Магията на изтока - тема 72

• 26 313
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • MJF
Аха, ей на, не съм забравила а съм объркала актриси. Абе глождеше ме нещо преди.

Ами туй добре, щото в момента в който стане  публично достояние  Яо-Хън .....горкия Бао , Фей и колежката, какво хубаво каре са си.

# 451
Да, появи се и женски дразнител, като трети съдружник в кантората. Класическото развитие преди финала - втора жена, лукава лисица.
Оказа се, че тя отдавна се е облизвала за Хън. Оттам дойдоха някои проблеми, но шефа се справи и с тях, със замах.
Бао ще те разсмива още много. Неотразим във всяка една ситуация, а и нали се надява един ден JunHeng&Co да стане негова, хаха.

EDIT: И не гледай след 24 епизод с превода в dramacool. Ужасен е.
С малки букви изписват главните герои, грешки при превода и смисъла на изреченията. Кошмар. Сериалът е хит сега в Китай и някой се е разбързал, за да излезе по-бързо и на английски, но това не са официални субтитри.
Аз го прехвърлих там и видях какво се случва, но ще чакам официалните субтитри през седмицата.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 13:52 от rossonera

# 452
  • вятърничава
Ук го харесах в Лечителя. Отива му да се прави на екшън герой и на прокурор в и хубав костюм, затова и Suspicious Partner много ми допадна, имаха химия с главната и с екипа, правните казуси, престъпленията бяха интересни. В The K2 не ми допадна партньорката му, иначе и само по потник от типа "умиргай трудно" и на мотор, какво да не му харесам. Сега ще ме караш да търся саундтрак и майка му.
Ким А Джунг е актрисата, а не Юн Джи Хье.
Никога не помниш, еххх.
Hug

Шош, изненадах се да видя Past Lives сред номонираните за Оскар, за мен е тип фестивални филми за Кан примерно. Академията що е решила да го включи, може да запълват квота. Няма лошо да го забележат повече зрители. Дали ще почетат Lee Sun-Kyun.

Single in Seoul добре заснет и нищо интересно, бля-бля, празни приказки, хубави гледки от Сеул, котка, Lee Dong-Wook се поцелува, харесах червилото му, неговото е по-хубаво от нейното.

# 453
  • MJF
Аз съм изненадана и не изненадана. За мен Past Lives е стандартен филм , human drama, без излишни неща, откровен и плавен разказ, без забележки към заснемането му и каста. Ама аз такива и филми предимно гледам. Та ако вземат всичките да ги номинират за .....Лошо няма де, да има признания. Но филма не е въобще нещо чрезвичайно та да го отлича в повече.

Сетих се какво забравих преди. Гледах филма озвучен на руски, домързя ме да търся дали го има за мен със субтитри. Та  тук таме чувах подлежащата реч - корейски, малко английски и малко китайски. И нали "сега съм китайка" та направо Open Mouth като чух "ни хао мао" . То и от корейския учудващо разбирах но това изречение от последния ми урок по китайски от Рос ме Joy

Ок, за My Boss. Гледам до 23 вкл. и спирам. Само че на моя ресурс един път като са го качили така "смотано" силно се съмнявам че ще го коригират текущо. Та ще видим на ютуб или .....според зависи къде е читавия превод.

# 454
Във viki.com го има също с добрия превод. Там също можеш да го гледаш, освен в YouTube и mkvdrama.
В kissasian.hu не, че и там е същата каша като в dramacool.
Пльоснали са го с калпавия превод, защото сериалът свърши, а бързат да имат гледания/ печалби.

bb6, така коментирания от нас китайски сериал My Boss е подобен на Suspicious Partner, само че при корейците бяха наблегнали на драмата (освен съдебните дела), а при китайците на хумора.
Отново има интересни дела, които се разглеждат в съда, но паралелно с тях върви смях и романтика, докато при корейците - драмааааааа и романтика.

Ето ти Харуна. Нали я взехме за снаха в Hayabusa Shobodan. Хубавица ни е тя.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 19:08 от rossonera

# 455
Гуки освен главен в Death's Game изпълнява и песен от ост-а.

Изгледах сериала, но имаше доста моменти, в които превъртах. В повече ми дойде психарството на Ким Дже Ук и Ким Джи Хун.

# 456
Вчера пропуснах да ви кажа, че моята корейска любов отпразнува 25-годишен юбилей от дебюта си като актьор през 1999 г.
Подариха му торта, а той благодари за нея в IG.

# 457
  • вятърничава
2в1,права си за Death's Game. И аз превъртах, отврат бяха тези сцени с любими актьори.Ама пусто любопитство.

Шош и ти си права, че Past Lives е стандартен филм, не мисля, че е за награда чак. Това, че го харесвам е друг въпрос.
ross, ти винаги си права Innocent Следя коментарите за Боса. В момента доглеждам други сериали и наваксвам с преведени във Ви бокс преди да го спрат. След мутрите от 90-те ще имам нужда от нещо по-човешко, като китайска романтика например Wink
Харуна е сладурка, освен това е и кадърна актриса и хубавица. Гледам я с удоволствие винаги.

# 458
  • MJF
My Boss 21-22 и самото начало на 23
Скрит текст:
Да му мисли сценаристката. След това което видях в тези 2 серии от Хън, издевателство след издевателство, патетика след патетика, инфантилизъм след инфантилизъм , ....в този дух.....ще трябват сериозни изкупления нататък в историята от негова страна , в личен план. Нещо което ме довърши е в последната сценка в 22 и продължението ѝ в 23. След продължаващото му в офиса признание, там и лафовете за плуването и давенето. Яо натикала се под бюрото, еле помогна ѝ да излезе и .....коментара че трябва виж ти повече да тренира. Ей това последното в моя тефтер тежи повече дори от финансовите заплахи.
Трудни за гледане тези няколко серии. Аз и попревъртах на няколко места, да речем последното давление с трите дни щото той бил засегнат от цялата таз работа с объркания подарък. И сцените с "третия елемент". Губи ми се кога м/у афекта на Хън в офиса при новината , че Яо ще се среща с ..., се беше телепортирал до апартамента , преоблякъл в пижама и.....се яви като призрак насред вечерята.
Харесаха ми 2 неща .
Яо в целия този "бъркоч" с репликите си към него.
Бао и сие с хумора, добре че са те. В началото на 22 особено се Smiley. Милия Бао забелязал че шефа за кратко време 3 пъти до wc и загрижен за бъбреците му предлагаше чайче с годжибери.
Тройката от карето и всичките им приказки за Яо и уредената първа среща а и втората с..., вкл. пред шефа. Ей до инфаркт ли не го докараха а той вика ли вика, заплашва ли заплашва.
Бао и "днес е хубав ден" / "днес не е хубав ден" в последната сценка която видях . Шефа нека нервничи максимално а нашата Яо под бюрото. А той човека просто си забравил една папка.
Мда, сменен е / друг е превода. Дразнещо така да стоят и китайски букви. А и самия превод на английски дори и да не бяха сменили визията му- така с йероглифите и жълтеещ, щях по бързата процедура да "хвана" че е друг по самия него.
Остана да догледам 23. След толкова издевателства вече нямах сили/желание, само сценката в офиса доръших защото я прекъснаха.

23
Скрит текст:
hahaha Бао много ми прилича на математик, непрекъснато решава някакви задачи/дилеми. При това от рано сутрин. Първи шефа Циен го обрeменява по ранни петли с важна задача а после и шефа У. Рос, няма съмнение, той е бъдещето на тази фирма. Над тривиални неща, квалитетно "перде" ... и от този род.
А цялата тази сценка със спечелената от него вечеря и "да не би да ходите" ..... спрях да се посмея на спокойствие Mr. Green всички четирима щяха да ходят заедно. И правилно! Но тираните не живеят дълго.
Ама за този герой ще ѝ пиша 6+ на сценаристката. А ако му беше написала и другарче да си има , на неговата мисловна висота, щеше да е ....шедьовър hahaha
Смях се по едно време в превода на английски с глагола to woo.
Хън набързо скупи 2 съда, чак пуснах звука извънредно да чуя звука, мехлем за ушите ми Mr. Green
Аха, секунди след като каза шефа как накои навици трябва да се променят, как жегна с лафа за финансовата заплаха. Ето , не е случайно що ми е толкоз симпатична Яо. И тя се оказа че има тефтер. Слуша и помни внимателно Wink
Ето защо се пулят като риби на суша когато се целуват пред екрана на далекоизточния фронт. Ами ако си затворят очите "не могат да се нацелят". Wink

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 15:35 от Шошулчо

# 459
Бао е твоя човек. Аз, обаче, съм твърдо за шефа.

Lost in the Stars - китайски филм с Джу И Лонг

Никога не гледайте този филм, така както ви посъветвах наскоро и за The Great War с Джу И Лонг.
Психотрилър, който влудява. Ако не беше И Лонг нямаше и да го издържа.
Бях започнала да гледам филма преди няколко месеца при китайците (техните филми излизат винаги и хардсъбнати на английски), но го спрях, защото усетих накъде тръгва историята. Днес, обаче, нали ме е понесла китайската вълна тези дни (сигурно е заради наближащава нова китайска година на Зеления дървен дракон след 12 дни), заритах да гледам И Лонг в нещо и реших да продължа филма, оттам докъдето бях стигнала. Не трябваше да го правя, но пуста краста...
Ще чакам фестивалния му филм Only the River Flows, с който Джу И Лонг участва миналата година в Кан. Има го качен при китайците, но, за съжаление, без английски субтитри (явно, защото е фестивален филм). Прегледах го все пак, но мандаринът ми е постен.
И тъй, като се ядосах, реших да си пусна отново Lighting Up the Stars  за 438957839769 път. Толкова добре да ми действа този филм с И Лонг, така да ме успокоява, че.... Отлитам с него към звездите.

# 460
То това кученце от My Boss се казвало Мегатрон, хаха. Кръстили са го на водачът на Десептиконите и главен антагонист в Transformers. Ама какъв десептикон е този малък сладурчо, хаха?

Чън Шин Шу публикува днес снимка с кученцето и беше написал, че е заедно с Мегатрон и оттам се усетих какво означава името му.
Преводачите, обаче, не го бяха написали (абе, не са като японските, те са класа).

На мен ми направи впечатление, че името на кученцето беше от три думи, но изобщо не си направих труда да го запомня. Wēi Zhèn Tiān (уеи джен тиен, 威震天), което на мандарин означавало Мегатрон.

Скрит текст:

Стана ми интересно как се именува на мандарин любимия ми автобот Bumble Bee, а се оказа, че той е 大黄蜂 (да хуанг фън), което буквално се превежда като голямата жълта пчела.
Е, има логика с Бъмбълби.

Изводът е, че научих как е на мандарин името на любимия автобот - да хуанг фън.

Гледах снощи Tokyo Revengers 2: Bloody Halloween - Destiny.

Честно казано, този втори филм ми хареса повече от първата част, която излезе през 2021 г.
Преди две години изчетох подробно описанието на всички герои в мангата, та, знаех какво ме очаква и предстои.
Героят на Кенто Нагаяма е много важен в тази част от историята и е нямало как да го избегнат в третата, която излезе веднага след като избухна скандала с него.
Зарадвах се на камеото на Кенго Кора, дори да беше само за две минути.

Голяма радост се лееше от екрана за мен. Като се започна от Такуми Китамура, Йоске Сугино, Юки Ямада, Гордън Маеда, Хаято Исомура, Шотаро Мамия, Хироя Шимизу, Махиро Такасуги, Кенто Нагаяма и Ниджиро Мураками...
Бишита. Многоооооо сладки бишита.

Чакам и третата част, за да видя как ще завърши всичко.

# 461
  • MJF
Smile

Аха, точно мега е йоркито , еле пък и с таз фиба.

Ей на, на снимката горе Бао съвсем математик. Абе жалко че сценаристката не се е трогнала да му напише другарче и на него.

# 462
Сега като гледам My Boss след епизод 21 с качествен английски превод - всичко се променя.
Така ще го изгледам до финал - епизод по епизод през седмицата, когато излиза.

bb6, имам новина за теб. Днес обявиха втори сезон на сериала Enjiya с Хаято Исомура и Нао, който ще излезе лятото. Помня, че и ти го гледа преди година-две.
Много добър японски сериал, препоръчвам го на тези, които не са го гледали все още. Епизодите са 6 и бяха по 20 минутки. История като за филм, но разделена в няколко малки части.

# 463
  • MJF
Аз пък на моя ресурс виждам, че "мърда" напоследък това заглавие -  Uchi no Bengoshi wa Te ga Kakaru (2023)
Норико Егучи не съм я виждала от ...памтивека.

С тази преводна каша ще ме объркат ако не внимавам. Днес е ред на 23 -и My Boss нали? Ние ги видяхме 22-23 с "другия" превод. Щом има разлика ще ги предгледам довечера и аз с "нашия" превод на ключовите моменти.

# 464
  • вятърничава
rossonera всичко помни,всичко знае, ех!
Вярно,че бях гледала това сериалче заради Хаято Исомура, след като го бях харесала в Yakuza and The Family (2021) с Го Аяно.
Скрит текст:
И двамата бяха блондини,по-точно той се беше изрусил ,за да прилича на батко си Го.

За Enjiya - заглавието нищо не ми говореше,но като видях постера и веднага се сетих.С Нао и останалите бяха сформирали много интересен екип за справедливо отмъщение . Но не е зле преди продължението да си припомня предисторията му и как се запознаха,че нещо ми се губи.6 х 20 минутки нищо не е,за подгряване на новия сезон.

По bTV Story излъчват "Майска младост"(Youth of May) от 22:30 ч.След него от 9 февруари започва "Самонадеяният принц"/ Dali and the Cocky Prince (2021).

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 15:04 от bb6

Общи условия

Активация на акаунт