша. Wink

Точно борба с вътрешните ни демони гледам и сега на японския фронт в Nanyobi ni Umareta no

# 383
Оооо, спомням си ги тези момченца от DGNA. Ако не се лъжа, по онова време Карам го наричаха малкия Хиро, защото приличаше на Дже.

Демоните явно са новият тренд в драмите newsm48.

# 384
Шош,кибритът беше хитро решение от страна на убиеца, защото можеше да се намери много лесно, учениците ги използваха, за да пъхнат там бележка, за да я пратят на някое момиче и не на последно място по кутията ще има много отпечатъци и няма как да са сигурни, че някой е на убиеца.

Заради колата се сетих за онази песен на Gayle, в която пееше за
“ ….аnd your broke ass car and that shit you call art…”
Половинката много я мрази и за това тази сутрин му я пуснах бягайки от стаята. Innocent

# 385
  • вятърничава
Как няма да я мрази.И за майка му пее,за приятелите, май не ги споменава с добро Joy Обиди колата,майката и приятелите - хеттрик.
Тази песен ми напомни за Between Him and Her.Главните герои много ми харесват.Те са двойка от 7г,от студенти . Но нещо се пропука във връзката.Естествено,че Тя го усети, за Той нямаше проблем, покани приятелите си да празнуват годишнината им - много романтично.От мъж с творческа професия очаквам повече креативност,той е дизайнер на дрехи,тя на бижута.За да поправи станалото,решиха да си направят вечер у дома,но приятелите му се домъкнаха да гледат важен мач по тв,донесоха пиене. Много ми е симпатичен Той,още повече е с дълга коса,но ме ядосва.Може ли да е толкова недосетлив.То и art му такъв...И така сега ще ни мъчат месец и нещо с поредици от срещи и раздели.Иначе приятелите му са симпатични,но и те недосетливи.Мъже Frowning1

Гледах първи епизод на Kimi ga Kokoro wo Kuretakara,май очаквах нещо по-лежерно,що ги мъчат така тези сладури.И те са сладка двойка,той толкова се старае,а не получава нищо насреща, тя толкова несигурна.Дано се пооправят нещата за тях. Ако не се, поне ще гледам Юки и ще се кефя на гласа му и на смеха му.

Tuon и Шош, колкото и да го рекламирате тоя сериал с червената кола- няма да ме подмамите да го гледам! Stuck Out Tongue

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 17:01 от bb6

# 386
  • MJF
Споко, като не поддаваш на Car ще наблегнем на кибрита.
Аз модата на цигарите, пушенето и сие не съм я много нацелила като ученик , та ми беше интересен тоз момент дето го спомена днес Tuon с кибрита вместо съобщения по мобилните телефони през 1988 м/у учениците в едно училище. Ама такава масовка на тез кибрити както сега телефони Mr. Green В тази декада беше връщането във времето.

# 387
Tuon и Шош, колкото и да го рекламирате тоя сериал с червената кола- няма да ме подмамите да го гледам! Stuck Out Tongue
Сигурна ли си, че колата е червена?
Има по-малко смърт от Death's Game 😂🤗

# 388
  • вятърничава
Тази седмица съм на романтична вълна!!!
Някога,преди много години, за мен магията на изтока започна с "Рашомон" и "Седемте самураи".Наскоро ги гледах пак, защото се забравя. Акира Куросава е майстор на детайлите, Тоширо Мифуне е като тайфун,труден за обуздаване. Blush

# 389
A Shop for Killers - епизоди 1 и 2

Голяма корейска глупост. Как им ги раждат главите такива ненормални продукции?! И защо И Донг Ук участва в това?!?!
Появи се малката в началото, негова племенница, той е самчон (чичо, който я е осиновил). Изведнъж виждаш банда корейски идиоти да вървят през една нива и в следващия момент -  пляс-пляс, бум-бум, един снайперист стреля, но защо го прави - не, изобщо не разбираш какво се случва.
Хаос, измишльотини и в един момент обявяват, че Той (И Донг Ук) е убит. Туше. Действието бавно, протяжно, мрачно, черно, подтискащо.
Историята започна да се върти около миналото на момичето, негова племенница и ту се намирахме в настоящето, ту в миналото. Аз тотално се обърках. След това отново кръв, убийства, насилие, а самчон мъртъв и започвам да осъзнавам, че няма надежда да го видя жив в настоящето, освен ако...., освен ако не възкръсне като Христос, а съм убедена, че той ще го направи в следващите шест безумни епизода до финала на това голямо корейско нищо.
Този сериал е за тийнове с объркани мозъци. Безумно хаотична, нахвърляна на две на три история и един И Донг Ук.

В мига, в който го показаха с портрета и черната лента изтръпнах, дори да е само за ролята.
Сетих се за И Сон Гьон и публикацията на Чонг У Сонг в деня на погребението му, в която той качи портрета му с черната лентичка и го попита: "Сон Гьон-а, добре ли си сега? Дано си намерил утеха."....
Не искам да си представям дори за миг да видя и И Донг Ук така...

Общи условия

Активация на акаунт