Магията на изтока - тема 72

• 26 318
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • MJF
bb6 Hug адашки сме "по постерите". Smiley
Като каза Dali and the Cocky Prince (2021). Аз нали скоро гледах но не догледах A Good Day to Be a Dog (2023). Та наредих се пред екрана за епизод 1. Гледам , появява се главната героиня, първо не като куче, и като настана едно чудене "коя е тази дама и къде съм я гледала, подозрително познато ми изглежда, в нещо в което ми е харесала е участала и т.н" И така мина половината епизод , разсеях се с кучето, но не и не , не се сещам. И след като се ядосах на себе си  спрях картината насред епизода и зараследвах мистерията. Та Park Gyu Young ми просветна , че точно с ролята ѝ в Dali and the Cocky Prince  я помня.

# 466
При толкова непомнещи, все трябва един да помни в тази тема, за да има баланс в природата. Няма как.

Току-що изгледах по TBS епизод 2 на Eye Love You.
Много бързо се развиват нещата между двамата. Имаше една сцена (оказа се сън на Фуми), но нашият като събелече ризата, показа тяло и като метна Фуми в леглото.... Много напорист корееца, а японката ѝ омекнаха краката.
Сериалът още няма превод на английски, но го видях качен в Netflix Japan, та, сигурно ще чакат да го пуснат и там на английски. Обаче, прочетох, че рускините изкарали вече първи епизод с превод, защото в англоговорящите среди напират за субтитри, за да гледат и говореха, че завиждат на рускините за превода.
Много се харесва сериалчето и е много коментирано в интернет. Че Джонг Хьоп е слънце, слънцееее (ама какви усмивки вкарва, ай, ай), а с Фуми са меча, меча каваййй двойка.
Тета Сугимото също се оказа с интересен герой (професор, преподавател), знаех си аз. Свързан е и с бащата на Фуми и с починалата майка на Че Джонг Хьоп, като колега. Той го е взел в Япония и е негов студент.
А тази любов/ страст и на Фуми, и на Че Джонг Хьоп към морските видри (ракко на японски) е бонбон. Ключодържателят, който той ѝ подари, ми идваше да го грабна през екрана.
Парад на любовта и нормалните човешки отношения. Японска човещинка с много красива романтична връзка между кореец и японка. Това е Eye Love You.
Моят Тайши ще свири втора цигулка, за съжалание, но нищо. Тук мога да го преживея. Все пак кореецът е номер 1.

Докато вървеше епизода по TBS с реклами минаха....

Японският император с хапчета за настинка (kaze)

Гордън с реклама на Дайва Хаус (те са главен спонсор на сериала)....

.... и приятелката на Шошулчо - Касуми Аримура с новия Nissan Note.

Скрит текст:

# 467
Marry My Husband
Дори и само заради последните десетина минути на 9-ти епизод си струва гледането на сериала. Минка разказа играта на кандидат-свекървата Joy. Направо отвя всички присъстващи rotfImbo. Смях се с глас.

# 468
А аз утре се пускам на корейската мелодраматична пързалка заради бившия съпруг и И Джи А.
Той ще е голям лошко, а по принцип, играе душички, но този път ще е безпощаден и зъл. Искам да го гледам и такъв.
Канг Ки Йонг е толкова неприятен и непоносим за гледане, че бившия съпруг ще спасява положението.

# 469
One More Time

Причината да го видя е, защото заглавието на сериала е и име на песен, която много харесвам Daft Punk - One More Time

И е само 8 епизода по 30 минути. Също се подведох, защото харесвам концепцията за повтарящи я се ден.
Толкова е скучно, а бавното темпо го влоши, че всъщност дори и приятната музика не успява да спаси това любовно недоразумение.
Обаче ми хареса края, защото избяга от щастливия хепи енд и ми остави един горчиво-сладък привкус, защото в крайна сметка ние няма как да предвидим какво ни крие бъдещето, но можем само да се насладим на днешния ден.

# 470
  • вятърничава
Tuon, Hug
Последвах линка за сериала и в страни ми изкочи тази публикация.

Eye Love You еп.1 е преведен от рускините, проверих и направо изгледах. Наистина са сладки двамата (е Тя малко предозира с реакциите понякога), химията между тях започна още преди да се видят и очакванията ми растът. Това двуметрово слънце ти идва да го гушнеш, в края на епизода "Обичаш ли ориз, обичаш ли къри, обичаш ли....." Joy Няма как да му устои кака Фуми. Чакам втори епизод. А този с Юки май ще го зарежа, не мога да гледам как го мъчат моето момче,а и бавят превода. Но ross ми напомни, че и аз не съм гледала Отмъстителите 2.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 13:48 от bb6

# 471
Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru - епизод 1

Това е един много, много луд японски сериал. Дъх не успях да си поема от всичко, което се случи само за един епизод.
Не мислех да го следя, но пак се поддадох и заради Хаято Исомура.
Ако някой иска да опознае Япония от края на сексуалната революция 60-те и 70-те години на XX век и начинът, по който са говорели тогава, е, то това е сериала.
Умрях от смях от езика, който използват и неслучайно имаше предупреждение на няколко пъти в епизода, че диалозите пресъздават японския език/начинът, по който са говорели и отношенията между младите от началото на 80-те години. Много по-освободени отколкото са сега.
Хаято Исомура и от 1986 г. и от наши дни много ми харесва. Пак си е паднало на ролята това сладко биши.

Повече няма да напиша (конкретно за историята) - просто трябва да се гледа, за да се разбере. Но и аз си зададох много въпроси, гледайки историята и всичко, което преживява героя на Садао Абе.
Как е възможно да са изминали само 40 години от времето, в което идва героя на Садао Абе, а хората толкова да са се отчуждили и да са забравили да бъдат.... хора?!? Технологичният напредък не е в наша полза, не и за да бъдем нормални човешки същества.
А от друга страна младото момче, ученик, което искаше да остане в 1986 г., за да има нормална връзка с ученичка.
Много е сложно за обяснение, защото този сериал постави страшно много въпроси за миналото и настоящето, в което живеем и колко сме се променили като хора за има-няма 40 години, и то заради този луд и страшно бърз технологичен напредък.

Илон Мъск обяви вчера, че е имплантирал мозъчен чип на човек, като целта му е да позволи на хората да контролират компютър, използвайки мислите си.
Накъде отива този свят? Какво се случва? А японците са като някакви големи идеалисти с този сериал и идеята/ замисъла за него.

Отдавна не бях чувала в японски сериал някой да използва думите нян-нян и чоме-чоме (това са жаргони за секс, които са се използвали през 80-те в Япония).
Нян-нян означава мяукане на котка (а тук се има предвид в любовния им период).

Онзи ден видях, че започна един нов китайски сериал за кулинарни изкушения - Sweet Trap.
Погледнах от любопитство, за да видя каква кухня ще покажат и гледам го главния актьор Шие Бин Бин стърчи над главната малка ниска гъба.
Погледнах го колко е висок този китаец, а той 188 см. Какво стана и с тези китайци? Откога пораснаха толкова много и те? Брех, да им се не види на азиатската химия!

bb6, никакво зарязване на Юки в Kimi ga Kokoro wo Kuretakara. Каква фенка си ти тогава, мм?
Аз няма да се откажа. В понеделник гледах 4-ти епизод и ми се насълзиха очите с Юки и това, което отново трябваше да преживее героя му.
Явно ще е така - той ще страда. Когато ревна и аз не се сдържах с него.... Голяма драма, да, но има нещо, което ме държи в този сериал.
Искам да видя как ще завърши, а и съм сигурно, че ще изстрадат всичко и двамата, но финалът ще е щастлив.
Джинката Ширасу няма шанс. Никакъв. Гоменасай, Джин-сан.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 17:52 от rossonera

# 472
bb6,мерси Smile
2008 е много далеч в миналото, но самият сериал е посредствена любовна история, която дори не е толкова завладяваща, че да накара някой тийн да я преживява.
Още повече, че същата година корейците имат Hong Gil-Dong и Iljimae.

Китайският  Wolf с Дарън Уанг и Сяо Джан си влиза в категория закъснял. Обаче ПМ е виновна и когато го излъчиха публиката вече беше свикнала с подобни сюжети, ефектите бяха смешни, а дори няма да казвам как си личеше, къде е рязано и закърпено.

# 473
  • MJF
Абе забавлявах се аз миналото лято с китайския младши национален отбор по волейбол дами. Шо малко над 1,60, самолета пълен, аз "връзкарка" обаче и на аварийните седалки се ширя  и тъй като имаше забавяне реших да търся нещо в качения горе ръчен багаж. Ама той не над мен ами точно в района където бяха поне 10 от отбора. Набутали така ръчния багаж че аз не го даже стигам моя Rolling Eyes .Ама аз инат и непукист. И както повдигната максимално на пръсти водех борба на височина, чувах хихикания около мен, та стана една волейболистка и ми помогна да реша моя проблем с височината.
Въобще да пратят високи китайци от мъжки пол и във фигурното , трябват ни за спортните дуети.

Tuon Hug

Като казахте вчера за руския преводен фронт мързала Шо се понесе да провери дали случайно Nanyobi ni Umareta no (2023)9 го има там. И да. Съответно изгледани 8-9 анблок и Nanyobi ni Umareta no (2023) изгледан.
Под музиката от сериала ще попиша сега за него. Bus Stop- The Hollies - 1966
Според мен тази продукция се получи като мини-бижу. Хем го започнах съвсем случайно, без предварителна подготовка/клюки / насоки и сие.
Започна като крими, мина през мистерия а се оказа психологическа human drama . Хем с доста герои и на всичките "им свалиха маските". М/у другото проблемите и темите в Nanyobi ni Umareta no се засичат с това което Рос е написала по Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru. Човешките проблеми в съвремието на фона на универсалните ни  такива.
Хареса ми всичко в това заглавие. От кинематографията , символиките, ритъма, темпа , цветовете, ....до музиката.
Аз много Satisfied
Заглавие което според мен е за анблок гледане , но при мен се получи на 2 порции.

2в1, като каза отворих да видя последната сцена на епизод 9 от Marry My Husband. Сцената ясно но ми стана любопитно какъв е тоз пасторален ресторант с такива обори Mr. Green . От такова ми се стори че изкочиха героите като си нарушиха храненето. Явно и това бе заложено към гротеската.

Рос, видях и в ютуб и в viki  края на My Boss 22. Но в 23 не открих големи разлики. Но според мен трябва да заложим на viki превода.  А всъщност с чий гледахме спокойно първите 20 серии?

# 474
  • вятърничава
Въобще да пратят високи китайци от мъжки пол и във фигурното , трябват ни за спортните дуети.
Да пратят патента и на японците във фигурното.

Tuon, да кажем ли,че  Wolf ще бъде чудесно приет през 2008г? Wink
 My Mister/My Ahjusshi/ с тези драми ще бъде хит и през 2008г, как беше тогава с мобилните - не помня.Все се сещам в асансьора на фирмата с камера ги следяха какви съобщения пращаха от телефоните си.От тогава телефон в асансьор не вадя:joy:

Как каква фенка съм на Юки,голяма! Щом съм решена 50 епизода тайга да гледам с него Innocent

# 475
Wolf ще е перфектен за 2008г. Дори и да го бяха излъчили 2017г. когато е заснет пак щеше да е ОК, обаче го пускат 3 години по-късно.
Обаче ОСТ-то му е разкошно.

Toва е фенщина, не като мен.
Новата песен на Джеф

Клипът е страхотен. Песента може да е красива симфония с богата меланхолия и с перфекти вокали, но не ми харесва.

# 476
Шошулчо, не знам с чий превод бяха първите двайсет епизода на My Boss, но със сигурност не са на viki, защото видях, че там кучето Мегатрон е преведено от китайски и пояснено какво означава.
В другия превод на английски, в който гледам в mkvdrama, там това липсваше, но пък английския превод също е качествен.
Както и да е. Гледай където решиш - важното е английския да е добър, изреченията да са смислени, а не преведени с гугъл преводач.
Китайските сериали излизат със сигурно пет превода на английски. Всеки си търси точния и правилен.

Queen of Divorce - епизод 1

Очаквах, че ще е голяма гадост, но корейците отново надминаха всичките ми кошмарни очаквания. И дъното няма дъно за тях.
Историята на злата свекърва, която управлява живота на собствения си син и неговата съпруга.
Парад на човешкото падение, както обичам да казвам за корейските сериали.

Ненормални човешки отношения, синът с любовница (която на финала на първи епизод и уби, за да се спаси), а мамето го разведе тайно със съпругата му, за да го ожени за богата наследница.
Омонито (свекървата) изигра снахата (И Джи А), играе и собствения си син (О Мин Сок), но това беше само загрявка и начало на гадостите, които ще видят зрителите до финал в оставащите 11 епизода.
И Джи А е корейска авенджърка. Ако имате проблеми при развода и бившия иска да отнеме детето ви, то И Джи А е точния човек за решението на проблема. Цяла група е създадена, за да раздава справедливост, а зрителите да премират пред екрана.
Гледам само заради И Джи А и О Мин Сок. Останалия корейски цирк ми е ясен.
И ясно защо са избрали Канг Ки Йонг за главната мъжка роля - заради ролята му в Extraordinary Attorney Woo. Но все пак да си кажа - той не е за тук. Просто е мех. Гледаш го и припадаш от ужас.

Чонг У Сонг-ши, виждаш ли каква жена заряза през 2011 г., мм?

# 477
  • MJF
Eми ще пробвам сега 24-и в този сайт mkvdrama дето ми подаде. Мда, тези двата дето тествах вчера не са "оригинала" а той най ми допадна от всички видяни. Независимо че името на кучето не го бяха превели. Но и правилно до някъде. Аз също не бих превела име, а ако има значение , както е в случая , ще поясня нейде по екрана  странично или първия път в скоби и толкоз. Тоз Мегатрон няма ли шанс да го видим пак покрай каката на Яо?! И за йоркито искам реабилитация от шефа. Тефтера всичко помни Naughty . Ей на , като се сетих как го побутваше на дивана а то милото иска да се погуши....

Tuon, в твое отсъствие "станах китайка". С Рос гледаме My Boss (2024). Чинно.
Wink

# 478
Шефът и Мегатрон на дивана.

Отивай да гледаш Садао Абе и Хаято Исомура в Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru, че скоро ще започнеш да ми говориш на мандарин от толкова гледане на My Boss всеки ден.

# 479
Да, Шош, видях, че гледаш китайско. После и нещо тайванско.
И аз гледам китайско.Предвид формулата на техните продукции и факта, че сериалът има още много епизоди, принца определено ще се ожени за грешния човек. Joy
Гледам лакорн и сякаш съм заседнала в най-страшната драма в света за всички времена. Dizzy Face Просто искам да им ударя главите една в друга и да им изкрещя да си съберат глупостите.

Общи условия

Активация на акаунт